- Reaksiyon puanı
- 2,285
Linux'um derim
Çünkü windows'çu 

İki şey yazıp gidecem.
İlki; Sevgiliye söylenen en güzel sözler özeldir, başkası duyamaz, duymamalıdır. En güzel olmasının sebebi de zaten özel olmasından değil midir?
İkincisi; Karikatür çok can sıkıcı. Başörtülü kadınların kaba ve terbiyesiz kocaları vardır anlamını bilinçaltına göndermekten başka bir işe yaramıyor.
Şimdi "ya bi karikatürden bööle anlam çıkarılır mı?" diyenler bunu bana değil fındığım, gofretim, bebeğim olanları mini etekli, makyajlı, yapılı saçlı olarak çizerken y... olanı ise başörtülü çizen karikatüriste sormalılar...
Karikatürün gerçek dünyada nasıl tezahür ettiğini de aktarayım (şahsi ifadelerim değil, sosyal bir gerçektir):
Karikatürde Fındık, Gofret ve Bebeğim olanlara gerçek dünyada erkekler kendi aralarında; kaşar, yollu, motor, mal ve daha ağırları...
Karikatürde Y... olan ise gerçek dünyada; hanım, bacım, abla ve benzerleri.
İstisnalar olabilir ama kaide bozulmaz malumunuz. Durum budur, işinize gelirse...
Bir zamanlar söylemekten usanmadığım, ona özel 2 sözüm vardı...Ondan başkasına asla söylemedim, ve daha söylemeyeceğim. Artık söylemesini geçtim yazması bile can yakıyor. Ne özelliği kaldı, ne değeri...=(
Evet...bir tanesini duydum...Yüreğinin kanadığını hisseder mi insan? Damla damla kanların içine aktığını? Bağırmak isterken, o çıkmayan çığlığın seni boğduğunu? İşte sonunda ölüyorum diye mutlu olduğunu...Bazen birinden duyunca o sözü başkasına söylerken, sanki biri gelip hançeri saplıyor gibi oluyor. Kanıyor ama konuşamıyorsun. Sessiz bir çığlık oluyor içinden çıkan feryatlar... Acı işte..
+1
Doğru söze ne hacet. Yalnız bir ekleme yapmak istiyorum. Şu konuda emin konuşamayız; Karikatürist bu karikatürü bahsettiğin mesajı vermek amacı güdüp çizmiş değil de, günümüzde vaziyet, durum bahsettiğin şekilde benimsendiği için (herkes tarafından olmasada büyük bir çoğunluk tarafından) çizmiş olamaz mı?