Sigarayı bıraktım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Silence

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
49
"Bir ayyaş grubu mezarlıkta içiyorlarmış. Bir müddet sonra mezarlığa bir cenaze getirilmiş. Ayyaşlardan biri kalkıp cenazenin yanına gidip, adamın neden öldüğünü sormuş. Cevap olarak adamın çok içtiğini bu yüzden genç yaşta, aniden öldüğünü söylemişler.
Ayyaş arkadaşlarının yanına dönmüş " Arkadaşlar, bu içki çok kötü birşey, bak gencecik adamlar ölüyor, gelin vaktimiz varken biz bu içkiyi bırakalım. Haydi şişeleri kaldıralım." demiş.
Bunun üzerine ayyaş grubu içmeyi bırakıp, konuşmaya devam etmişler. Derken 15 dakika sonra bir cenaze daha gelmiş. Aynı adam tekrar cenazenin yanına gidip adamın neden öldüğünü sormuş. Adamın yakınları ölenin çok düzgün biri olduğunu, ne içki ne de sigara kullanmadığını, gencecik yaşta neden öldüğünü anlamadıklarını söylemişler. Bunun üzere sarhoş koşarak arkadaşlarına geri dönmüş ve:
- Arkadaşlar çıkarın şişeleri, topu topu 15 dakika farkediyor."

Atın ölümü arpadan olsun!!! Bırakana Selam, içmeye Devam:lol:

Desteğin için Sağol yaa Afiyet olsun sana o zaman :dirol:

Sigaranın İnsana Yaptıkları - sigara insan sağlık sigaranın zararları insan sağlığı

ha bu arada şu videoyu zahmet olmazsa bi hatır için izlermisin :) Belki ölümün bile güzelini istemeyi düşünürsün :rolleyes:

suyunsesi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Atın ölümü arpadan lafı hep bahanedir :) Ömrüm boyu içmedim, küçücük cansız içi otla sarılmış bir çubuk bana hükmedecek ha, peh kendimden utanırım yediremem :P Ben o dumanlı çubuk ile istediğim gibi oynayabilirim ama o benimle oynayamaz. Sadece kendi tiryakisini parmağında oynatabilir. :) Onu bırakan, elinden yere atıp parçalayan arakdaşların gücünün çok büyük olduğunu düşünürüm. Tebrik ediyorum Pr!ncess. İnşallah bir daha esir edemez seni.

Hiç unutmam üniversitede arkadaşımın elinden kaptım sigarasını, kendi elimde döndürüp duruyorum, arkadaşım da onunla dönüp durdu peşimden hahahah. Acınası bir bakışla ziyan edicem sandı. Geri verdim ama arkadaşımada, bak ben nası oynuyorum bununla ama bu da seninle oynuyor bi karşılaştır bakalım demiştim. Bir an şükrettim, iyiki ben esir düşmemişim şu çelimsiz tütüne dedim. Ne kötülük yapıyor insanlara Lanet sigara.

LaWa

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Princess önce sigaraya karşı bu mücadeleni tebrik ediyorum.İnş. hala mücadelen devam ediyor.
Sigara ne yazık ki ülkemizin çok ciddi bir sorunu.
Dünyada gelişmiş ülkelerde sigara içme oranları düşerken bizde hala artıyor.
Amerikada %30 azalırken bizde %30 artmış.Ülkemizde yılda Yüzbin insan sigardan hayatını kaybediyor.Sigara yavaş yavaş öldürdüğü için kimse bu gerçeği fark etmiyor.Dayım bunu öğrendiğinde ne yazık ki 2 aylık ömrü kalmıştı.Anlatılanlar hikaye gibi olabilir ama her an kendinizi bunun içinde bulabilirsiniz. Yılda sigaraya ve tedaviye verdiğimiz para 15 milyar doları buluyor.Bu parayla neler yapılır siz düşünün.Bu konuda herkesin üstüne düşen sorumluluğu yerine getirmesi lazım.

