firariçocuk
Doçent
- Reaksiyon puanı
- 7
bence hakaret yada tartışma adabını aşanlara en acımasız cezalar pervasızca yağdırılsın
birbirimizi incitmeyelim, tartışma çıkmasın,huzursuzluk oluyor...bu ne birader yasak yasak, zaten memlekette "siyaseti" hep ötekileştirmişiz, taraf olunan görüş siperimiz olmuş bir birmize giydirmeye çalışıyoruz.
hayır bence kaldırılmasın bilakis desteklensin. tartışmanın kurallarını bilmeyen varsa- ben dahil-engellensin bi yaptırım olsun. evet gündemde siyaset var , evet başbakanıda eleştiriyorum,baykalıda dtpyide eleştiriyorum. etliye sütlüye dokunmayalım olmaz arkadaşlar,birbirimizle tartışmazsak- kavga etmezsek demiyorum- kimse birbirinden bişey öğrenemez. onun için siyaset dahil hiç bir bölüm kaldırılmasın. üstelik "programlama" bölümü de açılsın
Katılıyorum seviyeli olduktan sonra gerekli..Siyaset bir bilimdir. İnsanların yaşadıkları ülkede olaylara, yasalara, uygulamalara tepki vermesi medeniyet gereğidir. Seviyeli olduktan sonra gereklidir.
birbirimizi incitmeyelim, tartışma çıkmasın,huzursuzluk oluyor...bu ne birader yasak yasak, zaten memlekette "siyaseti" hep ötekileştirmişiz, taraf olunan görüş siperimiz olmuş bir birmize giydirmeye çalışıyoruz.
hayır bence kaldırılmasın bilakis desteklensin. tartışmanın kurallarını bilmeyen varsa- ben dahil-engellensin bi yaptırım olsun. evet gündemde siyaset var , evet başbakanıda eleştiriyorum,baykalıda dtpyide eleştiriyorum. etliye sütlüye dokunmayalım olmaz arkadaşlar,birbirimizle tartışmazsak- kavga etmezsek demiyorum- kimse birbirinden bişey öğrenemez. onun için siyaset dahil hiç bir bölüm kaldırılmasın. üstelik "programlama" bölümü de açılsın
Burada da siyaset yapıyorsun ya ne diyeyim, içine işlemiş senin
Sen de abarttın ama.spor da kalksın
Sorun buradan çıkıyor zaten... tartışılabilir,tartışmayı bilen varsa.
Sorun buradan çıkıyor zaten
biz toplum olarak tartışmayı, eleştirmeyi ve dolayısıyla da eleştrilmeyi beceremiyoruz. Özellikle siyaset benzeri konularda farklı fikirleri kaldıramıyoruz ve maalesef birbirimizi kırıyoruz.
İyi güzelde ancak biz bu şekilde herşeyi yasaklarsak bu millet nasıl bazı şeyleri öğrenecek ? Baksanıza bugün siyasi konu hemen hemen Türkiyenin çoğu yerinde yasak. Buna günlük hayatta dahil olmak üzere, sanal alemde öyle.
En azından milletin gerçekleri öğrenmeye hakkı var. Ancak bizim milletimiz biraz hazıra konan kişiler olduğu için, internet başına geçip araştırmayı bilmiyor. E araştırmayı bilmediği için konu hakkında en ufak bile bilgisi yok. Tabii ister istemez adam sağsola kayıyor, farklı düşüncelere, hatta düşmanların hizmetine. Oysa burada doğru şeyleri ispatlayarak konuşursak, yazarsak, kaynaklar gösterirsek, bu tip düşüncesi olan arkadaşlar elbette doğru yolu bulabilirler.
Dediğim gibi biz hazıra konan bir milletiz. Ama bazı şeyleri araştırmak yerine, oturmaya veya "çoğunluk nederse biz oraya" cinsinden koyun muamelesi görmeye razı. Bu yüzden de kaynaklarla, doğru kanıtlarla ve doğru bilgilerle burada konuşursak/yazarsak, eminim karşıdaki kişi bazı gerçekleri anlayabilir.
Unutmamalıyız, bilgiye ulaşmak kolaydır. Ancak doğru bilgiye zordur.