Sınıfta kaldım iyi değilim psikolojim bozuk

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Konu sahibi kardeşim ne garipki içimi acıttı bu konuyu gördüğümde sorunlarımızın aynı olduğunu fark ettim ama tarih farkı fazlaydı hatta neyse ben herzaman hayat bana karşı diye düşündüm ama herzamanda sabrettim asla ne kadar yalvarıp zırvalasamda vazgeçmedim ve şuan yıl 2015 lise 1. sınıf karnemde SINIF TEKRARI yazısını görünce herşey bitti diye düşündüm biliyorum hayat uzun ama o anki düşüncelerinden sonra hiçbirşey umrunda olamaz bunu bizzat yaşadım ve biliyorum. en çok kötü hissettiren ise hayata 1 sene geç başlamak bu gelecekte o kadar çok şeyi tetiklicekki bunu kimse bilemez ama ömrümden 1 sene çöpe gitti 1 sene daha fazladan okul dışında yaşayabilirdim hayatım boyunca kendimden küçüklerle okul okucam açıkcası bu sinir bozucu bir o kadarda can yakıcı ama napalım böylesi varmış benim sorunlarım keşke bunlarla kısıtlı kalsa ama aile içi sorunlarım ve küçüklüğümden beri gerçek bir dostumun olmamış olması dahada doğrusu yalnız bir hayat yaşamış olmam kimsenin suçu değil hayat bana karşı dedikten sonra boynunu eğip devam ediceksin yada hayatın akışıyla sürükleniceksin
bu psikolojiyle ömür boyu geçinmek sevdiğim insanları kaybetmek gerçek bir aile sevgisi görememek ve canımı yakan binlerce sebep
ama dayanmak söz konusu olunca ve yorulduğunda tek düşüneceğin şey ağlamak, kendine acımak, geçmişe ve geleceğine sövmek, sadece o an
anne ve babanın çabalarını boşa çıkarmak yeter. onu düşünmek bile canını yakar.

bu arada adım Enes ve emin olunki bu hayatta ne rehberlik hocası nede hayattan ders almış biri kimse sizin hayatınızı çizmez, silemez
Kaderimizi bizler çiziyoruz önemli olan hayatın zorlukları bizim kapasitemizi ne kadar aşıcaklar ve ne kadar direnebilcez
benim hikayem uzun ama konu bir anllık hayal kırıklığı olunca pes etmekte mantıksız
şahsen benden daha kötü anları olanlarda vardır
benim hayatımın pek güzel olduğuda söylenemez aslında hiç söylenemez.
ama bir gerçek varki bu hayatta zenginde fakirde aynı yerde sonsuz bir uykuya yatıcak...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bnde sınıfta kaldım lise 2 imam hatipte kaldım sizce aynı okula devam edeyimmi okulmu değiştiriyim

N

Newerbackdown

SDN Okuru
Bende geçen yıl kaldım bu yaz tatili okadar kötü geçtiki yani anlatamam bu gün okula gittim tabiki gine 9 olarak canımdan çok sevdiğim arkadaşlarım bile benle dalga geçti yani şimdi intihar etsem yeridir ama pes etmicem kimsede etmesin benle dalga geçenlerede o lise üniversite diplomasını gözlerinin içine sokmassam namerdimmm

L

liptoniceteas

SDN Okuru
Kardeşim ben 17 yaşındayım şu an, 9. sınıfta kalmıştım. Karakterimi anlatayım rahat gelmesi için tavsiyenin. Ağzı laf yapabilen bir insanım fakat suskun olmayı ve yaşıma göre olgun olmayı kendime uygun görüyorum. O yüzden asosyal bir görünüşüm var fakat emin ol ki biraz uğraşsam sosyal çevre edinme yeteneğine sahibim. Dünya ne yazık ki kolay değil bu yüzden herkes bir çaba içinde ve insanlar doğal olarak zor duruma girebiliyor kolayca. Psikolojim normal bir insanın psikolojisi gibi değildir benim. Her şeye hemen üzülmem mesela. Fakat gülen bir yapım var ve sarkastik konuşuyorum. Neyse bu kadar yeter nasihate geçelim.

Benden büyük abilerim yazmışlar fakat benim de bir katkım olsun diye yazıyorum. Ne de olsa farklı insanların düşüncelerini ve hayat tarzlarını, bunlardan ziyade hayatını öğrenmek insanın bakış açısını değiştirebiliyor. Şimdi benim 4-5 tane gerçekten çok iyi arkadaşım vardı. Hala canımdan çok severim onları. Okula başladığımızda hepsiyle kısa bir zaman içinde arkadaş oldum. Güldük, eğlendik ilk yıl. Daha sonra performans ve proje gibi ödevleri aksattığımdan dolayı sınıfta kaldım. Okulumun öğretmenleri de harikadırlar. Değerini bilememiştim o yıl.

