Şok olacaksınız ! Burada neden Atatürk resmi yok ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

zafercem

Asistan
Reaksiyon puanı
1
245582.jpg

Şam Büyükelçimiz "Atatürk resmi neden yok" sorusuna bakın ne yanıt verdi ?

Şam Büyükelçimiz Yaşar Halit Çelik, salonda Atatürk resmi arayan Güneş gazetesi yazarı Rıza Zelyut'a bu yanıtı verdi.

Zelyut ile Çelik'in diyaloğu şöyle gelişti:

ZELYUT: Kabul salonunda pekçok resim var ama, Atatürk yok. Ben mi göremedim.
ÇELİK: Salona Atatürk resmi koymadık. Çünkü gerek görmedik.
ZELYUT: Niçin?
ÇELİK: Bu işleri aşmalıyız. Avrupa'da devlet adamlarının resmi olmaz kabul salonlarında. Sadece kralların, kraliçelerin bulunur. Bu çağda Atatürk resmiyle uğraşmak doğru değil. Başka şeylere bakalım.
ZELYUT: İyi ama Atatürk, bir devlet adamından daha öte. Kurucu lider...
ÇELİK: Olabilir ama kabul salonunda resmi şart değil. Benim odamda olabilir, burada gereksiz. Bu çağda artık bu işlerle uğraşmak yanlış. Geçen Cumhuriyet Bayramı'nda İsveç'te de böyle bir sorun olmuş. Orada da Atatürk resmi yokmuş. Haber yaptılar. Bunu öne çıkarmak, resim istemek yanlıştır. Türkiye'de böyle yanlış işler yapılıyor.

245619.jpg

Geçen hafta bir davet üzerine kalabalık bir gazeteci grubuyla Suriye'nin başkenti Şam'a uçtuk. Arapların Dimaşk dedikleri, çift kokulu şehir anlamına gelen Dimaşk, binlerce yıllık tarihin üzerine oturmuş bulunuyor.

Bizi davet eden özel sektör grubu MASS idi. Şirketin sahibi Mustafa Firas Tılas, bu ülkede inşaattan konserveye kadar geniş bir alanda iş yapan birisi. Davet işlerini ise Şam Üniversitesi'nde doçent olan vatandaşımız Mehmet Yuva organize etmişti. Tam bir Mustafa Kemalci olan Mehmet Yuva; Suriye-Türkiye ilişkilerinin düzelmesi için canla başla çalışan akademisyenlerden birisi.

2003'ten sonra Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkilerde ciddi bir düzelme ortaya çıktı. Bunda; Türkiye gibi Suriye'nin de Amerikan icadı Büyük Ortadoğu Projesi tarafından hedef tahtasına konulması etkili oldu. Sanıyorum ki Türk Silahlı Kuvvetleri de artık Suriye ile yakınlaşma politikasını savunuyor.

Suriye ile aramızdaki PKK sorunu bitti. Hatay meselesi, su problemi gibi konuların da artık geride kaldığını söylemek mümkün. Çünkü Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, Türkiye ile ve Batı ile daha uyumlu bir politika izliyor. Esat yönetimi; Suriye'yi modernleştirmek için ciddi bir çaba içinde gözüküyor. Bunun için de Türkiye'den gazetecileri çağırıp bu değişimi ve Türkiye ile ilgili samimi, sıcak yaklaşımlarını göstermek istiyorlar.

TÜRKİYE NEREYE GİDİYOR

Hafız el Esad'dan iktidarı devralan oğul Esad, ülkesini modernleştirmek için çabalarken acaba modern Türkiye nereye gidiyor? Bu sorunun cevabını Dışişleri Bakanlığı bürokratlarının tavrına bakarak verebiliriz.
Günümüzde Türk Dışişleri Bakanlığı, modernleşme adı altında, moderleşmeye karşı bir çizgiye sokulmuş gözüküyor. İsterseniz Türkiye'nin Şam Büyükelçiliği'ne gidin; Türkiye'yi temsil eden Büyükelçi Yaşar Halit Çelik ile konuşun.

