- Katılım
- 29 Haziran 2007
- Mesajlar
- 64,457
- Reaksiyon puanı
- 530
- Puanları
- 0
İstanbul'da bu gece kuvvetli yağmur var, yarın öğleye kadar yağış sürecek.
Saat 14.00'ten sonra yağış karla karışık yağmura, iş çıkışında özellikle saat 18.00'den sonra başta Çamlıca, Ulus, Zekeriyaköy, Kemerburgaz, Hacıosman ve Pendik olmak üzere kara dönüşecek. Akşam ve gece kar yoğun yağabilir.
İstanbul'da yarın gece ve cumartesi fırtına da var, sıcaklık 0 derece hissedilecek. Cumartesi günü kar yağışı tüm kenti beyaza bürüyecek, sahillerde de kar yağışı görülecek. Pazar günü ise kar yağış hafif, fırtına sona erecek.
Kar Bolu'da yarın akşam saat 20.00'den sonra, Ankara'da ise gece başlayacak. Cumartesi günü İstanbul'dan Bursa, Bolu, Kütahya, Manisa, Ankara, Tokat, Konya, Sivas ve Isparta boyunca yoğun kar var.
İzmir'de bile cumartesi günü hafif de olsa kar yağacak, sıcaklık 4 dereceye inecek.
Yarın gece ve cumartesi günü tüm Batı Karadeniz, Ege'de İzmir-Bodrum arası ve Marmara'da poyrazın hızı 100 kilometreye kadar çıkacak.
Akdeniz için ise sel uyarısı var. Yarın özellikle akşam ve gece Antalya, Mersin, Hatay ve Adana boyunca yağmur çok kuvvetli, metrekareye 150 kilogram yağmur düşebilir. Bölgede lodos da çok kuvvetli esecek.
Soğuk hava Türkiye genelinde 10 gün kalacak. Sonraki günlerde Anadolu genelindeki yağışlar hep kar şeklinde düşecek.
Medyafaresi
İstanbul'a asıl kar yağışı yarın geliyor.
İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, yağışların yağmur ve karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde kar yağışı şeklinde devam edeceğini, yarın ise genelde karla karışık yağmur ve kar yağışı görüleceğini söyledi.
AA muhabirine açıklama yapan Yıldırım, İstanbul'da hava sıcaklığının düne göre 15 derece birden düşerek mevsim normallerinin altına indiğini ifade etti.
Hava sıcaklığının bugün ortalama 3 derece olacağını, sıcaklığın akşama doğru 1 dereceye ineceğini vurgulayan Yıldırım, etkili yağışların kentin yüksek noktalarında zaman zaman kar yağışı olarak görüldüğünü belirtti.
Yıldırım, yarın hava sıcaklığının en düşük 1, en yüksek 5, pazar günü de en düşük 1 en yüksek 6 derece olarak tahmin edildiğini ifade ederek, ''Yağışlar bugün yağmur ve karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde kar yağışı şeklinde devam edecek. Yarın ise genelde karla karışık yağmur ve kar yağışı görülecek.
Yağışların pazar günü ise hafif şekilde karla karışık yağmur ve kar yağışı olarak gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz'' diye konuştu.
-POYRAZ UYARISI-
İstanbul'da şiddetli yağmurla birlikte poyraz fırtınasının hakim olduğunu vurgulayan Yıldırım, şunları kaydetti:
''Poyraz fırtınası ile rüzgar 70-80 kilometre hızla esiyor. Poyraz fırtınası yarın daha da kuvvetlenecek. Saatte 90-95 kilometreye çıkmasını bekliyoruz. Pazar günü öğlen saatlerinde fırtınanın normale dönmesini bekliyoruz. Poyraz fırtınası nedeniyle özellikle yarın çatıların uçma tehlikesine karşı dikkatli olunması gerekiyor. Fırtınanın Marmara ve Batı Karadeniz'de çok kuvvetli olmasından dolayı deniz ulaşımında yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmalarını bekliyoruz. Balıkçıların da tedbirli olmaları gerekiyor.''
-YAĞIŞ MİKTARLARI-
İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Yıldırım, en fazla yağış görülen yerlerin Avrupa yakasının sahil kesimleri olduğunu belirterek, son 5 saattir devam eden yağışlar sonucu metrekareye düşen yağmur miktarının Florya ve Eminönü'nde 47, Sarıyer'de 38, Göztepe'de 32, Kumkapı'da 34, Çatalca'da 28, Samandıra'da 23 ve Kartal'da 20 kilogram olarak ölçüldüğünü bildirdi.
