Sigarayı bıraktım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Rom.

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
177
Bırakanlar;Pr!ncess, spybot, ve Ben :)

mdkbet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
89
9 yıl boyunca günde bir paket içmiş ve bırakmış biri olarak seni tebrik ediyorum

bırakmanın ne kadar zor olduğunu çok iyi biliyorum

hellowner'ın bahsettiği kitabı da rapide koydum tiryakilere kıyağım olsun :)

Sigara (491 KB)

_

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
Ben de yeni başlıyordum hevesimi kırdın. Hiç şevk bırakmadın. :(

Silence

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
49
Bırakanlara destek olmak isterim ama sigara içen biri olarak ne kadar inandırıcı olur bilemiyorum... Bırakanlara hayırlı olsun ne diyim...

Yaklaş bu tarafa dostum bunu söyledin belayı götürü aldın resmen :devil:

Kaybetmezsen buldun hesabı gel beraber bırakalım Kırmayacağın umuduyla bu dostane teklifimizi geri Çevirmezsen bu akımda bizimle beraber 4. kişi olma şerefine nail olurmusun ? :unsure:

Silence

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
49
Ben de yeni başlıyordum hevesimi kırdın. Hiç şevk bırakmadın. :(

:rolleyes: Olmaz olsun öyle şevk be Elmacık başlama hiç :crying: Hem maddi hem manevi zararları korkunç hazır isteksizsin hiç bulaşma ;)
Hem artık içmek değil içmemek mağrifet bıraktım diyenleri tebrik eden sayısına bak Bide başlıyorum diye konu açalım hata yaptığını belirtecek insanların sayısına :D Yaklaş bu tarafaaaaa :thumbup::thumbup::thumbup:

DUMANSIZ HAVA SAHASI :D

webrettin

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
49
7 sene boyunca kullandım.Çeşitli zamanlarda bırakma girişimlerim oldu ama nafileydi.
Yaklaşık 6 senedir içmiyorum. Sigarayı değilde ben bir tane sigarayı bıraktım. Bir tane dahi içsem sanırım bugün başlarım. O yüzden ilk içeceğim sigarayı bıraktım ve içmiyorum inadım inat :)

Silence

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
49
9 yıl boyunca günde bir paket içmiş ve bırakmış biri olarak seni tebrik ediyorum

Sigara

Teşekkürler çok mutlu olduk desteğinizle :D

Silence

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
49
7 sene boyunca kullandım.Çeşitli zamanlarda bırakma girişimlerim oldu ama nafileydi.
Yaklaşık 6 senedir içmiyorum. Sigarayı değilde ben bir tane sigarayı bıraktım. Bir tane dahi içsem sanırım bugün başlarım. O yüzden ilk içeceğim sigarayı bıraktım ve içmiyorum inadım inat :)

Dileriz kırılmaz o inat başlamazsın ama acı bir tat ve baş döndürmek gibi rahatsızlıkları oluyor . Kötü kokmasıda cabası

Desteğiniz için teşekkürler :D

EzberimSin

Profesör
Reaksiyon puanı
11
İnşallah Başarırsın. bende çok denedim ama yapamadım. irade meselesi aslında herşey

Silence

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
49
İnşallah Başarırsın. bende çok denedim ama yapamadım. irade meselesi aslında herşey

Biz sizide alalım o halde bu yana :D Ne spybotun ne Romanticin aklında yoktu sadece amaç bana destek olmak oldu :crying: Bu zor durumdan beraber çıkmak için sizde bize eşlik edermisiniz :crying:

hellowner

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2

Sigara

Kitap için çok çok teşekkürler, türkçe versiyonu hiç bulamıyordum! Sıgara içenler mutlaka okusun!

mcdream

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba... Sizi tebrik ederim. Ben de tam 1 yıl önce bıraktım. İlk bir ay zorlu geçebilir. Bu noktada ne olursa olsun kararlı, azimli, sakin ve sabırlı olmak şart. Çünkü insan ciddi bir boşluk hissediyor. Bu noktada sigara içilerek yapılan tüm faaliyetlerin ve sigara ile geçirilen zamanların, sigara olmadan gerçekleşmesine alışma evresi vardır ki (yemekten sonra sigara, çay-kahve ile sigara, canın sıkıldığında sigara vb.), bu süreç atlatıldığında sorun çözüme kavuşmaya başlar.

Fiziksel bağımlılık ilk bir ay içinde atlatılır. Ancak psikolojik bağımlılık... İşte bu noktada sizin iradenizi iyi kullanmanız gerekir. Ben hep dua ederek ve Allah'tan nefsime yenilmemeyi dileyerek gayret gösterdim ve çok şükür atlattım. Artık aklıma bile gelmiyor.

Sabahları rahat uyanıyorum. Yürürken, koşarken rahatım. Ailem bu konuda mutlu. Çocuğum sigara içen bir baba görmeden yetişiyor. Her ay en 100TL cebimde kalıyor........

Tek kötü yanı fazla kilo aldım. Ama son bir aydan beri kararlı bir biçimde diyet yapıyorum. Hamdolsun fazla kilonun 3/1 de gitti. Kısacası kilo alabilirsiniz, dikkatli olun.

Sigara kullanan tüm insanların bırakmalarını Allah'tan dilerim.