Şam'a vardığımızın ikinci günü akşamı, davetçi kuruluş; gazeteciler heyetini Türk Büyükelçiliği'ne götürdü. Şehrin dışındaki Türk Büyükelçiliği'nin kabul salonana girerken hepimiz gururluyduk. Herkes; gündelik kıyafetini çıkarmış; takım elbise giymişti. Aramızda türbanlı kadınlar ve çocuklar bile vardı ama bunları hiç önemsemedik. Yabancı bir ülkede; kendi toprağımızdaydık ya...
Salona girişte bizi bayan konsolosumuz karşıladı. Girişe göre sağdaki duvar dibinde bulunan masanın üstünde Cumhurbaşkanı Gül ile Başbakan Erdoğan'ın baş fotoğrafları konulmuştu. Bunları da; bizim ülkemizin yöneticileri olarak orada görmekten mutlu olduk.

ATATÜRK RESMİ NİYE YOK?

Bu arada Büyükelçimiz Sayın Yaşar Halit Çelik ile tanıştık, sohbet ettik ve fotoğraf çektirdik. Büyük kabul salonunda duvarlar değişik resimlerle süslenmişti. Bir yerlerde devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün bir fotoğrafını aradı gözlerim. Yoktu...

Bunun üzerine Büyükelçi'nin yanına gidip izin alarak bir soru sormak istediğimi söyledim. Kendisi izin verdikten sonra dedim ki: 'Sayın Büyükelçim, kabul salonunda pekçok resim var ama hiç Atatürk resmi yok. Acaba ben mi göremedim?'

Cevabı gayet açıktı: 'Efendim, bu salona Atatürk resmi koymadık. Çünkü gerek görmedik...'

'Niçin?'

Cevap düşündürücüydü: 'Artık bu işleri aşmalıyız. Avrupa'da devlet adamlarının resmi olmaz kabul salonlarında. Sadece kralların, kraliçelerinki bulunur. Bizim de artık bu resim işini aşmamız gerek. Bu çağda Atatürk resmiyle uğraşmak doğru değil; başka şeylere bakalım.'

'İyi ama Atatürk bir devlet adamından daha öte. Kurucu lider...'

'Kurucu lider olabilir ama kabul salonunda resmi şart değil. Benim odamda olabilir... Burada gereksiz... Bu çağda artık bu işlerle uğraşmak yanlıştır. Geçen Cumhuriyet Bayramı'nda İsveç'te de böyle bir sorun olmuş. Orada da Atatürk resmi yokmuş. Haber yaptılar. Bunu öne çıkarmak, resim istemek yanlıştır. Türkiye'de böyle yanlış işler yapılıyor.'

Temsil ettiği devleti kuran lideri, sıradan bir siyasetçi gibi gören Şam Büyükelçisi Çelik'e göre; modern çağda böyle salonlarda devlet adamlarının resmi bulunmamalı idi ama bu yasağın Atatürk için uygulandığını yine kendisi ispat ediyordu. Çünkü; salonda; gelenlerin gözüne sokmak istercesine Abdullah Gül-Tayyip Erdoğan ikilisinin portreleri ön masada sergileniyordu.
Bu olaya heyetteki diğer gazeteciler de tanıktır. Cumhuriyet Gazetesi yazarı şair Ataol Behramoğlu, bu duruma üzülenlerin başında geliyordu. Heyette bulunan halk ozanı Ali Sağlam, hemen orada, büyükelçinin tutumunu eleştiren bir dörtlük bile söyledi ama sesini yükseltmeden...

Dışişleri Bakanı Ali Babacan'a soruyorum: Atatürk karşıtı bu politikayı siz mi getirdiniz yoksa dindar monşerleriniz mi icat ettiler? Sayın Bakan; bu büyükelçiye bir ödül vermeyi düşünüyor musunuz?

