SDN'de belirsizlik evet reklam hayır değil

Bu konuyu okuyanlar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Turab Garip

Dekan
Emektar
Katılım
30 Mayıs 2007
Mesajlar
6,887
Reaksiyon puanı
175
Puanları
63
Selamlar.

Kendi firmamla ilgili olarak açtığım konunun az önce kapatıldığını ve fakat konuya sebep yazılmadığı gibi bana da bilgilendirme yapılmadığını görüyorum. Sanıyorum ki "reklam" düşüncesiyle kapatılmış. Bu konu daha önce çok tartışıldı ve nihayetinde 100 mesaj sınırlaması getirilerek sorun çözüldü. Bunun üzerine birçok kişi de kendi sitesini orada yazdı ve hatta bunun üzerine yaşanan tartışmalarda site yönetimi bunları olağan karşıladı ve de bu konular kapatılmadı.

Görünüşe göre bazı moderatör arkadaşlar bu konuda farklı uygulamalarda bulunmuş olacak ki tarih her zamanki gibi tekerrür etmiş ve üyeler bu konuda yine tartışmaya girmişler; şu reklam mıdır bu reklam mıdır diye. Bundan dolayı olsa gerek, konuyu kilitleyen arkadaş neden dolayı kilitlendiğini açık bir dille anlatamayıp (çünkü çok görece bir durum) reklamdan dolayı kilitlendiğini hissettirmek istemiş.

Link vermeye gerek yok, site tavsiyeleri bölümünde açtığım konuda, doğal olarak siteyi neden tavsiye ettiğimi belirtmek için firma geçmişinden biraz bahsettiim; fakat bir arkadaşımız bu bahsi reklamdan saymış, sanıyorum yöneticiler de bu baskıyla olsa gerek konuyu kilitlemişler. Belirsizlik de kendini aynen tekrar etmiş böylece. Akla şu soruyu getiriyor; şu anki yorum şu mudur: herkes istediği yerin reklamını istediği gibi yapabilir (ki örnekleri şu anda mevcut, hatta moderatör arkadaşların yaptığı "reklam"lar"), ancak kişinin kendisi sitesi hariç. Doğru mudur?

SDN ile güzel geçmişimiz ve güzel bir arkadaşlığımız vardı, "daha sonraki projelerde görüşmek üzere sadece forum ayağında ayrılıyoruz" derken sanırım sadece kapanış cümlesi kurulmuş. Sanırım Hakkı abi piyango talihlisine akraba olmaya çalışan biri seviyesinde bıraktı bizi. Özellikle reklam çalışması yapmak istiyoruz talebinden sonra tabir yerindeyse biraz geçiştirilmek ve diyaloğumuzun bir yerden sonra birden bire kesilmesi biraz gücendirdi beni. Yanlış anlaşılmasın, bu son kısım şahsi bir sitemdir sadece. Gerçi şu noktadan itibaren sitem etme hakkını nereden bulduğu belli olmayan bir şahsiyet konumundayım galiba?
 

Hakkı Alkan

Rektör
Admin
Katılım
2 Haziran 2005
Mesajlar
13,887
Reaksiyon puanı
2,155
Puanları
113
Diyaloğumuzun kesilmesine askerlik neden olabilir Elmacık. Bunları kişisel mail üzerinden de yazabilirdin aslında.

Reklam konusunda arkadaşlarımızın tavırları belli aslında. Aykırı bir durum olan link varsa gönder bize hemen inceleyelim.
 

Turab Garip

Dekan
Emektar
Katılım
30 Mayıs 2007
Mesajlar
6,887
Reaksiyon puanı
175
Puanları
63
Açıkçası bunları kişisel maille yazıp sanki bir çeşit ısrarcı bir baş belası gibi görünmek istemedim, zira SDN'den ayrı olarak bir arkadaş olarak böyle düşündüm. O nedenle şu an konunun dışında bir de özel mesaj yazıyorum.

"Aykırı bir durum" hakkında yukarıdaki mesajımda tavsiye siteler bölümünde yeni açtığım bir konu olduğunu söylediğim için ayrıca link vermedim.

