SDN Üyelerine Para Kazandırsın

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Elbruz46
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Pc ye format attıktan sonra Adblock kurmadım ve forumun her yerinin reklam olduğunu farkettim :D

Şimdi madem SDN reklamlardan para kazanıyor
Üyeler de kazansın :devil2:

Her ay TEKNOLOJİ konusunda en iyi paylaşımları yapan en çok soru yanıtlayan faydalı üyeler ayın üyesi seçilsin diğer üyelerin de oylarıyla... bu ayın üyesi seçilen arkadaşların her mesajında İmza gibi bir reklam banner ı bulunsun bu reklamdan elde edilen gelirin de belli bir yüzdesi o üyeye verilsin :D

Böylece reklamların üyelere de bir faydası olur :lol:
SDN için yeni reklam alanı açılmış olur :lol:
Para için de olsa TEKONOLOJİ konularında üyeler daha aktif olmaya çalışır :dirol:

------------------

Yeni Fikir:

Bu fikir biraz çalıntı alıntı :D

Şimdi SDN de üyeler her ay bir kişiyi ayın üyesi seçsinler...

İlk ay fikir sahibi olarak ben seçileyim :D

Sonra SDN Gittigidiyor, Hepsiburada, ya da herhangi başka bir teknoloji mağazası gibi kurumlardan biriyle Reklam anlaşması yapsın...

SDN forumlarında belli bir alanda Bu antlaşma yapılan sitenin reklamı bulunsun...

Atıyorum o alanın bedeli 500 lira
O firma SDN in ayın üyesi seçilen üyeye reklam karşılığında atıyorum 100 liralık Hediye Çek versin...
Geri kalan 400 lira reklam parasını da SDN e nakit olarak ödesin...

Hem üye kazansın hem SDN...

TazzzY

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
275
Pc ye format attıktan sonra Adblock kurmadım ve forumun her yerinin reklam olduğunu farkettim :D

Şimdi madem SDN reklamlardan para kazanıyor
Üyeler de kazansın :devil2:

Her ay TEKNOLOJİ konusunda en iyi paylaşımları yapan en çok soru yanıtlayan faydalı üyeler ayın üyesi seçilsin diğer üyelerin de oylarıyla... bu ayın üyesi seçilen arkadaşların her mesajında İmza gibi bir reklam banner ı bulunsun bu reklamdan elde edilen gelirin de belli bir yüzdesi o üyeye verilsin :D

Böylece reklamların üyelere de bir faydası olur :lol:
SDN için yeni reklam alanı açılmış olur :lol:
Para için de olsa TEKONOLOJİ konularında üyeler daha aktif olmaya çalışır :dirol:

O zaman SDN user sayısı 2 3 Milyonu geçer + Bunu kaldırıcak alt yapı zor :D Düşünce güzel ama uygulaması çok zooor :turned:

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Hayrola Kadir yolsuzmuyuz bu ara:D
Şaka bi yana işin ucunda para olduktan sonra olay kötü boyutlara taşınabilir.Konu çok farklı yerlere kayıp gidebilir.Pek hoş bir fikir değil bence.Aslında hediye verme olayını açığa kavuştursalar daha iyi olur:)

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Hayrola Kadir yolsuzmuyuz bu ara:D
Şaka bi yana işin ucunda para olduktan sonra olay kötü boyutlara taşınabilir.Konu çok farklı yerlere kayıp gidebilir.Pek hoş bir fikir değil bence.Aslında hediye verme olayını açığa kavuştursalar daha iyi olur:)

Yolsuzum walla :lol:

ama bu fikir bizim önceden bir ünv forumu vardı orada yönetimdeydim ve moderatörler şehirdeki kaferden öğrencilerin takılacağı yerlerden reklam alabiliyordu tabi reklam gelirinin belli bir yüzdesi foruma kalıyordu...
reklamı da imzamızda kullanıyorduk ordan aklıma geldi :yes:

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Daha önce kullanılan bir yöntemdi o zaman.Bu durumun olumlu ve olumsuz yönlerini tecrübeleriniz ile bizimle paylaşırsan belki yönetimin kafasına uyar:)Belkide bu fikirden yola çıkılarak daha farklı bir sistemde geliştirilebilir ama benim korkum burası çok göz önünde olan bir forum ve para işin içinde olursa olayın başka yerlere akıp gitmesi kaçınılmaz.

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
şimdi orda çok yerel bir durum söz konusuydu... Yani şehrin bir kafesine gidip bize reklam ver işte aylık şu kadar deyip reklam buluyorsun forumda da imzana ekliyorsun o reklamı bir ay boyunca paranın belli bir kısmı da foruma kalıyor... Hem forum reklam kazanmış oluyor hem üye para...

