Snapdragon 800 mü exynos octa mı

crazy0611

Finest Сasual Dating - Verified Women
Cezalı
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar merhaba foruma yeni kaydoldum note 3 ve xperia z2 arasında kaldım biri snapdragon 801 ve adreno 330 bulunduruyor note 3 ise exynose octa 1.9*4 ve 1.3*4 ghz kullanıyor ama değişik olansa mali t628 mp6 bence bu grafik işlemci oyunlarda daha iyi performans çıkarır kanısındayım çünkü mali 400 kullanan s3 bile şuan her türlü oyunu rahatlıkla kaldırıyor ve ben fotoğraf çekmeyle fazla ugrasmam yani 13mp yeterli ve ekran büyük olursa oynadıgim oyundan daha cok zevk alacagimdan note 3 bana uygun geliyor fiyat olarakta note 3 daha ucuz olur spen bile almak icin yeterli bir sebep olarak goruyorum yardim edin telefonla hizli yazdigim icin boyle yazdim kusura bakmayin

M.Schumacher

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Samsungun elle tutulur bir note serisi zaten onuda exynose işlemcilerle cılkını çıkarma peşindeler . Prim vermeyin almayın anlasınlar neyin ne olduğunu .
Tavsiyem xperia z2 oda sanırım biraz tuzlu gelecek :)

crazy0611

Cezalı
Reaksiyon puanı
0
evet yaaa nerdeyse şahin fiyatına telefon satıyolar bence note 3 teki avantajlar özellikler hiç bir telefonda yok ve xperia z2'nin ekranı note 3 kadar güzel değil ben note 3 alcam ama tek düşündüren tarafı snapdragon olmaması ama bilen bilir note 8 diye bir tabletim var gercekten performansli ve exynos islemci kullaniyor 2gb ramı var şu an her türlü oyunu kaldırabiliyor ve 1 yıl daha kaldırır bundan dolayı exynos ve mali t628 daha güçlü bir işlemci olarak düşünüyorum üstelik tabletimdeki a9 tabanlı note 3teki a15 tabanlı ve 3gb ram aynı zamanda mali t628 var tablette 2 gb ram ve mali 400 var bundan dolayı note 3 hem fiyat babında hemde özellik ve android güncellemeleriyle en az 2 yıl daha stabil kalacak gibi

Kaya26

Profesör
Reaksiyon puanı
550
Xperia Z2 daha güçlü bir cihaz. Ama Note 3 ünde çok farklı kalır bir yanı yok o yüzden tercih ederken performans değilde öbür özelliklerine göre karar verin.

crazy0611

Cezalı
Reaksiyon puanı
0
öbur ozelliklerde sensör olsun ekran boyutu ekran canliligi ve spen spene ozel uygulamalar olsun note 3 alir ama kamera konusunda lafım yok zaten pek kamera ile hasir nesir biri degilim

- - - Mesaj Güncellendi - - -

peki s5 nasıl s pen yok ama 2,5ghz snapdragon 801 kullaniyor ram miktari haric iyi gibi ama inceleme sitelerinde akilli ram kullanimi sayesinde eksikligi pek hissedilmez deniyor ama genel anlamda bakarsak pek de s4tan farkli olmamis sadece kamera ve islemci arttirilmis ve ivir zivir bi kac ozellik eklenmis haziranda note 4 çıkarsa onuda alabilirim

NecronomicoN

Profesör
Reaksiyon puanı
12
snapdragon 800 daha iyidir. samsung da sizde 4g yok zaten sizin ne haddinize snapdragon 800 diyerek daha ucuz olan exynos işlemciyi koydular note3 e

Virility

Profesör
Reaksiyon puanı
119
performans olarak z2 her türlü geçer mali400 kötü bi grafik birim değil ama adreno 330 1 numaradır bence :) Eğer ben büyük ekran isterim s-pen isterim dersen başka ama hertürlü z2 note 3 ü ezer :) Ve performans olarak ta benchmarklarda note 3 ün snapdragonlu versiyonlarının daha iyi olduğunu görebilirsin.

x10minirom

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Note 3 N9005 al.Hiç Exynos düşünme.Türkiye'de 4G altyapısı yok fakat S800 çok iyi işlemci ve Adreno 330 bencede bir numara.İki model arasında farklardan biride RAM kullanımı.Exynos işlemci 1.6-1.8GB Ram kullanırken S800 ise 1.1-1.8GB Ram kullanıyor.N9005 34787 puan alırken N9000 34280 alıyor.Puanlarda farkyok ama Ram miktarı gerçekten fazla.