Daha sonra, gerçekten karakterime ve tarzıma göre zıt insanlar geldi diğer yıl. Matrak ve eğlenceli tiplerdi şansıma fakat her sene olduğu gibi orta okuldan bu yana başıma gelen bir yaramaz öğrenci sınıf tipi var. Bu yüzden derslerim aksamıştır. Neyse kısaca özet geçeyim; o yıl arkadaşlarım bir üstteydi. Ben alttaydım. O harika arkadaşlarım her teneffüs gelir ve bana hal hatır sorarlardı. Rap'e ilgim vardı o zamanlar, freestyle tapar ve havadan sudan bahsederdik. Gerçekten emin olun ki ne kadar size ters gelse de, annem babam için değil, geleceğim için değil sırf o arkadaşlarım için geçtim sınıfı. Hem de zorba şerefsizlerin ve sürekli laf sokan bazı psikopat gıcık öğretmenlerin aksine. Şu an o aptallar inşaatta kiremit topluyor ve ben Marmara Üniversitesini kazandım. Arkadaşlarımla gerçek kardeşten daha yakınız ve 10 yıl sonra ciddi ciddi bir film çekmeyi düşünüyorum onlarla beraber. Bakalım neler neler olacak. Kısacası yanii bu kadar anlatım ki bi tecrübeniz olsun insanlar hakkında, ve sizin psikolojinizi bozan insanlar varsa onlardan uzak durun. Umutlu ve mutlu bir insan her zaman öndedir çünkü yarının getireceklerini iyi değerlendirir. Bunu unutmayın ve herkese iyi günler.

vindovs ikspi

Asistan
Reaksiyon puanı
18
selam 9.sınıfa gidiceğim tekrardan moralim çok bozuk bu satırları size yazarken aklıma kötü şeyler geliyor ben aileme diyemedim bunu henüz demeyide planlamıyorum çünkü diyemem aileme layık biri olmadığımı düşünüyorum babamın annemin emeklerini boşa çıkardım. ben kendimi her zaman iyi bir öğrenci olarak gördüm. bana göre sınıfta kalacak son insan benim. öğretmenlerim çoğu beni severdi. çoğuda sevmezdi ben onları sevemedim. liseye kadar çok iyi bir şekilde geldim........................moralim çok bozuk yaşamak için hiç bir sebebim yok ölmek için onlarca var. aklıma getirmeyim diyorum ama olmuyor. bu foruma son mesajım olailir bu beni teselli etmeye çalışmayın olacağımı hiç sanmıyorum. hepinize iyi günler iyi yaşamlar hoşçakalın arkadaşlar forumdan çıkıyorum mesajlarınızı okuduktan sonra

eğper madem ailene layık biri olmadıgını dusunuyorsun o zaman çok çalıs onları memnun et :))

T

titanlar4141

SDN Okuru
Bende 9.sınıfta kaldım 9.sınıfa devam ediyorum aynı okulda okulun ilk günü ağlamamak için zor tuttum kendimi
sınıfta kalanlara çok kötü muamele yapıyordular müdür olsun yardımcısı olsun hepsi sadece rehberlik hocasıyla konuştum
doğru düzgün hocayla konuştuktan sonra sarılıp ağlayasım geldi.Hoca bunu anlayıp bana sarıldığında kendime söz verdim
benim ailem bunu haketmiyor yemiyip içmeyip bana harçlık verdiler ve ben bunun karşılığını veremedim gözümün yaşlarını silip odadan çıktım ve dersime girdim bu sene geçen seneki hatalarımı yapmayacağım ve takdirle geçeçeğim

umut erdem

Profesör
Reaksiyon puanı
3
selam 9.sınıfa gidiceğim tekrardan moralim çok bozuk bu satırları size yazarken aklıma kötü şeyler geliyor ben aileme diyemedim bunu henüz demeyide planlamıyorum çünkü diyemem aileme layık biri olmadığımı düşünüyorum babamın annemin emeklerini boşa çıkardım. ben kendimi her zaman iyi bir öğrenci olarak gördüm. bana göre sınıfta kalacak son insan benim. öğretmenlerim çoğu beni severdi. çoğuda sevmezdi ben onları sevemedim. liseye kadar çok iyi bir şekilde geldim........................moralim çok bozuk yaşamak için hiç bir sebebim yok ölmek için onlarca var. aklıma getirmeyim diyorum ama olmuyor. bu foruma son mesajım olailir bu beni teselli etmeye çalışmayın olacağımı hiç sanmıyorum. hepinize iyi günler iyi yaşamlar hoşçakalın arkadaşlar forumdan çıkıyorum mesajlarınızı okuduktan sonra

