Siz olsanız ne yapardınız?

KirliSinek

Asistan
Reaksiyon puanı
12
ilk defa böyle birşey paylaşıyorum hayatımın en zor bir haftasını yaşamaktayım aslın da çok basit birşey ancak başaramıyorum hiç birşey üşeniyorum daha çok o yüzden sizin de fikirlerinize ihtiyacım var paylaşamıyorum kimse ile sıkılmadan okursanız ve fikirlerinizi söylerseniz bana büyük bir yardımı dokunabilir.
önümde yaşayacağım daha güzel günlerim olabilir ama hiç birşey yapamıyorum çok uzun bir konu aslın da hayattan yeterince zevk alamadım ailevi problemler kendi içim de yaşadığım sorunlar beni hep üşenmeye yanlızlığa ve hiç birşey başaramamaya itti bunlar atlatılması kolay şeyler aslın da ama her seferin de içime atmam imkansız bir yol aldırdı bana şu bir haftadır inanılmaz değişik bir duygu içerisindeyim birşeyleri başarmak istiyorum ama yapamıyorum olmuyor nereden başlayacağımı bilemiyorum üşeniyorum aslın da başarmak istiyor ama birşey yapmıyorum bu zamana kadar tek bir arzum oldu ileride mutlu olacağım bir eş ve yurt dışına macera yaşayağım yerler görmekti ama bunun için okumam ve çalışmam gerek elektrik bölümü okudum bu sene mezun oldum ygs'ye girdim ama kazanamadım kazanma umudum da yoktu hiç birşey bilmiyordum ama içten içe hep mühendis olucam diyordum kendime yaz gelsin çalışırım bir sene sınavıma girer kazanırım diyordum yaz geldi ve zaman geçmekte ne yaparsam başaramıyorum çalışamıyorum ygs için matematik ve geometri kitapları aldım ama çalışmıyorum hiç birşey bilmiyorum çünkü hep herşey elime verilsin istiyorum normal bir hayat yaşamak sürüye katılmak istemiyorum hayattan zevk almak istiyorum ama bunu kazanmak için birşey yapmıyorum yıkıyor bu beni her gün her saniye yıkıyor üşeniyorum ölesiye üşeniyorum çalışmaya normal bir hayat yaşayacağım aklıma geldikçe intihar etmek aklıma geliyor üşenmek sınava çalışmak bu kadar mı zor gelir bir insana anlayamıyorum tanıyamıyorum kendimi.

POMEM

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Kardeşim Allah'ın verdiği canı Allah'tan başka kimse alamaz 3 günlük dünya için ebedi hayatını heder etme sana ilk tavsiyem. Diğer ise yapman gerekeni biliyorsun hedefini biliyorsun ama yanlış anlamadıysam ders çalışmıyorsun zevk almıyorsun yani kişisel ataletin yani tembelliğin var sıkılman bunalman ise yanlış anlama ama çok boş vaktin kalmış yapacak birşeyler bulamıyorsun canın sıkılıyor haliyle. Sana tavsiyem iş başvuruları yap gez dolaş hep kendini motive etmeye bak mühendis olunca ki pozitif olumlu olacak şeyleri düşün bir şekilde kendini sevindir işte. Ama sakın yanlış şeyler düşünme şeytanın eline koz verme hayata inat hayatla savaş kardeşim

Caqatayy

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bir saniye bile boş yere nefes almıyorsun bunu fark et ilk önce sebebini nedenini niçinini.

kömür

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Öncelikle arkadaşlara katılıyorum..Allahın verdiği canı ancak Allah alır...
Ben sana kendimden örnek vererek birkaç bişey söylemek istiyorum.. Hayatım boyunca çok çalıştım.. yani sadece okul konusunda değil.. her konuda.. çok idealist bir insandım.. dünyayı ben kurtaracaktım o derece..:) bardağın her zaman dolu tarafını görürdüm.. koca bi kovada tek bir damla varsa yeterdi bana... günde bir iki saat uyuduğum hatta uyumadığım zamanlar olurdu.. gözlerimin altı hep mor mor gezerdim..:) ruhumla bedenim hep ayrı ayrıydı.. sonra bi gün ne mi oldu??? yoruldum.. hem de çok.. şimdi iyi bir fakültede öğrenciyim.. notlarım hiç olmadığı kadar düşük.. çünkü tek bir cümle okumaya bile tahammülüm yok.. sadece pratik kısımları hevesle yapıyorum o kadar.. onun dışında bir odadan kalkıp öteki odaya gitmeye bile mecalim yok inan... kendimi tanıyamıyorum demişsin ya tam da öyle işte.. demek istediğim herkes böyle bişey yaşamıyor olsa da günümüz şartlarında birçok insanın içinde bulunduğu bir durum... bence senin sadece bi tatile ihtiyacın var.. Hayatına son vermeye değil hayatında kısa bir molaya ihtiyacın var.. imkanın varsa bulunduğun yerden bir süreliğine uzaklaş sadece kendine zaman ayır ve kafanı topla.. etrafındaki tüm seslere kulaklarını tıka ve belki de hiç yapmadığın gibi kendi sesini dinle... sana sadece bunu tavsiye edebilirim.. umarım azmin ruhuna yeniden hükmeder, hayallerin ve umutların yeniden elinden tutar..:)

