Yardım Şehirde kimseyle anlaşamıyorum. Ne yapmalıyım?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ul353be
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ul353be

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar ben 15 yaşındayım küçük bir şehirde yaşıyorum. Ne zaman dışarı çıkıp evden uzaklaşsam başıma hep bir iş geliyor. şehirde herkes birbirini tanıyor, bende çok tanınan birisiyim çok tanıdığım var ama tanıdığım çoğu kişi bana nedensizce gıcık oluyor ben kimseye laf atmam arkasından konuşmam ama önceden kavga ettiğim kişiler benim hakkımda iftiralar atıp duruyor ve ben kavga etmesini bilmem ama yaşıtlarım bunu kullanarak yıllarca düşmanmışız gibi davranıyorlar. savcılığa şikayet etsem, mağdura oynayıp konuyu bi şekilde kapatıyorlar, aileme söylersem annemler çok üzülüyor, ondan dolayı yaşadığım şeyleri ailemden gizliyorum. Ne zaman eve kavga edipte gelsem ailem anlıyor ama söylersem suçlu hep ben çıkıyorum. kavgaların çoğu sebebide (şunun arkasından şunu demişsin, benim kıza bakmışsın,para ver vermezsen döverim) gibi şeylerden dolayı kavga çıkıyor. beni tanımadığım kişiler sıkıştırıyor, abimlerden yardım istiyorum abi beni sıkıştırdılar diye abimler yanıma gelince onlar abimlere bi olay sallıyor abimlerde beni cezalandırıyor. Abimler şimdiye kadar hiç bir kavgamda arkamda durmadı ondan dolayı artık abimlerdende gizliyorum. ve bi olay çıksa abimler öğrendiğinde niye söylemedin diye kızıyorlar bu seferde. ben eskiden insanlarla çok iyi anlaşırdım kimseyle kavgam olmazdı ama sonradan sonraya şehirdeki yaşıtlarım mafya tiplere dönmeye başladı. ben gerçekten adaletsizlikten aşırı bunaldım. böyle insanlar hayatımda varken hem sosyalleşemiyorum, dışarı çıkamıyorum hava almaya bile çıkamıyorum, kız arkadaşımla buluştuğumda bile yanında kız var demiyorlar. lütfen bana yardımcı olun ben eskisi gibi sosyalleşmek istiyorum benim piskolojim aşırı derecede bozuldu ne yapmam gerek bilmiyorum insanlarla nasıl anlaşabilirim