Soru Sokak Kedisine cipsi verdim

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan akshi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

akshi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
Geçen akşam kendini sevdiren kedi vardı. Arkadaşta cipsi vardi kediye verdi kedi yedi. Ondan sonra kediye 1 paket daha aldı acılı kedi yedi baya verme dedim verdi. Ondan sonra kedi ortalıkta yok. Hep burda olurdu bişey olmusmudur kediye ?

Çözüm
Cips çok fazla tuz içeriyor kedinin böbrekleri bu kadar tuzu kaldıramaz. İnsan bünyesine bile fazla zararı olan bir şey kediye neler yapar Allah bilir.
Ayrıca kedinin cipsi yemesi sevdiğini değil aç olduğunu gösterir. Kedi yedi diye 20 TL ye cips alacağına 10 TL ye bir paket yaş kedi maması alsanız daha iyiydi.

Eratosthenes

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
854
Cips çok fazla tuz içeriyor kedinin böbrekleri bu kadar tuzu kaldıramaz. İnsan bünyesine bile fazla zararı olan bir şey kediye neler yapar Allah bilir.
Ayrıca kedinin cipsi yemesi sevdiğini değil aç olduğunu gösterir. Kedi yedi diye 20 TL ye cips alacağına 10 TL ye bir paket yaş kedi maması alsanız daha iyiydi.

Çözüm

furiii

Kowalski
Reaksiyon puanı
307
Açılan konu zaten çok acayip, verilen cevap daha bir acayip. :D

Kedi neler neler yer de hiç bir şey olmaz. Ha siz gider acılı cips ve yanında acılı şalgam verip bir de adanalı olmasını zorlarsanız hatta şampanya- şarap filan da ikram etseniz o kedi yine dört ayak üzerinde gezer ama sarhoş gezer :) Sırf böle gülünç konular için bazen bakıyorum foruma.

Eratosthenes

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
854

Kedi neler neler yer de hiç bir şey olmaz. Ha siz gider acılı cips ve yanında acılı şalgam verip bir de adanalı olmasını zorlarsanız hatta şampanya- şarap filan da ikram etseniz o kedi yine dört ayak üzerinde gezer ama sarhoş gezer :) Sırf böle gülünç konular için bazen bakıyorum foruma.
Kediye mercimek çorbası ve tulum peynir yedirdim diye veterinerden azar işittiğimi biliyorum. Ben orada kedinin öldüğünden bahsetmedim fazla tuzun kediye zarar vereceğinden bahsettim tabi anlayana

Eratosthenes

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
854

Ayrıca kedilerin keskin tat ve kokularıda sevmediğini de belirteyim cipsin içinde bol bol baharat ve sarımsak olduğunu varsayarsak sevdiği için yemediği aşikar

furiii

Kowalski
Reaksiyon puanı
307
Kediye mercimek çorbası ve tulum peynir yedirdim diye veterinerden azar işittiğimi biliyorum. Ben orada kedinin öldüğünden bahsetmedim fazla tuzun kediye zarar vereceğinden bahsettim tabi anlayana
Kedi gibi hayvanlara insanların yediği TEMİZ yiyeceklerden verilmez. Kediye temiz yiyecek verirsen genellikle dokunur.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ayrıca kedilerin keskin tat ve kokularıda sevmediğini de belirteyim cipsin içinde bol bol baharat ve sarımsak olduğunu varsayarsak sevdiği için yemediği aşikar
Ben eskiden kedilere fare yakalattığımızı bilirim ama hiç bir zaman fareyi tuzlayıp, baharatlayıp vermedik. Sen neden bahsediyorsun kardeş, kedi bu, aç karnını etle ekmekle yemek artığıyla doyursan yeter, siz neler neler veriyorsunuz (!)

MG4446

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,257
O kadar lağım fareleri, yılanlar falan yiyor bir şey olmuyor. Ondan da olmaz muhtemelen. Ama insan yapımı bir şey bu güven olmaz

Eratosthenes

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
854
O kadar lağım fareleri, yılanlar falan yiyor bir şey olmuyor. Ondan da olmaz muhtemelen. Ama insan yapımı bir şey bu güven olmaz
Ya şimdi fare ayrı tuzlu baharatlı yiyecek ayrı. Yediği tuzlu şeyler böbrek taşına sebep oluyor. Yani kafandan sallamıyorum veteriner ne dediyse onları söylüyorum

furiii

Kowalski
Reaksiyon puanı
307
Ya şimdi fare ayrı tuzlu baharatlı yiyecek ayrı. Yediği tuzlu şeyler böbrek taşına sebep oluyor. Yani kafandan sallamıyorum veteriner ne dediyse onları söylüyorum
Kediyi doğal yaşamından ayırırsanız, doğal besin kaynaklarından uzaklaştırırsanız olacağı odur. Kediye acıdım şimdi... Gidin kasaptan ertık et parçaları, ciğer filan verin, tuzlasanızda baharatlasanız zerre bi şey olmaz.

Eratosthenes

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
854
Bi sıçan versen kafi, fazlasına gerek yok. Fare, sıçan tarzı şeyleri çok severlerdi. Ayrıca sevap kazanırdın, hem kedi doyardı hem de haşerattan çevreyi temizlerdin.

Bu konuda çok güldüm ya :D
Bi ara hatırlatayım da okuduğunu anlama yeteneğine de gül.
Fare ayrı şey normal zamanda yedikleri şey zaten. Benim dediğim tuzlu yiyeceklerin uzun vadede zarar verdiği. Bugün sen cips yediriyorsun yarın Ahmet öbür gün Cevdet öbür gün Ayşe öbür gün Pakize. Ne oldu hayvan böbrekten gitti
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kediyi doğal yaşamından ayırırsanız, doğal besin kaynaklarından uzaklaştırırsanız olacağı odur. Kediye acıdım şimdi... Gidin kasaptan ertık et parçaları, ciğer filan verin, tuzlasanızda baharatlasanız zerre bi şey olmaz.
Yav sarımsak soğan biber kimyon kekik kedinin doğal yaşam yiyeceğimi!! Kedi et yer fare yer kuş yer. Adam kediye kuş verdim dese neyse. Bu adamlar bir paket cips yedirmiş.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...