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
"Bir ayyaş grubu mezarlıkta içiyorlarmış. Bir müddet sonra mezarlığa bir cenaze getirilmiş. Ayyaşlardan biri kalkıp cenazenin yanına gidip, adamın neden öldüğünü sormuş. Cevap olarak adamın çok içtiğini bu yüzden genç yaşta, aniden öldüğünü söylemişler.
Ayyaş arkadaşlarının yanına dönmüş " Arkadaşlar, bu içki çok kötü birşey, bak gencecik adamlar ölüyor, gelin vaktimiz varken biz bu içkiyi bırakalım. Haydi şişeleri kaldıralım." demiş.
Bunun üzerine ayyaş grubu içmeyi bırakıp, konuşmaya devam etmişler. Derken 15 dakika sonra bir cenaze daha gelmiş. Aynı adam tekrar cenazenin yanına gidip adamın neden öldüğünü sormuş. Adamın yakınları ölenin çok düzgün biri olduğunu, ne içki ne de sigara kullanmadığını, gencecik yaşta neden öldüğünü anlamadıklarını söylemişler. Bunun üzere sarhoş koşarak arkadaşlarına geri dönmüş ve:
- Arkadaşlar çıkarın şişeleri, topu topu 15 dakika farkediyor."

Atın ölümü arpadan olsun!!! Bırakana Selam, içmeye Devam:lol:

Alemsin be kardeşim. Çok güzeldi. Koptum :):clap:

Silence

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
49
Atın ölümü arpadan lafı hep bahanedir :) Ömrüm boyu içmedim, küçücük cansız içi otla sarılmış bir çubuk bana hükmedecek ha, peh kendimden utanırım yediremem :P Ben o dumanlı çubuk ile istediğim gibi oynayabilirim ama o benimle oynayamaz. Sadece kendi tiryakisini parmağında oynatabilir. :) Onu bırakan, elinden yere atıp parçalayan arakdaşların gücünün çok büyük olduğunu düşünürüm. Tebrik ediyorum Pr!ncess. İnşallah bir daha esir edemez seni.

Hiç unutmam üniversitede arkadaşımın elinden kaptım sigarasını, kendi elimde döndürüp duruyorum, arkadaşım da onunla dönüp durdu peşimden hahahah. Acınası bir bakışla ziyan edicem sandı. Geri verdim ama arkadaşımada, bak ben nası oynuyorum bununla ama bu da seninle oynuyor bi karşılaştır bakalım demiştim. Bir an şükrettim, iyiki ben esir düşmemişim şu çelimsiz tütüne dedim. Ne kötülük yapıyor insanlara Lanet sigara.

Bu nasıl bi örnek nasıl bir gerçek kendimden utandım valla :blush: bak ben onunla nasıl oynuyorum ama o seninle oynuyor .

İçmicem işte :sleep: o kimki benle oynasın :cursing:

Silence

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
49
Princess önce sigaraya karşı bu mücadeleni tebrik ediyorum.İnş. hala mücadelen devam ediyor.
Sigara ne yazık ki ülkemizin çok ciddi bir sorunu.
Dünyada gelişmiş ülkelerde sigara içme oranları düşerken bizde hala artıyor.
Amerikada %30 azalırken bizde %30 artmış.Ülkemizde yılda Yüzbin insan sigardan hayatını kaybediyor.Sigara yavaş yavaş öldürdüğü için kimse bu gerçeği fark etmiyor.Dayım bunu öğrendiğinde ne yazık ki 2 aylık ömrü kalmıştı.Anlatılanlar hikaye gibi olabilir ama her an kendinizi bunun içinde bulabilirsiniz. Yılda sigaraya ve tedaviye verdiğimiz para 15 milyar doları buluyor.Bu parayla neler yapılır siz düşünün.Bu konuda herkesin üstüne düşen sorumluluğu yerine getirmesi lazım.

Ediyor :) Edecekte bitti tüm ilişkimiz ayrıldık biz onunla hasılatım arttıkça şevkimde artıyor :D 35 TL oldu :D hem moral motivasyonumda sağolasınız SDN dostlarından teşebbüs etmiyorum bile gözüm korkuyor valla :D Rezil olurum karizmayı çizdiririm falan diye dalga geçiyorum kendi kendime :D

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Bırakan arkadaşlardan bir ricam, hangi sigarayı içiyorlardı ve günde kaç tane içiyorlardı? Bu bilgileri bizimle paylaşırsanız memnun olurum. Ayrıca aşağıdaki testi kendinize uygulayın. "Tiryakinim,tiryaaaakiniiiiiim" mi diyorsunuz, yoksa "Sıradan" bir içici misiniz? Bu bilgiler bırakmanızda yardımcı olacaktır. Bu sonuca göre Klinik destek veya Rehabilitasyon desteği almanız gerekip gerekmediği belli olacaktır. Sevgi ve Saygılarımla...

