Şivan Perver

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
265
Son günlerde haberlerde tekrar gündeme gelince -bir bakalım bu şivan perver kimdir ne söyler sesi nasıldır... diye merak ettim

ilk çıkan videoyu izledim kürtçe bilmem zaten müzik evrenseldir deyip dinledim..

Mest oldum..Adamda nasıl bir ses varmış şakıyor resmen..

Bu konuyu da şivan perverin siyasi kimliğini tamamen bir kenara bırakarak açıyorum.

http://www.youtube.com/watch?v=gzqpEWykqEs

ddddddddddd

Profesör
Reaksiyon puanı
19
bende siyasi kimliğinden uzak duramıyacağımızı düşünüyorum.

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
265
e tabi değişir kişiye göre.ben siyasi durumlarına göre bakıp kendi zevkimi kısıtlayamam.Mesela Ahmet kaya da dinlerin osman öztunç da dinlerim..

-Millet ne der- olaylarını geçtim...

Şimdi adam şarkı söylüyorsa dinlerim,dağda görsem sıkarım,camide görsem selam veririm. :))

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Adamı tanımam daha önce de dinlemedim.... haberlerde bir kaç kez rastladım...

Kürtçe Şarkı da söylenmeli, Kaset de çıkarılmalı, Halk Konserleri de verilmeli, Her türlü Kültürel faaliyet de yapılmalı...
Radyosu da olmalı Televizyonu da, Dergisi de çıkmalı Gazetesi de...
İnsanların Kendi Dillerini Konuşmaları, Kültürlerini yaşatmaları, gelecek nesillere aktarmaları hiç bir zaman diğerleri için TEHDİT DEĞİLDİR...

--------------
Ahmet Kaya olayına gelince...

Ben bu kişi en masum ninni söylese yine dinlemem...

Bu benim görüşüm...

Ortada bir HEDEF Var...

Bu Hedefe Ulaşmak için herkes kendince bir şeyler yapar...

Kiminin hiç bir şeyi yoktur... Dağda Terörist Olur...
Kimisi ailesinden kopamaz dağa çıkamaz Şehirde maganda olur, Polis taşlar araba yakar yürüyüş yapar!!!
Kimi biraz okumuştur ya da bölgede ileri gelen ailelerdendir... Siyasete atılır Milletvekili Olur...
Kiminin parası vardır... Hedef uğruna ortaya parasını koyar...
Kiminin ağzı iyi laf yapar. Provokatör olur. Kah gazeteci olur, Kah üniversitede Öğrenci!!!

Kiminin de SESİ GÜZELDİR... Sesi ile kitleleri çevresinde toplar, sonra düşüncelerini ulaştırabildiğince çok kişiye ulaştırır...

Bunların hiç birinin bir diğerinden farkı yoktur!!!

Eline Silah alan elinden başka bir şey gelse onu yapacaktı...
Eline Silah almayan elinden başka bir şey gelmeseydi Eline Silah alacaktı...

Ahmet Kaya da BENCE Sesiyle TERÖRE Hizmet etti...
Terör İdeolojisinin Yaşaması için Moral Motivasyon sağladı...

Ben Teröre Hizmet Eden Sesi Hoşuma Gidiyor Diye Dinlemem arkadaş...

Dinleyen dinlesin...

Kimleri görmedik... Üniversitede Aaa ne güzel halay çekiyorlar diye terör yandaşı gençlerin arasına karışan Üniversiteli gençler gibi...
Onlar da suçlu...

Terörist olmasalar da
Terör ideolojisine sahip olmasalar da

Aralarına katılarak Teröristleri Kalabalık (GÜÇLÜ) Gösterdiler...

Farkında olmadan Teröre hizmet ettiler...

Ahmet Kaya dinleyenler de bana göre böyle farkında olmadan bir hizmetin içindeler...

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
265
O zaman bir resme bakarken kimin yaptığı önemli sizin için..Yani resmin muhteviyetı anlattığı hissettirdikleri önemli değil?

Bakın resmi satın almaktan bahsetmiyorum sadece beğenmekten ve bakmaktan bahsediyorum.

Bir çok sanatçı var dinlediğiniz kimi hristiyan kimi ateist kimi çocuk tacizi suçlamasından hapis yatmış!!!

Bu sanatçıları dinlemekten vazgeçtiniz mi?

siz bir arı iseniz bu sanatçıların ürünleri çiçektir.Siz kendinize lazım olanı alırsınız geçer gidersiniz.Beğendiğim bir sanat eserini üreten kişi sabıkalıysa ne yapayım.?

aslında küçük bir araştırmayla bütün dünyanın tanıyıp takip ettiği nice ünlülerin nice sabıkaları vardır ama gerek var mı?

