Şirket Maillerinin Silinmesi

iyifutbol

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba Arkadaşlar,

iOS 6 kullanmaya başladığımdan bu yana şöyle bir sorunum var. Dışarda iken gelen şirket mailini iphone'a alıyorum daha sonra iş yerinde outlook'u açınca aynı mail outlook'a da geliyor. Outlook'a aldıktan sonra iphone dan otomatik siliniyor. Outlook ayarlarında sunucudan maili alınınca sunucuda ki maili siliyor. iPhone da sunucuyla eş zamanlı çalışıyor sanırım. Sunucuda mail olmadığından kendi üzerindeki maili de siliyor. iOS 5 de böyle bir problem yoktu. Mail'in hem iphone'da hem outlook da kalmasını istiyorum. Ne yapmam gerekir yardımcı olabilir misiniz?

IuTKuI

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Şirketiniz içerisinde kullandığınız mail sistemi Exchange mi acaba?

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Outlook'da ;

Account Settings > Change Account > More Settings > Advanced

Leave a copy of messages in Server işaretli olmalı. Bende 15gün mesela, telefonda da retreive 15 gün için geçerli. 15 günden eski mailler gelmiyor.

İkinci bir ihtimal, iOS üzerinde de "sunucudan silinse de tut sen maili hacı" gibi bir seçenek olabilir mesela. Ama hiç sanmıyorum Apple'ın böyle kontra bir özellik koyacağını.

IuTKuI

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Outlook'da ;

Leave a copy of messages in Server işaretli olmalı. Bende 15gün mesela, telefonda da retreive 15 gün için geçerli. 15 günden eski mailler gelmiyor.

İkinci bir ihtimal, iOS üzerinde de "sunucudan silinse de tut sen maili hacı" gibi bir seçenek olabilir mesela. Ama hiç sanmıyorum Apple'ın böyle kontra bir özellik koyacağını.

Bu outlook üzerinde dediğiniz ayarlar POP3 ayarlar için mi geçerlidir?

iyifutbol

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hayır Şirket maili Exchange değil.

Outlook'da ;

O özelliği aktif ettiğim zaman sunucuda maillerin bir kopyasını bırakacak. O arada sunucu kapasitesi dolarsa mailleri alamayacağım. Artı 15 gün sonra yine sunucudan sildiği zaman iphone dan silinecek. Ne iş anlamadım. iOS 6 da saçmalamışlar. iPhone ayarlarında da iphone sakla v.s bir özelllik yok.

Şirketiniz içerisinde kullandığınız mail sistemi Exchange mi acaba?

Hayır mail sistemi Wxchange değil.

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Bu outlook üzerinde dediğiniz ayarlar POP3 ayarlar için mi geçerlidir?

Evet. Ben şirkette farklı bir yöntem kullanıyorum, Exchange var ama sadece storage olarak duruyor, onu yönetmek için ayırılacak kaynağa yazık günah :) POP üzerinden mail alışverişi yapılıyor, exchange de sync olup mailboxları tutuyor.

O özelliği aktif ettiğim zaman sunucuda maillerin bir kopyasını bırakacak. O arada sunucu kapasitesi dolarsa mailleri alamayacağım. Artı 15 gün sonra yine sunucudan sildiği zaman iphone dan silinecek. Ne iş anlamadım. iOS 6 da saçmalamışlar. iPhone ayarlarında da iphone sakla v.s bir özelllik yok.

