Sınıfta kaldım iyi değilim psikolojim bozuk

m.Mypat

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Annemin babamın emeklerini boşa çıkardım demişsin, aklımda da ölmek var demişsin.

Aileni hangisi mutlu eder ? Gidip sınıfta kaldığını söylemen mi , yoksa ölüm haberini almaları mı ?

Bunları bir düşün ama sakın ola aileni daha fazla üzecek birşeyler yapma.

LeoNScooT

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İnsan çok farklı nedenlerle sınıfa kalabilir bunlardan birincisi kötü arkadaştır.İkincisi ise ders çalışmamandır.Bende 1 sene sınıfa kaldım oda kötü arkadaşlarım vardı ve sınıfta kaldıktan sonra öyle pişman oldum ki o kötü arkadaşların hepsinden ilgimi herşeyimi kestim ve çok iyi yaptım hala onlarla takılmaya devam etseydim bende onlar gibi şimdi sokaklarda olacaktım ama iyi ki yapmamışım ve şuan hukuk fakültesı 2 sınıf okuyorum.Sınıfta kalmak hayatın sonu değildir sen iste herşey olur.Bundan sonraki okul hayatında başarılar dilerim ve sakın pes etme!!

i.am.kira

Asistan
Reaksiyon puanı
2
belki diyeceksiniz bu çocuk çok abartıyor diye beynimde o kadar fazla soru var ki o kadar çok kötüyüm ki anlatamam ailemin haberi yok şu anda çalışmadığıma o kadar ama o kadar pişmanım ki emin olun hiçbiriniz bu kadar pişman olmadınız. şöyle bir yol izlemeyi düşünüyorum sizde yardımcı olursanız eksilerini artılarını söylerseniz uygulayacağım. öncelikle öğretmenimi eve davet edip annem ve babam ile konuşturacağım daha sonra okulumu değiştireceğim ve gerekirse aynı şehirde olsak bile ailemden uzak bir yurtta kalacağım tanıdığım herkesle bağımı yavaşlatacağım ama ailemin vereceği tepkiyi düşünmek beni mahvediyor kahrediyor psikolojik destek almamda yardımcı olacak birisi varsa sevinirim sağolun

bak fevzi kardeş hatanıda kendin biliyorsun. çalışmamışsın sene içinde bu durum oluşmuş. abimin dediği güzel bir söz var: ondalık sistemde her zaman 2+2=4 eder. eğer farklı bir sonuç çıkmasını istiyorsan sistemi değiştirmen gerek. sen de hayatında ki kötü gidişatı değiştirmek istiyorsan hayat sistemini değiştirmen gerek. ama sen kolayı seçip komple boyut değiştirmeyi düşünüyorsun :) böyle olmaz hayat bir oyun değildir öyle canın sıkılınca bırakıp gidemezsin öyle olsa hastalanan, ağrı çeken, yaşlı olan, çirkin olan, özürlü olan, fakir olan, vs. hayatında handikaplar olan intihar eder cennete giderdi. o zaman bu imtihan dünyasının anlamı kalmazdı. onun için Allah kesin bir şekilde intiharı yasaklamış ve cezasını da sonsuza kadar cehennemde yanmak olarak belirlemiştir.
şimdi özelime giriyor ama sana kendimden bahsedeyim. orta okul ve lisede hemen hemen hersene devamsızlıktan kalıyordum. rica minnet geçirdiler. üniversitede çok sıkıntılar çektim. içime kapandım okula gitmiyordum 3 sene uzattım ailemle sürüsüne bereket sorunlar yaşadım neredeyse evlatlıktan reddediliyordum. cinayetmi işledim, tecavüz mü ettim, birisini mi yaraladım, hırsızlık mı yaptım yok ama bizim toplumumuz başarıyı çocuğum okusunda gördüğü için malesef işler bu haddeye kadar gelebiliyor. inanırmısın bir gün o kadar bunaldım ki oturup dedim ki içimden: Allah'ım bugünler geçicek mi? okul uzamış evdekiler sanki adam öldürmüşüm gibi laf ediyor. çok zor günlerdi.
sonuç:
2 senede kendimi toparladım okulu bitirdim hem de son sene 27 ders vererek oturdum sınavlara çalıştım ve şu anda kamuda çok güzel bir işim var Allah'a şükür. şimdi 30'uma merdiven dayadım.geriye dönüp baktığımda ne görüyorum biliyormusun boşu boşuna kendimi heder ettiğim yıllar.insanları boşu boşuna takmışım. yok o neder yok bu neder. hayatı sen yaşıyorsun başkası değil yapacaklarının sonucuna sen katlanacaksın başkası değil.
istersen benim hikayemi taklit edip sende yıllarca aynı eziyetleri çekebilirsin yada sonuç kısmından başlayıp hayatı kendin için kolaylaştırabilirsin.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ingilizceye çok çalış ünide hazırlık okumazsın açıgıda kapatmış olursun :D

