Şehit Edilen Esir Askerin Son Mektubu 'Neden Kurtarılmadık? Ben Hangi Ülkenin Askeriydim?

Görkeem

Profesör
Reaksiyon puanı
3,392
"Bugüne kadar neden kurtarılmadık? Ben hangi ülkenin askeriydim, kime hizmet ediyordum? Başka ülke vatandaşları için araya giren devletim neden kendi askeri için bunu yapmıyor?"

Uzman Çavuş Mevlüt Kahveci ..

Tüm şehitlerimizin mekanı cennet olsun .

Reaksiyon puanı
36
"Bugüne kadar neden kurtarılmadık? Ben hangi ülkenin askeriydim, kime hizmet ediyordum? Başka ülke vatandaşları için araya giren devletim neden kendi askeri için bunu yapmıyor?"

mekanı cennet olsun

damzchevk

Profesör
Reaksiyon puanı
1,013

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
Gerçekten üzücü bir durum. Ama şehitler üstünden genede bu tarz haberler yapılması bana yanlış geliyor :(

13 şehidimizin tutulduğu mağaranın krokisi bakın bu. Her yerde demir kapılar demir parmaklıklar tuzaklar var. Devlet kendince bir kurtarma operasyonu yaptı ama şerefsizler infaz etti :( Ama yok bunlar kimin askeri neden devlet müdahale etmedi demek bana Ucuz numaralar gibi geliyor...

Çözüm öneriniz neydi söyleyinde bilelim. Bu 13 insanımız nasıl kurtulabilirdi mesela ? Pazarlıkla mı . Karşılığında 13 PKK'lı isimi serbest bırakarak PKK'ya bir daha operasyon yapmayarak mı ? Lütfen çocuk gibi yapmayın kendinizi çocuk oyuncağı değil bu işler. Devlet elinden geleni yaptı ama olmadı. Allah Rahmet eylesin yapacak bir şey yok. 13 infaz edilen şehidimiz ve 3 operasyon sırasında şehit olan askerimize karşılık 50-55 Leş aldık.

1613423953155.png

wittroc

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
11,227
Gerçekten üzücü bir durum. Ama şehitler üstünden genede bu tarz haberler yapılması bana yanlış geliyor :(

13 şehidimizin tutulduğu mağaranın krokisi bakın bu. Her yerde demir kapılar demir parmaklıklar tuzaklar var. Devlet kendince bir kurtarma operasyonu yaptı ama şerefsizler infaz etti :( Ama yok bunlar kimin askeri neden devlet müdahale etmedi demek bana Ucuz numaralar gibi geliyor...

Çözüm öneriniz neydi söyleyinde bilelim. Bu 13 insanımız nasıl kurtulabilirdi mesela ? Pazarlıkla mı . Karşılığında 13 PKK'lı isimi serbest bırakarak PKK'ya bir daha operasyon yapmayarak mı ? Lütfen çocuk gibi yapmayın kendinizi çocuk oyuncağı değil bu işler. Devlet elinden geleni yaptı ama olmadı. Allah Rahmet eylesin yapacak bir şey yok. 13 infaz edilen şehidimiz ve 3 operasyon sırasında şehit olan askerimize karşılık 50-55 Leş aldık.

Ekli dosyayı görüntüle 139680
"Nasıl kurtarılırdı?" sorusu yerine şöyle bir soru sorayım: 5 yıl boyunca neden kurtarılmadı?

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
Sanki oyun oynuyoruz. KDA'ya göre mi operasyon başarılı olacak?

Komik mi bu yazdığın şimdi ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

"Nasıl kurtarılırdı?" sorusu yerine şöyle bir soru sorayım: 5 yıl boyunca neden kurtarılmadı?

