Sınıfta kaldım iyi değilim psikolojim bozuk

fevzi0123

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
selam 9.sınıfa gidiceğim tekrardan moralim çok bozuk bu satırları size yazarken aklıma kötü şeyler geliyor ben aileme diyemedim bunu henüz demeyide planlamıyorum çünkü diyemem aileme layık biri olmadığımı düşünüyorum babamın annemin emeklerini boşa çıkardım. ben kendimi her zaman iyi bir öğrenci olarak gördüm. bana göre sınıfta kalacak son insan benim. öğretmenlerim çoğu beni severdi. çoğuda sevmezdi ben onları sevemedim. liseye kadar çok iyi bir şekilde geldim........................moralim çok bozuk yaşamak için hiç bir sebebim yok ölmek için onlarca var. aklıma getirmeyim diyorum ama olmuyor. bu foruma son mesajım olailir bu beni teselli etmeye çalışmayın olacağımı hiç sanmıyorum. hepinize iyi günler iyi yaşamlar hoşçakalın arkadaşlar forumdan çıkıyorum mesajlarınızı okuduktan sonra

Ay Parçası

Profesör
Reaksiyon puanı
27
arkadaşım biraz sakin ol sonuçta bu dünyanın sonu değil senin gibi belki onlarcası var seneye inşallah daha azimli çalışıp kazanırsın bence daha fazla vakit kaybetmeden ailene durumu izah etmelisin korkacak bir şey yok seni yemezler sonuçta kızmazlar inşallah

XAFER37

Profesör
Reaksiyon puanı
1
arkadaşım sakin biraz, düşün sınıfta kalmıssan nolmuş ki sanki ,sen kendi hayatını düşün inişler çıkışlar olabilir önemli olan inişlerden çıkabilmek sana bakıyorum hemen yenilmişsin sen okumana devam et ilerde başarılı biri olursun inş bu da sana bir anı olur.

çalış umutlarını yitirme kendim hakkında bişey anlatayım sana bak meslek lisesine gittim okulu bırakmayı düşünüyordum, sonra karne günü hocam çekti yanına ve birsene dershaneye git kazanırın dedi ne kaybedersinki dedi ben kazanamam işte çalışacagım dedim ama sonradan gitmeye karar verdim ve dershaneye gittim ve kazandım yani bırakmadım çalıştım şimdi üniversite bitti bak anımı sana anlatıyorum sende aynen böyle anlatacaksın sıkıntı yapma söylentilere kulagını kapat allah sabır versin çök kötü bir olay değil bu hadi bakalım kendine iyi bak:clover:

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Kendine güveniyorsan zorlukları aşarsın. Sen hemen pes etmeyi tercih etmişsin. Bu kadar zayıf olmamalısın.

Muvahhid

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Bence hayatına son vermeyi düşünmek yerine hatayı nerede yaptığını düşün ve yeni bir yol çiz kendine sonunda intihar olmayan bir yol.. İnsan hatalar yapabilir önemli olan ders çıkarmak annen ve baban sana bu yüzden kızabilir hatta darp bile olabilir ama bu seni ölü görmek istedikleri anlamına gelmez..
Üniversitede bir çok sene kaybedebileceksin bunlara canını sıkma çalış arkadaş çevreni değiştir yeni dostluklar edinmeye çalış bence.. Mantıklı şeyler düşün dünya ve ahiretini karartma..

goodolddays

Dekan
Reaksiyon puanı
202
Her insanın yetenekleri farklı yönlerdedir, kimse seni fizikte, matematikte yeterince başarılı olamadığın için suçlayamaz.

Şimdi yapman gereken başarılı olduğun yönlerini bulup kendini o yönde geliştirmek.