1907

Profesör
Reaksiyon puanı
2
İçe kapanık isyan durumundasın.

Tüm sinirini dışarı boşaltmalısın.Yoksa bir evlilik bile bu sorunu çözemez yeni sorunlar açabilir.

Kesinlikte üniversiteyi kafaya takmana gerek yok dayı sözü ile gittim Yıldız Teknik Endüstri mühendisliği okudum.Bitirdim ne oldu 28 yaşında işsizim.

Aslında bu benden kaynaklanıyor hiç atılgan değilim.Yeterince başvuruda bulunmadım.

HAYAT OKUMAYLA ÇÖZÜLECEK BİR SORUN DEĞİL SENİN YAŞADIKLARININ EN AZ BİN KATINI YAŞAYAN AKRABALARIM VAR.ÖYLE YADA BÖYLE HEPSİNİN TUTUNACAK BİR DALI VAR VE MUTLU BİR YUVASI VAR:SEN DUA ET ALLAH'A.ALLAH KULLARININ DUALARINI KESİNLİKLE VE KESİNLİKLE GERİ ÇEVİRMEZ:

kuntakinte

Profesör
Reaksiyon puanı
8
yahu daha genceciksiniz şu karamsarlığa bakın, yazık etme kendine.. bir an önce silkelen ve toparlan.

adrasa

Dekan
Reaksiyon puanı
37
Öncelikle kafana hiç birşey takmamaya başlamalısın hemde hemen.Sonra monotunluktan kurtul kafan dağılsın.Dersleri eğlenceli hale getirmeye çalış bu önemli.Sevmezsen dersi 7/24 çalışsan da işe yaramaz.Şunu unutma inanmak çok önemli dikka+ et, yapabilirsin..

KirliSinek

Asistan
Reaksiyon puanı
12
yorumlarınız için teşekkür ederim hepiniz çok haklısınız bu kadar basit birşeyi niye büyüttüğümü anlayamıyorum ama üşenmem beni hep bu duruma itti birşeyleri başarmak istiyorum ama nedense olmuyor yapamıyorum bir ses engel oluyor bana kendimi dinlemeye çalışıyorum izin vermiyor o kadar çok düşünce var ki beynim de hepsi anlamsız ve de ne düşündüğümü bilemiyorum tanıyamıyorum kendimi hiç tanıyamadım ölmekte çözüm değil hiç bir an düşünmedim ama ölmem için birşey ısrar ediyor sanki kurtuluş mu elbette hayır ancak bu duygu beni benden alıyor alla da sığındım ama cevap gelmiyor çok birşey istemedim bir işaret yanlızca bu bile zor geldi unutuldum mu beni mi anlamıyor yoksa çok mu yapmacık oluyorum yalvarırıken sırf arzularım için içimi yakıyor bu durum nu şekil de sana ermek istemiyorum birşeyleri kendim elde etmek çalışmak istiyorum ama yapamıyorum .

Reaksiyon puanı
189
Devamlı aynı şeyleri yapıp farklı sonuçlar bekleyen insana deli denir :) Demek ki bir şeyleri değiştirmenin vakti gelmiş. Hayatına biraz renk kat bence :) Ben de senin benzeri bir dönemden geçtim ve ne yaptım biliyor musun, hiç gitar bilgim olmamasına rağmen gittim bir elektro gitar aldım :) Bir müzik kulağım var ve bunu değerlendirmek istedim :) Farklı şeyler yap. Yapmaya vakit bulamadığın şeyleri özellikle. Ana konudan uzaklaşıp farklı şeylere yönel. Kafanı dağıt biraz. (Artık neyle dağıtman gerektiğini sen bulacaksın) Ve vakti geldiğinde anlayacaksın ve dönüp yapman gerekenleri yapacaksın :) İşte bu kadar basit :)

Silence

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
49
Bence senin durumun iyi hayatında aksiyon yokta ondan bunalıma girmişsin .

Git bakalım çık dolaş sokaklarda gör bak ne derece yaşanmaya değer bi hayatın var !
Ama sorun sadece sende de değil ki Aileninde payı yüksek senin bu durumda olmanda ...

Benim çalıştığım şirket vana üretimi yapıyor , ağır ağır demirler ateşle eritmeler vs. çalışanlardan birinin oğlu takdir belgesi alamamışta teşekkür belgesi almış adam getirdi oğlunu fabrikaya bak ben ne koşullarda çalışıyorum dev pres makilaranın önünde ateşlerin dibinde busıcakta sende bana bunu layık gördün diyerekten 1-2 hafta burada çalıştırdı 8. sınıf öğrencisi oğlunu hayat bu andan itibaren başlamıştır eminim onun için .

Senin bence biraz süründürülmeye ihtiyacın var arkadaşım hiç kusura bakma .

Ekmek elden su gölden tipleri hep senin bunalımlarını yaşıyor alıştık artık :)

blgram

Profesör
Reaksiyon puanı
18

Git bakalım çık dolaş sokaklarda gör bak ne derece yaşanmaya değer bi hayatın var !
Ama sorun sadece sende de değil ki Aileninde payı yüksek senin bu durumda olmanda ...

Benim çalıştığım şirket vana üretimi yapıyor , ağır ağır demirler ateşle eritmeler vs. çalışanlardan birinin oğlu takdir belgesi alamamışta teşekkür belgesi almış adam getirdi oğlunu fabrikaya bak ben ne koşullarda çalışıyorum dev pres makilaranın önünde ateşlerin dibinde busıcakta sende bana bunu layık gördün diyerekten 1-2 hafta burada çalıştırdı 8. sınıf öğrencisi oğlunu hayat bu andan itibaren başlamıştır eminim onun için .

Aynen!! Bu benim içinde geçerli kendimden biliyorum rahatlık içinde büyüdüm. Küçüklüğümde ailevi sorunlar yaşadağımdan hep bana iyi davrandılar ya da davrandıklarını sandılar arkadaş gibi bunalıma girdim. Önerebileceğim bir şey hedefle hayatta sınavmış oymuş buymuş fazla takma o hedefine ulaşmaya çalış. Hayat denen oyunu başarıyla bitirmeye çalış. Bunun yanında bir entsrüman çalmayı deneyebilirsin ya da yemek yap ne biliyim hoşuna gidecek bir şeyler yapmaya çalış.
Osmanlı zamanında deli olmaya yakın kişileri alıp özel hanelere koyup orda müzik dinletirlermiş ya da bir müzik aleti çaldımayı o da olmadı bir şeyler verirlermiş eline uğraşsın da düşünmesin diye. Unutma çok düşünürsen deli olacak kıvama gelirsin.

Mta

Profesör
Reaksiyon puanı
6

Çok fazla ön yargılısın. Arkadaş sana gelince herkes burda kendi hayatına göre sana bir kesit verir. Ama hayatın kimsenin hayatına benzemez. Nasıl istersen öyle yaşa burda ki kimsenin kelimeleri senin hayatını değiştirmeyecektir.

Silence

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
49
Çok fazla ön yargılısın. Arkadaş sana gelince herkes burda kendi hayatına göre sana bir kesit verir. Ama hayatın kimsenin hayatına benzemez. Nasıl istersen öyle yaşa burda ki kimsenin kelimeleri senin hayatını değiştirmeyecektir.

neyi yargıladım ben yahu :)

Reaksiyon puanı
4
eger hayal ettıgın gıbı bı hayat yasamak ıstıyorsan azimli olmalısın.ilk önce sıkma kendını rahat ol.kıtaptan ders çalısamıyorsan .ınteretten konu anlatımlı vıdeloar izle.sonra o kunuyu bıde kıtaapta goz gezdır sonra soru çöz.senın bu yazını okuyunca lise son sınıf ta kı halım aklıma geldı.hamdolsun.bı dersane hocası tuttu elımızden kazandırdı bıze.maddı durumun varsa dershaneye yazıl.yazılmasan bıle dershanenın yaptıgı sınavlar ucretsız olur.onlalara gır.gununun tamamını ders çalısarak geçirme.gündüz çalıs gece arkadslarınla gez dolaş eglen.halısaha maçına gıt.ders çalısmayı eger hergun yapmak zorunda oldugun mecbur oldugun bırsey gıbı gorursen kazanırsın.meslek liselisin galıba.daha once bı konuda daha yazmıstım.ben ytü elektrık müh. busene mezun oldum.sınıfımda meslek lıselı arkaslar vardı.hepsi 10 numara adamlardı. ama öss ile gelmedıler.2 yıllktan sonra dgs dıye bı sınavla kazandılar.anladıgım kadarıyla ossden daha bı kolaymıs.fen yokmus.bence arastır.hayatını oss ye gırerek ılertetme.oss ıle zor goruyorsan kalıtelı bı 2 yıllk bolume gıdersın oradan dedıgım gıbı bıtırdıkten sonra bu dgs ye gırıp olabıırsın.suraya gır abıcım www.[B]ekolhoca[/B].com burda ders videoları var.kolay gelsın ıyısallah hedefıne ulasırsın.

yer6

Profesör
Reaksiyon puanı
54
[MENTION=105547]KirliSinek[/MENTION] söylediğim şaka gibi gelecek ama bende işe yarıyor.çok adrenalin dolu bir şeyler yap.mesela git lunaparklara gondoldan başla.daha heycan verici şeyler dene.inince hayata daha bağlı oluyorsun.ben yapıyorum :) işe yarıyor ciddiyim :)

Mta

Profesör
Reaksiyon puanı
6

KirliSinek

Asistan
Reaksiyon puanı
12
@cgrszone
yapmam gerekenleri biliyorum ama hic birsey yapamiyorum en buyuk sorunum bu benim useniyorum basaramicagim duygusu kapliyor icimi..

@
Silence
haklisin ekmek elden su golden gelmisti ama ekmekle su her daim karin doyurur mu? ya manevi aclik o ne olucak onu da mi ekmekle suyla doyurucaktim? ben manevi actim beni bu duruma iten buydu icin de bulundugum duygular beni yanlizliga ve usenmeye itmisti hic birsey yapamamak duygusal durumdan cikamamak psikolojik sorunlara neden oldu belirli bir sure psikolojik destek almam gerekti ama hic birisi ise yaramadi suan ki durumum bipolar bozuklukla sona erdi cocuklugundan beri ben bunun mucadelesini vermistim ileriye dusunucek gucum yoktu bu durumdan cikmaliydim ilk biraz toparlandim ve ciktim cikar cikmaz da basima bu usenmek sorunu cikti yillarca birsey yapamamak bu durumda da birsey yapmama engel oldu.

[MENTION=88124]blgram[/MENTION]
haklisin belki de cok dusundugum icin boyle oluyor ama ya dusunmeden kendimi ali koyamiyorum sonucta bir yasam bir hayat soz konusu hep bahsettim hic birsey yapamamak koyuyor bana.

@Bombacı Mülayim

Cok dusundum bu sekil de birsey de yapmayi bir sene icin de basaramasam bile iki yilimi uc yilimi almis olucak basaricam umarim ders anlatim videolari olsun dersane olsun sifirdan baslayip yapmaya calisicam umarim kendimi yari yolda birakmam yoksa cok pisman olucam ve hayatima yeni seyler katmam gerekli o kadar cok asosyal bir insanim ki bir aydir disari cikmiyorum neredeyse en basta bu usenmeyi atmayaliyim ustumden umarim basaririm ve hersey diledigim gibi olur.

herkese cok tesekkur ederim arkadaslar bana destek oldugunuz birseyler paylastiginiz icin cok tesekkur ederim.

bayadres

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Bu forumu seviyorum işte bu yüzden.O kadar aklı başında , samimi ,içten insanlar varki insan en olmadık durumda buradan yardım alabiliyor.İyiki varsınız arkadaşlar.

webrettin

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
49
Sorumluluk alıncaya kadar sürekli ailenin evladına kendi yaşadıkları zorlukları evladının yaşamaması için bireyin çocukluktan üniversite sınavına kadar yaşayacağı tüm sıkıntıları gidermeleri sınav günü veya sınava çalışma zamanı geldiğinde kişinin yine kurtarılmayı beklemesiyle sonuçlanıyor. Bu durum aile 8 bin $ ve fazlası vakıf üniversitelerinde çoğu kişi karşılayamayacağına göre @KirliSinek arkadaşımızın durumuna düşüyor ama bu bile şu durumda bir kayıp değil. Bazen başarı için yıkımlar ve yerine yenilikler gerekir. Başarman için içinde bulunduğun durumu yaşaman gerekli; yaşadıkların bundan sonra ki başarılarını belirleyecek. Aile korumacı davranıyorsa bu etken güzel bir üslub veya yöntemle ortadan kaldırılmalı.