Ama SDN yerel reklamları alacak bir site değil... Zaten reklam vereni de çok...
Burda amaç SDN için reklam bulmak değil Üyelerin SDN in ruhu gereği Teknoloji konusunda çok faydalı olduklarında bir nebze de olsa bundan ellerine bir şey geçiyor olması :) Sonuçta bunun bir teşvik edici yönü de bulunuyor... Bir sorun gördüğünde ya şimdi buna kim uzun uzun açıklama yapacak diyerek üşenen bir üye bu ay ayın üyesi seçilmem gerek diyerek o konuya uzun uzun detaylı cevap verebilir :D
Ya da o konu hakkında cevabı bilmeyen bir üye ayın üyesi seçilmek için başka yerlerden araştırıp sorunun cevabını buraya taşıyıp sorunu olan arkadaşa yardımcı olabilir :)

Adobe İllustrator ile ilgili bir soru sormuştum zamanında daha cevap gelmedi :D
Mesela :D

Miroğlu_80

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Harbiden iyi fikir ozaman üye patlaması olur...

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
fikir güzel ama uygulama düşünülür mü bilemem.

yetkilibiri

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Katılıyorum SDN'ye de üyelerede maddi-manevi kazanç sağlar.

Uygulama pek zor değil. Hatta hiç zor değil.

Yönetimin değerlendirmesini öneririm.

Hello Kitty.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
104
bu uygulama hoşuma gitti :devil2:

Slokr

Profesör
Reaksiyon puanı
33
ben her tıkladığımda sdnye kazandırdığım için mutluyum karşılık beklemiyorum :D

Antibiyotiq

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
1k üye her birine 5 tl den = 5.000 tl..

ee adama ne kalıcak 10 kurusmu.zaten sdnnin aylık bu kadar geliri oldugunu dusunmuyorm.Eğer 1 tl istiyorsanız orasını bılemem :) ama 1.000 üye her birine 1 tl den. olmaz böyle şey :) fakat yarışma yapılarak haftalık yada aylık olarak uyelerden kazananlara armağanlar olabılır

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338

ee adama ne kalıcak 10 kurusmu.zaten sdnnin aylık bu kadar geliri oldugunu dusunmuyorm.Eğer 1 tl istiyorsanız orasını bılemem :) ama 1.000 üye her birine 1 tl den. olmaz böyle şey :) fakat yarışma yapılarak haftalık yada aylık olarak uyelerden kazananlara armağanlar olabılır

Her üye para kazansın demiyorum..

Her ay Teknoloji konusunda en faydalı üye diğer üyelerin oyları ile seçilir.
Bu bir ay boyunca bu üyenin imzasında reklam yer alır...
O reklamın belli bir kısmı o üyeye verilir...

Yani her ay bir üye Yönetimin bonkörlüğüne göre 3 üye...

Atıyorum 1 Banner reklam aylık 50 lira olarak düşünelim...

SDN o aylık 50 liranın 25 ini O ayın üyesi seçilen üyeye verecek...

O üyenin imzasında 1 ay boyunca bu reklam yayınlanacak...

Sdn de Aylık 25 lira fazladan kazanmış olacak...

üç üye olursa 75 lira... 10 ayda 750 lira :D

Şimdi SDN için de yeni bir reklam alanı oluşmuş olacak...

Bir şekilde sembolik de olsa faydalı üyeler ödüllendirilmiş olacak...

Üyelerin seçimi...

Ayın üyesi seçilecek üyeler SDN in alanı içinde Teknoloji, Donanım, Yazılım, Programlar vs gibi konularda en çok paylaşım yapan en çok üyelerin teknoloji konusunda sordukları sorulara yardımcı olacak cevaplar veren üyelerden seçilecek...

Bir şekilde bu alanlarda paylaşım yapılması teşvik edilecek...
Sonuçta forumda teknolojinin ağırlığının diğer konulara nazaran düşmeye başladığı şeklinde eleştirilere de forumun muhtelif konularında rastlıyoruz...

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26

Konuyu anlamadığını varyasayark tekrar okumanı öneririm.

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Yeni fikir ilk mesaja eklenmiştir lütfen ilk mesajda yeni fikri okuyunuz :D :D :D

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
sımdı soyle bı olay var

sen 500 u her kosulda alabılıyoken neden bu uygulamayı yururluge koyup 500 yerıne 400 alsın :D zaten yeterınce uyeye sahıp zaten yeterınce para kazanıyo (ıcını bılemeyız tabı) neden daha az alısnkı :D

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
sımdı soyle bı olay var

sen 500 u her kosulda alabılıyoken neden bu uygulamayı yururluge koyup 500 yerıne 400 alsın :D zaten yeterınce uyeye sahıp zaten yeterınce para kazanıyo (ıcını bılemeyız tabı) neden daha az alısnkı :D

Troy zamanında şu başlıkta böyle demişti http://forum.shiftdelete.net/sdn-hab...egisiklik.html

Troy dedi ki:
forumda bir alanı google reklamlarına ayırıp, geliri üyelerle paylaşma gibi bir fikrim var ama bakalım...

lutfu

Asistan
Reaksiyon puanı
4
çok güzel fikir

bu aralar www.uyananlar.com adlı site sahipleri insanlara para kazandırma yollarını anlatıyolar bi nevi dolandırıcılıgın peşindeler