ryodo

Doçent
Reaksiyon puanı
2
ölüm hiçbir zaman çözüm değildir doğru olanı yapmışsın şimdi sıra bu söylediklerini uygulamakta

fevzi0123

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Bu Forumu Bu Yüzden Seviyorum Sanki Bütün Abilerim Bütün Hepiniz Benim Kardeşim öz abim gibisiniz biliyorumki hepiniz bana yardım etmek için elinden geleni yapacak

yigot

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Önemlı olan su ana kadar yaptıkların degıl su andan sonra yapacaklarındır tesellı veren bırı pek degılımdır ama su andan ıtıbaren okul hayatını duzene koyarsan problem kalacagını sanmıyorum ola bılır aılen kıza bılır belkı haklarıda yok degıl ama su andan sonra dusun lıse 4 e kadar taktır tesekkur le gecıp ıyı bır unıversıteye gıttıgını aılen ozaman lıse 1 de kaldıgını dusunurmu sence turkıyedekı ogrencılerın %20 sınden fazlası zaten lıse zamanında 4 yıl ıcınde 1 defa sınıf tekrarı yapıyor ...

Babanın sana vurmaması gerektıgını dusunuyorum .

elyn_noyt

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Umarım psikolog değilsindir.. :D
:) tam anlamıyla psikolog diilim ama bi nevi bende piskolog sayılırım :D

Nasıl bir cevaptır bu ya insanlar belli yaşlarda yaşadıkları olaylar nedeniyle psikolojik bunalımlara girebilirler bu cevabı yazan birisinin empati kurma yeteneği 0 dır sen güçlü olabilirsin ya da kendi hayatından vazgeçmeyi düşündürecek kadar sorunlarla zorluklarla karşılamamış olabilirsin bu hayatta insanların değer verdikleri önemsedi kişiler vardır bunun en basit örneği ailedir, değer verdiğin insanlar senin yaşama arzunu güçlendirir. Her insan aynı hayatı, bakış açısını yaşamadığı için senin bu durumda olan bir arkadaşımıza yazdığın yazı çok kırıcı ve bencilce bir düşünce taşıyor.

fevzi0123 Ailen için sen derslerden, sınıf tekrarından daha değerlisin bunu düşün onlara layık olamadığını düşüne bilirsin bazı hatalar yapmış olabilirsin ama bu hayata kaşı hemen pes edeceğin anlamına gelmez pişman olduğun konular için mücadele etmen gerekir kendini rahatlat ailen sana o an kızsa da emin ol bu kızgınlık geçicidir ama senin kendine zarar vermen aileni üzerek derinden etkileyecektir. Şuan kendini önemsiz görüyor olsan bile seni seven, sen farkında olmadan sevgisini belli etmeyen insanların olduğuna eminim bunları düşününce inan dersler bir hiç zaten sen bunları yazarak bu kadarını kavraya bilen biriysen ilerleyen yaşamında başarıyı ve mutluluğu daha rahat yakalayacaksın bir şeyden pişmanlık duymak bile yaptığın yanlışı fark edip doğru yola giden kapıyı aralamaktır

Beni öldürmeyen şey beni daha güçlü kılar John Milton
sen nerden biliyosun benim nasıl büyüdügümü belki annem yok tu belki babam yoktu belki ailem yoktu belki kolum yok belki bacagım belki yiyecek ekmegim yok notu düşük diye intihar etmek istiyen birine çok bile söylüyorum bu hayatta nice insanlar var güzel kardeşim unutma bence benim bi bencil tarafım yok bu arkadaşın samimiyetinden bile şüpeliyim afedersin de teknoloji sitesine intihar notu bırakılmaz

bawyera99

Asistan
Reaksiyon puanı
0
burayı boşver öbürkü taraf okula benzemez onu düşün o can senin değil sana emanet ?