Bu konuda ciddi bir belirsizlik var, iki kişi aynı metni yazsa ve link verse birisi herhangi bir üye olduğu için serbest bırakılır, diğeri, hakkında bilgi verdiği kendi sitesi olduğu için kilitlenir.
 

hüseyin123

Profesör
Katılım
9 Haziran 2009
Mesajlar
1,057
Reaksiyon puanı
13
Puanları
0
madem tavsiye siteler gibi bi altbaşlık varsa forumda...
Birilernin birşeyler tavsiye etmesi gerekir doğru mu?
 

braveheart.fb

Profesör
Katılım
21 Mart 2009
Mesajlar
1,985
Reaksiyon puanı
92
Puanları
48
Öncelikle hayırlı olsun. Şu moderatörlerin tenezzül edip bir açıklama bile yapmamaları olağan şeylerden biri. Bu siteye emeği geçen her kez gibi seninde emeğin unutulmuş. Bir “aile” kabul ettiğin bir sitede, üstelik konunun bölümüne tamamen uygun, bir iki kelam etmen bile çok görülmüş. Yazık...
 

hüseyin123

Profesör
Katılım
9 Haziran 2009
Mesajlar
1,057
Reaksiyon puanı
13
Puanları
0
ama mesela her gelen amcasının dükkanının sitesini burada önerirse anasayfada forum başlıklarında patlama olur. HE busefer TTNET e kim reklam verecek?
ohalde neyapıyoruz? enbasidinden forumda sonbaşlıklar 10 tane diziliyorsa 11 tane olur..
 

origami__1988

Profesör
Katılım
27 Temmuz 2009
Mesajlar
1,242
Reaksiyon puanı
17
Puanları
0
ama mesela her gelen amcasının dükkanının sitesini burada önerirse anasayfada forum başlıklarında patlama olur. HE busefer TTNET e kim reklam verecek?
ohalde neyapıyoruz? enbasidinden forumda sonbaşlıklar 10 tane diziliyorsa 11 tane olur..

işte yaratıcı çözüm budur ya:):) Tebrikler dostum
 

NikeSteeL

Dekan
Katılım
13 Mart 2009
Mesajlar
8,420
Reaksiyon puanı
131
Puanları
63
Forum Üyelerinden Biri Heleki Eski Üye İse Kendi Yaptığı İşin Tanıtımını Yapmak Neden Reklam Olsun Forum Sitelerinde Program Paylaşırken O Şirketinde Reklamını Yapmış Olmuyormuyuz

Veya Forumda Bir Teknoloji Haberinden Bahsederken O Markanın Gizli Reklamı Olmuyormu.

Veya Apple Ürünlerinin Reklamını Sayfa Sayfa Yapmıyor muyuz
Microsoft Yazılımlarını Överek Ve Deneyimleri Paylaşarak Reklamı Olmuyormu ?
Bir Arabanın İleri Teknolojisinden Bahsederek Dolaylı Yoldan Reklam Olmuyormu ?
Hem O Konuyu Açan Arkadaşın Hepsinin Bir Tüketicimi Veya Şirket Çalışanı mı Olduğu Ayrımını Kim Yapıyor .!
(Tamamen Forum Kısmından Bahsediyorum)

Elmacik Nickli Arkadaşımızda Hepimizin Tanıdığı Bildiği Güzide Arkadaşlarımızdan Aşinalıktan İleri Gelen Bir Öngörü ile Niyetinin Seviyesini Bilmek Çokda Zor Değil .!

Nalbur Dükkanından da Bahsetmiyor SDN'nin Temel Yapısı Teknoloji Ürünlerinden Bahsediyor . Açıklamasını İletişim Adreslerini Hatta Bayilik Verilebileceğini Buradan Duyurmasının Neresini Reklam Kategorisine Sokulmuş.!

Sanırım Birazda Konu Diyalog Eksikliğinden Kaynaklanıyorda Olabilir . Reklam Kavramını Biraz Daha Esnetmek Sündürmek Gerekecek

Ayrıca Mod . Arkadaşları Paylaştığı Fazla Konulardan Mesaj Sayılarından Değilde . Durumu İyi Analiz Edebilen Hızlı Karar Veren Diyalogları Kuvvetli Bir İşi Yapmadan Önce Karşılıklı İletişime Geçmek İçin Uğraşan İnsanlar Olma İsteğimiz Bu Konuda Dahada Kuvvetleniyor . ! Bir Çok İsim Verebilim Bu Konuda Çok Eksik Gördüğüm Ama Hızla Düzeltiyorlar Kendilerini .Geride Kalanlar Olmuş Olabilir Onların Eksikliğidir

Çok Es Geçilen Bir Konu Bu Bütün Forumlarda Ama Bir Forumun Etkisinin En Önemli Yapıtaşıdır Forum Yöneticiliği Ve Bi O kadar da Zordur.. Forumda Milyar Konu Olsa Ne Olur !