iOS5'te durum nasıldı onu anlamadım şimdi.
Şöyle diyeyim, mail'iniz normalde pop3 sağlayıcının verdiği sunucuya düşüyor. Aynı zamanda iPhone da tıplı PC'deki outlook gibi bir mail client olarak bu mail'i alıyor. iOS6'da şu değişiklik olmuştur, sync et, sunucuda yoksa buradan da sil diyordur ki bence mantıklı bu da. Aynen dediğiniz gibi 15 gün içerisinde POP sağlayıcıdaki kapasiteniz dolarsa mail alamayacaksınız ve 15 günün sonunda iPhone'dan da silinecek. APple da bunu muhtemelen telefonun hafızasını daha verimli kullanabilmek açısından yapmıştır. Öbür türlü, sonsuza kadar kalacak mı? =) Belki iOS mail client üzerinde "x günden eskileri sil" gibi bri seçenek olabilirdi, ancak bu da extra ayar-extra seçenek-extra kod demektir ki kesinlikle Apple'ın tarzı değil. :)
Mail trafiğinizi bilmiyorum ama 15gün yeterli olacaktır diye düşünüyorum

IuTKuI

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Aslında 15 gün bile neredeyse çok şirket içerisinde bizde 3 günlük senkronizasyon bile yeterli olacaktır.

Şirketinizdeki çalışan sayısı nedir? [MENTION=291218]thekillingroad[/MENTION]

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
[MENTION=216705]IuTKuI[/MENTION]

8-20 arası değişkenlik gösteriyor diyeyim. Ancak her daim aktif mail kullanıcısı sayısı (tamamının mail'i olduğu halde) 10-11 gibi olacaktır en fazla. Bu nedenle zaten Exchange'le uğraşmak istemiyorum. :)

IuTKuI

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Exchange best practice tarafında 40 user üstü için öneriyor. 40 kişinin altındaki sistemler için POP3 veya IMAP tavsiye ediliyor zaten.

Haklısın Exchange bir de para demek yani.

iyifutbol

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
iOS5'te durum nasıldı onu anlamadım şimdi.
Şöyle diyeyim, mail'iniz normalde pop3 sağlayıcının verdiği sunucuya düşüyor. Aynı zamanda iPhone da tıplı PC'deki outlook gibi bir mail client olarak bu mail'i alıyor. iOS6'da şu değişiklik olmuştur, sync et, sunucuda yoksa buradan da sil diyordur ki bence mantıklı bu da. Aynen dediğiniz gibi 15 gün içerisinde POP sağlayıcıdaki kapasiteniz dolarsa mail alamayacaksınız ve 15 günün sonunda iPhone'dan da silinecek. APple da bunu muhtemelen telefonun hafızasını daha verimli kullanabilmek açısından yapmıştır. Öbür türlü, sonsuza kadar kalacak mı? =) Belki iOS mail client üzerinde "x günden eskileri sil" gibi bri seçenek olabilirdi, ancak bu da extra ayar-extra seçenek-extra kod demektir ki kesinlikle Apple'ın tarzı değil. :)
Mail trafiğinizi bilmiyorum ama 15gün yeterli olacaktır diye düşünüyorum

İOS 5 de sunucudan kopyasını alıyordu. Sunucudan silinse bile iPhone da kalıyordu. Şimdi sunucudan silinince iPhone dan da siliniyor. iPhone dan artık nefret etmeye başladım, insanların işini zorlaştırmaktan başka yaptıkları bir şey yok. İlk başta çok sevilen kullandıkça nefret edilen bir telefon işde. Neyse artık başka bir çözüm yolu bulacağım. Herkese yardımlarından dolayı teşekkür ederim.

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Rica, ama her yerde böyledir bu zaten yahu? =)
Neyse şimdi baktım One X'e de, K9 diye bir app kullanıyorum ben böyle yapayım mı diyen bir seçenek varmış.. :) Hep de işaretliydi hiç kaldırmadım.
Zaten ayarım da 250 mail'i telefonda tut şeklinde, fazlasını istersem tekrar indiriyor.

@IuTKuI
Yazılım değil Partner'ım zaten, ama onun bakımı için ayrıcılacak insan kaynağı yersiz oluyor işte. :)

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
iOS 6 nin mail ayarlarında gerçekten bir sıkıntı var.