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
öğretmenlerim çoğu beni severdi. çoğuda sevmezdi
şimdi kötü bir şaka yapacam ama Türkçe dersinden kaldığın kesin :D

herşeyi bir yana bırakırsak aile ve yalan faktörü çok önemli.
bu dünyada insanlar imkansız gibi görünen şeyleri başarabilirler.
ama bunları bir yalan desteğiyle başaramazlar.
çünkü yalanın yükü o imkansız gibi görünen olayın yükürden çok daha ağırdır.
bu yük her gün artar ve kaldıramayacağın seviyeye gelir sonunda.
Max Payne ne demiş.
Geçmiş genişleyen bir çukurdur. Kaçmaya çalışırsınız, fakat ne kadar çok koşarsanız, arkanızda o kadar derinleşerek büyür, ta ki topuklarınıza ulaşana kadar. Tek şansınız dönüp yüzleşmektir. Fakat bu aşkınızın mezarına bakmak, bir silahı ağzından öpmek, kendi karanlık yuvasında titreyen, kafanızı uçurmaya hazır mermi gibidir.

ikincisi aile.
Ben ailenin izni ve onayı olmadan ya da aileden gizli saklı yapılan bir işin hayırla sonuçlandığını daha hiç görmedim.
Sana kızabilirler diye korkma hatta çok kızmalarını iste.
Eğer ki ebeveynlerin sana kızmazsa, sadece çaresizce bakarsa bil ki senin bulaştığın iş kızılacak seviyeyi çoktan geçmiştir, işte bu sana daha fazla üzüntü verir.

patientia

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Ben de senin gibi bir öğrenciyim kısmetse bu yıl 11.sınıfa başlayacağım.9.sınıfa ilk başladığım da 1.dönemde hiç dersleri tabiri caiz ise sallamıyordum sanıyordum ki orta okul kadar kolay fakat karne geldiginde gördüm bu iş öyle değilmiş :D karnemde 2zayıf gelecek dedim aileme 2 iken 3 oldu 3 iken 4 :D biliyordum ben bu degildim okulumuzun cok tatlı bir rehberlik öğretmeni vardı tatlı derken 50 li yaşlarda tonton bir hanım benim durumum böyle olunca annem tanıştı o hocayla babam askeri personel oldugu için şehir dışındaydı ve o hocam sayesinde 1.dönem 4zayıf olan karne 2.dönem teşekkür ile geldi sadede gelemedim sonuç olarak çok klişe olacak ama azim gösterirsen onlar daha cok şey verecekler sana sen 1 adım gideceksin onlar 5 adım gelecek sen sadece bu yyüzden bunları düşünüyorsun ya ben ne yapayım 3-4 yılda bir şehir değiştir dur kimseyi tanıyamaz oldum öyle aham şaham cocukluk arkadaşlarım yok yalnızım :) yani değmez o güzel hayatına düşünme böyle şeyler

Bazarov

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sınıfta kalmana üzüldüm ama olan olmuş üzülmekten başka yapacak bir şey yok.Bundan sonra düzenli çalışma ile bir daha böyle üzücü bir olay yaşamazsın inşallah.

