Şifre çalan web siteleri artıyor

Bu konuyu okuyanlar

cacar

Profesör
Katılım
24 Mart 2006
Mesajlar
1,607
Reaksiyon puanı
13
Puanları
38
IBM'e bağlı güvenlik biriminin yaptığı açıklamaya göre bağlanan ziyaretçilerin şifrelerini çalmak için hazırlanmış web siteleri uykuda avını bekliyor. Tehlike büyük.

IBM ISS Ar-Ge ekibi, geçtiğimiz hafta 3544 adet yeni şifre çalan web sitesi teşhis etti. X- Force istihbarat ekibinin elinde bulunan yeni analiz aygıtı, yemleme kiti kullanan internet sitelerini tespit ediyor. X-Force’un son sınıflandırmasına göre, tesbit edilen yemleme sitelerinden 3256 tanesi şifre çalma kitleri kullanıyor. Buna göre, geçen hafta ortaya çıkarılan şifre çalma sitelerinin %92’si kit-tabanlı. Ayrıca söz konusu yemleme kit sitelerinin tamamının 100 adet alan adına bağlı olduğu ortaya çıktı.

Geri kalan 288 yemleme kiti kullanmayan site ise 276 farklı kayıtlı alan adına bağlı. Bu alan adlarının % 44’ü Hong Kong’un ccTLD’li (country code Top Level Domains/ülke kodu üst düzey alan adı).

IBM ISS’ten Gunter Ollmann konuyla ilgiliolarak, “Bu veriler sadece bir haftanın yemleme saldırılarına ait. Tek server üzerinden farklı siteler yolu ile kit kullanarak yemleme saldırılarında bariz bir artış görülmekte” dedi.

Kaynak: http://teknoajan.com/sifre-calan-web-siteleri-artiyor-haber_923.html
 

isot

Doçent
Katılım
3 Ocak 2006
Mesajlar
810
Reaksiyon puanı
3
Puanları
0
Güvenmediğiniz sitelere şifreni vermeyeceksin arkadaş:)
 

demirozfm

Öğrenci
Katılım
21 Mayıs 2009
Mesajlar
2
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
selam arkadaşlar bu aralar şifre çalmak çoğaldı bildiğim kadarı ile şu ana kadar 50 üzerinde şifre çalındı arkadaşlarımın bilgileri tamamen çalındı
 
Üst