elmalisoda

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23
[MENTION=70340]bayadres[/MENTION] sen de mi yaa

herkes mi bunalımda bu aralar?
çocuklar yapmayın bakın ben zaten bunalıma eğilimli bi insanım. bi de sizin gibi gençleri gördükçe iyice kopuyorum.
hayat güzel ya çiçekler, böcekler (ıyyy böcekler olmasa olmaz mıydı :w00t:)
aklı başında bi tavsiye veremiyorum çünkü ben de kelim :D ilacım olsaydı çok önceden başıma sürerdim. her neyse, sıkmayın canınızı. belki arada bir mesela hastanede yatan ya da yatmak zorunda olan insanları gözünüzün önüne getirip bi kaç dakika düşündüğünüzde.... ufff işte o hem çok yakıyor hem de iyileştiriyor. ya da iki dakikalığına kör olsam nasıl olurdu diye düşünün yaa çok klişe belki ama ben 2 dakikadan fazla düşünemiyorum çıldıracak gibi oluyorum! çok garip ama çok etkili bi tedavi yöntemi bu. geçici süreliğine de olsa..

DigiTR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kardes gunluk yarim saat ,kirk dakka yuruyus ve kosu yaparak once donan kanini harekete gecir. Gerisi hafiften gelmeye baslar. Üsenme hastaliginin en iyi ilaclarindan biri spordur. Buna da üseniyorsan tibbi yadim almani tavsiye ederim.

berkant35

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
ne durumdasın, nerdesin, nasılsın bilmem. seni senden daha iyi bilene müracaat etsen? açık kaynak kodu diyoruz ya linux için. aynen öyle bi cümle var Kuran'da. "Kalpler ancak ALLAH'ı anmakla mutmain olur." (Râd suresi.28.ayet). bunu seni yaratan söylüyor. çünkü seni senden iyi biliyor. yani dostum hayatında O var mı yok mu bi bak. benim o işlerle işim olmaz diyorsan biraz ilgilenmeni öneririm. hele de şu Kadir gecesi yaklaşmışken. Mesneviyi okuyup dünyanın öbür ucundan kalkıp gelen ve doğrunun peşine düşenler var ya tam ibretlikler. benim favorim ise internette videosu dolaşan Avustralyalı gencin müslüman oluş hikayesi. imreniyorum işin açıkcası. kalın sağlıcakla... unutmadan, yarın açıklanacak olan YGS sonuçlarında bir yerlere yerleşecek olan, yerleşemeyecek olan, bu forumu takip eden etmeyen bütün herkesin Kadir gecesini tebrik ediyorum.

Acep şu yerde var m'ola
Şöyle garip bencileyin
Bağrı başlı gözü yaşlı
Şöyle garip bencileyin

Kimseler garip olmasın
Hasret oduna yanmasın
Hocam kimseler duymasın
Şöyle garip bencileyin

Aşkın odu ciğerimi
Yaka geldi yaka gider
Garip başım bu sevdayı
Çeke geldi çeke gider

Bülbül eder ah-ü figan
Hasret ile yandı bu can
Benim gönülcüğüm ey can
Hakk'a geldi Hakk'a gider

Geldi geçti ömrüm benim şol yel esip geçmiş gibi
Hele bana şöyle geldi bir göz açıp yummuş gibi

Bir hastaya vardın ise bir içim su verdin ise
Yarın orda karşı gele Hak şarabın içmiş gibi

Taştın yine deli gönül
Sular gibi çağlar mısın?
Aktın yine kanlı yaşım
Yollarımı bağlar mısın

Karlı dağların başında
Salkım salkım olan bulut
Saçın çözüp benim gibi
Yaşın yaşın ağlar mısın

Derviş Yunus söyler sözün
Yaş doludur iki gözün
Bilmeyen ne bilsin bizi
Bilenlere selam olsun

offf ulan offfff... efkarlandırdınız beni :)

Paramore

Dekan
Reaksiyon puanı
27

Çok ağır konuşmuşsun Pınar, gençlere negatif değil pozitif enerji vermeliyiz..