Nikotin Bağımlısı Mısınız?
Kaynak : Hacettepe Tıp Dergisi Cilt 33, Sayı 2, 2002
Tütün endüstrisi uzun zamandan beri ürünlerinin bağımlılık yapıcı özelliğini bilmekte ve bunu kendi sözleri ile ifade etmektedir.
“Nikotin bağımlılık yapıcıdır. O halde biz, bağımlılık yapıcı bir ilacı, nikotini satıyoruz. İşimiz nikotin satmak” (Addison Yeaman, Brown&Williamson, 17 Temmuz 1963).
“Ne mutlu tütün endüstrisine ki nikotin hem bağımlılık yapıcıdır hem de fizyolojik etkileri bakımından eşsizdir” (Research planning memo, R.J. reynolds Tobacco Co araştırmacısı Claude Teague, 1972).
“Nikotin, sigaranın içindeki bağımlılık yapıcı maddedir” (Brown & Williamson memorandum, A. J. Mellman, 1983).

Nikotin bağımlılığının değerlendirilmesinde CO ölçümü, nikotin ve yıkım ürünü olan kotinin ölçümleri yanında bugün en çok kullanılan yöntem Fagerström yazılı testidir. Bu test ile klinisyen bir tiryakinin nikotin bağımlısı olup olmadığını anlar ve etkili bir sigara bıraktırma programı konusunda plan yapar. Testte 8 soru bulunmakta maksimum skor 11 olup, 7 veya daha fazla bir skor yüksek nikotin bağımlılığının bir göstergesidir. Bu kimselerde fazladan desteğe ve nikotin replasman tedavisine ihtiyaç vardır.

Fagerström Tolerans Testi

1. İlk sigaranızı sabah kalktıktan ne kadar sonra içersiniz?
a. 30 dak. sonra b. 30 dak. içinde
(b cevabı için 1 puan veriniz)
2. Yasaklanan yerlerde ( hastane, kütüphane, tiyatro vs.) sigara içiyor musunuz?
a. evet b. hayır
(a için 1 puan veriniz)
3. Hangi sigara sizin için daha zevkli ve tatmin edici?
a. sabahleyin içilen ilk sigara hariç diğerleri
b. sabah içilen ilk sigara
(b için 1 puan veriniz)
4. Günde kaç sigara içiyorsunuz?
a. 1-15 b. 16-25 c. 26 veya fazla
(a için 0, b için 1, c için 2 puan veriniz)
5. Sabahları günün diğer yarısından daha fazla mı sigara içiyorsunuz?
a. evet b. hayır
(a için 1 puan)
6. Çok hasta olduğunuzda sigara içer misiniz?
a. evet b.hayır
(a için 1 puan)
7. Kullandığınız sigaranın nikotin seviyesi nedir?
a. düşük b. orta c. yüksek
8. Sigaranızdan ne sıklıkla nefes çekersiniz?
a. hiç çekmem b. bazen c. sürekli

Silence

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
49
bozuk bu test :D benim 7 çıktı :D

1-sabahları gözlerimi açında içerdim hemen yoksa kendime gelemeyeceğim inancındaydım
2-kısa mabloro ligth içiyordum günde 1 paket

3 - Ve sonuncu 1 haftadır bunların hiçbirini yapmıyorum :D Çok mutluyum şanslıyım tiryakiyim ama değilim :D

mdkbet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
89
Bırakan arkadaşlardan bir ricam, hangi sigarayı içiyorlardı ve günde kaç tane içiyorlardı? Bu bilgileri bizimle paylaşırsanız memnun olurum.

günde en az 1 paket winston içiyordum
2 ay kadar önce bıraktım

9 yıl boyunca günde 1 paket sigara içtim sonunda kurtuldum, mutluyum gururluyum :)

inşallah sizde kurutulursunuz.