thepolice2

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Karnesinde 9 tane zayıfı olduğu halde bir üst sınıfa geçen öğrenciler biliyorum. Öğretmenlere yalvar yakar sorumluluk sınavlarına bile girmeden geçiyorlar bir üst sınıfa. Liseyi bir şekilde bitiriyorlar ama üniversite sınavında küt diye çarpıyorlar kafayı duvara. Doğru bir bölüm okuyamadığı için hayatı yanıyor adamın. Doğru düzgün bir meslek sahibi olamıyor. Borç harç içinde yaşıyor. Sonrada dönüp küfrediyor lise öğretmenlerine bir zamanlar teşekkür ettiği gibi. Keşke bir sene daha okusaydımda adam gibi öğrenseydim diyor ama nerdeee. Ha bi de baba parası yiyenler var onlar ayrı. Sen doğru düzgün öğrenmeden o sınıfı geçseydin ileride çekecektin acısını. O yüzden şimdi otur güzel güzel çalış.

by10ur

Profesör
Reaksiyon puanı
7
:) tam anlamıyla psikolog diilim ama bi nevi bende piskolog sayılırım :D

sen nerden biliyosun benim nasıl büyüdügümü belki annem yok tu belki babam yoktu belki ailem yoktu belki kolum yok belki bacagım belki yiyecek ekmegim yok notu düşük diye intihar etmek istiyen birine çok bile söylüyorum bu hayatta nice insanlar var güzel kardeşim unutma bence benim bi bencil tarafım yok bu arkadaşın samimiyetinden bile şüpeliyim afedersin de teknoloji sitesine intihar notu bırakılmaz

Açıklamışım orada zaten, her insanın hayata bakış açısı farklıdır kimisi tüm değer verdiği insanları yitirmiştir ama hala ayakta sağlam duruyordur kimisi aşk acısı için intihar eder

Ergenlik çağındaysa, sağlıklı düşünemiyorsa her yere bırakılır (bunalım) gene aynı noktaya geliyoruz neyse sen zaten kabullenmeyeceksin attığın ilk yorumunun yanlış olduğuna ondan hiç boşuna anlamsızca tartışmayalım.

Mr.Elm

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Bu Forumu Bu Yüzden Seviyorum Sanki Bütün Abilerim Bütün Hepiniz Benim Kardeşim öz abim gibisiniz biliyorumki hepiniz bana yardım etmek için elinden geleni yapacak
Tek bu konu için değil tüm hayatınla alakalı sevdiğim bir sözü söylemek istiyorum.
Bir boksör ne zaman yenik sayılır biliyor musun? Yumruğu yeyip yere düşünce değil, yerden kalkamayınca..
Hayat bir ring, bir mücadele. Bu sebeple karamsarlığa düşmemeli. Allah kuluna kaldıramayacağı yükü vermezmiş.

Korpe

Rektör
Reaksiyon puanı
16
Buralar da boşuna kürek çekme

Vefasiz

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Annenin babanın emekleri ve kendi boğazından kesip seni daha iyi yerlerde görmek istemeleri onları en doğal hakkı bence sınıfta kalmak ölüm değil bu sene oturup düzenli derslerine çalışırsan geçersin.

Laploren

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar çok afedersiniz ama bence bunun gibi mesaj içeren bir çok arkadaş kendini tatmin etmek amaçlı egosunu pekiştirmek amaçlı yazıyor.Benim için bu böyle.

metinali

Doçent
Reaksiyon puanı
49
Ben 3 yıldır aynı sınıftayım çokta mühim değil.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bende lise 1 de kalmıştım. Kendime hiç yakıştıramamıştım. Ama 2. sene taktirler teşekkürler havalarda uçuştu. Hatta o gazla 2. ve 3. sınıfta da okulun başarılı öğrencilerileri arasına girmiştim. Şimdi ise hepinizin tanıyacağını bir gıda firmasında birçok kişinin benim yerimde olmayı isteyeceği iyi şartlarda bir işe sahibim.

uozen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selamlar & Saygılarımla

