Fingolfin Ladislao
Dekan
- Reaksiyon puanı
- 6,373
Dün televizyonda dinlerken, size konu oldu diye düşünüyordum ?
Cihanbeyli2 Günde 2-3 kişi? Gödene taraflarında mı oturuyorsun?
Buna inanabiliyor musunuz?Mesela insanlar durumun ciddiyetinin farkına varıp daha fazla temkinli olacak. Bunu düşünemediniz mi cidden? Yoksa dalga mı geçiyorsunuz?
Senin gibilerde hiç anlamıyo kurtuluşu olmadığınıSizin gibi düşünenler yüzünden kurtulamıyoruz bu beladan.
Bu hastalık kolay bulaşıyor diyelim heryer kapalı insanlar temkinli olsun vaka epey azalır ama ülke geliri düşer bunu devlet istermi istemez şirketler evde yatan işçilere maaş öder mi ödemez 5 6 ay yasak gelsin ülke biyer ve bu virüs vücutta kalıyor pasif olarak 6 ay sonra çıktık diyelim aktifleşir yine yayılır simbiyot gibi vücutta kalıyor bağışıklık kazanmak gerekir 7 milyar insan var çok zorMesela insanlar durumun ciddiyetinin farkına varıp daha fazla temkinli olacak. Bunu düşünemediniz mi cidden? Yoksa dalga mı geçiyorsunuz?
Yani sizin mantığınıza göre; insanların olayın ciddiyetine varması için devletin binli sayılar yerine 30-40 binli sayılar 5- 10 binli de ölüm miktarları açıklaması gerekiyor.Mesela insanlar durumun ciddiyetinin farkına varıp daha fazla temkinli olacak. Bunu düşünemediniz mi cidden? Yoksa dalga mı geçiyorsunuz?
Körler sağırlar birbirini ağırlar...Arkadaşın bir şey yaptığı yok senin anlatabileceğin bir şekilde anlatmış. ?
Diğer ülkelerde yapamaz. Böyle bir şey yapabilecek ülke yok dünyada.Senin gibilerde hiç anlamıyo kurtuluşu olmadığını
Mesaj otomatik birleştirildi:
Bu hastalık kolay bulaşıyor diyelim heryer kapalı insanlar temkinli olsun vaka epey azalır ama ülke geliri düşer bunu devlet istermi istemez şirketler evde yatan işçilere maaş öder mi ödemez 5 6 ay yasak gelsin ülke biyer ve bu virüs vücutta kalıyor pasif olarak 6 ay sonra çıktık diyelim aktifleşir yine yayılır simbiyot gibi vücutta kalıyor bağışıklık kazanmak gerekir 7 milyar insan var çok zor
Diğer ülkeler yapar ama türkiye 5 ay evde yatsa açlıktan kabuk kemiririz
Bunu anlamıyolar bundan kaçış yokkkkkkDiğer ülkelerde yapamaz. Böyle bir şey yapabilecek ülke yok dünyada.
Neyse yine yazmıyayım. Yazdığımı da siliyorum sen neye inanmak istersen inan sene ne desem boş.Yani sizin mantığınıza göre; insanların olayın ciddiyetine varması için devletin binli sayılar yerine 30-40 binli sayılar 5- 10 binli de ölüm miktarları açıklaması gerekiyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Körler sağırlar birbirini ağırlar...
Bunlar maaş alıyor kesinNeyse yine yazmıyayım. Yazdığımı da siliyorum sen neye inanmak istersen inan sene ne desem boş.