Devlet bilmiyor bunca asker polis istikparat MİT bitmiyor siz biliyorsunuz. Saklandıkları mağaranın krokisini attım oranının konumu bulunduğu yer bulunduğu dağ gördünüz mü resimlerini ?
Yapmak istediğin her operasyonda mağaranın en arka odasında demir kapılı alanlar içinde reinelerimiz. Nedir sizin efsanevi çözüm öneriniz söyleyin bizde bilelim bilinçlenelim...

wittroc

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
11,227

Devlet bilmiyor bunca asker polis istikparat MİT bitmiyor siz biliyorsunuz. Saklandıkları mağaranın krokisini attım oranının konumu bulunduğu yer bulunduğu dağ gördünüz mü resimlerini ?
Yapmak istediğin her operasyonda mağaranın en arka odasında demir kapılı alanlar içinde reinelerimiz. Nedir sizin efsanevi çözüm öneriniz söyleyin bizde bilelim bilinçlenelim...
Ya dostum, bütün bunlar 5 yıl mı sürdü? Madem istihbarat (istikparat değil), hükümet çok iyi biliyor, benim askerim neden öldürüldü? Rehine kurtarma operasyonu planlamak 5 yıl sürmez. Her seferinde körü körüne savunmana gerek yok gerçekten. Bunun rehine kurtarma operasyonu olmadığını da biliyoruz. 55 teröristin öldürülmesi de çok büyük bir rakam değil. Gara'dan bahsediyoruz, teröristlerin en yoğun olduğu bölgelerden biri. Bana gel, şu şu sebepten dolayı 5 yıl ertelediler, de, o zaman tamam ama senin dediğin tek şey "Devletten iyi mi biliyorsunuz?" "Çözüm önerin" tarzı şeyler.

Reaksiyon puanı
181

Bu kadar süredir neden kurtarılamadılar doğru soru fakat hangi şartlarda bunları yazdılar ya da yazdırıldılar bunu bilmeden ortaya atmak yanlış.

LalaPapa

Asistan
Reaksiyon puanı
117
Daha sadece 5 aydır kurtarma planı yapıyoruz dendi. 5 yıldır tutsaklar ve 5 aydır plan yapılıyor. Amariga bizden korkanken teröristler korkmuyor sanırsam. 13 tane pkk lı sal al onları. Kimse size bir daha operasyon yapmayın demez, diyemez. tamam yapmicaz desekte inanmazlar. Cidden her konuda körü körüne bazı partileri savunmanın anlamı yok. Aynı durumu chp falan yapsa soyuna sopuna küfredersiniz partinin.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
Bana gel, şu şu sebepten dolayı 5 yıl ertelediler, de, o zaman tamam ama senin dediğin tek şey "Devletten iyi mi biliyorsunuz?" "Çözüm önerin" tarzı şeyler.

Cevabı olmayan sorular sorunca haklı mı olmuş olunuyor ? Veya mantıklı konuşmuş mu oluyorsunuz.

Kaçırıldıkları günün akşamı operasyon yapılsa ve insanlar şehit edilse gene siz bu sefer ne aceleniz vardı hemen apar topar operasyon yaptınız diyecektiniz 3 ay sonra yapılsa neden 3 ay beklediniz 3 yıl sonra yapılsa 3 yıldır derdeydiniz diyeceksiniz. ÇÖZÜMSÜZ ELEŞTİRMEK veya BOŞ KONUŞMAK çok kolay işler... NEDEN sorusunu sorarsın geçersin...

13 tane pkk lı sal al onları

Bu öneri olup olabilecek veya söylenebilecek EN EN SAÇMA şey. Adamlara yol olur bir daha canı sıkıldıkça adam kaçırır karşılığında tutuklu veya içerde birini ister karşında terorist örgüt var. Ayrıca bu parti değil devlet meselesi zor değil ya devletinin arkasında durmak. Hırsızın hiç suçu yok tüm suçlu Türk devleti zaten size göre...

wittroc

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
11,227
Cevabı olmayan sorular sorunca haklı mı olmuş olunuyor ? Veya mantıklı konuşmuş mu oluyorsunuz.

Kaçırıldıkları günün akşamı operasyon yapılsa ve insanlar şehit edilse gene siz bu sefer ne aceleniz vardı hemen apar topar operasyon yaptınız diyecektiniz 3 ay sonra yapılsa neden 3 ay beklediniz 3 yıl sonra yapılsa 3 yıldır derdeydiniz diyeceksiniz. ÇÖZÜMSÜZ ELEŞTİRMEK veya BOŞ KONUŞMAK çok kolay işler... NEDEN sorusunu sorarsın geçersin...
Anlamayanla tartışmamak lazım. :) İyi forumlar.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
Anlamayanla tartışmamak lazım. :) İyi forumlar.