Merhaba

Öncelikle ihtimal ve/veya fiil ve/veya fiillere geçilmeden önce sonuna kadar okursak daha iyi olur.
Sınıfta kaldım dediniz.Ancak bunun nedeni sadece çalışmamanız ise sorun değil.Çünkü; hızlı,sağlam,güvenilir adımlar atarsanız.1 sene değil.100 sene ileriden gidersiniz.Veya herşey normale de dönebilir.Bakın laf olsun veya teselli etmek için zerre demiyorum,demek istemem,zikretmek için de demiyorum ve zikretmek de istemem; kuran-ı kerim çarpsın ki.
Nasıl yapacağım derseniz de; aileniz çok çok çok kızarsa beyinlerini,kalplerini aramaya başlayın;çaktırmadan.Eğer gene çok çok veya aşırı derece de kızarsa bu sefer (gerekirse) bu ve benzeri bütün herşeyi gizleyin;aileye söylemeyin.Bunu yapmanız yanlış olmaz; hiçbir şekilde zerre kadar.
Eğer çalışamadıysanız o daha çok kolay.Mazeret gösterirsiniz veya Hukuk olarak halledebilirsiniz.(Bu arada iyi olmayabilir.Ancak bunu iyi yapmanız gerek.)

Sözlerim Çok Basit... ;) :) :) :) :)

El Padrino

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
70
Bu durumun tek suçlusu BABAN !!! Bende kaldım lise 1'de.Bu kadar büyütülcek bir durum yok.

yaşli çocuk

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Bu senin ailene güvenmediğin ve ailenden istediğin şeyleri alamadığın anlamına gelir.Ailene güven, ve unutma hiçr bir zaman 1 sene belki hayatında onlarca seneyi kurtarabilir.

mehmet0321

Doçent
Reaksiyon puanı
0
selam 9.sınıfa gidiceğim tekrardan moralim çok bozuk bu satırları size yazarken aklıma kötü şeyler geliyor ben aileme diyemedim bunu henüz demeyide planlamıyorum çünkü diyemem aileme layık biri olmadığımı düşünüyorum babamın annemin emeklerini boşa çıkardım. ben kendimi her zaman iyi bir öğrenci olarak gördüm. bana göre sınıfta kalacak son insan benim. öğretmenlerim çoğu beni severdi. çoğuda sevmezdi ben onları sevemedim. liseye kadar çok iyi bir şekilde geldim........................moralim çok bozuk yaşamak için hiç bir sebebim yok ölmek için onlarca var. aklıma getirmeyim diyorum ama olmuyor. bu foruma son mesajım olailir bu beni teselli etmeye çalışmayın olacağımı hiç sanmıyorum. hepinize iyi günler iyi yaşamlar hoşçakalın arkadaşlar forumdan çıkıyorum mesajlarınızı okuduktan sonra
Sınıfta kalmak intihar için en son sebep olur.Sınıfta kalman dünyanın sonu değil.Hem daha çok gençsin o yaşta ölünür mü la :)

1 sene belki hayatında onlarca seneyi kurtarabilir.
Haklı ben 1. sınıfı okuyamamıştım.Nedense beceremedim benim çocukluk arkadaşım can ciğer dostum okudu ben 1 sene bekledim.Şimdi o işsiz ben bilgisayar müh. okuyacağım.Okula gidemediğim sene ben de üzülmüştüm ama şimdi iyi ki kalmışım diyorum [MENTION=150915]uozen[/MENTION]

GaMeRR119

Profesör
Reaksiyon puanı
1
kardeşim senin icin ilk önce şunu sölemek istiyorum..sen şimdiden sınıf tekrarı yapmışsan ilerde açıköğretimin yolu görnüyor sana 1 yılını şuan bosuna yedin gersini düşün artık...çalışmıyosun çalışmıyosun sonra geliyosun kaldım moralim bozuk çalış kalma normal geç yaz tatilinde gününü gün et o zaman nasıl moralin yerine geliyo..;) sendeki bu moral bozuklugu ilerde şuna işaret demekir ygs lys sınavlarında heyecandan soruları ble yapamayabilirsin...çünkü herhangi olan bişeyde dersle ilgili bu sana büyük oranda yansıyorsa ygs ve lys icinde aynısı hatta daha ağırı olacak demektir..bunun önlemini şimdiden al derim genede sen bilirsin hata kalmışsın hayatın sonumu değil şimdi adamakıllı oturup çalışma zamanı..;) ama adamakıllı ;)