Bir tane mantıklı yorum buldum sonunda.Bende anlamıyorum vaka sayılarını saklayıp ellerine ne geçecek? Ancak şunu da anlamak lazım.Pcr testlerinin güvenilir olduğu tartışmalı bir konu.Yani ne kadar doğru sonuç verdiği muallak.Kendi yakınlarımdan biliyorum semptomu olan dedemin testi negatif çıkarken onlarla sadece hastaneye giderken temas kuran amcanın testi pozitif çıktı.Hepsi de karantinaya alındı.Amcamda hiçbir belirti yoktu.Bakın tat koku kaybı da dahil.Hiçbir belirti yoktu.Oysa dedem ve babaannemde belirtiler vardı.Doktorlar negatif çıkabiliyor siz genede ilaç kullanın diye eve ilaç gönderdi.Negatif deyip sokağa mı atmalılardı kendilerini? Testin güvenilirliği konusu çok tartışmalı.Aynı şekilde birçok kişiden bu sıkıntılar oluyor.Semptom olmasına rağmen ilk testi negatif çıkıp başka yerde yaptırınca pozitif çıkan.İşin sağlık boyutunu dert ediyorsanız asıl sorun bu testler.Covid virüsünü tam tespit eden bir sistem değil maalesef.Pozitif çıkıp semptomu olmayanları katmamaları yanlış ancak işin birde negatif olup semptomu olanlar boyutu var.Kısaca rakamların önemi yok.Önemli olan kendimizi ve çevremizi bilinçlendirmek.Ateşle öksürükle ben negatif çıktım deyip gezmek olmayacağı gibi,pozitifim ama hiçbirşeyim yok turp gibiyim deyip gezmek de olmaz.Sağlıklı test kitlerine ihtiyacımız var.Bu süreçte kavgayla bir yere varamayız.Onlar sayıları saklamamalı ancak bizde zaten vaka sayısının o sayının çok üstünde olduğunu bilip kendi tedbirimizi almalıyız.Yani sayı 500 e düşerse gidip kendimizi partilere,tatillere atmamalıyız..Vaka sayılarını gizleyince ellerine ne geçecek ben buna anlam veremiyorum. Bu bir pandemi ve bunu bütün Dünya yaşıyor. Devlet yetkilileri sanki kendi suçuymuş gibi davranıp vakaları saklıyorlar. Bu sizin suçunuz değil. Gerçekleri açıklayın ve insanlar görsün, rehavete kapılmasın. İnsanlarda şöyle bir algı oluşuyor. Her yer açık, insanlar geziyor ama 80 milyonluk ülkede günde 1500 vaka geliyor. Bunu gören insanlar rahat davranır ve bu sizin için daha kötü olur. Vakalar saklandıkça insanlar rahat davranır, insanlar rahat davrandıkça vaka sayısı artar, vaka sayısı arttıkça hastaneler dolar, sağlık sistemi çöker. Sağlık sistemi çökerse hasta seçmek zorunda kalırsın. Tedbir arttırmak zorunda kalırsın, sokağa çıkma yasakları gelir ve bu ülkenin zaten iyi olmayan ekonomisine daha da zarar verir.
Bireysel başvuru hakkınızı kullanarak AYM ye başvurabilirsiniz, bu hakkıda ak parti hükümeti kazandırdı bu arada.?Ne derseniz deyin bu anayasal suçtur. Verilerin vatandaştan saklanması ve üzerinde oynanması suçtur. Görevi kötüye kullanma vs.
Yazık ne yaptıkta bu insanlar tarafından yönetiliyoruz!
Yaşını bilemiyorum ama sana şunu söyleyeyim, şurada bir konu hakkında tartışıyoruz ve sen hakaret ediyorsun ama cahil olan ben oluyorum öylemi hemde zır cahil, mesajını raporların umarım gereğini yaparlar, ben senin yaşına inemem benim yaşım 50 , bu yüzden de senin seviyene de inmeyeceğim.Ya birşey deydim neyse siz le uğrasırmaz siz zır cahilsiniz at gözlüğünü çıkar
Her gün saatlerce aynı ortamda olduğumuz için olabilir mi?Mesela;
ilk 16 videoda maske yok.
![]()
ShiftDelete.Net
ShiftDelete.Net, aylık 10 milyonu aşan tekil ziyaretçi sayısı ve yaklaşık 30 milyona yakın sayfa gösterim değerleriyle Türkiye'nin en büyük teknoloji sitesid...www.youtube.com
yada;
Pek takan yok kısaca, maskeyi de pandemiyi de.
Dayı Allah için bir kere tarafsız yorum yap tamam diyelim haklısın diyelim senin yaptığın tartışma değil.Bireysel başvuru hakkınızı kullanarak AYM ye başvurabilirsiniz, bu hakkıda ak parti hükümeti kazandırdı bu arada.?
Yaşını bilemiyorum ama sana şunu söyleyeyim, şurada bir konu hakkında tartışıyoruz ve sen hakaret ediyorsun ama cahil olan ben oluyorum öylemi hemde zır cahil, mesajını raporların umarım gereğini yaparlar, ben senin yaşına inemem benim yaşım 50 , bu yüzden de senin seviyene de inmeyeceğim.
ben daha önce bunu düşünerek sorduğumda tepki almıştım bazı forum üyelerimizden...Cidden sizin için bu sürpriz mi oldu! Hiç mi sağlık sektöründe çalışan eşiniz, dostunuz, akrabanız yok...