Ben Haksızlık Olarak Nitelendiriyorum Durumu .

Kişisel Görüşümdür !
 

HapS

Profesör
Katılım
23 Ocak 2008
Mesajlar
3,350
Reaksiyon puanı
63
Puanları
48
kişisel meselelerinizi dışarıda halledin içeride aile var !
 

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
529
Puanları
0
Ben bir açıklama getireyim. Bazıları yine meydanı boş bulup moderatörlere sallıyor çünkü.

Bu konuda kişilere göre değil kurallara göre hareket ediyoruz. Biz elimizdeki yetkileri bize bildirilen kurallar dahilinde kullanıyoruz. Kimseye de bir ayrım yapmadan.

Ne olursa olsun Elmacik'ın zamanında bize olan katkıları büyüktür. Kendi sitesinin reklamını da yapsa niyetinin temiz olduğundan bir şüphemiz yok.

pesimist ile bu konuyu konuşmuştum. Elmacik'a bir mail gönderildi ve gelen cevaba göre bir işlem yapılacaktı. Yani ya konuya devam edecektik ya da Elmacik'ın da rızasını alarak konuyu silecektik.

Bu işleyişten sonra Troy konuyu kapatmış. Daha sonra bana ulaşan bir bilgi olmadı.

Ayrıca burada konu açmak yerine keşke bize bir mesaj atsaydın.
 

Turab Garip

Dekan
Emektar
Katılım
30 Mayıs 2007
Mesajlar
6,887
Reaksiyon puanı
175
Puanları
63
@Haps, son gördüğümden bu yana hala aynı dalgadasın, sıkılmadın mı? :)

@NikeSteel, üşenmeyip yazdıkların için teşekkür ediyorum.

@AliA, "Elmacik'a mail gönderildi" demişsin fakat bana bir şey gelmedi. Konuyu Troy kapattı demişsin, bu daha da ilginç oldu; zira yukarıda Hakkı abi konudan habersizmiş gibi bir mesaj yazmış. ("Link verirsen inceleyelim" demiş. Gerçi bilemiyorum, belki de örnek verdiğim diğer konuların linkini sormuştur.)

Kurallar konusuna gelince; moderatör arkadaşlar da dahil, benim verdiğimden çok daha fazla bilgi veren, hatta sitenin tanıtım yazılarını dahi ekleyen konular açılmış durumda "Tavsiye Siteler" bölümünde. Bunlar reklam olarak değerlendirilmemiş; hatta dediğim gibi moderatörler kendileri açmış. Dolayısıyla konunun neden reklam kapsamında değerlendirildiği belirsiz. Kişiye göre değil kurala göre işlem yapılıyor denilmiş lakin görünüşe göre tam tersi olmuş. :) Zira tam da şu anda tavsiye siteler bölümünün ilk sayfasında kendi sitesinin adresini vere bir kaç arkadaşımız var.

"Tavsiye"nin amacı nedir? Öncelikle kurala göre hareket ediliyorsa kendi sitesini tavsiye eden onlarca diğer üye ne yapıyorlar? Yine kurala göre hareket ediliyorsa, kuralda kişi kendi sitesini tavsiye edemez mi denilmektedir? Böyle bir teamül varsa, akla yine ilk iki soru geliyor, tavsiye nedir ve kendi sitesini tavsiye eden diğer arkadaşların serbestisi neyden kaynaklanıyor?

Bu konuyu açmak yerine özel mesaj yazsaydın demişsin Alicim, lakin Hakkı abi'ye (Troy) bununla ilgili bir kaç mesaj attım daha önce. Hem SDN'ye ticari olarak reklam vermek için, hem de bir başka nedenden ötürü daha. O da sağolsun yönetime ilettiğini, bana geri dönüş yapacağını söyledi. Ben de ricacı konumuna düşmemek için, daha fazla meşgul edip ısrarcı olmayayım, herhalde uygun görselerdi dönerlerdi diye düşünerek tavsiye siteler bölümüne konu açmakla yetindim. (Gerçi uygun görülmemiş olsa herhalde en azından arkadaşlığımıza binaen bilgi verilirdi nedenine dair, ben de bilemedim ne olduğunu.)

