Siyasi Konular Yasaklansın Mı?

Siyasi Konular Yasaklansın Mı?

• Evet Yasaklansın

Kullanılan: 111 64.2%
  • Hayır Yasaklanmasın

Kullanılan: 62 35.8%

• Kullanılan toplam oy
    173
  • Anket kapatılmış .
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

arex2155

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bencede kaldırılmalı siyasi görüşü herkesin kendine bilişim sitesinde siyaset olmamalı

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Siyaset hayatımızdaki bir olgu bir gerçek değil mi?

Tartışmalardan dolayı yasaklanacaksa spor bölümü de yasaklansın!!!!

Önemli olan tartışmalar değil tartışmalarda kullanılan üslup...

Zaten hakaret eden hangi başlıkta hakaret etse cezalandırılır...

Siyasi konular görmek istemeyen için bir başlıktan ibaret kalır...
açıp bakmaz ise görmez...

Yani burda Adı Bilinmeyen Kızlar diye bir başlık var...
Dindar arkadaşlarımız hassasiyeti olan arkadaşlarımız o başlığa girmiyorlar...
Onlar için forumda öyle bir başlık yok...

Hepimiz için forumda girmediğimiz bakmadığımz başlıklar yok mu?

Siyaset istemeyen siyasi konuların döndüğü başlıklara bakmasın...

Bu arada yine tartışma meselesine geleyim...
Uzun zamandır forum kullanıyorum...
Sadece SDN de değil bir çok forumda bulundum...

Sİyasi başlık altında bir birine hakaret eden üyelerin başka başlıklar altında birbirlerinden alıntı yaparak gülüp eğlendiklerini bir birlerini desteklediklerini gördüm...

Demek istediğim siyasi başlıklarda yapılan tartışmalar o başlıkların içinde kalıyor... diğer başlıklara sıçramıyor...

Bu tartışmaları ve konuları abartmanın bir anlamı yok...

Sonuçta internet özgürlüktür sloganını hepimiz biliyoruz...

Türkiye Cumhuriyeti Yasaları içinde serbest olan herşeyin burada da serbest olmasından yanayım ben...

O zaman önce siz kendi üslubunuzu düzeltin sayın Elbruz.

zeroaxa

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Yasaklanma bir çözüm ama bir çok güncel konu yine ucundan kıyısından siyasetle ilşkili bu sebeple gündemde birçok konu açılamayacak yada yorum yapılamayacak demektir.

Siyasete mereklı arkadaş peşpeşe asgari ücretin haberini,yapılan zamları,işsizlıik oranını vs,vs, güncel bölümüne siyaset katmadan açabilir

Aynı şekilde diğer biri ekonominin yükselişinden,enflasyonun düşmesinden,ihracatın artmasına benzeri haberlerle konu açabilir

Bu durumda nasıl bir yorum yapılabilir açılan konulara?

Düzeyi kaybetmeden tartışmak fikir paylaşmak güzeldir,yasakçı olmak bence işin kolay yanı.Zaten bu tür konulara yönetici onayı olmadan yorum yazılamıyo.Ozaman siyasi içerikli hiç bir yoeumu yönetici yayınlamaz olur biter.Ama bu tür konuların popüleritesinden yönetici arkadaşlar yorum okumaktan başlarını kaldıramıyosa sadece siyasi konu başlıklı bi bölüm açılabilir ve buraya mod atanabilir.

Daha önce bir çok forum üyesi bu konuların kapatılamsı gerektiğini söylediğinde mod arkadaşlar bu forumun sadece teknolojiden oluşmadığını söyleyerek savunma yapmışlardı

Şimdi ise böyle bir teklifin sizden geliyor olmasının tek iyi yanı bunu üyelerin isteğine oylamak oldu:D

Enis Kurtay

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Keşke söylediğiniz kadar kolay olsa; sizin de belirttiğiniz gibi doğru bilgiye ulaşmak zordur ve özellikle siyasi (yoruma açık) bir bilginin doğruluğunu kim belirleyecek, kim karar verecek, otoritesi kimdir? Bu soruların cevapları muğlak olduğu için herkes kendi doğrularını okuyor ve öğreniyor, bunları da nereden bulup öğreneceklerini belki benden çok daha iyi biliyorlar. Buraya getirip tartışmalara yol açıyorlar.

