Soma'da büyük felaket: 301 madenci hayatını kaybetti!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Nemre
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Kaç sayfa, kaç mesaj oldu...
Tartışılan, lafın kabuğu SOMA...
Asıl tartışılan ise Başbakan....
Çünkü SOMA bahane...

Kaç gündür ana akım medya garip bir şekilde maden sahibi kişiyi ÖRTÜLÜ KORUMAYA ALMIŞ...
Firma, firmanın sahibi, firmanın açık ve derin ilişkilerini sorgulayan yok...

Eğer dert SOMA olsaydı zaten bu adam çoktan kodesi boylamış olurdu.
Kazayla yolda birine çarpsanız polis sizi gözaltına alır...
Ama bu firmanın sahibi CNN TÜRK'te ŞİRİN PAYZIN tarafından KURBAN, MAĞDUR olarak ilan ediliyor.
300 kişinin öldüğü madenin sahibi KURBAN, MAĞDUR!!!
Başbakan bu olayın tartışmasız SORUMLUSU...

BBC gidiyor orada iki Kadın Çıkarıyor,
Sanki oradaki işçilerin yakınıymış gibi röportaj yapıyor AKP'ye giydiriyor...
Kadınların ikisinin de işçi yakını olmadığı daha önce GEZİ Eylemlerinin provokatörlerinden olduğu ortaya çıkıyor.
Ama bizimkiler ALLAH gibi hala o televizyonlara ve yayınlarına TAPIYOR...

SOMA'ya nereden geldiği belli olmayan bir sürü protestocu geliyor maksat polis müdahale etsin
Manşet polis kömür işçilerine ve işçi yakınlarına müdahale etti...

Sürekli bize sorgulamayı telkin edenler.
Biraz da siz sorgulayın şu izlediğiniz takip ettiğiniz TARAFSIZ DOĞRU DÜRÜST HABER KAYNAKLARINIZI...
Biraz düşünün bizi acaba hiç yönlendiriyorlar mı diye?

Gerçi AKP'nin Erdoğanın karşısındaysa düşünmeye gerek yok. Ne diyorlarsa Allah Sözü gibi haktır, doğrudur, gerçektir.

Boş ver SOMA'yı vur Başbakana (!)... fırsat bu fırsat.

Not: bu başbakanı savunma değil tartışmanın SOMA'dan çıktığını belki de hiç SOMA olmadığını gösterme yazısıdır...

Tükenir Kalem

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Artık olay hemen hemen sonlandı..Susmamızın anlamı yok,gerçi siz daha olayın başından beri konuşuyorsunuz ya..Neyse,bundan sonra konuşabiliriz..
Başbakansan yapamazsın..Ne güzel konuştun kardeşim..Peki karşı taraf başbakana bir şey yapınca neden susuyorsunuz ?
Sen bu ülkenin başbakanına bunu yapamazsın niye demiyorsunuz?
Başbakansa o adam sen bunu ona yapamazsın,küfredemezsin,vuramazsın niye demiyorsunuz ?
Kılıçdaroğlu,sen bu adama eğer bu adam başbakansa sen ona hırsız diyemezsin,başçalan diyemezsin niye demiyorsunuz ?
Haa Kılıçdaroğlu konuşunca,sövünce,vurunca serbest..Ama iş başbakana gelince,sen başbakansın anana da sövseler,saygıyla karşılayacaksın ha ?

Siz başbakanı ne sanıyorsunuz Allah aşkına ? Ne bu adam,robot mu ? O kadar üstüne gidin,adam kafayı yiyecek duruma gelmişken üstüne maden kazasını da adamın üstüne yıkın..İyice çileden çıksın,sonra sen başbakansın..
Ben televizyondan izleyip buraya yorum yapmam,gazete okuyup yorum yapmam güzel abicim..

Taraflı medyaya bakacağıma gidip Ulusal kanala bakıp galeyana geleyim değil mi ?Hürriyet okuyup,her okuduğumu doğru zannedeyim.. Sanki tarafsız medya varmış gibi,34 yaşındasın..Hâlâ tarafsız medyanın var olabileceğini mi düşünüyorsun ?