Güneş

kaynak

DogukanDogu84

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Bu işleri aşmak lazımmış, sevsinler seni... Suudi kralının eteğini öperken bir şey olmuyor ama...

hasanmustafa

Asistan
Reaksiyon puanı
0
millet aya gidiyor marsa gezegeninde su arıyor
bizikiler halen resim vardı yoktu heykel vardı
yok benzedi benzemedi boş işlerle uğraşıyor
resme bence de gerenk yok boş işler bunlar

flood_77

Profesör
Reaksiyon puanı
4
bildiği yolda ilerlesin bakalım .... :angry:

ashabulyemin

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Atatürkün resmini asmakla Atatürkçülük olmaz.Ben Atatürkün büstleriyle resimleriyle büyüdüm babam heykeltraştı
Atatürk senin ağzına yakışmayacak bir kavram
bu konuları getirip provakasyona sebeb olma
ergenekon davası devam ediyor adamların yargılanıyor yırtınmanda olayı değiştirmiyor.
Senin bulunman gereken yer burası değil silivriye git davaları izle çankaya belediyesinin davalarını izle

quazar

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Bence elçi mantıklı ve doğru konuşmuş. Bende yurtdışında yaşıyorum ama bugüne kadar hiç bir devlet dairesinde duvarlarda resim görmedim. Sadece bir kaç istisnai yerde mevcut başbakanın resmi vardı o kadar.
Bizde ise köprüler kavşaklar, okullar barajlar havalimanları pareklar sokaklar ve saymakla bitmeyecek heryere Atatürk ismi verilip odadaki 4 duvara resmi asılıp heykelleri ile dolduruyor. BU bürokrasinin makam sevdasının bir geleneği haline geldi. Saddam'da heryere resmini heykelini diktiriyordu ve diğer diktatörlerde. Bizler ise aslında diktatör olmayan Atatürk'ü bu şekilde dışarıya karşı ve içeriye diktatör gibi gösteriyoruz. Türkiye'ye geldiğim her seferinde her duvarda parkta resim ve heykel görmekten bıktım. Çok soğuk ve geri kafalı görünüyor. Atatürk'ün resimleri heykelleri heryerde ama fikirleri hiç bir yerde!

sazan06

Asistan
Reaksiyon puanı
0
atatürk resmini bayrağada koyar bunlar. hatta amerikan, çin, capon, v.s. ülkelerin bayrağında niye resim yok?

sazan06

Asistan
Reaksiyon puanı
0
admin maden yorumları eklemeyeceksin niye bu yazıyı yayınlıyorsun?

Panculli

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Atatürk'ün arkasından okadar iş çeviriliyorki adeta çatacak yer arıyorlar koymamışsa koymamış ne var yani.

Revahak

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Türkiye biyere gitmiyor:)
Atatürk resmi niye olsun ki adam ölmüş.
Suriye kralı da değildi ki
Anlamadınız gitti sadece bir sembol olduğunu

nyoo

Profesör
Reaksiyon puanı
6
hay Atatürk kadar kafanıza taş düşsün, önceden Remi vardı kurtulduk, Legolas444 vardı, kurtulduk, erol_1982 vardı kurtulduk, tam forum kendine gelmişti ki sen çıktın. Şimdi sen çıkmış her köşeye bir fitil koyuyorsun ve bunu kasten yapıyorsun.

baaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
7
millet aya gidiyor marsa gezegeninde su arıyor
bizikiler halen resim vardı yoktu heykel vardı
yok benzedi benzemedi boş işlerle uğraşıyor
resme bence de gerenk yok boş işler bunlar

Ne demek olsun olmasın farketmez? senin ve ailenin aldığı her nefesi ona borçlusun. kendine hiç şu soruyu sormuyomusun? O olmasaydı ne olurdu bizim halimiz? sona yorum yap.

byuCk

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Ben niye şok olmadım? Boş işler anam boş...

byuCk

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Ben niye şok olmadım? Boş işler anam boş iş...