Test güvenirliği konusunda dedikleriniz doğru ama insanımızın ben bu konuda hâlâ bilinçlendiğini düşünmüyorum. Ben Bursa'da yaşıyorum ve dışarı çıktığım zaman gözlemliyorum insanları. Daha doğru maske takma becerisine ulaşamamış çok fazla insan var. Şu maskeyi neden burnu da kapatacak şekilde takmazlar anlamıyorum. Yani bu acaba yurtdışında da böyle mi? Bunu çok merak ediyorum. Maske takmayanlar var birde onları zaten söylemiyorum bile. Otobüs şöförleri bir günde bir sürü insanla tartışıyor. Otobüs şöfölerine saldıran insanlar oldu. Gerçekten neye güveniyor insanımız anlamıyorum. Benim birde vaka sayılarının doğru söylenmemesinin yanı sıra sağlık bakanının açıklamalarının pozitif olması tuhafıma gidiyor . Yani insanları korkutmamaya çalışıyor ama bu bence olmuyor. Yani benim burada söylemek istediğim vaka sayılarının, yoğun bakımda yatan insan sayısının daha da fazla söylenmesi değil, tamamen gerçeklerin söylenmesi. Yoğun bakımda yatan hasta sayısında en ufak bir azalışta sağlık bakanı bunu üstüne basa basa söylüyor ya da vaka sayısı bir gün önceye göre biraz azaldığında düne göre şu kadar azaldı, şöyle azaldı diye hemen söylüyor. Yapılması gereken insanlara neyse onun söylenmesi. Yoksa daha kötü duruma geleceğiz.Bir tane mantıklı yorum buldum sonunda.Bende anlamıyorum vaka sayılarını saklayıp ellerine ne geçecek? Ancak şunu da anlamak lazım.Pcr testlerinin güvenilir olduğu tartışmalı bir konu.Yani ne kadar doğru sonuç verdiği muallak.Kendi yakınlarımdan biliyorum semptomu olan dedemin testi negatif çıkarken onlarla sadece hastaneye giderken temas kuran amcanın testi pozitif çıktı.Hepsi de karantinaya alındı.Amcamda hiçbir belirti yoktu.Bakın tat koku kaybı da dahil.Hiçbir belirti yoktu.Oysa dedem ve babaannemde belirtiler vardı.Doktorlar negatif çıkabiliyor siz genede ilaç kullanın diye eve ilaç gönderdi.Negatif deyip sokağa mı atmalılardı kendilerini? Testin güvenilirliği konusu çok tartışmalı.Aynı şekilde birçok kişiden bu sıkıntılar oluyor.Semptom olmasına rağmen ilk testi negatif çıkıp başka yerde yaptırınca pozitif çıkan.İşin sağlık boyutunu dert ediyorsanız asıl sorun bu testler.Covid virüsünü tam tespit eden bir sistem değil maalesef.Pozitif çıkıp semptomu olmayanları katmamaları yanlış ancak işin birde negatif olup semptomu olanlar boyutu var.Kısaca rakamların önemi yok.Önemli olan kendimizi ve çevremizi bilinçlendirmek.Ateşle öksürükle ben negatif çıktım deyip gezmek olmayacağı gibi,pozitifim ama hiçbirşeyim yok turp gibiyim deyip gezmek de olmaz.Sağlıklı test kitlerine ihtiyacımız var.Bu süreçte kavgayla bir yere varamayız.Onlar sayıları saklamamalı ancak bizde zaten vaka sayısının o sayının çok üstünde olduğunu bilip kendi tedbirimizi almalıyız.Yani sayı 500 e düşerse gidip kendimizi partilere,tatillere atmamalıyız..
