Yardım Sigara bağımlılığından kurtulan var mı?

Bu konuyu okuyanlar

Suzan AŞAN

sxasizt sank
Katılım
25 Temmuz 2020
Mesajlar
2,263
Reaksiyon puanı
6,829
Puanları
113
Daha önce bu şekilde birden keserek bırakmıştım. Açıkcası beynin öyle oyunlar oynuyor ki anlatamam. Yoksunluk belirtileri ortaya çıkınca öyle bir hal alıyor ki çevreni görmüyorsun, kendini görmüyorsun, yemeği eğlenmeyi aklının ucundan bile getirmiyorsun. Zombi gibi sigara peşinden koşuyorsun. Tek düşündüğün sigara oluyor. Millet irade falan diyor ama alakası yok. Bu bir bağımlılık. Uyuşturucudan da farkı yok. Ama bırakmanın en etkiliside birden keserek bırakmak. Azaltma vs işe yaramaz. Çünkü gün içerisinde 2 3 sigara az veya çok içiyorsun genelde. Bu azaltma olmuyor. Birden kesmek en mantıklısı her zaman için
Mesaj otomatik birleştirildi:


Nikotin bandı verdi pazartesi günü sabah uyandığımda sigara içmeyip bandı yapıştıracağım. İnşallah bir daha da içmeyeceğim.
inşallah
 

KaTaRaN

Müdavim
Katılım
20 Aralık 2019
Mesajlar
2,850
Reaksiyon puanı
2,517
Puanları
113
Yaş
28
Hadi bir güncelleme yapalım. Pazartesi günü 4 5 tane içtim ama bu içişlerimde hiçbir etki göremedim boşa duman çekiyorum gibi geliyordu. Salı günü de 2 3 tane içtim aynı etkiyi gösterdi. Bende bugün hiç sigara içmedim. Hiç aramadım da. Canım sigara istemiyor. Öyle aklımada gelmiyor. Elim ayağım boş kalmış gibi de hissetmiyorum. Bant sanırım bende işe yaradı. Öyle sinirlilik ruh hali değişimi agresif alıngan içine kapanık halimde yok. Normal zamanda nasılsam öyleyim. İçmiyorum da. Sanırım artık sigara içmeyen insanların davrandığı şekilde davranmalıyım. Bırakma düşüncesinde olan kişilere tavsiyem deneyin. Daha önce kendi kendime bırakmaya çalışarak çok eziyet etmişim. Daha önce kıymetlimiss gibi dolaşırken şimdi problem yok. Harbi la ben sigara değil nikotin bağımlısıymışım. Halbuki kendimi psikolojik olarak bağımlı sanardım. Nikotin ne olacak ki derdim. Gerçek çok farklıymış. Öyle işte gençler. Sorun cevaplayalım.
 

ömerim55

Müdavim
Katılım
19 Kasım 2018
Mesajlar
2,189
Reaksiyon puanı
1,328
Puanları
113
Öyle kolay bırakılmaz bu meret. Yeşilay'a başvurursanız bir ilaç (champix) veriyorlar. Bu konuda çok etkili bir ilaç. Sigaradan tiksindiriyor sizi. Bence bırakmak isteyen herkes denemeli. Bırakmaya karar verip azmedip bu ilaca başlayıp da bırakamayanı daha görmedim çevremde.
 

azrasönmez

Öğrenci
Katılım
2 Kasım 2022
Mesajlar
27
Reaksiyon puanı
4
Puanları
3
Yaş
26
evet insan istediğinde bırakabiliyor kafana koyman yeterli,şahsen ben çok zayıfladığım ve vücudum çok güçsüzleştiğini fark ettiğimde bırakasım geldi ve bıraktım
 

Martin Archimbaud

Moderatör
Moderatör
Katılım
13 Ağustos 2019
Mesajlar
3,320
Çözümler
3
Reaksiyon puanı
3,495
Puanları
113
Arkadaş ortamımda içenler olduğu için merak ediyordum. 1 ay içinde sadece 4 tane içtim sonra bir daha içmemiştim. Bende mi çelik irade var yoksa bırakması mı kolay anlamadım.
Bu mesajı görünce gülesim geldi. Çünkü bu mesajı yazdıktan kısa bir süre sonra sigara denilen illete devam ettim. En son günde yarım paket bitirecek raddeye gelince bırakma kararı aldım. 1 aydır ağzıma sürmüyorum, aşırı canım istiyor fakat daha bu yaşta ciğerlerime yazık etmek istemiyorum.
 

ConfickerBelasi

Müdavim
Katılım
8 Ekim 2011
Mesajlar
53,870
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
16,121
Puanları
113
2017 sonundan beri sigara içmiyorum ve istesem de içemem zaten 20 yıl önce 2TL olan şey 40TL olmuş iken mümkün değil yerel duman avcıları da çok ateşli...
 

stinghardyzz

Müdavim
Katılım
24 Ekim 2014
Mesajlar
3,271
Reaksiyon puanı
747
Puanları
113
ben 1 sene önce bıraktım kafama koydum inat ettim zor oldu ama bıraktım
 

hakanyargici

Alpine F1 Racing Team
Katılım
7 Ekim 2022
Mesajlar
1,426
Çözümler
6
Reaksiyon puanı
963
Puanları
113
Yaş
22
Şans eseri fark ettim konuyu. 4. ayı geçtim sanırsam, artık gün saymayı bıraktım.

O dönem olan ani hava değişikliği sinüslerimi tıkamış, her sigara içtiğimde başım ağrıyordu. Kendimi toplayana kadar içiyim dedim ve 1 hafta sonra dışardayken sigara içmediğimi fark ettim. Bırakmayı hiç düşünmüyordum fakat sağlık açısından sıkıntılı bir arkadaş olduğu için içmeyeyim dedim. Düşündüğümden kolay bıraktım :D.
 
Üst