Siyasi Konular Yasaklansın Mı?

Siyasi Konular Yasaklansın Mı?

• Evet Yasaklansın

Kullanılan: 111 64.2%
  • Hayır Yasaklanmasın

Kullanılan: 62 35.8%

• Kullanılan toplam oy
    173
  • Anket kapatılmış .
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

firariçocuk

Doçent
Reaksiyon puanı
7
bence hakaret yada tartışma adabını aşanlara en acımasız cezalar pervasızca yağdırılsın

mcox

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Bence siyaset ile birlikte sporda yasaklansın..Sitenin ismi ile içeriği uymuyor bu konular işin içine girince..Tartışmalar ileri boyuta çıkabiliyor bu başalıklar altında ve hiç hoş görünmüyor..

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Sporda abrttığınız kadar tartışma çıkmıyor bence.

Bir iki tane sorunlu fanatik var onlrın mesajlarını da alia sabırla editliyor:)

Spor sevgi barış ve dostluktur..Bazen tansiyon yükseliyor ama spor kalsın arkadaşlar:)

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Siyaset bir bilimdir. İnsanların yaşadıkları ülkede olaylara, yasalara, uygulamalara tepki vermesi medeniyet gereğidir. Seviyeli olduktan sonra gereklidir.

emptyheart

Profesör
Reaksiyon puanı
25
bu mantıkla ozaman teknoloji dışında herşey silinmelidir kaldırılmalıdır ki daha önceki mesajımdada dediğim gibi başka konularda gidiyo siyasete kaldırmak çözüm değil denetlemek çözüm olur ancak
karikatürler bölümü bile silinmeli hatta ve hatta siyasi mesaj iceren karikatürlerde olacağı için karikatürler bölümü bile denetlenmeli
buda zor olucak ozaman salın gitsin haddini aşanıda banlayın bitsin

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Politika, Spor, Din = Fanatizm... İnsanlar başkalarının fikirlerine saygı göstermeyi

öğrenmedikçe bu üçünü de yasaklasanız bir şey değişmez. Yasaklar bir şekilde delinir.

Orta yol bulunması iyi olur ama sanırım öyle bir yol yok... Yani henüz...

Edit: Bir de Linux ve Windows vardı, unutmuşum :D

firariçocuk

Doçent
Reaksiyon puanı
7
ayrıca +18 +16 +14 gibi ahlaka aykırı adaba uygun olmayan içeriklerde kesinlikle yasaklansın.abuk subuk espri yapılacak diye belden aşağı muhabbetler yakışmıyor SDN ye bence

king87

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Beni SDN'den sogutan sey. Umarim tez zamanda yasaklanir

erdcan

Doçent
Reaksiyon puanı
14
birbirimizi incitmeyelim, tartışma çıkmasın,huzursuzluk oluyor...bu ne birader yasak yasak, zaten memlekette "siyaseti" hep ötekileştirmişiz, taraf olunan görüş siperimiz olmuş bir birmize giydirmeye çalışıyoruz.
hayır bence kaldırılmasın bilakis desteklensin. tartışmanın kurallarını bilmeyen varsa- ben dahil-engellensin bi yaptırım olsun. evet gündemde siyaset var , evet başbakanıda eleştiriyorum,baykalıda dtpyide eleştiriyorum. etliye sütlüye dokunmayalım olmaz arkadaşlar,birbirimizle tartışmazsak- kavga etmezsek demiyorum- kimse birbirinden bişey öğrenemez. onun için siyaset dahil hiç bir bölüm kaldırılmasın. üstelik "programlama" bölümü de açılsın

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
birbirimizi incitmeyelim, tartışma çıkmasın,huzursuzluk oluyor...bu ne birader yasak yasak, zaten memlekette "siyaseti" hep ötekileştirmişiz, taraf olunan görüş siperimiz olmuş bir birmize giydirmeye çalışıyoruz.
hayır bence kaldırılmasın bilakis desteklensin. tartışmanın kurallarını bilmeyen varsa- ben dahil-engellensin bi yaptırım olsun. evet gündemde siyaset var , evet başbakanıda eleştiriyorum,baykalıda dtpyide eleştiriyorum. etliye sütlüye dokunmayalım olmaz arkadaşlar,birbirimizle tartışmazsak- kavga etmezsek demiyorum- kimse birbirinden bişey öğrenemez. onun için siyaset dahil hiç bir bölüm kaldırılmasın. üstelik "programlama" bölümü de açılsın

Burada da siyaset yapıyorsun ya ne diyeyim, içine işlemiş senin :)

ktohan

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Siyaset bir bilimdir. İnsanların yaşadıkları ülkede olaylara, yasalara, uygulamalara tepki vermesi medeniyet gereğidir. Seviyeli olduktan sonra gereklidir.
Katılıyorum seviyeli olduktan sonra gerekli..
E bu forum ya da başka bir forumun farketmez yaş ortalaması sizce seviyeli olmaya müsait midir.Bu yüzden yasaklanmalı.Ayrıca sadece yaş da seviye için ölçüt olamaz bu yüzden yasak şart.Hele sdn gibi bilim teknoloji sitesinin imajına gölge düşürüyor.

emptyheart

Profesör
Reaksiyon puanı
25

Burada da siyaset yapıyorsun ya ne diyeyim, içine işlemiş senin :)

demekki en alakasız bir yere bile siyaset girip tartışma yaratılabiliniyomuş iş kişide bitiyomuş yoksa istediğinizi istediğiniz gibi yasaklayın ne değişirki

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Sen de abarttın ama. :)

Sporda da yeri geldiğinde tartışma çıkıyor evet. Ama gerektiğinde ben Beşiktaşlı da olabiliyorum Fenerbahçeli de. Spor ya da en çok ilgilendiğimiz alanla futbol yeri geldiğinde kardeşliğin en çok görüldüğü alanlardan biridir.

Bu siyasete gelince ise işte öyle olmuyor.

Bilmem anlatabildim mi?

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
erdcan bugüne kadar siyaset bölümünde kuduğu konulara ya da yorumlara bakarak siyasi düşüncesinde değişiklik oluşan biri var mıdır merak ediyorum.

Herkes mevcut siyasi görüşü çerçevesinde yorum yapıyor.Ben de dahil.

Hiç bir siyasi konu yok ki iş ''sidik yarıştırma'' durumuna gelmesin.Tek istisnası olsa belki kaldırılmasın diyeceğim ama istisnasız bütün konular faydasız.

Siyaseti sandık başında oy verekek yapalım derim.Zaten gündem bölümü kalacak.Yine gündeme dair paylaşımlarımız olacak.

Ancak a partisi b partisi konusuna dönmeyecek.

Şidi gelelim bizi beklyen sorunlara

Siyaset bölümü kaldırılırsa gündem bölümüne açılan konuların siyasi olup olmadığı tartışılacak bu kez de.Ve bu tartışmaların önü alınamayacak.

Modların buna karar vermesi de sağlıklı bir ölçüt olmayacak.Göreceli konular açılacak çünki.

Gündem bölümü tamamen kaldırılmalı.Ve gündemdeki siyaset dışı konuların açılabilmesi için uygun başlıklar oluşturulmalı.

Olsun ya da olmasın deyip gitmektense öneri sunmamız lazım bence

kaberdey

Profesör
Reaksiyon puanı
87
Arkadaşlar amaç siyaseti hayatınızdan çıkarmak değilki, bu tartışmaların yerinin burası olmadığı düşünüldü ve bu konuda sizin fikirleriniz alınmak istendi.

Siyaset asla soyutlanamaz, hayattan ayrı da düşünülemez, herkes de istediği gibi siyasi fiikirlerini açıklamakta hatta başkalarına anlatmakta, onları ikna etmeye çalışmakta özgürdür. Ancak bu ortam ona uygunmudur, tartışılması gereken bence bu...

erdcan

Doçent
Reaksiyon puanı
14
:)ben daha da siyaset hakkında konuşmuyorum.herkese iyi geceler

ahky

Profesör
Reaksiyon puanı
65
Amaç Siyasete bulaşmamaksa kaldırılabilir,yok tartışma ortamını kaldırmaksa,bunun için epey bi bölüm kapatmak gerekir.
Bu forum buna uygunmu değilmi?Neredeyse her konuyla ilgili bölüm olan bir forum da siyaset konusuda tartışılabilir,tartışmayı bilen varsa.

Enis Kurtay

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Bu memlekette yeterince siyasi konuları yasaklayan var. Birine daha bence gerek yok.

kaberdey

Profesör
Reaksiyon puanı
87
... tartışılabilir,tartışmayı bilen varsa.
Sorun buradan çıkıyor zaten

biz toplum olarak tartışmayı, eleştirmeyi ve dolayısıyla da eleştrilmeyi beceremiyoruz. Özellikle siyaset benzeri konularda farklı fikirleri kaldıramıyoruz ve maalesef birbirimizi kırıyoruz.

Enis Kurtay

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Sorun buradan çıkıyor zaten

biz toplum olarak tartışmayı, eleştirmeyi ve dolayısıyla da eleştrilmeyi beceremiyoruz. Özellikle siyaset benzeri konularda farklı fikirleri kaldıramıyoruz ve maalesef birbirimizi kırıyoruz.