Kendini parcalama bem yetersiz bir insanim diye

E

Enes99

SDN Okuru
Merhaba ben enes 11.sınıf öğrencisiyim devamsızlık ozursuz 10 özürlü 20 oldu benim rapor 11 gün harcadım normalde 2 gün harcadım stres çok yapıyorum sabahları kusuyorum bu yüzden okula gidemedim raporlu , sınıf tekrarı mı yaparım kafam çok takılıyor bu duruma sınıf tekrarı olursa çok mu kötü oluyor bazen ölmeyi bile düşünüyorum lütfen biri yardım etsin kardeşlerim çok kafaya takiyorum

İzmitlikız1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Dostum bu dünyanın sonu değil senin annen baban kızmış olabilir bi keresinde lisede sınıfta kalmıştım o zamanlar annem babamdan değil ablamdan korkuyodum ablam ise çok sert katı dururdu bazen ona şakasına abi derdim doğuda özel harekat polisiydi izne geldiğinde bir dediğimiİ iki etmez her istediğimizi alırdı sonra o izne geldi gece kardeşlerim yatarken oturup sakin sakin söyledim o bile kızmadı olabilir böyle şeyler üzülme dedi çünkü zamanında o da kalmış ha bide büyükler bu konularda daha yufka yürekli oluyolar üzme kendini

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,549
Biraz tarihe dikkat edelim konu 2012de açılmış muhtemelen okulu bitirmiştir bu herif :D

MerveOzgur

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Şunu bil öncelikle Lise döneminde çoğu insanın yaşayacağı birşey bu. Ailenden çekinmemelisin bence, daha sıkı tutarsın ucundan. 9. Sınıfta ucundan dönüp şimdi ise bir edebiyat öğretmeniyim. Eminim ki sende istediğin neyse, hayaline ve idealine kavuşacaksın.

Encesa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bir kere sınıfta kaldın diye hayata arrivederci diyorsan hayatın hard modunu nasıl geçeceksin ? Yanlış anlama küçümsemiyorum ama daha easy moddasın be çocuk. :/

ogizade

Asistan
Reaksiyon puanı
25
Her ne olursa olsun anne ve babayla paylaşmak iyidir kizarlar başta fakat emin ol sonradan durumunu anlayışla karşılarlar.

periirem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
belki diyeceksiniz bu çocuk çok abartıyor diye beynimde o kadar fazla soru var ki o kadar çok kötüyüm ki anlatamam ailemin haberi yok şu anda çalışmadığıma o kadar ama o kadar pişmanım ki emin olun hiçbiriniz bu kadar pişman olmadınız. şöyle bir yol izlemeyi düşünüyorum sizde yardımcı olursanız eksilerini artılarını söylerseniz uygulayacağım. öncelikle öğretmenimi eve davet edip annem ve babam ile konuşturacağım daha sonra okulumu değiştireceğim ve gerekirse aynı şehirde olsak bile ailemden uzak bir yurtta kalacağım tanıdığım herkesle bağımı yavaşlatacağım ama ailemin vereceği tepkiyi düşünmek beni mahvediyor kahrediyor psikolojik destek almamda yardımcı olacak birisi varsa sevinirim sağolun

meraba bende bu sene kaldım cok mutsuzum pes etmelimiyim

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,549
meraba bende bu sene kaldım cok mutsuzum pes etmelimiyim
Merhaba bende bu sene kpss lisans sınavına girmediğim için o kadar açılan kadroya başvuru bile yapamadım hemen lanet olsun böyle hayata dedim pes ettim 8. Kattan atladım şuan hastaneden yazıyorum çıkınca yine denicem tavsiye ederim.

Entürkteynment

Doçent
Reaksiyon puanı
186
Ailene çaktırma,derslerine iyi çalış ve başarılı bir öğrenci ol daha sonra son sınıfta söylersin ailene.Onlarda başarından dolayı kızmazlar diye ümit ediyorum.Canınıda çok sıkma ölümlü dünya yaş ilerledikçe sıkıntılar artıyor sen şimdiden pes etmişsin.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,902
Olan olmuş. Yapılacak bir şey yok. hiç bir şey gizli kalmaz. Seneye daha sağlam öğrenmiş olursun. Yine aynı konular olacak çünkü. Üstelik daha fazla arkadaşın olacak artık.