crazy0611

Cezalı
Reaksiyon puanı
0
şimdi benchmark skorlarına ve ram kullanımına gelirsek benchmark skorlarında kötü puanlar alıp oyunlarda akan telefonlarıda bilirim örneğin s3 her oyunu şu an kasmadan oynatıyor ve ilk 4 çekirdekli exynos işlemcili telefon ve bunları 1 gb ram ve mali 400 ile yapıyor ram kullanımında note 3 teki exynos akıllı ram kullanımı var bu sayede çok daha iyi performans ve stabilite sağlıyor ram fazla kullanılıyor gibi görünsede bu performans için ve oyun açtığınızda arka plandaki bazı uygulamaları kapatarak size yeterli rami sağlıyor ve benchmark skorlarında 9000 ile 9005 arasındaki fark ramin dolu olmasından kaynaklanıyor yani aralarında fark yok z2 ezer diyosunuz ama z2ye basmışlar donanımı ne bi özellik koymuşlar ne bi spen ot gibi telefon note 3 dolu dolu her uygulamasında bir ayrıcalık var arka kapağı sentetik deri görünümü verilmiş benim hoşuma gitti gitmeyenleri bilemem arkasında spen ve usb 3.0 ile dolu dolu bir telefon z2 ye basmışlar kamerayı donanımı dayamışlar bide bi şahin parasını sade bir arayüzü var note 3 te bir sürü sensör özelliği var fiyat etiketindeki parayı kuruşuna dek hakediyor ve note 3'e 4.4.3 güncellemesinde octa versiyonuna 4k video kayıt desteği verilecek snapdragonu versiyonu çekebiliyor zaten ve güç tasarrufu olarakda o boyuttaki telefonlardan üstün benchmark skoru olarakta 500 puan için burada konuşuyoruz o 500 puanda ram doluluğundan kaynaklı

Kaya26

Profesör
Reaksiyon puanı
550
şimdi benchmark skorlarına ve ram kullanımına gelirsek benchmark skorlarında kötü puanlar alıp oyunlarda akan telefonlarıda bilirim örneğin s3 her oyunu şu an kasmadan oynatıyor ve ilk 4 çekirdekli exynos işlemcili telefon ve bunları 1 gb ram ve mali 400 ile yapıyor ram kullanımında note 3 teki exynos akıllı ram kullanımı var bu sayede çok daha iyi performans ve stabilite sağlıyor ram fazla kullanılıyor gibi görünsede bu performans için ve oyun açtığınızda arka plandaki bazı uygulamaları kapatarak size yeterli rami sağlıyor ve benchmark skorlarında 9000 ile 9005 arasındaki fark ramin dolu olmasından kaynaklanıyor yani aralarında fark yok z2 ezer diyosunuz ama z2ye basmışlar donanımı ne bi özellik koymuşlar ne bi spen ot gibi telefon note 3 dolu dolu her uygulamasında bir ayrıcalık var arka kapağı sentetik deri görünümü verilmiş benim hoşuma gitti gitmeyenleri bilemem arkasında spen ve usb 3.0 ile dolu dolu bir telefon z2 ye basmışlar kamerayı donanımı dayamışlar bide bi şahin parasını sade bir arayüzü var note 3 te bir sürü sensör özelliği var fiyat etiketindeki parayı kuruşuna dek hakediyor ve note 3'e 4.4.3 güncellemesinde octa versiyonuna 4k video kayıt desteği verilecek snapdragonu versiyonu çekebiliyor zaten ve güç tasarrufu olarakda o boyuttaki telefonlardan üstün benchmark skoru olarakta 500 puan için burada konuşuyoruz o 500 puanda ram doluluğundan kaynaklı

Siz zaten kafanızda Note 3 ü belirlemişsiniz alın gitsin.

Bana kalırsa ben Z2 tercih ederdim. Stereo Hoparlör, daha iyi ekran,daha iyi kamera, sade ve daha az ram harcayan bir arayüz, daha iyi malzeme kalitesi + olarak su geçirmez kasa. Bana göre s-pen büyük bir ekran ve sensör özelliklerinden daha önce geliyor. Size göre ise s-pen ve büyük ekran daha önemli o yüzden Note 3 ü tercih edin. Kısaca ikisi de aslında pişman etmeyecek cihazlar.