İyi güzelde ancak biz bu şekilde herşeyi yasaklarsak bu millet nasıl bazı şeyleri öğrenecek ? Baksanıza bugün siyasi konu hemen hemen Türkiyenin çoğu yerinde yasak. Buna günlük hayatta dahil olmak üzere, sanal alemde öyle.

En azından milletin gerçekleri öğrenmeye hakkı var. Ancak bizim milletimiz biraz hazıra konan kişiler olduğu için, internet başına geçip araştırmayı bilmiyor. E araştırmayı bilmediği için konu hakkında en ufak bile bilgisi yok. Tabii ister istemez adam sağsola kayıyor, farklı düşüncelere, hatta düşmanların hizmetine. Oysa burada doğru şeyleri ispatlayarak konuşursak, yazarsak, kaynaklar gösterirsek, bu tip düşüncesi olan arkadaşlar elbette doğru yolu bulabilirler.

Dediğim gibi biz hazıra konan bir milletiz. Ama bazı şeyleri araştırmak yerine, oturmaya veya "çoğunluk nederse biz oraya" cinsinden koyun muamelesi görmeye razı. Bu yüzden de kaynaklarla, doğru kanıtlarla ve doğru bilgilerle burada konuşursak/yazarsak, eminim karşıdaki kişi bazı gerçekleri anlayabilir.

Unutmamalıyız, bilgiye ulaşmak kolaydır. Ancak doğru bilgiye zordur.

muko

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Bencede yasaklansın.

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Yasak çözüm mü, hayır(aslında evet çözüm!)..
Saygı var mı, hayır..
Bu durum düzelir mi, tabiki hayır..

Umarım yasak kişilere yaptıklarının kötü şeyler olduğunu(aşağılamalar, saygısız itamlar vs ) hatırlatırda kendilerine ben nerede yanlış yaptım sorusunu sordurur.Karşıdaki küfür ediyor, hmm tamam o zaman kendimi savunmak için bende küfür edeyim olayına dönüyor şu lanet net aleminde.Bu kadar basit olmamalı...Sevgilerimle...

kaberdey

Profesör
Reaksiyon puanı
87
İyi güzelde ancak biz bu şekilde herşeyi yasaklarsak bu millet nasıl bazı şeyleri öğrenecek ? Baksanıza bugün siyasi konu hemen hemen Türkiyenin çoğu yerinde yasak. Buna günlük hayatta dahil olmak üzere, sanal alemde öyle.

En azından milletin gerçekleri öğrenmeye hakkı var. Ancak bizim milletimiz biraz hazıra konan kişiler olduğu için, internet başına geçip araştırmayı bilmiyor. E araştırmayı bilmediği için konu hakkında en ufak bile bilgisi yok. Tabii ister istemez adam sağsola kayıyor, farklı düşüncelere, hatta düşmanların hizmetine. Oysa burada doğru şeyleri ispatlayarak konuşursak, yazarsak, kaynaklar gösterirsek, bu tip düşüncesi olan arkadaşlar elbette doğru yolu bulabilirler.

Dediğim gibi biz hazıra konan bir milletiz. Ama bazı şeyleri araştırmak yerine, oturmaya veya "çoğunluk nederse biz oraya" cinsinden koyun muamelesi görmeye razı. Bu yüzden de kaynaklarla, doğru kanıtlarla ve doğru bilgilerle burada konuşursak/yazarsak, eminim karşıdaki kişi bazı gerçekleri anlayabilir.

Unutmamalıyız, bilgiye ulaşmak kolaydır. Ancak doğru bilgiye zordur.

Keşke söylediğiniz kadar kolay olsa; sizin de belirttiğiniz gibi doğru bilgiye ulaşmak zordur ve özellikle siyasi (yoruma açık) bir bilginin doğruluğunu kim belirleyecek, kim karar verecek, otoritesi kimdir? Bu soruların cevapları muğlak olduğu için herkes kendi doğrularını okuyor ve öğreniyor, bunları da nereden bulup öğreneceklerini belki benden çok daha iyi biliyorlar. Buraya getirip tartışmalara yol açıyorlar.

Ben tekrar ediyorum tartışmaya asla karşı değilim, tartışma ve rekabet olmadan kalite olmaz. Ama maalesef tartışamıyoruz, yaptığımız şey rekabet değil birbirimizi aşağılama, birbirmizi kırma ve saygısızlık oluyor. Bunun ceremesini de biz çekiyoruz. Konuyu onaylasak tartışma çıkacak, onaylamazsak biz yanlı durumuna düşeceğiz ve maalesef sonu yok...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...