Hâlâ anlamadınız değil mi ? Bu olay tesadüfen olmadı..Daha seçime kadar kaç olay olacak,onu da biliyoruz..Olan masum kardeşlerimize oldu,her zaman olduğu gibi büyükler oyun oynadı,masumlar katledildi..Ardından seyirciler de oyuna gelip,tahtaya akın etti..Büyüklerse oturup gülmeye devam etti..O yardım yapan kuruluşlar,görünmeyen yerlerde kaç insanın hayatını mahvediyor biliyor musunuz ?
Gûya Soma'ya üzülüp,yardım eli uzatanlar kaç tane Soma'ya neden oldular ? Kaç kişinin hakkını yediler ?
Bankalar yardım ediyormuş,peki bu bankalar Soma dışında kaç tane işçiyi faiziyle öldürüyor,kaç tanesini sokakta yaşamaya mahkûm bırakıyor? Kaç insanın bankalar yüzünden hayatı mahvoluyor ? Yaptıkları şey sadece reklam,inanmıyorum ben samimiyetlerine.İşçinin,emektarın,çiftçinin hakkını yiyeceksin..Ondan sonra yardım !?

MasterFather

Profesör
Reaksiyon puanı
59
Artık olay hemen hemen sonlandı..Susmamızın anlamı yok,gerçi siz daha olayın başından beri konuşuyorsunuz ya..Neyse,bundan sonra konuşabiliriz..
Başbakansan yapamazsın..Ne güzel konuştun kardeşim..Peki karşı taraf başbakana bir şey yapınca neden susuyorsunuz ?
Sen bu ülkenin başbakanına bunu yapamazsın niye demiyorsunuz?

şakşaklayınca iyide 2 yuh çekince.orada başbakana hiç bir fiziki müdahale yok.yalanda söylemeyin. insanlar üzüntülü normal bir şey bu yani. israil bilmem neyi.yuhlarsanız tokatı yersiniz.ne oluyor.hani milli irade saygı.tabi işine gelmedi mi.

bir de çıkıp bari açıklama yapma.

3kBk9vZ.jpg

S

SDN Okuru

SDN Okuru
İŞVEREN %100 SUÇLUDUR, 284 KİŞİYİ ÖLDÜRMEKTEN YARGILANMAŞIDIR.
NEDENİ ŞU; 6331 sayılı iş güvenliği kanununa göre işverenin acil durum ve tahliye planları, ilk yardım, kurtarma, söndürme ve tahliye ekipleri olmalı, periyodik yangın ve tahliye tatbikatları yapmalıdır. Ben hiçbir inceleme yapmadan bile bunların olmadığını, olsada bilinmediğini ve uygulanmadığını soyleyebilirim. Kanuna uygun çalışsalardı, sebebi her ne olursa olsun bir yangın anında çalışanları güvenle tahliye edebilirlerdi.
Firma yetkilisi heryeri duman sardı görüş sıfıra indi diyor. Yangından sözediyoruz, ne bekliyordu acaba dumansız bir yangın mı?
Şimdi herkes bu yangın neden çıktının peşinde, aaaa ne kadar beklenmeyen bir durum...... Her ne sebepten çıkarsa çıksın, sabotaj bile olsa önemli olan şirketin yangın anında çalışanları tahliye edememesidir. Ayrıca yangın kömür madeninde her an beklenen ve tedbir alınması gereken öncelikli risktir. Kömür yanar, durduğu yerde bile yanar. Yani bu EZBER BOZAN BİR KAZA ASLA DEĞİLDİR.

Ay Parçası

Profesör
Reaksiyon puanı
27
bu arada 8 kişinin cesedine daha ulaşılmış resmi açıklama henüz yapılmadı yani ölü sayısı 292 ye yükseldi mekanları cennet olsun

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Yılmaz Özdil... Daha da birşey demiyorum...

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Siyaset yapmayın derken bir o kadar da siyasetin dibine vurmak büyük bir çelişki tabi, herkes yapamaz bu tezatlığı.

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Bu maden olayından sonra şunu anladım, ülke olarak bizden bir cacık olmaz. Ortak acıyı bile zıt kutuplarda yaşıyoruz. Allah sonumuzu hayır etsin.

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Bnyf0EZIgAAdz_X.jpg

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Adam sanki acık artırma yapıyor gibi acıklama yapıyor:)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Mancini'den Soma için bişeyler söylemesini istedim, bana baktı 15-20 saniye sonra gözünden yaş geldi.-Irmak Kazuk (Ntvspor)

Elin adamı gözyaşına boğulur bazıları efendinlerini savunur.

Lee Tai

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Ya arkadaş aha şimdi izliyorum gündüz olan olayları. Sakallı 25-30 yaş arasında sırt çantalı tipler. Bu adam neyin yürüyüşünde k

Lee Tai

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Benim beklediğim bişeydi. Bunu ingilteredende beklerim italyadan da amerikadanda almanyadan da. Ama ne diyek gene bu gavurları örnek alanlar var

Reaksiyon puanı
10,327
daha ilk günden Soma olayına “iş kazası görünümlü sabotaj” zaviyesinden bakmaya başladım.

İki vardiya işçi grubunun aynı anda aynı galerilerde bulunduğu bir sırada başlayan yangın ve patlamalar, yüzlerce kayıpla sonuçlanınca, insan ister istemez bu ne aymazlık demeden edemiyor. Kazanın başlangıç sebepleri elbet bilirkişi raporlarında ele alınacaktır. Ancak kazayı bizzat yaşayanların anlattıklarından yola çıkılarak söylenenler, kaza görünümlü sabotaj ihtimalini geçersiz kılmıyor. Soma'da tüm Türkiye'yi yasa boğan maden faciasının ardından Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.’in açıklaması belki bu iddiamızı temellendirebilir; açıklamada deniliyor ki "Madencilik sektöründe ilk kez görülen bir olayla karşı karşıyayız. Yangından 5 dakika önce bütün ölçüm mekanizması bütün verilerin normal şartlarda olduğunu göstermiştir. Ne yazık ki işletmemizde mühendislik ve teknik olarak bugüne kadar görülmeyen ve açıklanamayan yangın vuku bulmuştur"

Sabotajı düzenleyen, planlayan odak bir mühendislik harikası katliama imza atmış. Öyle ki iki vardiya işçi grubunun aynı anda aynı galerilerde bulunduğu bir sırada başlayan yangın ve patlamalar, yüzlerce can kaybına yol açabildi. Bir rivayete göre, metan gazı ölçümü yapılmadan, kömür kitlesine yerleştirilen patlayıcı maddenin önce yangına sonrada trafonun infilakına yol açtığı iddia ediliyor. İlgili görevlinin gaz ölçümlerine göre patlayıcıların yerleştirilmesine nezaret ettiği ancak bu kaza öncesinde patlayıcıların, görevlinin talimatı beklenilmeden ateşlendiği söyleniyor.

Yıllarını maden ocaklarında geçiren kömür işçisi, emekçi önderlerinden Zonguldaklı araştırmacı yazar Kadir Tuncer ise daha farklı bir şey söylüyor. Ocakta kömür yangınının aylar öncesinden başladığını, oysa bu şekilde yandığı tespit edilen galerilerin önüne baraj kurulduğunu yani sızıntı yapmayacak şekilde kapatılması gerektiğini, Soma’da ise bu perdelemenin yapılmadığını, ocak yönetiminin bunu bildiği halde gerekli işlemi yapmadığı ve işverenin baskısı ile içten içe pasif şekilde yanan kömür galerisinden kömür çıkarmasının bu faciaya yol açtığını söylüyor. Yani eğer böyleyse bile bile lades olmuş, göz göre göre faciaya davet çıkarılmış. İhmalin yol açtığı faciaya da kader demeyi inancıma yakıştıramıyorum.

Eğer Soma faciası iş kazası değil de sabotaj ise, faturanın neden Soma’ya neden Türkiye’ye çıkarıldığını iyi tahlil etmek gerekiyor. Hem içerde hem de dışarda yazılanlara çizilenlere bakılırsa, Soma’da Başbakanı Mustafa Sarıgül’e dönüştürmek isteyen küresel kraliyetçiler bu operasyonda başarılı olmuş gibi. Soma sabotajını programlayan küresel mihrak, mühendislik harikası sabotajdan sonra toplum mühendisliğiyle de devrede. Soma faciasında açığa çıkan bireysel ve toplumsal acı, doğal şekilde kendiliğinden öfkeye dönüşüyor.

Bu acının toplumsal protestolara kaynaklık edebileceğini öngörmek küresel mihrak için hiçte zor değil. Bundan sonrası içinde çok şey yapmalarına gerek yok. Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kilitlenen ülkenin sokakları ısınmaya başladı ve daha çok ısınacak. Neden böyle düşündüğümüze gelince, İngiliz Guardian gazetesi, Gezi Parkı direnişi, 17 Aralık soruşturması ile Soma'daki maden faciasının Başbakan Erdoğan'a cumhurbaşkanlığı yolunda darbe vurduğunu yazdı. Hedef belli.

Türkiye’ye kesilen ceza faturasının sebebine gelince. Maden özelleştirmeleri süreci Türkiye’nin diplomatik sıkıntılar yaşamasına da neden oldu. Afşin-Elbistan kömür havzası ve termik santrali için Birleşik Arap Emirlikleri’nin kontrolündeki TAQA firmasıyla 12 milyar dolarlık bir anlaşma sağlandığı açıklanmıştı. Ancak TAQA daha sonra bu anlaşmadan vazgeçtiğini belirtmiş, Enerji Bakanı Taner Yıldız şirketin kararını “siyasi” olarak nitelemişti. TAQA’nın çekilme kararı, Başbakan Erdoğan’ın Mısır’da Müslüman Kardeşleri desteklediği ve Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin görevden alınmasını kınadığı döneme denk gelmişti.

Türkiye’nin imzaladığı enerji anlaşmaları, enerjide dışa bağımlılığın azalması, deyim yerindeyse Türkiye’yi topun ağzın koydu. Türkiye’nin başına çorap örmek için harekete geçildi. Ne derece doğru bilmiyorum Hasan Cemal’in yazdığı T24’te yer alan bir haberde, facianın meydana geldiği maden ocağının işletmecisi Soma Holding'in patronunun, 2013'te 'Bütün itiraz edilen maddeleri bilmeme rağmen nükleeri destekliyorum' dediği yer alıyor. Şu ana kadar açıklanan bilgilerde 300’e yakın insanın ölümüne neden olan Soma faciasında işletme sahibi Soma Holding'in, Japon-Fransız ortaklığı ile yapılacak Sinop Nükleer Santrali'nin alt taşeronluğuna talip olduğu da iddia ediliyor.

Ben Soma faciasının sabotaj olduğunu düşünüyorum. Böyle düşünmem işveren veya hükümet yalakalığı yapmam anlamına gelmiyor. Lakin dini değerlere afyon muamelesi yapılmasını da şiddetle reddediyorum. İnsan bilincinin köleleştirilmesinde, insanların mankurtlaştırılmasında Allah’ın ayetlerinin kullanılmasını, Allah’a ve Resulüne ihanet olarak telakki ediyorum.

KaynaK

böyle bir durum var, dillendirilmiş...
hakikatlerin er-geç gün yüzüne çıkmak gibi kötü bir huyu vardır derler...
ben yazıdan bazı bölümlerini alıntıladım, cidden çok şaşırdım ve adeta şok oldum.
sabotaj diyor, umarım bunun aslı faslı öğrenilir, gün yüzüne çıkar ve bu ülkeye suikast düzenleyen kişi ya da mihrakları görmek, öğrenmek kısmet olur.

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Bu şirekt tamamen yalan söylüyor Taşören yok diyor. Sayıştayda öyle bir cevap geldiki rezil oldular.

goodolddays

Dekan
Reaksiyon puanı
202
Şu anda konuya yazılmış hâlâ duran 403 mesaj var, bunun yanında 91 de silinmiş mesaj var. Normalde bu kadar silinen mesajda uyarılar-cezalar havada uçuşurdu ama hepimizin acısı büyük olduğu, hislerimizi kontrol etmekte zorlandığımız için bildiğim kadarıyla bu konuda kimseye uyarı-ceza verilmedi.
Şimdiye kadar ceza verilmemiş olması demek hakaret etmenin serbest olduğu anlamına gelmez. Siyasi mesajlar yazabileceğiniz anlamına gelmez.

Mesajlarımızda üslubumuza dikkat edelim. Zaten acımız büyük, bir de birbirimizi kırmayalım.

Gün el ele verme günüdür, çatışma günü değil. Unutmayalım ki acı paylaşıldıkça hafifler. Zor günümüzde birbirimize zorluk çıkartmak yerine birbirimizi anlamaya, teselli etmeye çalışalım.

Burada hükümeti savunmak veya hükümete saldırmak kimseye birşey katmayacak, aksine kutuplaşmanın daha da ilerlemesi anlamına gelecek.

Hepimizin başı sağolsun.

Sizleri sükûnete davet ediyorum.

Reaksiyon puanı
10,327
Şu anda konuya yazılmış hâlâ duran 403 mesaj var, bunun yanında 91 de silinmiş mesaj var. Normalde bu kadar silinen mesajda uyarılar-cezalar havada uçuşurdu ama hepimizin acısı büyük olduğu, hislerimizi kontrol etmekte zorlandığımız için bildiğim kadarıyla bu konuda kimseye uyarı-ceza verilmedi.
Şimdiye kadar ceza verilmemiş olması demek hakaret etmenin serbest olduğu anlamına gelmez. Siyasi mesajlar yazabileceğiniz anlamına gelmez.

Mesajlarımızda üslubumuza dikkat edelim. Zaten acımız büyük, bir de birbirimizi kırmayalım.

Gün el ele verme günüdür, çatışma günü değil. Unutmayalım ki acı paylaşıldıkça hafifler. Zor günümüzde birbirimize zorluk çıkartmak yerine birbirimizi anlamaya, teselli etmeye çalışalım.

Burada hükümeti savunmak veya hükümete saldırmak kimseye birşey katmayacak, aksine kutuplaşmanın daha da ilerlemesi anlamına gelecek.

Hepimizin başı sağolsun.

bu mesajı ayakta alkışlıyorum. Allah razı olsun.
bugüne kadar bu sitede gördüğüm en güzel "yönetici" mesajıydı.
salt kuralların katılığını hatırlatmak yerine, yerinde ve duruma göre psikolojik unsurun da öncelenebileceğinin en güzel örneğiydi bu.
ve bu SDN'de her zaman görmeyi arzu ettiğimiz bir yöneticilik anlayışıdır aslında...
tekraren teşekkürler.

Karargaht

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
112
ALLAH vefat eden kardeşlerimize, abilerimize rahmet eylesin. Geride bıraktıklarına bitmeyen sabırlar versin.

Türkiye'nin acısız ayı olmuyor. Olaysız günü olmuyor. Gün siyaset günü değil. Artık kendimizi aşalım.

Ay Parçası

Profesör
Reaksiyon puanı
27
ölü sayısının 298 den daha fazla olduğu söyleniyor neden gerçek sayı açıklanmıyor acaba bu durum insanın içini daha fazla sızlatıyor ya

furkangunes04

Doçent
Reaksiyon puanı
3

Hepimizin başı sağolsun.

Yazdıklarınız çok anlamlı. Sağduyulu davrandığınız için teşekkür ediyorum. Keşke herkes sizin gibi düşünse. Allah cümlemizi ıslah etsin.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,775
ölü sayısının 298 den daha fazla olduğu söyleniyor neden gerçek sayı açıklanmıyor acaba bu durum insanın içini daha fazla sızlatıyor ya

Birileri daha fazla ölü bekliyorlardı da, 300 kişiyi az mı bulmuşlar ?

Berk9405

Asistan
Reaksiyon puanı
0
O değil de sayfaya yazılan mesaj sayisi azaldi. Unutmaya başladık bile. Hayat bizim icin normale donuyor ama o aileler icin hicbir sey eskisi gibi olmayacak.

CyberShot

Doçent
Reaksiyon puanı
1
sugu5u5u.jpg

Bakan'ın ricasıyla geldi 80 kişiyi kurtardı

Soma'daki facianın ardından Bakan Yıldız'ın mahsur kalanları kurtarılması için koordinatör olarak atadığı Gökalp Büyükyıldız, ocaktan 80 kişiyi çıkardı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma'da yaşanan facianın ardından kurmaylarıyla yaptığı kriz toplantısının ardından Gökalp Büyükyıldız'ı kazanın yaşandığı kömür ocağına koordinatör olarak atadı

. Türkiye Kömür İşletmeleri ve Maden Teknik Arama Kurumu yetkililerinin de önerdiği tek isim olan Büyükyıldız, facianın yaşandığı madenin yakınında bulunan İmbat Madencilik'te Genel Koordinatör görevini üstleniyor.

Doğru sirkülasyon sağladı

Gökalp Büyükyıldız, olayın ilk saatlerinden itibaren Bakan Yıldız'ın ricasıyla kendi madenindeki tüm mühendis ve işçileriyle facianın yaşandığı ocağa gelerek çalışmalara başladı.*

Madendeki yangının etkisiyle içerideki havalandırmayı tersine döndürerek doğru hava sirkülasyonunu sağladı ve 80 işçiyi canlı olarak kurtardı. Yeraltından sadece Bakan Taner Yıldız'ı bilgilendirmek için çıkan Büyükyıldız, geçen gün de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün basın toplantısı yaptığı anda madenden çıkarak toplantının olduğu yere gelerek bilgi verdi.

Tüm Soma'nın konuştuğu Büyükyıldız, felaketin yaşandığı ocakta işçi ve mühendisleriyle çalıştığı için İmbat Madencilik Kömür Ocağı'ndaki faaliyetlerin durdurulduğu öğrenildi.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Madenci ailelerine hukuki destek vermek için gelen avukatlar polis tarafından darp edilip, gözaltına alınmıslar!

Kuvvetmira

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Gerçekten doğru ,umarım kendimize çeki düzen veririz bundan sonra !

vIGLYzw.jpg

AneztesiPardusu

Asistan
Reaksiyon puanı
1
C.Ronaldo- 3 milyon dolar artı 4 ailenin tüm gelirini 5 yıl
boyunca karşılayacak !
Lionel Messi- Somada ki babasız kalan çocuklara tüm
servetini yatırıyor !
İngiltere kraliçesi Elizabeth- 283 şehit ailelerinin hepsine
yardımda bulunuyor !
Volkan demirel- 157 ailenin bütün borçlarını ödedi !
Fernando muslera- Bu sezon alacağı geliri somalılar için
harcayacak !
Justin bieber- Soma için gözyaşı döküp elinden geleni
yapıyor yarın somaya geliyor!
Rihanna- Bütün konserlerini çekimlerini iptal ediyor soma
için yardımda bulunuyor !
GALATASARAY camiası- 15 milyon dolar parayı
somalılara şehit ailelerine yatırdı !
FENERBAHÇE camiası- Kazanılan şampiyonluk parası
gelirini soma için yatırdı !
BEŞİKTAŞ camiası- Karabüksporla yapacağı maç bilet
parasını ve oyuncuların maçta alacakları maaşı soma
verecek !
Mersin İdman Yurdu- Feda yaparak takımın gelirini soma
ya harcadı !
KKTC başbakanı yarın soma'ya geliyor herşey için !
GALATASARAY ile ATLETİCO MADRİD birlikte maç
yapacak maçta çıkan gelir somadaki şehit aileleri için
kullanılacak !

ve daha fazlası

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
twitter'dan alıp alıp buraya yapıştırmayın.. ronaldo'nun messi'nin bağış yapacağı haberi nerede, yabancı kaynak var mı? yok.. twitterdan adamın biri sallasın yüzlerce, binlerce kişi boş boş paylaşsın..