- Reaksiyon puanı
- 6,518
Derim.İyi o zaman. Bende Azerbaycanlıyım kendimi Türk olarak görüyorum.
Sen Türküm demez misin hiç bir zaman?
Derim.İyi o zaman. Bende Azerbaycanlıyım kendimi Türk olarak görüyorum.
Abi öyle demeyin. Herkesin hakkı var siyasetten konuşmaya. Mesela diyelim ki savaş başladı kulaklardan uzak.Siyaset kategorisinde var olan kutuplaşma ve saldırganlığın benzerini göremezsiniz. Özellikle bir teknoloji forumunda böylesine gereksiz duran ve sırıtan bir kategori olmamalı. Sağcı kesim ayrı boş konuşuyor, solcu kesim ayrı. Edilen küfür ve hakaretler de atılan onca rapora rağmen ne ban yiyor ne de cezalandırılıyor. Artık moderatörler n'apıyor bilemiyorum. Muhtemelen cs 1.6 oynuyorlar o esnada.
Fikrimi yanlış mı buldun hocam?Abi öyle demeyin. Herkesin hakkı var siyasetten konuşmaya. Mesela diyelim ki savaş başladı kulaklardan uzak.
Tayyip reis yardıra yardıra gidiyor Yunanıstanda. Elbet konusu açılacaktır bu olayın forumda ?
Bölüm engelleme mi?Fikrimi yanlış mı buldun hocam?
Azerbaycanlılar da Türk hocam. Sovyet Rusya zamanın Türkistanı parçaladı ve Türk devletlerini Kırgız, Özbek, Azeri vb. diyerek ayırdı. Ardından ise asimile politikaları uyguladılar. Hepimiz Türk'üz yani hiç fark yok.İyi o zaman. Bende Azerbaycanlıyım kendimi Türk olarak görüyorum.
Siyaset kategorisinde var olan kutuplaşma ve saldırganlığın benzerini göremezsiniz. Özellikle bir teknoloji forumunda böylesine gereksiz duran ve sırıtan bir kategori olmamalı. Sağcı kesim ayrı boş konuşuyor, solcu kesim ayrı. Edilen küfür ve hakaretler de atılan onca rapora rağmen ne ban yiyor ne de cezalandırılıyor. Artık moderatörler n'apıyor bilemiyorum. Muhtemelen cs 1.6 oynuyorlar o esnada.
Aynen bölgesel çarpışmalar fazla oldu. Türkler oyuna getirildi.Azerbaycanlılar da Türk hocam. Sovyet Rusya zamanın Türkistanı parçaladı ve Türk devletlerini Kırgız, Özbek, Azeri vb. diyerek ayırdı. Ardından ise asimile politikaları uyguladılar. Hepimiz Türk'üz yani hiç fark yok.Mesaj otomatik birleştirildi:
O kadar haklısın ki hocam. Bence de kaldırılmalı ama kaldırılsa bile tekrar aktif olacak mı orası ayrı muamma ?
Engelle gitsin işte.Forumu itici yapan bazı üyelerin saygısız ve seviyesiz ifadeleri.
Engelleyince yazdıklarını biz görmezsek başkaları yine görüyor.Engelle gitsin işte.
Ey Türk! Üstte mavi gök çökmedikçe altta yağız yer delinmedikçe senin ilini töreni kim bozabilir? ??Aynen bölgesel çarpışmalar fazla oldu. Türkler oyuna getirildi.
Sırt-sırta, Omuz-omuza, El-Ele verip savaşacağız. Zalimler adeta bir çakal gibi önümüzde Nokia vibrasyonu gibi titreyecektir UleeeeennnnnnEy Türk! Üstte mavi gök çökmedikçe altta yağız yer delinmedikçe senin ilini töreni kim bozabilir? ??
Toparlanacağız...
Hocam siz, phanmetal ve eraser hocam daha bu sabah mor değildiniz. Renginiz mor olmuş. YakışmışSırt-sırta, Omuz-omuza, El-Ele verip savaşacağız. Zalimler adeta bir çakal gibi önümüzde Nokia vibrasyonu gibi titreyecektir Uleeeeennnnnn
Teşekkürler tartışmaktan morardık.Hocam siz, phanmetal ve eraser hocam daha bu sabah mor değildiniz. Renginiz mor olmuş. Yakışmış
Aşırı Türkçülük bastık, haydi bu gazla Çin sarayını basalım ?Sırt-sırta, Omuz-omuza, El-Ele verip savaşacağız. Zalimler adeta bir çakal gibi önümüzde Nokia vibrasyonu gibi titreyecektir Uleeeeennnnnn
Forumda bazı geliştirmeler var. 1500 mesaj üzeri oluyor artık öyle.Hocam siz, phanmetal ve eraser hocam daha bu sabah mor değildiniz. Renginiz mor olmuş. Yakışmış
Sen izin verilmesinden yanasın gibi duruyor ama ?
- ayakkabı numaranız
Yazım kuralları burayı yeşil yer gibi yapar.Foruma zarar veren tek şey bu değil. Kendimce tam liste şöyle:
Bunların hepsinin düzeltilmesi gerektiğini düşünüyorum.
- Siyaset
- Yazım kurallarına uyulmaması
- Moderasyonun yeterince aktif olamaması
- Konu onaylama sisteminin olmaması
- Günlük içeriklere fazla izin verilmesi (dinlediğiniz müzik, ayakkabı numaranız, x oyunu vb.)
Aynen öyle, ve bazı moderatörler de ceza vermeden üyelerin mesajlarındaki yazım hatalarını sessizce düzeltse güzel olur. Hatta yazım kuralları moderatörlüğü diye bir şey olsa ben de başvurmak isterim.Bence Technopat Sosyal gibi mesaj sonuna nokta koymayı unutanı falan cezalandırmak yerine sadece gerçekten ne yazdığı anlaşılmayacak derece kötü yazılan yazılar yasak olmalı.
En azından oyun tarzı içeriklerin kısıtlanması gerek, sonuçta bir forumun amacı bilgi aktarımıdır. Oyun olarak belirli aralıklarla yönetim kendi etkinliklerini düzenleyip belirli bir süre sonra ise konuları kapatabilir, böylece forum oyunlarının da değeri artmış olur (az olan şeyin değeri artar doğal olarak) ve bu belki üye bile çekebilir.Bence bu da normal bir şey. Tamam teknoloji forumu ama teknoloji yazan adam olmadığına göre.
Böyle bişi olabilir ama asla kapatilmamaliBölüm engelleme gelsin siyaset istemeyen kişi o Siyaset bölümünü engellesin. Tek çözüm bu.
Aslinda daha bi genelleme yaparsak kişi akişini kendisi seçsin iatediği forum bölümlerinin konularini görsün diğerlerini görmesinBöyle bişi olabilir ama asla kapatilmamali