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN, İSTANBULLULARIN SORUNSUZ BİR KIŞ GEÇİRMELERİ İÇİN TÜM TEDBİRLERİ ALDIĞI, SON MODEL KARLA MÜCADELE ARAÇLARI VE ERKEN UYARI SİSTEMLERİ KULLANACAĞI BİLDİRİLDİ
İstanbul Büyükşehir Belediyesinin, vatandaşların sorunsuz bir kış geçirmeleri için tüm tedbirleri aldığı, son model karla mücadele araçları ve erken uyarı sistemleri kullanacağı belirtilirken, halen olumsuz hava koşulları ile mücadele için 772 araç ve iş makinesi ile 3 bin 343 personelin hazır halde bekletildiği bildirildi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nden (AKOM) yapılan yazılı açıklamaya göre, 2011 kış sezonu olumsuz hava koşullarıyla mücadele planları gözden geçirildi.
Kış aylarında şehir hayatının normal seyrinin devamı amacıyla kötü hava koşullarıyla, kar-buzlanma ve göllenme ile mücadele çalışmalarını değerlendirme, planlama koordinasyon toplantısı AKOM'da yapıldı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Adem Baştürk başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Genel Sekreter Yardımcısı Muzaffer Hacımustafaoğlu, İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı, daire başkanları, İSKİ, BEDAŞ, İBB'nin şirket temsilcileri, ilgili müdürler, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkilileri katıldı.
Toplantıda olumsuz hava koşullarıyla mücadele hazırlıkları çerçevesinde 43 adeti birinci öncelikli olmak üzere 255 güzergahta toplam 2 bin 833 kilometre uzunluğundaki yol ağı ve meydanlardaki çalışma programı değerlendirildi.
Toplantıda alınan kararlar gereği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü depolarında 154 bin 82 ton tuz bulunmasına rağmen hava şartlarının beklenenden daha zorlu geçmesi ihtimaline karşı 60 bin ton tuz siparişi daha yapıldı.
İlçe belediyelerine de ihtiyaçları durumunda tuz takviyesi yapılacak. 82 ayrı noktada 1800 ton solüsyon hazır bekletiliyor. İhtiyaç halinde Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü tesislerinde üretim yapılacak.
Her bölgenin öncelikli güzergahları belirlenerek, istasyonlar oluşturularak, yağış öncesi ve yağış anında ana arterler, katılım noktaları, kavşaklar ve E-5 karayoluna müdahale edilecek şekilde hazırlıklar tamamlandı.
Ana arterlerin dışında, meydanlar, üst ve alt geçitler, vapur iskeleleri, otobüs durakları, hastane giriş çıkışları, üniversiteler ve okulların giriş çıkışları için de karla mücadele ekipleri oluşturuldu.
Toplantıda, olumsuz hava koşullarıyla ilgili çalışmalar kapsamında İstanbul 9 bölgeye ayrıldı.
1. bölge; Bağcılar, Bayrampaşa, Esenler, Eyüp, Fatih, Güngören ve Zeytinburnu, 2. bölge; Avcılar, Bakırköy, Bahçelievler, Küçükçekmece, Büyükçekmece, Başakşehir, Beylikdüzü ve Esenyurt, 3. bölge; Beşiktaş, Beyoğlu, Kağıthane, Şişli ve Sarıyer, 4. bölge; Gaziosmanpaşa, Arnavutköy, Sultangazi, Çatalca ve Eyüp, 5. bölge; Çatalca ve Silivri, 6. bölge; Kadıköy, Maltepe, Ümraniye, Üsküdar ve Ataşehir, 7. bölge; Sancaktepe, Adalar, Kartal, Pendik, Sultanbeyli ve Tuzla, 8. bölge; Beykoz, Çekmeköy ve Sancaktepe, 9. bölge de Şile ve Çekmeköy olarak belirlendi.
-SON MODEL KARLA MÜCADELE ARAÇLARI-
Hava koşullarının ağırlaşmasıyla birlikte 772 araç ve iş makinesi, 3 bin 343 personel ile mücadele edilecek.
İstanbulluların sorunsuz bir kış geçirmeleri için tüm tedbirleri alan Büyükşehir Belediyesi, son model karla mücadele araçları ve erken uyarı sistemleri kullanacak.
Araçların, belirlenen güzergahlarda yapacakları kar küreme ve yol açma çalışmaları, mevcut araç takip sistemi ile AKOM'dan takip edilecek, gerekli durumlarda araçlar başka bölgelere yönlendirilecek.