Silence

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
49
SİGARASIZLIĞA BİR ŞANS TANIYIN
Sigara içerek yalnızca sağlığımızı çok büyük bir tehlikeye attığımızı değil, aynı
zamanda nefesimizin ne kadar kötü koktuğunu, dişlerimizin ne kadar sarı, cildimizin ne
kadar kötü olduğunu, sabahları ağzımıza akşamdan ne kadar iğrenç bir tadın yerleştiğini,
merdivenleri ne kadar güç çıkıp tembelliğe alışarak kendimizi dinç hissetmekten ne kadar
uzaklaştığımızı bilir, bu beğenmediğimiz gerçekleri aklımızdan çıkarmaya çalışırız.
Sigarasız yaşamdan korktuğumuz ve yaşamın sigara olmadan aynı zevki vermeyeceğini
sandığımız için bütün bu gerçeklere katlanır, sigarayı bir türlü bırakamayız. Cesaretimizi
toplayıp yaşamımızı daha güzel bir hale getirmenin, en önemlisi de kendimizi ve çevremizi​
zehirlemekten vazgeçmenin zamanı gelmedi mi hâlâ?

Kitaptan bi bölüm :D

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Of ne zormuş sıgarayı bırakmak ya.:D

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
Elmacık senden hiç ummazdım yaaa... Gerçekten bak beklemezdim... Yeni başlıyorsan bırak... Şaşırdım valla...

Sigaraya başlamanın şevki mi olur, ortam şenlensin diye takılayım dedim. :) Maksat bırakanlara destek olsun.

Sigara içmek sadece size değil çevrenize de zarar verir. Bayanlara zaten hiç yakışmıyor bile; erkekler de iki kere düşünsünler, zira sigara içtikleri zaman eşlerinden bir öpücük bile alamazlar. :)

shadowfax_07

Asistan
Reaksiyon puanı
0
25 yaşındayım üniversite bitti nerdeyse birkez bile içmedim:clap:. Bundan sonrada içmem zaten Allah göstermesin. İçtikten sonra o ciğerler ne hale geliyo ya temizliği yıllar alıyo:hammer:

Silence

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
49
25 yaşındayım üniversite bitti nerdeyse birkez bile içmedim:clap:. Bundan sonrada içmem zaten Allah göstermesin. İçtikten sonra o ciğerler ne hale geliyo ya temizliği yıllar alıyo:hammer:

:thumbup::clap::clap: ayakta alkışlıyoruz sizi

Silence

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
49
Teşekkürler hocam :D

Rekora koşuyoruz bu konuda benden desteğini esirgememiş olan biricik kardeşim dünya tatlısı Romantiğime sonsuz teşekkür ediyorum onunda 3. günü sigarasız :) Spybotun ısrarlamızı geri çevirmediği ve yanımızda oluşu konusundada kendisine minnettarlığımızı sunuyoruz Veeeeeeee Son bombamız ise Zorhak artık oda bizden Bugün için söz verdi sadece hatır için bugün içmeyecek yarında Kadirhan için içmeyecek oda artık Dumansız hava sahasına destek :)

Darısı yok ben yapamam bırakamam diyenlerin başına Ki zaten burda belirtmeniz yeterli orantısız güç kullanıyoruz o konuda :D

TazzzY

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
275
Bende Sigara hiç içmedim hayatımda içmemek en iyisi Hem paranla Kendini zehirliyorsun Ayda 100 ytl sigaraya veriyorsun düşün :)

Silence

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
49
8 senedir içiyordum(günde 1 paket) bende bırakalı bugün itibariyle 44 gün oluyor...mutluyum sadece bi çok arkadaşla birlikte ve hepsi içerken kendimi kötü hissediyorum..size başarılar.

Yürekten alkışlıyoruz senide :clap: Mükemmelsin olmaz diye bişey yok değilmi :) kanıtladın bizlere Teşekkürler:thumbup:

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Bırakana tebrikler, düşünene de ha gayret diyorum. Bende bu meretle tanıştım ama ne o beni sevdi nede ben onu. Askerde bile bulaşmadım, artık hiç bulaşmam. Hem para verecem, hem kötü kokacağım, hem sağlığımdan olacağım. Mantıklı hiç bir özelliği olmayan bu merete, insanoğlunun bu kadar ilgi göstermesi bile araştırılacak bi durum. Umarım bir gün esrar gibi yasaklanır ve boşa giden paralar daha iyi yerlere gider..

DarkLady

Dekan
Reaksiyon puanı
12
bazı arkideşlere verdiğim sözden ara sıra içmeme rağmen tamamenn bıraktımm

umarım istikrarlı bir şekilde dewam edersin Prenses:)

Mia

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Konuyu baştan sona okumadım ama sanırım 5 gün doldu, sigarayı bırakmanızdan bu yana. İnşallah tekrar başlamamışsınızdır. Tebrik ederim. Darısı abimle birlikte tüm tiryakilerin başına. ;)

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Gecelerin karanlığına savrulan dumanı, o saatlerde bile bizi yalnız bırakmayışı, duygularımızı belli eden bir ayna gibi oluşu, bir de Captain Black gibi çikolatalısı ve kokulusu. Tüm bunlara nasıl "Hayır" denir ki? Şaka bir yana, bırakmak güzeldir, tekrar başlanmayacaksa. Ama sigara bekler ona döneceğiniz günü, sizi kimseyle aldatmaz ve size hiç sitem de bulunmaz. Ayrılıktan sonra daha bir tatlı gelir buluşmak. Arada bir böyle ayrılıklar iyi oluyor. Sigaranın tadını alıyoruz tekrar. Allah'ım neler diyorum ben :mrgreen:Bende iki gündür içmiyorum ama sanırım beni de kontrol altına almış.(Yazdıklarıma bakarsanız anlarsınız:lol:) Bırakmak isteyipte gayret gösteren herkese sabır diliyorum. İnşallah muvaffak olursunuz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...