Yasinbedir
Doçent
beyler sigara icince basim donuyor bide uykum geliyor. sanaayide calistigim icin surekli dinc olmam gerek ama. sigara beni mahvediyor icmesemde olmuyor neden boyle oluyoor?
Herkesin tütün veya alkol eşiği aynı olmayabilir. Örneğin biri 3 bardak içki ile sarhoş olurken bir başkası 6 bardak içki ile sarhoş olur. Sigara da aynı mantıkta olabilir. Sonuçta beyni etkiliyor. Siz daha dayanaksız olabilirsiniz tütün ürünleri deki maddelere.peki neden bende oluyor arkadaslarimda olmuyor?
daha ciğerlerin ve vücudun çok temiz. bu işi bir nevi bağışıklık gibi düşün. şuan ciğerlerin sigara içtiğin zaman tüm zararlı maddeleri ayırmak ve sistemini korumak için tüm gücüyle çalışıyor ve bu da yorgunluk hissi veriyor. ama bir müddet sonra ciğerlerin artık "seninle mi uğraşacağım, benden bu kadar" diyecek ve temizleme işlemi yavaşlayacak. yavaşlayınca da vücudun daha az yorulacak. vücudun yorulmayınca da sen sanacaksın ki sigaranın sana zararı yok, ne delikanlı adamım ben be diyeceksin. sonra öleceksin.
herşey beyinde bitiyor ve büyük azim istiyor.. bunları başarırsan bırakırsın aklına geldiğinde sakız,büskivi vs birşeyler ye unut.... zamanla zaten bırakırsın yada patlıcan ye ondada nikotin var en azından zararsız yapsın yemegini ye yada karnıyarık gibi yemekler ye patlıcan olan ben başlamadım çok iyiyim çevremde herkes içiyor....beyler sigara icince basim donuyor bide uykum geliyor. sanaayide calistigim icin surekli dinc olmam gerek ama. sigara beni mahvediyor icmesemde olmuyor neden boyle oluyoor?
oksijen yetersiz geliyor... kendini boğuyorsun... tek çözüm sigarayı bırakman...beyler sigara icince basim donuyor bide uykum geliyor. sanaayide calistigim icin surekli dinc olmam gerek ama. sigara beni mahvediyor icmesemde olmuyor neden boyle oluyoor?
daha ciğerlerin ve vücudun çok temiz. bu işi bir nevi bağışıklık gibi düşün. şuan ciğerlerin sigara içtiğin zaman tüm zararlı maddeleri ayırmak ve sistemini korumak için tüm gücüyle çalışıyor ve bu da yorgunluk hissi veriyor. ama bir müddet sonra ciğerlerin artık "seninle mi uğraşacağım, benden bu kadar" diyecek ve temizleme işlemi yavaşlayacak. yavaşlayınca da vücudun daha az yorulacak. vücudun yorulmayınca da sen sanacaksın ki sigaranın sana zararı yok, ne delikanlı adamım ben be diyeceksin. sonra öleceksin.