255 müdahale güzergahında yapılacak çalışmalarda buzlanma, 3 saat önceden tespit edilecek ve ekipler bilgilendirilecek. İlk bilgilendirmeden sonra 45 dakika içerisinde ekipler sevk ve idare edilecek. Zaman kaybı ve gereksiz malzeme kullanımı engellenecek.
Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, meydanlar ve yaya geçitlerinde görev alacak.
İETT, metrobüs yolunda karla mücadele çalışmaları yapacak.
Kritik kavşaklarda 21 kurtarıcı ve çekici, muhtemel yolda kalmalar ve kazalara karşı hazır bekletilecek.
Hastaneler, üniversiteler, duraklar ve alt- üst geçitler için özel kar kürüme ekipleri oluşturuldu.
Hava şartlarının hayati riski olan eksi 4 dereceye düşmesi durumunda, sokakta yaşayan vatandaşlar için toplama merkezleri planlandı. Vatandaşlar zabıta, polis, ambulanslar ile toplanarak bakımları yapılacak, spor salonlarında veya otellerde misafir edilecekler.
-ÇATI UÇTU-
Bu arada, dün gece başlayan şiddetli yağışla birlikte etkili olan kuvvetli fırtına, Fatih, Hızır Çavuş Mahallesi Köprübaşı Sokak'ta bulunan bir binanın çatısını uçurdu. Polis ve itfaiye ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, sokak sakinleri büyük panik yaşadı.
Eyüp İslambey Caddesi Arğaç Sokak'ta etkin rüzgar nedeniyle devrilen ağaç da park halindeki otomobillerde küçük çaplı maddi hasarlara neden oldu. Devrilen ağaç itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu kesilerek kaldırıldı.
ANTALYA VE MERSİN'DE ŞİDDETLİ YAĞIŞ VE FIRTINA, AÇIKLARDA İSE SU HORTUMU BEKLENİYOR
Antalya ve Mersin'de şiddetli yağış ve fırtına, bu illerin denizlerdeki açıklarında ise su hortumu beklendiği bildirildi.
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, bugün 10.00-23.59 saatleri arasında Antalya, Mersin il merkezi ve çevre ilçelerinde gök gürültülü sağanak ile fırtına, açıklarında ise su hortumunun etkili olması bekleniyor.
Açıklamada, ani sel, su baskını, yıldırım, çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi ihtimaline karşı vatandaşlar uyarıldı.
AA-Haber7

Saat 14.00'ten sonra yağış karla karışık yağmura, iş çıkışında özellikle saat 18.00'den sonra başta Çamlıca, Ulus, Zekeriyaköy, Kemerburgaz, Hacıosman ve Pendik olmak üzere kara dönüşecek. Akşam ve gece kar yoğun yağabilir.
İstanbul'da yarın gece ve cumartesi fırtına da var, sıcaklık 0 derece hissedilecek. Cumartesi günü kar yağışı tüm kenti beyaza bürüyecek, sahillerde de kar yağışı görülecek. Pazar günü ise kar yağış hafif, fırtına sona erecek.
Kar Bolu'da yarın akşam saat 20.00'den sonra, Ankara'da ise gece başlayacak. Cumartesi günü İstanbul'dan Bursa, Bolu, Kütahya, Manisa, Ankara, Tokat, Konya, Sivas ve Isparta boyunca yoğun kar var.
İzmir'de bile cumartesi günü hafif de olsa kar yağacak, sıcaklık 4 dereceye inecek.
Yarın gece ve cumartesi günü tüm Batı Karadeniz, Ege'de İzmir-Bodrum arası ve Marmara'da poyrazın hızı 100 kilometreye kadar çıkacak.
Akdeniz için ise sel uyarısı var. Yarın özellikle akşam ve gece Antalya, Mersin, Hatay ve Adana boyunca yağmur çok kuvvetli, metrekareye 150 kilogram yağmur düşebilir. Bölgede lodos da çok kuvvetli esecek.
Soğuk hava Türkiye genelinde 10 gün kalacak. Sonraki günlerde Anadolu genelindeki yağışlar hep kar şeklinde düşecek.
Medyafaresi
İstanbul'a asıl kar yağışı yarın geliyor.

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, yağışların yağmur ve karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde kar yağışı şeklinde devam edeceğini, yarın ise genelde karla karışık yağmur ve kar yağışı görüleceğini söyledi.
AA muhabirine açıklama yapan Yıldırım, İstanbul'da hava sıcaklığının düne göre 15 derece birden düşerek mevsim normallerinin altına indiğini ifade etti.