Sorun şu ki bir şey AYNLATMIYORSUN ki tartışak... Tartışma olması için 2 farklı fikir olması lazım ben diyorum ki şehitlerimiz üstünden bu tarz muhabbetlere girmemeli devlet operasyonu yaptı başarısız oldu şehitlerimize Allah Rahmet eylesin. Bunun üstünden halen boş muhabbetlere girmek konuları deşmenin sana bana devlete gram faydası olmaz. Ancak PKK'nın işine yarar.

Overclocked

Profesör
Reaksiyon puanı
4,575

Komik olsun diye yazmadım. Yazdığın şeyin saçmalığını dile getirdim.

grand_master

Profesör
Reaksiyon puanı
707

acaba hükümeti akp yönetmiyorda kim yönetiyor ve bir insan ölünce neden denilip geçilmez adamlar oksijenölçer diye bir şey çıkarsa oksijenden bile vergi alırlar berbat bir ülkedeyiz ister kabul et ister etme

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,640
Biraz mantıklı düşünelim. Kaçırılan askerlerden veya sivil esirlerden MİT,ordumuz veye İçişlerinin haberinin olmama ihtimali var mıdır ? Dağları mağaraları elinin içi gibi bilip sürekli yer değiştiren ve esirleri de farklı noktalarda tutan bir örgütü takip etmenin kolaylığı nedir ? Bunun için keşif,iha veya jetlerle gözlem yaptıktan ve istihbaratın doğruluğunu teyit ettikten sonra en az veya hiç zaiyat olmayacak şekilde operasyonun planlanması gerekmez mi ? Biraz basit düşünmüyor musunuz devlet biliyor eee ordu güçlüyse aynı gün gitsin alsın diyerek. Madem sizler daha iyi biliyorsunuz geçin ordunun veya MİT'in başına. Diğer taraftan söylendiği gibi 3 yıl 5 yıl gibi çok uzun bir süre beklendiyse burada da bir sorun var o da bu konuda yeterince hızlı planlama yapılıp reaksiyon gösterilmediğidir. Lütfen yorum yaparken her şeyi bir enine boyuna düşünün.

LalaPapa

Asistan
Reaksiyon puanı
117

Bu öneri olup olabilecek veya söylenebilecek EN EN SAÇMA şey. Adamlara yol olur bir daha canı sıkıldıkça adam kaçırır karşılığında tutuklu veya içerde birini ister karşında terorist örgüt var. Ayrıca bu parti değil devlet meselesi zor değil ya devletinin arkasında durmak. Hırsızın hiç suçu yok tüm suçlu Türk devleti zaten size göre...
Ben saçma olan bir şeye saçma cevap verdim zaten. Koskoca devletsin. 3 tane dağdaki çöpü öldüremiyosan, elinden adam kurtaramıyosan geçmiş olsun. Sihaymış bordo bereliymiş övündüğümüz şeyler daha dağdaki adamdan rehine kurtaramıyosa savaş zamanı gerçek devletler, askerler karşımıza dikilince vay halimize. Devlet dediğin cansız bir beden gibidir ve başa geçenler geçici olarak bu bedeni kullanır. Bizim devletimizin gücü var. Fazla fazla var. Ama kullanmak istersen var.

Nixc0r

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,569
Üzücü :(

CtrlEnter

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
886
Asıl soru neden kaçırıldılar?? Kimler kaçırılırken destekledi?? Ve o mektubu kim yazdı?? Orası otel mi ki kaçırılanların televizyonu çayı kahvesi olsun, otursun bir de mektup yazsın gelin bizi kurtarın diye? Adres te yazsalarmış bari arkasına gönderen diye.. Bebek katili pkk askerin ağzıyla sahte mektup yazıp göndermiş, bunu da mı anlamadınız, yoksa öyle anlaşılmasını mı istiyorsunuz??
Gebereceğini anlayınca eli bağlı insanların kafasına sıkan bebek katillerini de masum göstermeye çalışmayın..
5 yıl önce operasyon yapılsaydı yine şehit edileceklerdi. Amaç belliydi, zaten pkknın işi bu masum sivilleri bebekleri öğretmenleri kalleşçe öldürmek..
Kahrolsun PKK ve destekçileri!..