Ahmet kayanın siyasi tek şarkısını dinlemem listelerime dahil etmem.Ahmet kayanın tek albümüne para da vermem ama ahmet kaya dinlerim.Cam karaca dinlerim.Bir ilahi çalar albümde ardından selda bağcandan bir şarkı çalar,ondan sonra osman öztunçtan adamım şarkısı çalar,belki sırada bir alevi sanatçının eseri vardır..

benim müziğe bakışım bu.

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,136
Ya Tuhaf bir olgu bu. Aslında ilk olay insanları ırklarına göre ayırmakla başlıyor. Elbruz'a burada katılmıyorum ben. O zaman doğuda yaşayan, Kürt olan herkes terorizm'e destek oluyor. Ben de kürdüm. Hatta bölgenin seçkin ailelerinden birine mensup bir kürdüm. Ama ne ben ne de sülalemden herhangi biri terorist değil. Terorizm'e destek vermiyor. Çünkü zamanında aynı acıları onlar da yaşamış. Evlat kaybetmenin acısını biliyorlar.

Zorhak kusura bakma konuyu siyasete çevirmek istemediğini yazmışsın. İlk defa forumda bu tarz bir mesaj yazıyorum zaten. Ama her kürt terorist değil. İnsanlar ırklarını kendisi seçmiyor.

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
265
estafurullah ne kusuruna bakacağım :)

tabuları yıkmak için bahsedilmesi gereken şeyler bunlar, herkes iyi niyetli olursa konuşmanın hedefi döner dolaşır sanata gelir.sanat tercihlerimizdeki ölçütlerimize gelir ve nihayetinde TABULARA gelir.

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Beni forumda uzun süredir takip eden varsa (!) ırkçı olacak en son kişinin ben olacağımı bilir, Kürtleri savunduğum için kaç kez forumda vatan haini ilan edildiğimi bilir...

Ben Liseyi bitirip üniversitenin 2. sınıfında geç de olsa neyin ne olduğunu görmüş bir insanım...

Her kürt değil, Kürtlerin % 90 dan fazlası Terörist değildir, terörü desteklemez...

Bunların içinde Teröre yardım edenler de dahil...

Çünkü Benim Kafama silah dayasalar annemin kafasına silah dayasalar ne yapardım bilmiyorum?

Burdan ahkam kesmek kolay Vatan İçin Canımı Verirdim demek kolay...

Silahın gölgesi altında yaşayan insanları terörün destekçileri diye yaftalamak bana yakışmaz!!!

Ancak yukarıda bahsettiğim gruplar BELLİ BİR İDEOLOJİYE SAHİP GÖNÜLLÜ TERÖRE DESTEK VEREN KİŞİLER...

--------------

Bir Ressamın çizdiği resim!!!

Bir şarkıcının söylediği şarkı!!!

Olaya bu kadar yalın bakarsan hepsi masum!!!

Sana Bembeyaz bir Bez Parçası versem!!!

Bunu Arabana as desem, saçmalama bu ne olacak dersin!!!

O bezi kırmızıya boyasam, üzerine ay yıldız çizsem elimden kapar kendin asarsın arabana!

Ben aynı bez!!!

Kırmızı, sarı yeşile boyasam arabana as desem beni orada döversin!!!

Bez aynı bez!!!

Çünkü bez aynı da olsa üzerine yaptıklarımız onu sembolleştirir...

Kutsal yapar, ya da nefret uyandırır...

Ahmet Kaya benzetme bir şeye benzemese de bir BEZ PARÇASI...

Ahmet Kaya ama boş bir Bez Parçası değil...

Sarı Kırmızı Yeşil e boyanmış bir bez parçası...

Ahmet Kaya bir SEMBOL...

SESİYLE DURUŞUYLA İDEOLOJİSİYLE BİR SEMBOL...

Ninni de söylese bir sembol...
Türkü de söylese bir sembol...
Şiir de okusa bir sembol...

Ne yazık ki Birlik Beraberliğin Kardeşliğin Sembolü değil!!!

Sesiyle Hizmet Ettiği Adamların sembolü...

KÜRT OLDUĞU İÇİN SEMBOL DEĞİL!!!

TARAFINI SEÇTİĞİ İÇİN SEMBOL!!!

----

KÜRT diye her sanatçıya düşman olacak olsak Ülkede İzleyecek Adam bulamazdık...

Ya kendisi Kürt, Ya anası Kürt, Ya babası Kürt dünya kadar Kürt Sanatçı var...

Karışmışız bir birimize!!!

Ancak Ayırmak isteyenlere Ayrılığın Sembolü olanlara da İster Kürt olsun İster Türk olsun karşı çıkmak bizim de hakkımız olsun...

Hemen yaftalamayın!!!

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,136
Ancak Ayırmak isteyenlere Ayrılığın Sembolü olanlara da İster Kürt olsun İster Türk olsun karşı çıkmak bizim de hakkımız olsun...

Bu doğru işte. Söylemeye çalıştığım işte şu cümle. Yanlış anlaşıldıysam özür dilerim