Sınava 8 gün kaldı ne yapmam gerektiğini bilmiyorum (4 günde 12 sınava giricem)

Tr_SaccerR

Asistan
Reaksiyon puanı
135
Ömrü sınavlarla geçmiş biri olarak şunu söyleyebilirim ki sınav esnasında stres ve heyecan yapmamalısın. O sana sınav yaklaştıkça her zaman daha da artan stresi tamamen yok etmelisin. Buna yardımcı olacak bir söz var aslında her sınavdan önce kendime stresi yenmek için söylerdim. Ama tabi biraz argo kaçacak:
Tecavüz kaçınılmazsa zevk almaya bakacaksın çünkü başka çaren yok delikanlı gibi girersin sınava geçersen geçersin geçemezsen de krallar gibi kalırsın öyle bir kaldım ki en güzel ben kaldım dersin ama elimden geleni yaptım dersin vicdanın rahat olur. Yoksa bu saatten sonra şu zamana kadar gelmişsin pek bir şeyler değiştiremezsin sakince gir, elinden geleni yap sınavda terle gerekirse, mantıklı atmaktan, mantıklı sallamaktan da çekinme sınav test zaten gir ve yap ben zaten senin yapacağına inanıyorum :)
bazıları yazılı ama çalışııcam

lordare

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,935
Geçmiş olsun o zaman. Sana bir şey diyeyim mi, son gece çalışması ile çok büyük işler çıkardığım çok zamanlar olmuştu. Tek sıkıntı oturup hızlandırılmış şekilde sağlam bir ders çalışmak. Eminim ki bunu yapamıyorsun dersin başına oturamıyorsun otursan da yapasın gelmiyor dikkatin dağılıyor. Elinden geleni yapmalı kendini zorlamalısın. Genelde sınavdan önceki gün sıkışması olmadıkça oturup ders çalışılmaz. Genel olarak ders çalışmak için de en uygun saat akşam 19'dur. Eğer o saati kaçırırsan tek bir saat vardır: akşam 21. O iki saatte başlardım ve en iyi o zamanlarda çalışırdım ben kendi adıma konuşmak gerekirse. En iyi çalıştığın saati belirle. Zorla kendini çok zor değil o dersler sadece piyasada doğru düzgün öğreten kaynak yok. Birçok kaynak detaya gireceğim derdiyle en basit konuları uzatır uzatır hem sıkılırsın hem bir şey anlamazsın.
Önemli olan kaynağın ne kadar güzel olduğu değildir, senin o kaynakta daha rahat anlamandır. Eğer ki konu bir yerde sıkışıyorsa kaynak kötüdür demektir