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Hayatına son verdin diyelim,kurtulacağınımı sanıyorsun.
Bundan sonraki Hayatını mahvedersin.Yazık Etme kendine.
Bence Ailene olanı biteni anlat.
Onlar sana gereken desteği verecektir.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Değerli kardeşim ben bir Coğrafya Öğretmeni olarak şunları söyleyeyim.Sakin ol,üzülme,canın sağ olsun.Hayat çok uzun bir yol.Her şeyde bir hayır vardır.Sınıf tekrarı dünyanın sonu değil.Değerli gencimiz sizler bu ülkenin herşeyisiniz.Canlarınız herşeyden değerli.Durumu ailenle paylaş yaşantına devam et.En ufak sorunda pes edilir mi?Öğretmenini dinle,hırslan bu yıl en başarılılardan olacağını göreceksin.

Korpe

Rektör
Reaksiyon puanı
16
[MENTION=198187]recep1212[/MENTION] sana yardim eder :)

Herşey kolay gibi gözüküyor demi ?

fevzi0123

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
belki diyeceksiniz bu çocuk çok abartıyor diye beynimde o kadar fazla soru var ki o kadar çok kötüyüm ki anlatamam ailemin haberi yok şu anda çalışmadığıma o kadar ama o kadar pişmanım ki emin olun hiçbiriniz bu kadar pişman olmadınız. şöyle bir yol izlemeyi düşünüyorum sizde yardımcı olursanız eksilerini artılarını söylerseniz uygulayacağım. öncelikle öğretmenimi eve davet edip annem ve babam ile konuşturacağım daha sonra okulumu değiştireceğim ve gerekirse aynı şehirde olsak bile ailemden uzak bir yurtta kalacağım tanıdığım herkesle bağımı yavaşlatacağım ama ailemin vereceği tepkiyi düşünmek beni mahvediyor kahrediyor psikolojik destek almamda yardımcı olacak birisi varsa sevinirim sağolun

sarba126

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Lisedesin. Yaşın 15-16 olmalı. Lisede kalmadığını varsay, okul bitti ne yapacaksın? ÖSS-LYS ya da adı her ne ise. Ben ikinci denememde üniversiteye gittim. Okul bitti bir sene de KPSS için uğraştım. Yani lisede olmasa da mesleki anlamda 2 sene kaybım oldu. Sen bunu lisede yaşıyorsun. Bu gayet normal, çevre baskısı olur mu? Olur. Olsun. Bazen başarı için baskıya ihtiyaç duyarız. Ben polis memuruyum. Beni polis yapan şey eşimin babasıdır. Henüz işim yokken, evlenmem için devlet memurluğunu şart koştu. Bu baskı ilk alımlarda memuriyete girmeme vesile oldu. Ailenle paylaş, hatta herkesle paylaş ki motive olman kolaylaşsın. 15-16 yaşında bir insan için 1 sene çok mühim değildir kardeşim.

Ailenle paylaş, okulunu değiştir, hayatına devam et. :wink:

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
belki diyeceksiniz bu çocuk çok abartıyor diye beynimde o kadar fazla soru var ki o kadar çok kötüyüm ki anlatamam ailemin haberi yok şu anda çalışmadığıma o kadar ama o kadar pişmanım ki emin olun hiçbiriniz bu kadar pişman olmadınız. şöyle bir yol izlemeyi düşünüyorum sizde yardımcı olursanız eksilerini artılarını söylerseniz uygulayacağım. öncelikle öğretmenimi eve davet edip annem ve babam ile konuşturacağım daha sonra okulumu değiştireceğim ve gerekirse aynı şehirde olsak bile ailemden uzak bir yurtta kalacağım tanıdığım herkesle bağımı yavaşlatacağım ama ailemin vereceği tepkiyi düşünmek beni mahvediyor kahrediyor psikolojik destek almamda yardımcı olacak birisi varsa sevinirim sağolun
böyle olaylar her zaman olur ve ailen senin garip tutumunu farketmiş ve kötü bi şey oldu zannetmişlerdir onlara açıkca söyle
hem unutma bu dünyadaki bir olaydan dolayı ebedi hayatın mahfolabilir sakın kendine bir şey yapma