Bu arada Note 3 Exynos'a 4k desteği gelemez, çünkü 4k video kaydını donanımsal olarak desteklemiyor.( Bana göre 4k olmasa da olur, gereksiz bir özellik bence.)

|BeyabaN|

Profesör
Reaksiyon puanı
9
arkadaşımda note 3 var, exynos işlemci beklediğimden çok iyi çıktı
oyunlarda da dahil olmak üzere hiç kastığını görmedim, zaten akıllı ram olayı ram problemini çözüyor.
arkadaşım gün boyunca çalıştırdığı proğramları kapatmıyor (yaklaşık 10-15 uygulama açık kalıyor), akşam ben telefonu alıp oyun oynadığımda çok az ısınma oluyor ama kasma hiç yok.
hatta bir kaç video da snapdragon 800 den daha hızlı olduğunu görmüştüm ama nedense testlerde az bir farkla snapdragon öne geçiyor.
şu anda note 3 piyasanın kralı, htc one m8 bence note 3 ü sarsamadı bile, note 3 ün liderlikten indirilmesi konusunda LG G3 ten umutluyum.
z2 performans olarak biraz daha iyi olabilir ama sony'nin fiyat politikası (herhangi bir süpriz yapmazsa) yine note 3 ü zirvede tutacağına inanıyorum.

crazy0611

Cezalı
Reaksiyon puanı
0
Evet aslında ben kafamda note 3 ü belirledim ve bu arada 4k video gelmeyecek diyen arkadaşım bu iş donanımla ilgili değil iphone 5 ve üzeri için app store da geliştirilen bir uygulamayla 2k video çekebiliyor buyur bak güncelleme ile note 3'teki donanımda bu özelliģi kullanabilecek m.shiftdelete.net/iphone-2k-video-cekebiliyor-51442.html

kadirirdem

Dekan
Reaksiyon puanı
708
Arkadaşlar merhaba foruma yeni kaydoldum note 3 ve xperia z2 arasında kaldım biri snapdragon 801 ve adreno 330 bulunduruyor note 3 ise exynose octa 1.9*4 ve 1.3*4 ghz kullanıyor ama değişik olansa mali t628 mp6 bence bu grafik işlemci oyunlarda daha iyi performans çıkarır kanısındayım çünkü mali 400 kullanan s3 bile şuan her türlü oyunu rahatlıkla kaldırıyor ve ben fotoğraf çekmeyle fazla ugrasmam yani 13mp yeterli ve ekran büyük olursa oynadıgim oyundan daha cok zevk alacagimdan note 3 bana uygun geliyor fiyat olarakta note 3 daha ucuz olur spen bile almak icin yeterli bir sebep olarak goruyorum yardim edin telefonla hizli yazdigim icin boyle yazdim kusura bakmayin
Performans olarak aynilar ama rom atarim dersen s800 daha avantajlı

OzanBey

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İnceleme yapan editörlerden Tolga Cem Küçükyılmaz da hep söylüyordu pasif kullanımda müzik dinleme bekleme süresi gibi kullanımda Exynos daha verimli telefonu daha az yorup daha az şarj tüketiyor. Ancak telefonu zorlamaya gelince asphalt 8 deadtrigger fifa gibi oyunları oynadığında telefonu daha az ısıtan daha iyi fps aldığın işlemci snapdragon oluyo ona göre kararını ver. Ayrıca bi arkadaş demiş Exynos a 4K gelmez doğru demiş ama ne kadar gerekli sana kalmış.

crazy0611

Cezalı
Reaksiyon puanı
0
ben snapdragonlu note 3ù sahibinden.comda gordum ama ne kadar guvenlidir oradan alisveris yapmak tartisilir bana exynosta snapd de aynı geldi dün teknosada g2 ve note 3 le real racing 3 asphalt 8 oynadım fark yoktu hatta note 3teki sensör hassasligini hissettim yani sensor konusunda iphone kadar gelismis bir telefondu ben exynosu aliyorum arkadaslar aradaki 500 puanın lafini yapiykrsunuz ve bu sentetik benchmarklar degil ki hersey hile yapilip yapilmadigi belli degil gecen htc one m8 te hile yapildigi haberi vardi ondan exynoslusu iyi hem guc tassarrufu konusunda daha iyi sonuclar veriyor

qw1tt2

Asistan
Reaksiyon puanı
0
note 3 yerine z1 tercih etmemin sebebi avrupaya farklı türkiyeye farklı işlemci olarak sunmaları. gerisi sana kalmış. sırf bu yüzden tercih etmedim. kişiden kişiye göre değişir.