ledzeppelinfan

Profesör
Reaksiyon puanı
0
ulen milelletin işine gelince hemen diğer devletler böyle.aşalım bunları diyorsunuz.konu cinselliğe filan gelince hemen "biz gavur değiliz.onlar gibi olamayız" "zina gavur işidir" diğer devletlerde namus kalmamış biz onlara benzemeyiz" diyorsunuz.konuyu değiştirmek istemiyorum ama işinize gelene göre oynuyorsunuz.daha televizyon dizilerinde küfür edilemiyor.bırak küfürü sigara-içki yasaklandı.şimdi gelip "diğer devletler böyle" demeyin bana.

hasanmustafa

Asistan
Reaksiyon puanı
0
baaydin bey resmle bir yere gidilmez muassır medeniyetler
seviyesine duvara çivi çakıp çerçeve asarak mı ulaşacaksınız
yoksa bilimle mi demokrasiyle mi özgürlükleri genişletmekle mi
bunları tartışmak yerine Türk milletinin refah seviyesini nasıl
artırırız, nasıl diğer ülkelerin sosyo ekonomik düzeyine
ulaşırız nasıl genç beyinler yetiştiririz bunu tartışmalıyız değilmi ?

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Ne demek olsun olmasın farketmez? senin ve ailenin aldığı her nefesi ona borçlusun. kendine hiç şu soruyu sormuyomusun? O olmasaydı ne olurdu bizim halimiz? sona yorum yap.

Yavaş ol, Aldığın nefesi Atatürk'e değil, ALLAH'a c.c borçlusun. Atatürkü ilahlaştırmanın anlamı yok ! Eski cahiliye dönemlerinde putlara gösterilen göstermelik ilgilere, sevgilere hiç gerek yok. Onlarda Aç kaldıkları zaman yaptıkları helvadan putları yerlerdi. Günümüzde ise bu durum hiç değişmemiş. Atatürk işlerine ne zaman yarıyacaksa o zaman hatırlanıyor, o zaman kullanıyorlar. Sağa sola poster asmakla, büst dikmekle Atatürkçü olunmaz!

Atatürk ne demiş ?
"Vatan sevgisi, ona yapılan hizmetle ölçülür." Bazıları gibi Marmara denizine 50 Metre boyunda Atatürk heykeli dikmek, Vatan sevgisi değil, Gösteriş meraklısı olmak demektir, tabi anlayana...

ashabulyemin

Profesör
Reaksiyon puanı
20
fitne kat'lden eşeddir.[ayet meali]
fitne uykudadır uyandırana la'net olsun.
sabahki iletimi vaktim yoktu yarım kestim.
Arkadaşlar bu site bizler için niğmet öğreniyoruz öğretiyoruz ortama giriyoruz ve hiç tanımadığımız cinsiyetini konumunuy yaşını bilmediğimiz kimselerle dostluk köprüsü kuruyoruz
şimdi zafercem mahlalı arkadaş ne hikmetse Atatürk chp alevi kılıçdaroğlu ve sol argümanlarla fitneye çabalıyor
kendisini acaba ne diye düşündüm
önce Alevi kavramı değişik fırkaları araştırdım herşeyden önce edeb diyorlar hatta uymayanı toplumun dışına itiyorlar ki bu arkadaş yoksundur alevi olamaz onların hakkını da savunamaz
chp limidir bazı arkadaşlar utanıyordur [chp li olanlar]bu chp li diye hayır ordaki klikler içerisinde yok
solcu olabilirmi dedim ilkel komünal toplumlardan itibaren özel ilgim vardır ama haybeden değil belirteyim ona uyan sadece kausky ve meşhur kausky oputunizmi vardırki bunun orada dahi yeri yoktur
Atatürk çü desem şahsıma gözümü atatürk büstleri resimleri arasında açtım Atatürkün halkına sevgisi ayrım yapmaması ve onu tanımaklığın verdiği avantajla oluşturulan imajın dışında bir kişiliğe sahip olması kendisinin Atatürkü sevmediği [sevmek zorunda değil]hissine kapıldım
politik birimi diye düşündüm ona uyan beyaz ve öztürk varki onlar sadece dini alet ediyorlar bu onlardanda değil
sonuca geldim
mao zedung öğretili çakma solcu
yanı bay aydınlık yani halkın sülalesinden[bilen bilir]yani ip li[behica boranlı işçi partisini tenzih ederim]
doğu per çingi çeng[arkadaşlarının davada kullandıkları hitabı]in tayfası her aydınlıkçı gibi işi kışkırtmak provake etmek ve utanmadan bu yolda milli birlik ve bütünlük değerlerini alet etmek yani utanmazlık
beyler bu yazıyı banlanmak bahasına yazıyorum
artık yeter
bu utanmazlık daha ne kadar devam edecek
kendisinin tüm yazılarını okuyun göstermelik birkaç şiir dışında farklı yazısı varsa bu sütünlarda özür dileyeceğim
kendisi terbiye kıtlığı konusunda çığır açmıştırki ilavinya ablamızın emelin şirinin güzel şiirleriyle süslü köşesini dahi iğrenç emellerine alet etmekten geri durmamıştır.
yeniden söylüyorum efendilerin duysun diye
alevisiyle sünnisiyle
lazı kürdü çerkezi abazası romanı ve diğer kavimlerden halkıyla
ermeni rum gibi zımmi hükmüyle emanetimiz olan insanlarımızla
AYRILMAZ BÜTÜNÜZ çatlasanızda değişmez
efendilerinin gücü 1 mayıs meydanı katliamlarına nurtepe katliamlarına yeter