Overclocked

Profesör
Reaksiyon puanı
4,575
Asıl soru neden kaçırıldılar?? Kimler kaçırılırken destekledi?? Ve o mektubu kim yazdı?? Orası otel mi ki kaçırılanların televizyonu çayı kahvesi olsun, otursun bir de mektup yazsın gelin bizi kurtarın diye? Adres te yazsalarmış bari arkasına gönderen diye.. Bebek katili pkk askerin ağzıyla sahte mektup yazıp göndermiş, bunu da mı anlamadınız, yoksa öyle anlaşılmasını mı istiyorsunuz??
Gebereceğini anlayınca eli bağlı insanların kafasına sıkan bebek katillerini de masum göstermeye çalışmayın..
5 yıl önce operasyon yapılsaydı yine şehit edileceklerdi. Amaç belliydi, zaten pkknın işi bu masum sivilleri bebekleri öğretmenleri kalleşçe öldürmek..
Yol çevirmesinde kaçırılmışlar. Ayrı ayrı yerlerde.

''Wolfred1ght''

Profesör
Reaksiyon puanı
2,290
kaçırılan insanların konumunun tespit edilmesi ayrı konu.kaç teröristin orada olduğu ayrı konu. operasyon yapmak için o bölgenin devlet başkanıyla uzlaşmak ayrı konu.Operasyonun nasıl işleyeceği hakkında plan yapmak ayrı konu.Rehinelerin gerçekten yaşadıklarının veya yaşamadıklarının tespit edilip ne gibi zayiyat verilebileceği konusunda düşünmek ayrı konu....
Konu konuyu açıyor.Herkes operasyon yapmayı filmlerden izledikleri kadar 5-10 dk lık iş zannediyor.

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,640
kaçırılan insanların konumunun tespit edilmesi ayrı konu.kaç teröristin orada olduğu ayrı konu. operasyon yapmak için o bölgenin devlet başkanıyla uzlaşmak ayrı konu.Operasyonun nasıl işleyeceği hakkında plan yapmak ayrı konu.Rehinelerin gerçekten yaşadıklarının veya yaşamadıklarının tespit edilip ne gibi zayiyat verilebileceği konusunda düşünmek ayrı konu....
Konu konuyu açıyor.Herkes operasyon yapmayı filmlerden izledikleri kadar 5-10 dk lık iş zannediyor.
Biraz mantıklı düşünelim. Kaçırılan askerlerden veya sivil esirlerden MİT,ordumuz veye İçişlerinin haberinin olmama ihtimali var mıdır ? Dağları mağaraları elinin içi gibi bilip sürekli yer değiştiren ve esirleri de farklı noktalarda tutan bir örgütü takip etmenin kolaylığı nedir ? Bunun için keşif,iha veya jetlerle gözlem yaptıktan ve istihbaratın doğruluğunu teyit ettikten sonra en az veya hiç zaiyat olmayacak şekilde operasyonun planlanması gerekmez mi ? Biraz basit düşünmüyor musunuz devlet biliyor eee ordu güçlüyse aynı gün gitsin alsın diyerek. Madem sizler daha iyi biliyorsunuz geçin ordunun veya MİT'in başına. Diğer taraftan söylendiği gibi 3 yıl 5 yıl gibi çok uzun bir süre beklendiyse burada da bir sorun var o da bu konuda yeterince hızlı planlama yapılıp reaksiyon gösterilmediğidir. Lütfen yorum yaparken her şeyi bir enine boyuna düşünün.

Bizde aynı şeyi diyoruz da anlıyorlar mı acaba ? Hollywood filmlerindeki operasyonlar gibi zannediyorlar galiba. Dikkat ederseler filmde uzun sürede planlanmış bir operasyonu 3-5 sahneye sığdırıyorlar. Ama gerçek hayatta öyle değil.