Bende mesela;
1 şirket maili
1 şahsı mail
1 da yahoo gibi gereksiz yerlerde kullanmak üzere mail ekliyorum.

Şirket maili ve şahsi mail 15dk da bir kontrol etsin. Yahoo manuel kontrol olsun yapılmıyor.
Ya hepsi otomatik olacak, ya hepsi manuel olacak...

Eski iPhone 2G de artık hangi yazılım vardı hatırlamıyorum ama iOS 3.x.x de falan böyle bişey yoktu.
Maili ayarlıyordun kontrol sıklığını ayarlıyordun.
Başka bir mail ayarlıyordun daha sonra onunda kontrol sıklığını ayrıca ayarlıyordun.

iyifutbol

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
iOS 6 nin mail ayarlarında gerçekten bir sıkıntı var.

Bende mesela;
1 şirket maili
1 şahsı mail
1 da yahoo gibi gereksiz yerlerde kullanmak üzere mail ekliyorum.

Şirket maili ve şahsi mail 15dk da bir kontrol etsin. Yahoo manuel kontrol olsun yapılmıyor.
Ya hepsi otomatik olacak, ya hepsi manuel olacak...

Eski iPhone 2G de artık hangi yazılım vardı hatırlamıyorum ama iOS 3.x.x de falan böyle bişey yoktu.
Maili ayarlıyordun kontrol sıklığını ayarlıyordun.
Başka bir mail ayarlıyordun daha sonra onunda kontrol sıklığını ayrıca ayarlıyordun.

Hayır o işlem ayarlardan yapılabiliyor. Mail ayarlarından yeni verileri al'a girin. Anında ilet seçeneğini kapatın. Aşağıdan 15dk yapın böylelikle tüm mailleri 15 dk da bir kontrol edecek. Daha sonra ileri düzey seçeneklerine girerek 15 dk da bir alınmasını istemediğiniz mail adreslerini elle seçeneğini işaretleyerek sadece istediklerinizi 15 dk da bir kontrol etmesini sağlayabilirsiniz.

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Hayır o işlem ayarlardan yapılabiliyor. Mail ayarlarından yeni verileri al'a girin. Anında ilet seçeneğini kapatın. Aşağıdan 15dk yapın böylelikle tüm mailleri 15 dk da bir kontrol edecek. Daha sonra ileri düzey seçeneklerine girerek 15 dk da bir alınmasını istemediğiniz mail adreslerini elle seçeneğini işaretleyerek sadece istediklerinizi 15 dk da bir kontrol etmesini sağlayabilirsiniz.

Evet şimdi oldu, sizin dediğiniz gibiymiş, teşekkürler.
Neden böyle gizlemişler ki acaba eskiden ne kadar basit ve anlaşılırdı...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Merhabalar,

Ben Iphone 4 kullanıcısıydım. işim gereği maillerim yüksek oluyor. Bundan dolayı, mailler Outlook'a düştükten 2 gün sonra server'dan otomatik olarak siliniyordu. Ancak, Iğgone bu mailleri Outlook'ta olduğu gibi saklıyordu ve bu özelliği sayesinde eski maillerime telefonumdan ulaşabiliyordum.

Şimdi Note3 aldım. Maili pop olarak kurmam rağmen serverdan silenen maillerde telefonumdan otomatik olarak siliniyor. Maillerin telefonumdan silinmesini nasıl engelleyebilirim?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Şirketi içerisinde kullandığım mail sistemi Exchange, telefonumdan mailler bilgisayardan açtığım an siliniyor ne yapmam lazım silinmemesi için

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Yüklü yerlerde(bilgisayar,tablet,vb.) sunucuda kopyasını bırak ayarı yapılması gerekir.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
merhba arkadaşlar ben ı pohone 6 kullanıyorum daha önce kllandığım ı 5 eşime vardim frklı apple kimliği de yaptık ama bana gelen mailler eşimede gidiyor nasıl önleyebilirim bunu.