Şirketlerin web tasarımında hazırlaması gereken bilgiler nelerdir

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan skys
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

skys

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
11
Web sitesi hazırlanırken çoğu zaman karşılaştığım sorun, web sitesine nelerin konulacağı konusundaki kararsızlık oluyor. Hemen herkes internetten satışta hemfikir, ancak siteye nasıl bir bilgi konulacağı sözkonusu olduğunda kararsızlığa düşenler olabiliyor.

Oysa en temel konu müşteridir. Ona anlatmak istediklerinizi tasarlamak ve dökümanlarını oluşturmanız yeterlidir. Potansiyel bir müşteri, öncelikle ürünlerinizi ayrıntılarıyla incelemek ister. Satın almayı planladığı ürün ya da hizmet gerçekten sizde mevcut mudur bundan emin olmak ister. Bir diğer konu ise sizi tanımak istemesi olacaktır. Ürüne bakacak ve karar vermiş olsa bile sizin hakkınızda bilgi sahibi olmak isteyecektir. Ne kadar süre çalıştığınızı, ürünle ilgili deneyiminizi görmek isteyecektir. Web Sitesi için Firma Profili Nasıl Yazılmalı ? yazımda da bu konuyu açıklamaya çalıştım. Bir diğer önemli nokta iletişim bilgileriniz. Eksiksiz telefon, faks ve email bilgilerinizin bulunması önemli. Mutlaka her gün kontrol ettiğiniz bir email adresiniz web sitenizde bulunmak zorunda. Ürün kategorilerine göre yetkili personelinizin de iletişim bilgilerinin bulunması oldukça yararlı olacaktır. Ziyaretçi sorularını aktarabileceği yetkili personelin email adresini bulursa daha rahat satın alma kararı alabilir. Ürün alanlarına göre bir iletişim formu da aynı işi görecektir. Yeter ki, iletişim formunda ziyaretçiye birkaç iş gününde cevap vereceğiniz sözünü verirseniz.

Sektör ve ihtiyaca göre üretim, ürün koleksiyonları gibi anlarına göre detaylar belirleyebilirsiniz. Burada odaklanacağınız konu müşterinin hangi bilgileri aramak isteyeceğidir.
Basit bir listeyle açıklayacak olursak:

• İyi hazırlanmış bir firma profili, her dil tasarımı için oluşturulmalı.
  • Kaliteli çekilmiş ürün resimleri
  • Yetkili personel ve genel iletişim bilgileri
  • Sektör bazılı üretim, koleksiyon ya da marka tanıtım bilgileri

Kaynak

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Haklısın dostum. Bir internet sayfası hazırlarken özellikle de, ciddi anlamda ve profesyonel amaçlı sitelerde uyulması bence çok yararlı hatta olmazsa olmaz bir kaç konu var.
1 - Arka plan mutlaka beyaz renk olmalı ve olası ise arkaplan resmi kullanılmamalı. Bu yapılan sayfanın daha kolay izlenmesini sağlar. Arka plan için resim konulması gerektiğinde de açık ve yumuşak hatta pastel renkler tercih edilmeli. Arka plan rengine tezat renkli yazı karakteri tercih edilmeli. Web sayfasını ziyaret edecekler arasında renk körü kişilerin de bulunabileceği unutulmamalı.
2 - Mutlaka açık ve kolay anlaşılır bir sayfa planı düşünülmeli.
3 - Çok sayfalı bir web sitesinde olabildiğince kolay gezinti sağlanmalı. Yani her sayfada bulunacak ana menu ile ziyaretçinin sayfa açıp, kapatması, pencerelerde gezinmesi yerine, olabildiğince çabuk ve rahat gezinebilmesi sağlanmalı.
4 - Özellikle bir şirket sayfası ise olabildiğince açık, dürüst ve ziyaretçiye yakın olmalı. Öyle ki, konu ile ilgili personelin isim ve resimleri dahi bulunmalı. Yani sanaldan öte yüzyüze imajı uyandırmalı.
5 - Mutlaka iletişim telefonları da belirtilmeli.
Ziyaretçilerin, özellikle ülkemizde internette gezinti konusunda daha az bilinçli ve oldukça tembel olduğu asla gözardı edilmemelidir. Bu deyişten olarak gezinilmesi pratik ve çabuk açılan sayfalar ile en kolay anlaşılır iç yapının uygulanmasına azami önem verilmesi gerekmektedir.