DarKeN

Profesör
Reaksiyon puanı
88
Ailenden bunu gizleme muhtemelen tepkileri pek iyi olmayacaktır ama yine de söylemek zorundasın. Ayrıca bu hayatın sonu değil başına her kötü olay gelen senin gibi düşünür, bir çıkış yolu olmadığını ancak her zaman bir çıkış vardır senin şu anda bu hatandan ders alman ve bir daha tekrar etmemek için elinden geleni yapman lazım. Hayat devam ediyor ve intihar etmek hiçbir şeyden kaçış değil sadece kendine yazık etmiş olursun hayatta yaşanacak o kadar çok şey var ki

XAFER37

Profesör
Reaksiyon puanı
1
bence sen bu okul olayını burda anlattıgın gibi git okulun rehberlik hocasına anlat yanlış bişeyler söylemek istemiyorum rehberlik hocası eminimki sana tavsiyeleri olacaktır okul konusunda ailenlede konuşur gerekirse. sana yardımcı olur mutlaka. sıkma canını.

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Okuldaki psikolojik danışma ve rehberlik servisi sana en iyi yardımı sağlayacak yerdir, forumda derdine derman bulamazsın.

fevzi0123

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
@hamza5806 aileme söyleyecek yüzüm olsa söylerim ama olmuyor işte kardeşim ne yaparsın aslında düşününce [MENTION=290309]sarba126[/MENTION] nın dediği gibi benim ablalarımda iki sene ünv. hazırlandı aynı şeye denk geliyor SİZLERE ÇOK TEŞEKÜR EDERİM FİKİRLERİNİZLE BENİ AYDINLATTINIZ. artık hayata daha olumlu bakıyorum ve bütün sdn önünde yemin ediyorum seneye 1.ve 2.dönem teşekür veya takdir belgemi burada paylaşıcam :)

Muvahhid

Doçent
Reaksiyon puanı
0
bence sen bu okul olayını burda anlattıgın gibi git okulun rehberlik hocasına anlat yanlış bişeyler söylemek istemiyorum rehberlik hocası eminimki sana tavsiyeleri olacaktır okul konusunda ailenlede konuşur gerekirse. sana yardımcı olur mutlaka. sıkma canını.

Arkadaş haklı bak bende ikinci denmemde üniversiteyi kazandım boş boş mantıksız hazırlık sınıfı okudum 2 sene güme gitti.. Ama kendini salıvermek mantıklı değil.. Öğretmenini eve çağır Hocam durum böyle ben açılamıyorum çok sıkıntılıyım de okula gidin konuşun yada.. Ama dediğim gibi arkadaş çevrenle irtibatını kes..

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
@hamza5806 aileme söyleyecek yüzüm olsa söylerim ama olmuyor işte kardeşim ne yaparsın aslında düşününce @sarba126 nın dediği gibi benim ablalarımda iki sene ünv. hazırlandı aynı şeye denk geliyor SİZLERE ÇOK TEŞEKÜR EDERİM FİKİRLERİNİZLE BENİ AYDINLATTINIZ. artık hayata daha olumlu bakıyorum ve bütün sdn önünde yemin ediyorum seneye 1.ve 2.dönem teşekür veya takdir belgemi burada paylaşıcam :)
adamsın adamın dibisin haah şöyle bee alırsın alacaksın sen bu gazla her şeyi yapasın :D

XAFER37

Profesör
Reaksiyon puanı
1
bak sana tavsiye çok mutsuz oldugunda çok mutlu oldugunda vs... bu durumlarda hemen ani karar verme önce otur düşün yaptıgım dogrumu diye bide üstüne yemek ye:D sonra ben ne yapıyorum diye kendine sor.

elyn_noyt

Asistan
Reaksiyon puanı
1
kendi hayatından vazgeçicek kadar acizsen yaşamanında anlamı yok durdugun hata

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
hem ailemi üzmek istemiyorum demişsin sonra yaşamına son vermekten bahsetmişsin neden lisede kaldığın belli olmuş :)

DeepLune

Asistan
Reaksiyon puanı
1
la benim lisede bu 5. senem pisikolojim bozulmadı alttan 3 tane ders var veremediğim hala kafama takmıyorum :D