maske500

Doçent
Reaksiyon puanı
0
ya bi resim sonuçta olsa nolur olmasa nolur.önemli olan Atatürkün fikirlerinin o odanın içinde olması.bence fikirlerde varki bu adam devlet görevlisi olmuş.

gokhankayaci

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Türkiye biyere gitmiyor:)
Atatürk resmi niye olsun ki adam ölmüş.
Suriye kralı da değildi ki
Anlamadınız gitti sadece bir sembol olduğunu

Nasıl ahlaksız terbiyesiz ve kişiliksiz bir yorum bu? Sadece sembol olduğunu anlamadınız gitti.. Ne demek bu? Senin gibi kişilik yoksulu, UluÖnder Mustafa Kemal ATATÜRK'ü nasıl olurda sembol olarak görürsün?? Suriye kralı değildi ama dünyanın saygıyla andığı bir isimdi.. Kral olmaya gerek yok ATATÜRK elinde imkan yokken kralların yapamadığını, hiçbir kral ve kraliçenin oluşturamadığı bütünlük olgusunu milletin rızası ile (kral veya kraliçe gibi dayatmayarak dikkat çekmek isterim buraya) herkesi birleştirip savaşlara giren ve ÇANAKKALE GEÇİLMEZ destanını yazdıran bir Kişi için sen nasıl sadece sembol dersin??

Ben senin Türk olmadığınıda biliyorum.. Senin atanın resimlerinin biryerde olmaması senin gibi kişiliksiz, şahsiyetsiz ve şerefsiz birisi olduğu için atanın resiminin olmaması seni ilgilendirmez..

Bizim hisettiklerimizi kimse hisedemez.. Senden bunu beklemiyorum!! Hakaretlerine devam edersen kısasa kısas.. Buradayım.. Hoş moderatör admin v.s. tanıdıklarınız yoksa tabi.. Muhtemelen birisi banlayacak beni ama umurumda değil!!!!!!!!!!!!!!

Ne Mutlu TÜRK'üm Diyene!!

ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

YIKIN HEYKELLERİMİ

Ey milletim
Ben Mustafa Kemal’im.
Çağın gerisinde kaldıysa düşüncelerim
Hala en hakiki mürşit değilse ilim
Kurusun damağım dilim.
Özür dilerim
Unutun tüm dediklerimi.
Yıkın diktiğiniz heykellerimi

Özgürlük hala en yüce değer
Değilse eğer
Pırangalı kalsın diyorsanız köleler
Unutun tüm dediklerimi.
Yıkın diktiğiniz heykellerimi.