gvn

Profesör
Reaksiyon puanı
19
bu tür şirket sitelerinin yapımında daha dogru siteye konulacak şeyleri hemen akla gelemiyorr yavaş yavaş oluyor cok ii bir site için 1 sene ugraştıgımı bilirım :D

skys

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
11
Haklısın dostum. Bir internet sayfası hazırlarken özellikle de, ciddi anlamda ve profesyonel amaçlı sitelerde uyulması bence çok yararlı hatta olmazsa olmaz bir kaç konu var.
1 - Arka plan mutlaka beyaz renk olmalı ve olası ise arkaplan resmi kullanılmamalı. Bu yapılan sayfanın daha kolay izlenmesini sağlar. Arka plan için resim konulması gerektiğinde de açık ve yumuşak hatta pastel renkler tercih edilmeli. Arka plan rengine tezat renkli yazı karakteri tercih edilmeli. Web sayfasını ziyaret edecekler arasında renk körü kişilerin de bulunabileceği unutulmamalı.
2 - Mutlaka açık ve kolay anlaşılır bir sayfa planı düşünülmeli.
3 - Çok sayfalı bir web sitesinde olabildiğince kolay gezinti sağlanmalı. Yani her sayfada bulunacak ana menu ile ziyaretçinin sayfa açıp, kapatması, pencerelerde gezinmesi yerine, olabildiğince çabuk ve rahat gezinebilmesi sağlanmalı.
4 - Özellikle bir şirket sayfası ise olabildiğince açık, dürüst ve ziyaretçiye yakın olmalı. Öyle ki, konu ile ilgili personelin isim ve resimleri dahi bulunmalı. Yani sanaldan öte yüzyüze imajı uyandırmalı.
5 - Mutlaka iletişim telefonları da belirtilmeli.
Ziyaretçilerin, özellikle ülkemizde internette gezinti konusunda daha az bilinçli ve oldukça tembel olduğu asla gözardı edilmemelidir. Bu deyişten olarak gezinilmesi pratik ve çabuk açılan sayfalar ile en kolay anlaşılır iç yapının uygulanmasına azami önem verilmesi gerekmektedir.

Ama tabi biz ne düşünürsek düşünelim doğrusunun ne olduğunu bilsekte yinede müşterinin isteğini yapmak zorundayız. Örnek olarak şu an elimde olan bir iş var İçinde pek fazla içerik olmasına yani yazı olmasına gerek yok tamamen tanıtım amaçlı bir site ama Müşteri tonla yazı istiyor içinde Ve haliyle bir sayfa yaptığımda yazı yazdığımda scrool koymam gerekiyor ve bu tasarımın bütünlüğünü bozuyor. Ama gelde bunu anlat anlatabilirsen.:)

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Sevgili skys dostum.
Bir site hazırlanırken madde bir iskeleti sağlam olacak. Yani önce kağıtta plan çıkacak, gerçek bina inşaatı gibi, kaç sayfa olacak, resimler nerede, yazılar nerede vb.
Ben geçen yıllarda bir peyzaj sitesi yaptım. Bana sadece kendi seralarının fotolarını verdiler. Gerisini senaryo gibi tamamen ben kurdum. Allahtan sınıflandırmayı biraz biliyorum. Aslında muhasebeciyim ama peyzaj şirketinde çalışmıştım. İç mekan, dış mekan vb bitkiler, internetten bol resimli galeriler, açıklamalar, artı pergola, süs havuzları, ferforje vb derken 150 sayfalık gayet ciddi bir şirket sitesi oluşuverdi.
İnan sadece güzel veya şunu da ekle kadar az bilgi aldım. Sistem baştan planlanırsa ve üstte değindiğim bazı özellikler eklenince misler gibi şirket sitesi hazırlanır. Pek zor değil.
Senin yaptığın web sitesine css ile hazırlanan bir resim galerisi yaparsın ki, resimlerin arzu ettiğin açıklamalarını da resim üzerine gelindiğinde arzu ettiğin yazı uzunluğuna göre açıklama alanları ile hazırlarsın ne şiş yanar ne de kebap. İnternette bedava css sağlayan bir çok sitenin adresi var. inanılmaz muhteşem resim galerileri de var haliyle. ben iskeleti gereğinde oralardan temin ediyorum.
Sevgiler.