x10minirom

Doçent
Reaksiyon puanı
0
ben snapdragonlu note 3ù sahibinden.comda gordum ama ne kadar guvenlidir oradan alisveris yapmak tartisilir bana exynosta snapd de aynı geldi dün teknosada g2 ve note 3 le real racing 3 asphalt 8 oynadım fark yoktu hatta note 3teki sensör hassasligini hissettim yani sensor konusunda iphone kadar gelismis bir telefondu ben exynosu aliyorum arkadaslar aradaki 500 puanın lafini yapiykrsunuz ve bu sentetik benchmarklar degil ki hersey hile yapilip yapilmadigi belli degil gecen htc one m8 te hile yapildigi haberi vardi ondan exynoslusu iyi hem guc tassarrufu konusunda daha iyi sonuclar veriyor
Sanki Samsung hile yapmadı.500 puan lafını geç.Ayrıca Adreno 330 varken Mali T-628 al sen.Güç tasarrufu bakımından ise,Ram ne kadar az yerse o kadar az güç tüketir.#Kaya26 arkadaş doğru diyor zaten siz kafanızda belirtmişsiniz.Bence bir daha düşünün.

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Exynos işlemciyi savunanlar gördükçe hayattan soğuyorum. Her oyunu açar dediğin s3 var ya, en basit oyunlarda kasıyor. Arkadaşta var ondan biliyorum. Alıyorum elime şöyle bir uygulama menüsünde gezineyim diye(hadi oyunu geçtim) orda bile kasıyor. Benchmarkmış cartmış curtmuş hikaye. S4 kullanıp doğru düzgün oyun oynamayanlar var. Neys ya bende kime ne anlatmaya çalışıyorum.

crazy0611

Cezalı
Reaksiyon puanı
0
Exynos işlemciyi savunanlar gördükçe hayattan soğuyorum. Her oyunu açar dediğin s3 var ya, en basit oyunlarda kasıyor. Arkadaşta var ondan biliyorum. Alıyorum elime şöyle bir uygulama menüsünde gezineyim diye(hadi oyunu geçtim) orda bile kasıyor. Benchmarkmış cartmış curtmuş hikaye. S4 kullanıp doğru düzgün oyun oynamayanlar var. Neys ya bende kime ne anlatmaya çalışıyorum.
yav hayret bir şey nasıl olur ya arkadaşın s3 sorunlu yada güç tasarrufu modu açık bizim arkadaşta s3 var arayüzde falan gezinirken bir kaç takılma oluyor evet ama modern combat 4 gta sanandres real racing 3 asphalt 8 nova 3 bunların hepsi yüklü arkadaşta yağ gibi akıyo oyunlarda telefon en ufak kasma yok büyük ihtimal güç tasarrufu açıktır o telefonun ve burayı dikkatlice okursanız mali t628 mp6'nın en iyi grafik birimi olduğunu anlarsınız http://shiftdelete.net/exynoslu-galaxy-note-3-4k-video-cekecek-mi-46895.html