İnanın bazı insanlar korkuyla da akıllanmaz.Ancak yaşayıp görmeleri lazım.Sadece kendilerine olsa zararları neyse de...Bilinçli insanlar zaten dikkatli ancak sosyoekonomik düzeye bakmadan cahillik yapanlar çok.Zengin,fakir,okumuş,okumamış farketmiyor maske takmayan veya yanlış takan o kadar çok ki.Ben sanmıyorum korkutsalar korkacaklarını? Tam tersi aşırı korkanlarda var.Hele çocukların psikolojisini bozan aileler var.Bakan çıkıp kurtuluş yok hepimiz ölecez dese o insanlar stresten ölür koronadan değil de...Sayıları doğru açıklasınlar.Ancak olumlu konuşmaya çalışması insanları yatıştırmak için bence.Psikolojik olarak manyak bir nesil gelmemesi için ailelerin orta yolu bulması lazım.Ama merak etmiyor da değilim gerçekten çıkıp olumsuz konuşsa daha çok dikkat ederler mi? Deneme yanılma yapabilirler.Görmüş oluruz hem.İşin sonunda şu virüs bitse de rahat etsek.Daha fazla insan ölmeden İnşallah kesin bir tedavi bulunur.Test güvenirliği konusunda dedikleriniz doğru ama insanımızın ben bu konuda hâlâ bilinçlendiğini düşünmüyorum. Ben Bursa'da yaşıyorum ve dışarı çıktığım zaman gözlemliyorum insanları. Daha doğru maske takma becerisine ulaşamamış çok fazla insan var. Şu maskeyi neden burnu da kapatacak şekilde takmazlar anlamıyorum. Yani bu acaba yurtdışında da böyle mi? Bunu çok merak ediyorum. Maske takmayanlar var birde onları zaten söylemiyorum bile. Otobüs şöförleri bir günde bir sürü insanla tartışıyor. Otobüs şöfölerine saldıran insanlar oldu. Gerçekten neye güveniyor insanımız anlamıyorum. Benim birde vaka sayılarının doğru söylenmemesinin yanı sıra sağlık bakanının açıklamalarının pozitif olması tuhafıma gidiyor . Yani insanları korkutmamaya çalışıyor ama bu bence olmuyor. Yani benim burada söylemek istediğim vaka sayılarının, yoğun bakımda yatan insan sayısının daha da fazla söylenmesi değil, tamamen gerçeklerin söylenmesi. Yoğun bakımda yatan hasta sayısında en ufak bir azalışta sağlık bakanı bunu üstüne basa basa söylüyor ya da vaka sayısı bir gün önceye göre biraz azaldığında düne göre şu kadar azaldı, şöyle azaldı diye hemen söylüyor. Yapılması gereken insanlara neyse onun söylenmesi. Yoksa daha kötü duruma geleceğiz.
Tabii temennimiz virüsün bir an önce bitmesi ancak görünen o ki daha bir süre böyle devam edecek. Yani insan çevresindekilere, yakınlarına bulaştırmaktan korkuyor. Bu insanların hiç mi akıllarına gelmiyor? Genel olarak yaşı genç olup kronik bir rahatsızlığı olmayana bir şey olmuyor hatta birçoğu semptom bile göstermiyor ancak çevremizde insanlar var, büyüklerimiz var. İnsan sırf bunun için dikkat eder. Şahsen benim en büyük korkum aileme bulaştırmak. İnsanımızın bu kendine güveni, tedbirsizliğine anlam veremiyorum. Birde bu açıklanan sayılara kuşkusuz inanan ve sayıların doğru olmadığını söylediğinde tartışmaya giren insanlar var. Bu insanlara bu sayılara inanıp dikkat etmezlerse halimiz kötü olur.İnanın bazı insanlar korkuyla da akıllanmaz.Ancak yaşayıp görmeleri lazım.Sadece kendilerine olsa zararları neyse de...Bilinçli insanlar zaten dikkatli ancak sosyoekonomik düzeye bakmadan cahillik yapanlar çok.Zengin,fakir,okumuş,okumamış farketmiyor maske takmayan veya yanlış takan o kadar çok ki.Ben sanmıyorum korkutsalar korkacaklarını? Tam tersi aşırı korkanlarda var.Hele çocukların psikolojisini bozan aileler var.Bakan çıkıp kurtuluş yok hepimiz ölecez dese o insanlar stresten ölür koronadan değil de...Sayıları doğru açıklasınlar.Ancak olumlu konuşmaya çalışması insanları yatıştırmak için bence.Psikolojik olarak manyak bir nesil gelmemesi için ailelerin orta yolu bulması lazım.Ama merak etmiyor da değilim gerçekten çıkıp olumsuz konuşsa daha çok dikkat ederler mi? Deneme yanılma yapabilirler.Görmüş oluruz hem.İşin sonunda şu virüs bitse de rahat etsek.Daha fazla insan ölmeden İnşallah kesin bir tedavi bulunur.
Galiba ben cidden eklendim. İşi şakaya vururken başıma geldi...en sonada kendini ekle
Geçmiş olsun belirtiler mi başladı?Galiba ben cidden eklendim. İşi şakaya vururken başıma geldi...
Evet, teşekkürler.Geçmiş olsun belirtiler mi başladı?
Tekrar yaptırdı mı test?Hemşire kuzenim test yaptırmıştı ve sonucu öğrenmek için aradığında test sonuçlarının kaybolduğunu söylemişlerdi yani pek güvenmeyin
Biri ortamda bu hastalığı kapsa her gün saatlerce aynı ortamda vakit geçirdiğiniz için ötekilerin kapmama ihtimali yok.Her gün saatlerce aynı ortamda olduğumuz için olabilir mi?
Yok sonrasında bulunmuş testi ama bulunana kadar 1hafta geçtiTekrar yaptırdı mı test?