Hava sıcaklığının bugün ortalama 3 derece olacağını, sıcaklığın akşama doğru 1 dereceye ineceğini vurgulayan Yıldırım, etkili yağışların kentin yüksek noktalarında zaman zaman kar yağışı olarak görüldüğünü belirtti.
Yıldırım, yarın hava sıcaklığının en düşük 1, en yüksek 5, pazar günü de en düşük 1 en yüksek 6 derece olarak tahmin edildiğini ifade ederek, ''Yağışlar bugün yağmur ve karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde kar yağışı şeklinde devam edecek. Yarın ise genelde karla karışık yağmur ve kar yağışı görülecek.
Yağışların pazar günü ise hafif şekilde karla karışık yağmur ve kar yağışı olarak gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz'' diye konuştu.
-POYRAZ UYARISI-
İstanbul'da şiddetli yağmurla birlikte poyraz fırtınasının hakim olduğunu vurgulayan Yıldırım, şunları kaydetti:
''Poyraz fırtınası ile rüzgar 70-80 kilometre hızla esiyor. Poyraz fırtınası yarın daha da kuvvetlenecek. Saatte 90-95 kilometreye çıkmasını bekliyoruz. Pazar günü öğlen saatlerinde fırtınanın normale dönmesini bekliyoruz. Poyraz fırtınası nedeniyle özellikle yarın çatıların uçma tehlikesine karşı dikkatli olunması gerekiyor. Fırtınanın Marmara ve Batı Karadeniz'de çok kuvvetli olmasından dolayı deniz ulaşımında yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmalarını bekliyoruz. Balıkçıların da tedbirli olmaları gerekiyor.''
-YAĞIŞ MİKTARLARI-
İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Yıldırım, en fazla yağış görülen yerlerin Avrupa yakasının sahil kesimleri olduğunu belirterek, son 5 saattir devam eden yağışlar sonucu metrekareye düşen yağmur miktarının Florya ve Eminönü'nde 47, Sarıyer'de 38, Göztepe'de 32, Kumkapı'da 34, Çatalca'da 28, Samandıra'da 23 ve Kartal'da 20 kilogram olarak ölçüldüğünü bildirdi.
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN, İSTANBULLULARIN SORUNSUZ BİR KIŞ GEÇİRMELERİ İÇİN TÜM TEDBİRLERİ ALDIĞI, SON MODEL KARLA MÜCADELE ARAÇLARI VE ERKEN UYARI SİSTEMLERİ KULLANACAĞI BİLDİRİLDİ
İstanbul Büyükşehir Belediyesinin, vatandaşların sorunsuz bir kış geçirmeleri için tüm tedbirleri aldığı, son model karla mücadele araçları ve erken uyarı sistemleri kullanacağı belirtilirken, halen olumsuz hava koşulları ile mücadele için 772 araç ve iş makinesi ile 3 bin 343 personelin hazır halde bekletildiği bildirildi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nden (AKOM) yapılan yazılı açıklamaya göre, 2011 kış sezonu olumsuz hava koşullarıyla mücadele planları gözden geçirildi.
Kış aylarında şehir hayatının normal seyrinin devamı amacıyla kötü hava koşullarıyla, kar-buzlanma ve göllenme ile mücadele çalışmalarını değerlendirme, planlama koordinasyon toplantısı AKOM'da yapıldı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Adem Baştürk başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Genel Sekreter Yardımcısı Muzaffer Hacımustafaoğlu, İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı, daire başkanları, İSKİ, BEDAŞ, İBB'nin şirket temsilcileri, ilgili müdürler, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkilileri katıldı.
Toplantıda olumsuz hava koşullarıyla mücadele hazırlıkları çerçevesinde 43 adeti birinci öncelikli olmak üzere 255 güzergahta toplam 2 bin 833 kilometre uzunluğundaki yol ağı ve meydanlardaki çalışma programı değerlendirildi.
Toplantıda alınan kararlar gereği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü depolarında 154 bin 82 ton tuz bulunmasına rağmen hava şartlarının beklenenden daha zorlu geçmesi ihtimaline karşı 60 bin ton tuz siparişi daha yapıldı.
İlçe belediyelerine de ihtiyaçları durumunda tuz takviyesi yapılacak. 82 ayrı noktada 1800 ton solüsyon hazır bekletiliyor. İhtiyaç halinde Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü tesislerinde üretim yapılacak.
Her bölgenin öncelikli güzergahları belirlenerek, istasyonlar oluşturularak, yağış öncesi ve yağış anında ana arterler, katılım noktaları, kavşaklar ve E-5 karayoluna müdahale edilecek şekilde hazırlıklar tamamlandı.