Görkeem

Profesör
Reaksiyon puanı
3,392
EDİT, yanlış alıntılama .

Annesi mektubu doğruladı bugün saçmalama istersen ? aynen aynen o asker değil başkası yazmış kurgu..

yok abi aynı oksijenleri soluyoruz ama olmuyor be .

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
Annesi mektubu doğruladı bugün saçmalama istersen ? aynen aynen o asker değil başkası yazmış kurgu..

Harbi sözde aynı ülkede yaşıyoruz ve birde aynı oksijeni soluyoruz ama bu konudan böyle şehitler üstünden nereye varmak isiyorsunuz ne hedefliyorsunuz gerçekten anlamıyorum... Ne yazık ki askerlerimiz şehit olmuş bu saattan sonra bu tarz KAŞIMALARIN kimseye faydası olmaz. ( Olsa olsa anca PKK propagandası veya reklamı olur. )

Mektubu askerin serbestçe yazmadığı aşıkar mektubu getiren kişiden belli zaten amaçları. Mektubun içeriğinede sadece ülke ve devlet ile ilgili nefret söylemleri gizlenmiş. ( Bir asker ne olursa olsun böyle mesajlar yazmaz ailesine. )

Mesela benim dikkatimi çeken bağzı ifadeler mektup içinden.

Bizim için yapılması gerekenler veya oluşması gereken ortam için kurumların, STK’ların devletin çağrı yaparak kamuoyu oluşturması gerekiyor. Ama anlaşılan buna pek fırsat tanındığı söylenemez.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan, hükümetten bizim için bir şeyler yapmasını, Şimdi biz örgüt ve devlet arasında sıkışıp kalmış durumdayız. Örgüt ‘Devlet istemezse bırakmayız, yoğun bir kamuoyu oluşmazsa bırakmayız’ diyor.

Devlet, biz vatandaşlarını, askerlerini ve polisini yıllardır böyle zor şartlar altında, büyük bir bilinmezliğe terk etti.

Şurası önemli:

Buradan ana muhalefet partisi CHP’nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na bizim için elinden gelen ne varsa yapması hususunda çağrıda bulunuyorum. Hiçbir şey yapmıyorsa da, bizim akıbetimizi Devletten cevap alıncaya kadar sormasını istiyorum.

Yıllardır ailelerin bizimle ilgili yaptıklarının, CHP’nin birkaç milletvekilinin bizim için yaptıklarının, İnsan Hakları Derneği’nin bizim için yaptığı

Son düzenleme:

CtrlEnter

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
886
EDİT, yanlış alıntılama .

Ben oksijen soluyorum , doğru, ama sana da tavsiye ederim.. Sağlıklı düşünürsün..
Sen yanında mıydın mektup yazılırken??
Ne yazmışlar, efendim hükümet istese sizi bırakırız ama istemediler vıdı vıdı.. Niye kaçırdınız o zaman?? Madem ki bir istemeyle bırakacaktınız? Kaçır, isterlerse geri ver, istemezlerse dağ tepe tatil yaptır, bu mu pkk amacı??
Madem ki; senin burada lanetlemeye kıyamadığın, toz konduramadığın pkk, bu kadar masum ve merhametli ise kafalarına kurşun sıkarak neden öldürdü??
O insanları kamplarda canlı kalkan olarak kullandıklarını sanki bilmiyoruz.. Özene bezene yaptıkları mağara başlarına yıkılınca nereden saldıracaklarını şaşırdılar..

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,640
Son düzenleme:

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,640
Hani mektuplar yazılmış neden 5 yıldır kurtarılmamışlar deniyor ya. Alın rehine olarak alınmış IŞİD elinden kurtarılmış gazetecimizin dediklerini dinleyin. Nasıl baskı altında değilmiş gibi bir ortam hazırlanıp devlet aleyhine konuşturulduğunu ve bunun videoya çekildiğini kendi ağzıyla söyledi. Öyle ha diyince pat diye operasyon yapılabiliyorsa muhalif arkadaşlar geçin MİT veya askeriyenin başına yönetin durumu. İşi bilenlerin açıklamaları bunlar.