BlackXr

Profesör
Reaksiyon puanı
32
onu bide bana sor ben 2 yıldır kalıyorum :) pskolojini bozma hayat devam ediyor..:) ailene anlat yardımcı olurlar sana :)
bugünlerde ortlama yükseltme sınavları var onlara katıl veya
geçme sansı var :)

by10ur

Profesör
Reaksiyon puanı
7
kendi hayatından vazgeçicek kadar acizsen yaşamanında anlamı yok durdugun hata

Nasıl bir cevaptır bu ya insanlar belli yaşlarda yaşadıkları olaylar nedeniyle psikolojik bunalımlara girebilirler bu cevabı yazan birisinin empati kurma yeteneği 0 dır sen güçlü olabilirsin ya da kendi hayatından vazgeçmeyi düşündürecek kadar sorunlarla zorluklarla karşılamamış olabilirsin bu hayatta insanların değer verdikleri önemsedi kişiler vardır bunun en basit örneği ailedir, değer verdiğin insanlar senin yaşama arzunu güçlendirir. Her insan aynı hayatı, bakış açısını yaşamadığı için senin bu durumda olan bir arkadaşımıza yazdığın yazı çok kırıcı ve bencilce bir düşünce taşıyor.

fevzi0123 Ailen için sen derslerden, sınıf tekrarından daha değerlisin bunu düşün onlara layık olamadığını düşüne bilirsin bazı hatalar yapmış olabilirsin ama bu hayata kaşı hemen pes edeceğin anlamına gelmez pişman olduğun konular için mücadele etmen gerekir kendini rahatlat ailen sana o an kızsa da emin ol bu kızgınlık geçicidir ama senin kendine zarar vermen aileni üzerek derinden etkileyecektir. Şuan kendini önemsiz görüyor olsan bile seni seven, sen farkında olmadan sevgisini belli etmeyen insanların olduğuna eminim bunları düşününce inan dersler bir hiç zaten sen bunları yazarak bu kadarını kavraya bilen biriysen ilerleyen yaşamında başarıyı ve mutluluğu daha rahat yakalayacaksın bir şeyden pişmanlık duymak bile yaptığın yanlışı fark edip doğru yola giden kapıyı aralamaktır

Beni öldürmeyen şey beni daha güçlü kılar John Milton

cincoz

Asistan
Reaksiyon puanı
0
lisede olağan şeylerdir bunlar sınıfta kalabilirsin hocalar yamuk yapar inadına bırakır sen en iyisi bunları boşver ailene doğru düzgün bir açıklama yap sonuçta onlar da insan seni anlayabileceklerini düşünüyorum en kısa zamanda söyle başka birisinden duymasınlar

fevzi0123

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Ne yapalım Kaderde Varmış Az Önce Anneme Sınıfta Kaldığımı Söyledim. Önce Hiçbir Tepki Vermedi Bende Fırsattan İstifade Çok Pişman Olduğumu Bir Daha Asla Ama Asla Olacağını Bana İstediği Cezayı Verebileceğini Söyledim Ve Evet Ağladım Ama Gerçekten Ve Çok İçten Ağladım. Babam Geldi Beni O Halde Görünce Önce Ayağa Kaldırdı Sonra Sağlam Bir Osmanlı Tokatı Yedim. Ama Hiç Acımadı Çünkü O Onda Onu Hissetmedim Bile Annemle Babam Konuştular Sonra Ablam Gelip Bana Dünyanın Sonu Değil vsvs. Söyledi Okulumu Değiştiriyorum. Babam Benle Konuşmuyor (zamanla düzelecek bir durum) Annem Kendime Birşey Yapmamam İçin Yanımda Ablam Bana Bende Liseden Sonra Bir Sene Daha Hazırlandım Ünv. Dedi. Aynı Şey Dedi Annemle Konuştu Kimse Babamla Konuşmuyor. 17 Eylülden Sonra İnternetle Olan İlişiğimi Keseceğim.
YENİ BİR DEFTER AÇTIM ARTIK YENİ BİR FEVZİ VAR. BUNLAR ÇOK GELİŞTİ AMA İYİ Kİ GELİŞTİ. BENİM DURUMUMDA OLANLAR BİRAZ ANLAMIŞTIR NASIL BİRŞEY OLDUĞUNU.