Ben tekrar ediyorum tartışmaya asla karşı değilim, tartışma ve rekabet olmadan kalite olmaz. Ama maalesef tartışamıyoruz, yaptığımız şey rekabet değil birbirimizi aşağılama, birbirmizi kırma ve saygısızlık oluyor. Bunun ceremesini de biz çekiyoruz. Konuyu onaylasak tartışma çıkacak, onaylamazsak biz yanlı durumuna düşeceğiz ve maalesef sonu yok...

Kaynak çok. Kitaplardan fotoğraf çekeriz koyarız, google'dan gayet düzgün ve doğru bilgi içeren sitelerden alıntı yaparız, yani elbet bir sonuç bulur. Milleti uyandırmak artık elimizde, çünkü milletin tepesi artmış durumda şu anda. Gerek DTP, gerek PKK, gerek hükümet olsun, bu tip konularda artık tepesi artmış durumda. Yakında silahını alıp meydana inebilir. Ancak katliam yaratıp, avrupanın gözünde "sözde soykırım" yapmış olabiliriz. Sanırım bunada dur demek milletin görevi.

Rato

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Ama maalesef tartışamıyoruz, yaptığımız şey rekabet değil birbirimizi aşağılama, birbirmizi kırma ve saygısızlık oluyor. Bunun ceremesini de biz çekiyoruz. Konuyu onaylasak tartışma çıkacak, onaylamazsak biz yanlı durumuna düşeceğiz ve maalesef sonu yok...

Sürekli problemlerin doğduğu gruplaşmaların farklı konular altında üyelere laf atmanın özelden küfürlü hakaret dolu mesajların yollandığı, bilerek veya bilmeyerek bir düşünceyi zorla kabul ettirmeye veya tamamen doğal olarak savunduğu siyasi görüş hakkında doğruları veya yanlışları ortaya koyarken yaşayan gerginliklerin olduğu bu siyaset bölümünde , üyesi olduğum SDN'nin 2007 yılından beri gördüğüm en kararlı duruş bu cümlelerde yazılı. Açıkcası şahsen zamanında bazı konularda SDN yönetiminin tarafsızlığından şüphe etmedim değil.

LAZER

Asistan
Reaksiyon puanı
6
sdn yönetimi herşeyin kolayına kaçmaya başladı yarayı uzvu tedavi ve islah etmek yerine kesip atıyor hem popülizmin her olanaklarını kullanacaksın bilim ve teknoloji sitesinde magazin , +17-18,spor vs konuları serbest olucak oma bir tek siyaset ağır gelecek
her şey dozunda oldukça serbest olmalı diyorum dozu aşanlara bir formül bulmakta sizin işiniz ama yasaklamak bu işinizin en basit çözümü:blush::blushing::cursing::hammer:

ulaş35

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Modlara daha az iş düşsün diye yasaklanacaksa eminim size yardımcı olacak 2-3 mod daha bulabilirsiniz. Çoğu arkadaşın da ifade ettiği gibi seviyeli olduktan sonra hiç bir sorun olmaz bence , sonuçta siyaset de hayatımızın bir parçası haberdar olmak , konuşmak yeri geldiğinde de tartışmak lazım. Birisi demişki daha o seviyelere gelmedik , o zaman sen izleyici ol , yorum yapmak şart değil her konuya , bu öyle 1 mesaja 2 kelime 1 gülücük yazılacak bir konu değil bilmem anlatabildim mi?

Sen de abarttın ama.

Sporda da yeri geldiğinde tartışma çıkıyor evet. Ama gerektiğinde ben Beşiktaşlı da olabiliyorum Fenerbahçeli de. Spor ya da en çok ilgilendiğimiz alanla futbol yeri geldiğinde kardeşliğin en çok görüldüğü alanlardan biridir.

Bu siyasete gelince ise işte öyle olmuyor.

Bilmem anlatabildim mi?

Forumdaki siyasi konuların karşıt görüşlerden çıktığı açıkça ortada , bende yeri geldiğinde beşiktaşlı ya da fenerli oluyorum ama bazen vatansever bazen de vatanhaini olamıyorum açıkçası ve bu sitedeki çoğu kişide olamaz sanırım.

Son olarak yazdığını önce kendi değerlendirenler siyaset hakkında yorum yapsın derim ben.

webrettin

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
49
Fikirlerimizin siyaset olduğuna kim karar verecek, bunun bir ölçüsü var mı?

nikoteen

Doçent
Reaksiyon puanı
8
Forumda malesef bir cok at gözlüklü, dar görüşlü insan var.
Buda küçük yaştaki kardeşlerimizin düşüncelerini etkileyebiliyor.
Yasaklansın..

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Evet Yasaklansın

+++
Bir de kim kimi doğramış, kim kimi ...
türünden 3. sayfa haberlerine çeki-düzen verilmesi taraftarıyım :clover:

ulaş35

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Yasaklansın diyen arkadaşlar neden yasaklanmasını isteğini de yazarlarsa daha açıklayıcı olur sanırım. Eğer gereksiz bir konu ise eminim daha da gereksiz başka konular da vardır mutlaka o zaman onlara da el atmak gerekir demi. Sırf bazıları istemiyor yasaklanması , minareler kaldırılsın diye yapılan oylamaya benziyor gittikçe.

Parmağındaki yarayı iyileştiremiyorum , kes gitsin , uğraşma ne gerek var...

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Siyasetin girdiği her konuda üyeler arasında bir sürtüşme, sataşma v.s. tatsızlıklar oluyor, burası herşeyden önce teknoloji forumu, farkedersiniz ki daha beta aşamasındayız ve süreli gelişiyoruz bu gelişmede bu konuda da olduğu gibi sizlerden de yardım alıyoruz, neyin gerekli neyin gereksiz olduğuna da hep beraber karar veriyoruz.

Şu konunun içinde bile ne kadar tatsız mesajlar var, artık siyaset kelimesini bile sansürlü yazmak istiyorum vallahi.

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Yasaklansın diyen arkadaşlar neden yasaklanmasını isteğini de yazarlarsa daha açıklayıcı olur sanırım. Eğer gereksiz bir konu ise eminim daha da gereksiz başka konular da vardır mutlaka o zaman onlara da el atmak gerekir demi. Sırf bazıları istemiyor yasaklanması , minareler kaldırılsın diye yapılan oylamaya benziyor gittikçe.

Parmağındaki yarayı iyileştiremiyorum , kes gitsin , uğraşma ne gerek var...

ulaş neden yasaklansın konusunda sebepleri yazdım ben öneride de bulundum.Ayrıca muhtemel sonuçları da yazdım.

Ancak bu öyle bir konu ki senin son yazdığın örnek(yaralı parmağı kesmek) de gider tam tersi görüşü savunacak örnek de gider bu konuya.

Kaberdeyin açıklamalarını tüm yorumlarını oku hepsine katıldım.Sade ve mantıklı yorumlar bence.

Siyaseti forumdan kaldırmak demek hayatımızdan çıkarmak değil.

Ayrıca isviçre örneğini de vermişsin.Ancak başbakanımız bu konu referanduma götürülemez dedi diye götürülemez mi ona bakmak lazım.

Bence götürülür doğrudan demokrasinin gereği budur.Bu oylama da forum sakinlerinin oylamasıdır ve çoğunluk kaldırılsın diyor.

Minare konusunda daha söyleyeceklerim var ama yeri burası değil.

ulaş35

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Herkesin siyasi görüşüne saygım var kolay kolay kimseye kızmam yapım gereği fakat mesele benim ülkeme ve onu koruyanlara söylenen çirkin sözler olursa istemeyerek görüş bildirmek zorunda kalıyorum , ama bir konuda da haklısınız ben o şahsiyetsiz kişilere yanıt yazarak onların seviyesine inmiş oluyorum bir bakıma , neden bilmiyorum ama kendimi tutamıyorum , ama yinede yazdığım yorumları dikkatli bir şekilde yazmaya gayret gösteriyorum ki şimdiye kadar da hiçbir uyarı almadım , gerçekten siyasi bütün konular yasaklanacaksa ve bunu gerçekten yapabileceklerse yapsınlar başım üstüne , ama şunuda belirtmeden edemicem , bir kişi herhangi bir şekilde siyasi bir kişilik , parti , gösteri vs. gibi bilgi içeren bir konu açarda bu konu saatlerce açık kalırsa buda modların beceriksizliğinden başka bir anlama gelmez ve yasaklanmanın hiç bir anlamı da kalmaz.Sanırım ne demek isteğim açık ve nettir.

Hello Kitty.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
104
hayır yasaklanmasın :) diğer sitelerden ne farkımız kalır o zaman :)

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
siyasetten önce kaldırılması gereken çok önemli birşey var ki adı
adı bilinmeyen hatunlar
ancak o bölüm ilgi gördüğü için duruyor hala
benden sadece bir uyarı, o bölümün orada durmasında katkısı olanlar ahirette hesap verecektir

xoybun

Asistan
Reaksiyon puanı
0
kesinlikle yasaklanması lazım ki buranın farkı ortada olsun...en ufak siyasi bir yazı bile ırkçılığa ve ayrımcılığa ne yazıkki küfürlere kadar varıyor...hatta öyle bir hal aldı ki teknoloji haberleri bile siyasete alet olmaya başladı....lütfen yasaklansın bir daha açılmamak üzere..........

DogukanDogu

Profesör
Reaksiyon puanı
8
evet yasaklanmalı çünkü ne yazık ki ülkedeki KUTUPLAŞMA ve AYRIŞMA iyice ayyuka çıktı.İnsanlar takım tutar gibi parti tutarsa olacağı budur.Sözüm bütün siyasi partilere, burada hepinizin suçu var ve ne yazık ki halkta da BİAT kültürü var, siyasi iradeye biat kültürü.Eleştirel ve Muhalif düşünmeyi bilseydik, bunlar olmazdı.....

Rapchy

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
119
Yasaklansın

ennteresan

Asistan
Reaksiyon puanı
1
insan gibi konuşulup tartışmalar eksisiyle artısıyla değerlendirilse ve biraz hoşgörülü olunsa yasaklanmasına gerek yok ama şu anki şartlarda yasaklanması doğru bi hareket olacaktır.

sansr

Doçent
Reaksiyon puanı
17
ilk önce yönetimin yapacaklarını oylamaya sunmasından dolayı tebrik ediyorum ..işte budur.

gelelim benim düşünceme :

fikirlere,düşüncelere yasaklamalara karşıyım.kesinlikle hayır diyorum

tartışma olacak diye bir şeyi yasaklamak iyi değil.bizim gibi düşünmeyenler olmasın demek doğru değil.o zaman meclis,üniversiteler vs gibi yerler kapatılsın.(direk örnek vermeye gerek yok.bu ülkede nelere katlanıyoruz.kaldı ki burada birbirimizin yormlarına mı katlanamıyoruz)

zaten mesajlar mod ların onayından geçmiyor mu ..?

EzberimSin

Profesör
Reaksiyon puanı
11
bence yasaklansın yazık yani insanlar burda birbirini kırıyor hiç gereği yok bence. herşey sandıkta biter...

The Dark Knight

Profesör
Reaksiyon puanı
77
Günde 150 kez fitne lafını okumaktan sıkıldığım için yasaklansın diyiyorum. Artık oyunlardaki kötü karakterler için, fitne toğumu ekiyor derler :) Siyaset gibi hepimizi ilgilendiren ciddi bir konuyu, maç yorumlarına çevirmekl üstün bir yetenek.

liebe

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Kesinlikle yasaklansın.

Yoksa üyelerin yazdığı yazılar yüzünden site yasaklanacak :D

Adam resmen ülkemizin başbakanına hakaret ediyor ya burada, sanal klavyesine güvenerek!

DogukanDogu

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Günde 150 kez fitne lafını okumaktan sıkıldığım için yasaklansın diyiyorum. Artık oyunlardaki kötü karakterler için, fitne toğumu ekiyor derler :) Siyaset gibi hepimizi ilgilendiren ciddi bir konuyu, maç yorumlarına çevirmekl üstün bir yetenek.

sorun da burada zaten.Takım tutar gibi parti tutuyoruz, bir partiyi ölümüne savunuyoruz.Eleştiri ve Muhalefete asla tahamül yok.Ülkenin gidişatını hiç hayırlı görmüyorum, böyle gidersek sonumuz İÇ SAVAŞ. (Allah Korusun)....

SmiLey

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
55
Yasaklanmasın ama filtrelensin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...