Silence

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
49
günde en az 1 paket winston içiyordum
2 ay kadar önce bıraktım

9 yıl boyunca günde 1 paket sigara içtim sonunda kurtuldum, mutluyum gururluyum :)

inşallah sizde kurutulursunuz.

Amiiinnnnnn bende 5. senemde kurtuldum

Darısı bırakmak isteyenlerin başına

İLHAN-1

Asistan
Reaksiyon puanı
0
yok ama sende abartmışsın canım :hammer:
Git kestimeden bi Arsenic al ne uğraşıyon hem daha ucuz :hammer::hammer::hammer:
Insan bu tarz seylerı yanında ona destek olmayan bırısı olmadıgı zaman bırakmakta oldukca zorlanıyor :(

Rapchy

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
119
21 yaşındayım ağzıma bile sürmedim.

Bırakan arkadaşları tebrik ediyorum helal olsun kolay bişey değil babamdan biliyorum :D

Silence

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
49
Insan bu tarz seylerı yanında ona destek olmayan bırısı olmadıgı zaman bırakmakta oldukca zorlanıyor :(

İnsanın kendi istemesiyle olucak bişey bu kendi iradenle bize katılmak istersen biz destek oluruz sana bu öyle bişeyki ben sigarayı bıraktım dedim beni tanımayan insanlar destek veriyor şu an11.sayfadayız bu bana inanılmaz mutluluk veriyor. hadi o zaman gel katıl bize :yes: Hem kendini sına neyim ne değilim hem bize destek ol hem insanlara isteyince olduğu ıspatla :cool:

Silence

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
49
Yazık bu çocuğa prenses ablası yardımcı ol bıraksın...:4::hammer:

:glare: olurum tabi

Sen içmiyosun değilmi hiç bı sıkıntı belirtin yok aşkımı özledim canım sıkılıyo şu kadar zaman oldu ayy nerden bulaştım ben sana baş belası falan demiyosun :mad: tepki vermemen korkutuyo beni !!!!!

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
:glare: olurum tabi

Sen içmiyosun değilmi hiç bı sıkıntı belirtin yok aşkımı özledim canım sıkılıyo şu kadar zaman oldu ayy nerden bulaştım ben sana baş belası falan demiyosun :mad: tepki vermemen korkutuyo beni !!!!!

Cevabını profilde verdim....:w00t:

aLpArSLaN_16

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yaw Kardeşim O Sigara Parası İle Gİt Bi Doritos
AL.Otur PC Basına Aç SDN Yi Takıl :):)

Silence

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
49
ya bu havada ne doritosu :D

oski__477

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
18 Yaşımdayım ağzıma bir kere sürdüm o sürdüğüm son sürdüğüm oldu.Türkiye'de uyuşturucu yasak ama sigara serbest ben sigarayada uyuşturucu diyorum ve yasaklanması gerekiyor.Tabi içenler kızacaklar ama bu böyle.İkiside bağımlılık yapıyor ikiside süründürüyor ikiside ÖLDÜRÜYOR.Bırakan arkadaşları tebrik ediyorum karşı koyması zor bir isteğe karşı koyuyorlar:yes:
Sigara içenler kendinize acımıyorsanız paranıza acıyın :mellow: babam eve hergün (Yaklaşık 30 yıldır içiyor)elinde iki paket sügarayle geliyor iki sigara günde 6 TL Ayda 180 TL Yılda 2.160 TL iki yılda 4.320 TL 10 Yılda 21.600 TL 20 Yılda 43.200 TL 40 Yılda 86.400 TL ve böyle katlanarak gidiyor.Bu kadar parayı yaşamınız boyunca dumana veriyorsunuz.Türk milleti kendini parasından çok sevmez kendinizi düşünmüyorsanız en azından çocuğunuzun geleceğini düşünerek onun için biriktirebilirsiniz.Hem böylece hayatınız kısalmazdı bu sayede torunlarınızı belkide torunlarınızın çocuklarını bile görebilirdiniz belki.:mellow:

İçimdekileri döktüm birden :rolleyes:

son.durak.27

Profesör
Reaksiyon puanı
11
helal olsun üstün bi başarı tebrik ediyorum bu yolda savşmaya devam hep saglıklı uzun yıllar dilerim

İLHAN-1

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hayatın her anında cek bır nefes daima sigara .... : )

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...