Ana arterlerin dışında, meydanlar, üst ve alt geçitler, vapur iskeleleri, otobüs durakları, hastane giriş çıkışları, üniversiteler ve okulların giriş çıkışları için de karla mücadele ekipleri oluşturuldu.
Toplantıda, olumsuz hava koşullarıyla ilgili çalışmalar kapsamında İstanbul 9 bölgeye ayrıldı.
1. bölge; Bağcılar, Bayrampaşa, Esenler, Eyüp, Fatih, Güngören ve Zeytinburnu, 2. bölge; Avcılar, Bakırköy, Bahçelievler, Küçükçekmece, Büyükçekmece, Başakşehir, Beylikdüzü ve Esenyurt, 3. bölge; Beşiktaş, Beyoğlu, Kağıthane, Şişli ve Sarıyer, 4. bölge; Gaziosmanpaşa, Arnavutköy, Sultangazi, Çatalca ve Eyüp, 5. bölge; Çatalca ve Silivri, 6. bölge; Kadıköy, Maltepe, Ümraniye, Üsküdar ve Ataşehir, 7. bölge; Sancaktepe, Adalar, Kartal, Pendik, Sultanbeyli ve Tuzla, 8. bölge; Beykoz, Çekmeköy ve Sancaktepe, 9. bölge de Şile ve Çekmeköy olarak belirlendi.
-SON MODEL KARLA MÜCADELE ARAÇLARI-
Hava koşullarının ağırlaşmasıyla birlikte 772 araç ve iş makinesi, 3 bin 343 personel ile mücadele edilecek.
İstanbulluların sorunsuz bir kış geçirmeleri için tüm tedbirleri alan Büyükşehir Belediyesi, son model karla mücadele araçları ve erken uyarı sistemleri kullanacak.
Araçların, belirlenen güzergahlarda yapacakları kar küreme ve yol açma çalışmaları, mevcut araç takip sistemi ile AKOM'dan takip edilecek, gerekli durumlarda araçlar başka bölgelere yönlendirilecek.
255 müdahale güzergahında yapılacak çalışmalarda buzlanma, 3 saat önceden tespit edilecek ve ekipler bilgilendirilecek. İlk bilgilendirmeden sonra 45 dakika içerisinde ekipler sevk ve idare edilecek. Zaman kaybı ve gereksiz malzeme kullanımı engellenecek.
Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, meydanlar ve yaya geçitlerinde görev alacak.
İETT, metrobüs yolunda karla mücadele çalışmaları yapacak.
Kritik kavşaklarda 21 kurtarıcı ve çekici, muhtemel yolda kalmalar ve kazalara karşı hazır bekletilecek.
Hastaneler, üniversiteler, duraklar ve alt- üst geçitler için özel kar kürüme ekipleri oluşturuldu.
Hava şartlarının hayati riski olan eksi 4 dereceye düşmesi durumunda, sokakta yaşayan vatandaşlar için toplama merkezleri planlandı. Vatandaşlar zabıta, polis, ambulanslar ile toplanarak bakımları yapılacak, spor salonlarında veya otellerde misafir edilecekler.
-ÇATI UÇTU-
Bu arada, dün gece başlayan şiddetli yağışla birlikte etkili olan kuvvetli fırtına, Fatih, Hızır Çavuş Mahallesi Köprübaşı Sokak'ta bulunan bir binanın çatısını uçurdu. Polis ve itfaiye ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, sokak sakinleri büyük panik yaşadı.
Eyüp İslambey Caddesi Arğaç Sokak'ta etkin rüzgar nedeniyle devrilen ağaç da park halindeki otomobillerde küçük çaplı maddi hasarlara neden oldu. Devrilen ağaç itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu kesilerek kaldırıldı.
ANTALYA VE MERSİN'DE ŞİDDETLİ YAĞIŞ VE FIRTINA, AÇIKLARDA İSE SU HORTUMU BEKLENİYOR
Antalya ve Mersin'de şiddetli yağış ve fırtına, bu illerin denizlerdeki açıklarında ise su hortumu beklendiği bildirildi.
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, bugün 10.00-23.59 saatleri arasında Antalya, Mersin il merkezi ve çevre ilçelerinde gök gürültülü sağanak ile fırtına, açıklarında ise su hortumunun etkili olması bekleniyor.
Açıklamada, ani sel, su baskını, yıldırım, çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi ihtimaline karşı vatandaşlar uyarıldı.
AA-Haber7