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Amma abartmışsın kardeşim.
Tam 20 yıl okul yaşamım var.
Orta 1'de geçtim, 2'de ikmale kaldım, 3'de sınıfta kaldım.
Lise 1'de belge aldım, 4 yıllık üniversiteyi 6 yılda bitirdim.
Yaşadım, çalıştım, emekli oldum.
Hayat akıp, gider.
Hem de ne olduğunu anlayamadan.
Okulu filan kafana takma.
Bizim yaşlarda keşke okulda olsaydım diye hayıflanırsın ama yıllar akıp, gitmiştir çoktan.
:D

justlive4life

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Sınıfta kalana kadar bir çok kurtarma sınavı oluyor, kendini bu duruma çoktan hazırlamış olman lazımdı. Bu sana ders olsun. Evet dünyanın sonu değil ama ailenden hiç bir şeyi gizleme bir daha.
Ailenin yaşadığı şoku düşün sen birde.
Hani lisede kalıpta sonradan süper notlar alan öğrenci görmedim henüz. Ama lisede kalıpta hayata iyi tututan, hakkıyla kendisini ve kurduğu ailesini geçindiren öğrenciler gördüm.
Sen okulda iyi huylu olmaya ve öğretmenlerinle iyi geçinmeye bak. Yeni okulunda kesinlikle bunu unutma, karşılık verme.

leanardo

Profesör
Reaksiyon puanı
9
bende kaldım lise 2 de ama şimdi 5 yılın vermiş olduğu 1 deneyimle stajı bölgenin en iyi bilişimcisinde yapıyorum ilk hafta eski arkadaşlarını yanına gitmeme utanma gibi şeyler muhahkak olacaktır bu konuyu biran önce ailene aç biraz kızarlar tabi bu normal drslerine iyi çalış hayata iyi yönünden bak biraz

Piyonist

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Amma abartmışsın kardeşim.
Tam 20 yıl okul yaşamım var.
Orta 1'de geçtim, 2'de ikmale kaldım, 3'de sınıfta kaldım.
Lise 1'de belge aldım, 4 yıllık üniversiteyi 6 yılda bitirdim.
Yaşadım, çalıştım, emekli oldum.
Hayat akıp, gider.
Hem de ne olduğunu anlayamadan.
Okulu filan kafana takma.
Bizim yaşlarda keşke okulda olsaydım diye hayıflanırsın ama yıllar akıp, gitmiştir çoktan.
:D
Çok doğru söylemişsin. Hayıflanmak yerine parmaklarının arasından akıp giden zamanı iyi değerlendirmeni tavsiye ederim. Ama bu tavsiye çok ince bir çizgi sahip. Zamanı iyi değerlendirmek uğruna kendini anı yaşamaya kaptırırsan seni iyi bir gelecek beklemez. Geleceğini kurmak uğruna kendini işe güce kaptırırsan birilerine anlatacak bir hikayen olmaz. Unutma her efsanenin bir hikayesi vardır.

Amanda

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Arkadaş sen baştan kaybetmişsin kusura bakma da yani bu küçücük birşey için insan kendi hayatına son verir mi ya manyak mısın sen ?
Bak sana bir şey söyleyeyim benim geçen yıl lise sonlardan bi arkadaş vardı 1 kere sınıfta kaldı sonra dondurdu geri ailesi poh pohladı falan filan geri devam etti işte lise sona gelince baya bi çalıştı şuan ODTÜ'de sen düşün imkansız yoktur! Çok klişe bir laf olacak biliyorum herşey seninle başlıyor be oğlum hiç mi özgüvenin yok kendine ? Adam ol aklını başına al bak sende sana göre çok iyi bir öğrenciymişsin demek ki yapamayacak bir şey yok bunda hemen pes etme. Hepimiz affedersin bi tarafımızı yırtıyoruz bir yerlere gelebilmek için eğer sende böyle düşünüyorsan başla ders çalışmaya buralarda fazla takılma git derslerini düzelt . Sanki dünyanın sonu mu ?
Lise bir de zorla 10. sınıfta zaten çok rahatlarsın yapamadığın derslerden kurtulursun en azından bölüm seçince. Bu yıllar bir daha geri gelmez..