Yoksa çağdaş medeniyetin bir anlamı
Ortaçağa taşımak istiyorsanız zamanı
Baş tacı edebiliyorsanız
Sanatın içine tüküren adamı
Unutun tüm dediklerimi.
Yıkın diktiğiniz heykellerimi…

Yetmediyse acısı şiddetin,savaşın
Anlamı kalmadıysa
Yurtta Sulh dünyada barışın.
Eğer varsa ödülü silahlanmayla yarışın
Unutun tüm dediklerimi.

Özlediyseniz fesi, peçeyi
Aydınlığa yeğliyorsanız kara geceyi
Hala medet umuyorsanız
Şıhtan,şeyhden,dervişten
Şifa buluyorsanız
Muskadan,üfürükçüden
Unutun tüm dediklerimi.

Eşit olmasın diyorsanız
Kadınla erkek
Karaçarşafa girsin diyorsanız
Yobazın gazabından ürkerek
Diyorsunuz ki okumasın
Kadınımız kızımız
Budur bizim alın yazımız
Unutun tüm dediklerimi.

Fazla geldiyse size
Hürriyet,Cumhuriyet
Özlemini çekiyorsanız
Saltanatın,sultanın
Hala önemini anlamadıysanız
Millet olmanın
Kul olun ümmet kalın
Fetvasını bekleyin şeyhülislamın
Unutun tüm dediklerimi.
Rahat bırakın beni…..

Süleyman APAYDIN
Öğretmen( Nurnberg-Almanya)

lovemeorhateme

Asistan
Reaksiyon puanı
2
seni yetkili diye oraya koyanı yargılamak lazım bi de yalaka p....k seni...

Tartarus

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Kabul etmeliyiz ki Atatürk bizim liderimiz olduğu için çok şanslıyız.ama kıymetini biliyor muyuz? burada resim gerekliydi yok değildi tartışması yaparken başka ülkeler liderlerinin resimlerini asmıyor denilmiş. çünkü onlar atatürk'e sahip değillerdi.

Yeni Türk Devleti ile Ankara Antlaşması'nın imzalanması nedeniyle; "Bizi arkadan vurdu, dağ başındaki haydutlarla, Mustafa Kemallerle anlaştı" diyenlere Fransız Başbakanının Mecliste verdiği cevap:
Dağ başındaki haydutlar diye isimlendirdiğiniz kahraman Mustafa Kemal ve O'nun tüm askerleri burada olsalardı, teker teker hepsinin heykellerini dikerdik. Böylesine kahraman bir antlaşma imzalamaktan gurur duyuyorum.
(1921) Fransız Başbakanı BRIAND

Benim üzüntüm, bu adamla tanışmak hususundaki şiddetli arzumun gerçekleşmesine artık imkan kalmamış olmasıdır.
Franklin ROOSEVELT (A.B.D.Başkanı, 10 Kasım 1963)

lütfen yorum yaparken bunlarıda göz ardı etmeyiniz.
Son olarak madem elçilikte atatürkün resmine gerek yok Tayyip Erdoğan'ın resmine ne gerek war?. unutmayalım elçilik Türkiye'yi temsil eder dönemin başbakanını değil.

ashabulyemin

Profesör
Reaksiyon puanı
20
atatürk sevgisi
öncelikle atanın hizmetlerinden hangisini yaptınız hal ve hareketlerinizi değerlendirin ona benzeyebiliyormusunuz kuru kuruya sevgi olmaz
dini manevi duygulara hakaretlede onu sahiplenemezsiniz ancak size gen nefreti ve kini onun manevi hatırasına aksettirirsiniz cahil kimseler onu anlattığınız gibi zanneder ve ondan nefret eder bunaysa hakkınız yoktur o milli ve manevi bütünlüğümüzü sağlayan en önemli oğedir

amesfa

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
153
Değerli yorumlarınız için teşekkür ederiz.

KİLİT.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...