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Sanki Samsung hile yapmadı.500 puan lafını geç.Ayrıca Adreno 330 varken Mali T-628 al sen.Güç tasarrufu bakımından ise,Ram ne kadar az yerse o kadar az güç tüketir.#Kaya26 arkadaş doğru diyor zaten siz kafanızda belirtmişsiniz.Bence bir daha düşünün.
arkadaşım mali t628 en iyi grafik birimi burayı dikkatlice okursan anlarsın
yav hayret bir şey nasıl olur ya arkadaşın s3 sorunlu yada güç tasarrufu modu açık bizim arkadaşta s3 var arayüzde falan gezinirken bir kaç takılma oluyor evet ama modern combat 4 gta sanandres real racing 3 asphalt 8 nova 3 bunların hepsi yüklü arkadaşta yağ gibi akıyo oyunlarda telefon en ufak kasma yok büyük ihtimal güç tasarrufu açıktır o telefonun ve burayı dikkatlice okursanız mali t628 mp6'nın en iyi grafik birimi olduğunu anlarsınız http://shiftdelete.net/exynoslu-galaxy-note-3-4k-video-cekecek-mi-46895.html ve benchmark olayına gelince ben zaten benchmark puanlarını dikkate almadığımı söylemek için hile yapıldığını söyledim ve güç tasarrufu konusunda boş ram güç tasarrufu yapabilir ama exynoslu olanda 1.3ghzlik işlemci güç tasarrufunda çok daha iyi performans çıkarıyor güç tasarrufu konusunda exynoslunun üstüne yok hem snapdragon modelinden daha az ısınıyor ve 2.3 ghz'lik bir işlemci bir oyunda ne kadar güç yer düşünemiyorum g2 de bu sorun bataryanın arttırılmasıyla halledilmiş neredeyse akü koymuşlar telefona ama sony pil konusunda hep sıkıntı yaşamış bir firma he suya dayanıklılığa gelince benim telefonun suyla karşılaşcağı tek zaman yağmur zamanı oda dışardaysam ve yağmurdanda etkilenmeyecek kadar dayanıklı ve su altında insan neden fotoğraf çeksinki gereksiz bir özellik zaten tuzlu suya dayanıklı değil herkezin evinin önünde müstakil havuz olmuyor bundan dolayı zaten lise öğrencisiyim bana not almak yaratıcılığımı geliştirmek ve büyük ekranda pdf olarak test çözmek daha makul geliyor üstelik kalemde tam uyumlu öğrencinin en iyi yardımcısı su altında fotoğraf çeken ve donanım basılmış bir çöp değil birbirinden farklı hayatı kolaylaştırıcı özelliklerle donatılmış ve readers hub gibi okuma programları bulunan ayrıca speni olan bir harika öğrenciye daha çok yardımcı olur kararım note 3 yanında ama note 3 plus note 4 yada s5 plus gibi telefonlar yani samsungun yaptığı ama note 3ten üstün olan telefonlar çıkarsa onlarada bakabilirim

x10minirom

Doçent
Reaksiyon puanı
0
#Elusive haklı doğru söylüyor.Biz sana 24-Bit 192 KHz destekleyen,1080p 60 FPS+4K video çeken işlemci'den bahsediyoruz.Daha 60 FPS alamıyor.Al Exynos'u gör kazığı.

crazy0611

Cezalı
Reaksiyon puanı
0
#Elusive haklı doğru söylüyor.Biz sana 24-Bit 192 KHz destekleyen,1080p 60 FPS+4K video çeken işlemci'den bahsediyoruz.Daha 60 FPS alamıyor.Al Exynos'u gör kazığı.

arkadaşım konunun başlarındada dedim benim için kamerayla sesin zırnık kadar önemi yok ve kamerasıyla profesyonel çekim yapmayacağım sonuçta benim yorumumda bi link var onu incelersen güncelleme ile exynos işlemciside 4k+60fps video kaydı ve 24 bit 192khz gelecek ve z2ye fark attığı yönlerden biride usb 3.0 ben hıza ve ekran büyüklüğüne ve diğer ek özelliklere bakarim ve note 3'un tam bana göre olduğunu anladım

x10minirom

Doçent
Reaksiyon puanı
0
arkadaşım konunun başlarındada dedim benim için kamerayla sesin zırnık kadar önemi yok ve kamerasıyla profesyonel çekim yapmayacağım sonuçta benim yorumumda bi link var onu incelersen güncelleme ile exynos işlemciside 4k+60fps video kaydı ve 24 bit 192khz gelecek ve z2ye fark attığı yönlerden biride usb 3.0 ben hıza ve ekran büyüklüğüne ve diğer ek özelliklere bakarim ve note 3'un tam bana göre olduğunu anladım
Nerden biliyorsun belki gelmeyecek?Ayrıca gelirse bu özellik xda geliştiricileri yapar.Hiç Samsung öyle bir güncelleme verir mi?

crazy0611

Cezalı
Reaksiyon puanı
0
Nerden biliyorsun belki gelmeyecek?Ayrıca gelirse bu özellik xda geliştiricileri yapar.Hiç Samsung öyle bir güncelleme verir mi?

gelmesede dediğim gibi bir önemi yok ama sdn yaptıysa bu haberi guncelleme buyuk ihtimal gelir

qw1tt2

Asistan
Reaksiyon puanı
0
hangisinin iyi olduguna,samsungun avrupa da snapdragon koyup diger ülkelere exynos koymasıyla karar verebilirsin.