Konuyu büyütmeye gerek yok arkadaşlar, açıkçası bazı şeylerin sürekli tekrar etmesi tuhafıma gittiği için yazdım. Yoksa şikayetçi olmak eleştirmek veya tartışmak için değil. :) Benim küçük bir sitemim oldu o da şahsidir, SDN'ye yönelik veya ticari değil.
 

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
529
Puanları
0
Hakkı ile aranızda böyle bir konuşma geçtiyse bilemem ama benim de bilgim dahilinde olan bölüm bunlar.

Birkaç şikayet bile geldi bu konu hakkında ama kapatmadık biz. Dediğim gibi sana bir mail atılmış. Cevabını bekliyorduk hatta. Ona göre hareket edecektik.

Hakkı'yla da konuşurum. O ne derse onu yaparız artık. :)
 

uma350

Profesör
Katılım
15 Ocak 2010
Mesajlar
4,411
Reaksiyon puanı
70
Puanları
0
Sağlığımız yerinde olduktan , devası olmayan derdimiz tasamız olmadıktan sonra bunlar küçük sorunlar.
İyi forumlar...:flowers:
 

nevuser

Profesör
Katılım
29 Mart 2010
Mesajlar
1,665
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
Forum Üyelerinden Biri Heleki Eski Üye İse Kendi Yaptığı İşin Tanıtımını Yapmak Neden Reklam Olsun Forum Sitelerinde Program Paylaşırken O Şirketinde Reklamını Yapmış Olmuyormuyuz

Veya Forumda Bir Teknoloji Haberinden Bahsederken O Markanın Gizli Reklamı Olmuyormu.

Veya Apple Ürünlerinin Reklamını Sayfa Sayfa Yapmıyor muyuz
Microsoft Yazılımlarını Överek Ve Deneyimleri Paylaşarak Reklamı Olmuyormu ?
Bir Arabanın İleri Teknolojisinden Bahsederek Dolaylı Yoldan Reklam Olmuyormu ?
Hem O Konuyu Açan Arkadaşın Hepsinin Bir Tüketicimi Veya Şirket Çalışanı mı Olduğu Ayrımını Kim Yapıyor .!
(Tamamen Forum Kısmından Bahsediyorum)

Elmacik Nickli Arkadaşımızda Hepimizin Tanıdığı Bildiği Güzide Arkadaşlarımızdan Aşinalıktan İleri Gelen Bir Öngörü ile Niyetinin Seviyesini Bilmek Çokda Zor Değil .!

Nalbur Dükkanından da Bahsetmiyor SDN'nin Temel Yapısı Teknoloji Ürünlerinden Bahsediyor . Açıklamasını İletişim Adreslerini Hatta Bayilik Verilebileceğini Buradan Duyurmasının Neresini Reklam Kategorisine Sokulmuş.!

Sanırım Birazda Konu Diyalog Eksikliğinden Kaynaklanıyorda Olabilir . Reklam Kavramını Biraz Daha Esnetmek Sündürmek Gerekecek

Ayrıca Mod . Arkadaşları Paylaştığı Fazla Konulardan Mesaj Sayılarından Değilde . Durumu İyi Analiz Edebilen Hızlı Karar Veren Diyalogları Kuvvetli Bir İşi Yapmadan Önce Karşılıklı İletişime Geçmek İçin Uğraşan İnsanlar Olma İsteğimiz Bu Konuda Dahada Kuvvetleniyor . ! Bir Çok İsim Verebilim Bu Konuda Çok Eksik Gördüğüm Ama Hızla Düzeltiyorlar Kendilerini .Geride Kalanlar Olmuş Olabilir Onların Eksikliğidir

Çok Es Geçilen Bir Konu Bu Bütün Forumlarda Ama Bir Forumun Etkisinin En Önemli Yapıtaşıdır Forum Yöneticiliği Ve Bi O kadar da Zordur.. Forumda Milyar Konu Olsa Ne Olur !

Ben Haksızlık Olarak Nitelendiriyorum Durumu .

Kişisel Görüşümdür !


katılıyorum gerçekten haklısın usta
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst