SDN kamuoyuna duyurulur

Tommy Vercetti

Müdavim
Müdavim
Katılım
12 Aralık 2012
Mesajlar
2,630
Reaksiyon puanı
1,648
Puanları
358
Yaş
29
Merhabalar. 6 Şubat günü siyaset bölümündeki bir konuda (kim bu gamzeli) nickli bir üye ile yaşadığım hakaret içeren konuşmalar sebebiyle bölüm sorumlusu (Aesir) nickli moderatör tarafından aynı gün siyaset banı yedim. O günden bugüne kadarki süreçte (jack reacher) (sardaukar) vs gibi üyelerin defalarca kez hakaretten dolayı ban yediğini, ve bu banların sadece bir kaç gün sürdüğünü gördüm. Benim banım ise 6 şubat gününden beri, yani tam 70 gündür kesintisiz devam etmektedir. Aesir nickli moderatör banımı tamamen keyfi bir şekilde sürdürmektedir. Banımın ne zaman kaldırılacağını sorduğumda gün sayısı belirtmeden; bir süre daha böyle kalacaksınız demiştir. Yani benim keyfim ne zaman yeterse o zaman kaldırırım demektedir. Bu bir moderatöre yakışmayan bi davranıştır. Moderatörler üyeler arasında adaletli davranmalıdır. Bir moderatör bir üyeye kendisi gibi düşünmediği için bu şekilde bir yaptırım uygulayamaz. Örnek gösterdiğim üyelere, hakaret içeren konuşmaları sonucunda, siyaset bölümünde bulunan (tıp oynayan üyeler) konusunda da görülebileceği üzere gün sayısı belirterek ceza vermiştir. Ve bu cezalar hep bir kaç gündür. Bana gelince ise süre belirtmeden keyfim ne zaman yeterse o zaman demektedir. Buna müsaade edilmemelidir. Gereğinin yapılmasını umarak özellikle adminlere, ve sdn üyelerine duyurulur. Saygılar.

@Creative
 

Dora

Dekan
Emektar
Müdavim
Katılım
26 Ocak 2018
Mesajlar
5,743
Reaksiyon puanı
9,804
Puanları
1,708
Yaş
31
Kibirli bir insanım. Ne yüzle konu açtın merak ettim.

Üyeye hakaret - 3 Gün
Siyasî parti liderine hakaret - 5 Gün
Tartışma ortamı yaratmak - 7 Gün
Üyeyi terör örgütü ile bağdaştırmak - 60 Gün

Senin için titizlik ile hazırladım. Ve;

Screenshot_20200416-223223.jpg


Bu arada ismim ÆSir. Bir sorunun olduğu zaman özel mesaj atarsan her zaman, herkese yardımcı olurum. Yeter ki ukala yazılar duvarımı pislemesin.

Eğer bana kalsaydı bir üyeye terör içerikli ağır hakaret yapan birine süresiz ban verirdim. Bu hakaretin affı olmaz. Ama adalet.


Ve sardu için konuşacak olursak o forumda bile yok şu an.
 

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Katılım
12 Temmuz 2015
Mesajlar
17,653
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
13,239
Puanları
4,958
Yaş
21
Kendim eskiden sorumlu olduğum bölüm hakkında konuşacak olursam(Donanım ve Bilgisayarlar), yanlış bilgilendirmelerin bol bol olduğu bir ortamda düzelene kadar @VECTORRR 'e erişim engeli talebinde bulunmuştum admine ve engellemiştik kendisini o bölümlerden. Sizin kadar olmasa da 1 ayı geçkin süre yazamadı o bölümlere. Kendisi de hatalarının farkına vardı ki erişimi açıldı. Şu an bir sıkıntı göremiyorum kendisinde ve bence gayet de canlılık katan bir üye bölüme.

Size gelecek olursak, bence hatanızı kabullenip özür dilemeyi denemelisiniz.
 

Görkeem

Profesör
Katılım
22 Ağustos 2019
Mesajlar
4,063
Reaksiyon puanı
3,389
Puanları
293
Moderatorün yukarı da attığı kurallar gereği öyle bir ceza almışsınız , konuya beni de yazmışsın da ben sınırı aşmıyorum :D
 

dogukan_t15

Öğrenci
Katılım
9 Nisan 2016
Mesajlar
76
Reaksiyon puanı
32
Puanları
18
Yaş
34
Siyaseti siyasetten çıkaran herkes benim gözümde kalıcı ban yemelidir. İsterse bir üye en azılı suçlu partiyi savunsun ama edebiyle , T.C kanunlarını hiçe saymadan sadece fikir belirtirek yapsın . Olay provoke ve hakarete gelirse kimse susmaz burda. Gördüğüm kadarıyla forumlarda çok aşırı dozda yersiz ve hakarete yönelik eleştiri dönüyor . Admin süper mod veya modlar işlerini yaptıkça bu kez suçlu muamelesini görüyor . Normal bir üye benim gibi forumda 1 saat keyfi zaman geçiriyorsa , site yöneticileri belki backroundda 5 saat zaman geçiriyor sorunları düzeltmek için . Bu dogrultuda düşünmek gerek
 

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Katılım
12 Temmuz 2015
Mesajlar
17,653
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
13,239
Puanları
4,958
Yaş
21
Kime neden ders oluyor? Forumu düzene sokmak istememiz hatalı bir davranış mı?
 

Metin_Aslantürk

Profesör
Katılım
18 Aralık 2019
Mesajlar
1,008
Reaksiyon puanı
660
Puanları
293
Sayın Hakkı Alkan a bu konuda kendisine teşekkür ederiz.....konu ile ilgilendiği için kendisine teşekkürü bir borç biliriz....
 

Yeşil Okçu

Profesör
Katılım
9 Haziran 2016
Mesajlar
4,256
Reaksiyon puanı
1,809
Puanları
293
Moderatörlerin hepsi işini çok iyi yapıyor. Ve her zaman bizim iyiliğimizi düşünüyorlar. Yazdıklarınıza bakılırsa ban yemeniz lazım ama belirli bir bölümden kısıtlanmışsınız. Ben herhangi bir sorunum olduğunda özelden herhangi bir moderatore yazdığımda sorunumun çözüleceğinden eminim ve çözüldüğüne de şahit oldum.Başkalarını yargılamadan önce insan bi kendine bakmalı. Ben ne yaptım diye kendini sorgulamalı.
Teşekkürler SDN Moderatörleri.
 

ThorJ

Dekan
Emektar
Müdavim
Katılım
14 Haziran 2019
Mesajlar
7,407
Çözümler
25
Reaksiyon puanı
9,805
Puanları
2,008
Hakaret konusunda hassasım, kim kime hakaret etti umurumda olmaz, ama burası ortamı değil arkadaşlar. Oturup da burada konu açıp şov yapmak değil amaç. Ayrıca bütün modların da iyi çalıştığını düşünüyorum. ÆSir’e de laf etmeyin, hak etmişsiniz demek ki, adam sizi banlamış. Burada konu açıp milleti ayağa kaldırmanın bir mânası yok. Bana kalsa zaten Siyaset bölümü forumlarda olmamalı, bu tür karışıklıklara sebep oluyor.
 

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Katılım
3 Eylül 2019
Mesajlar
10,693
Reaksiyon puanı
13,063
Puanları
4,958
Siyaset bölümünde adalet terazisinin kalibrasyonu bence sakat :(

Siyaset bölümünün mantığı çok yanlış bence zaten. Bir tartışma veya fikir alışverişi bölümü gibi değilde.

Bazı arkadaşlar orayı sabah akşam aynı haber sitesinin haber başlıklarını açıp altına 4-5 sayfa haberi kopyalıyor al sana siyaset diyor. Boş beleş sanki parti propagandası ve reklamı yapılmaya çalışılıyor.

Hiçbir konuya kendi fikrini katmak yok Neden-Sonuç ilşkisi aramak yok bir sonuca varmak yok haberin kaynağını veya doğruluğunu sorgulamak yok kopyala geç üstüne. Aynı haber 1-2 gün ara ile tekrar tekrar kopyalanıyor yada.
 

HÜDHÜD

Rektör
Katılım
5 Mayıs 2017
Mesajlar
10,090
Reaksiyon puanı
6,550
Puanları
293
Yöneticiler hangi seviyede olursa olsunlar adaleti, kendi düşünceleri veya yakın buldukları, destekledikleri üyeleri öne çıkararak sağlayamazlar. Kimisine çok ceza kimisine ödül gibi uyarı-ceza olursa samimiyet kaybolur. Bu konuda fikirlerini beyan eden herkesin de açık yürekli, korkmadan yazması gerekir. Ben açık açık yazıyorum, @ÆSir inşaALLAH bizim cenaba daha bi güzel yaklaşım sağlarsın, benim de daha önceden seninle anlaşmazlıklarım olmuştu... Yönetim sende olabilir ama yaklaşımın hoşgörülü ve adaleti en güzel bir şekilde olmalı. Burada tartışma niyetinde değilim onu da bilesin, zamanı geldi yazayım dedim.
 
Katılım
12 Mart 2011
Mesajlar
35,203
Reaksiyon puanı
10,315
Puanları
293
Forum sahibi olarak en iyi hakkı bey durumu anlar ve çözer , şikayet yada üzülecek bir mesaj göremiyorum ,siz o şekil anlamışsınız
Hakkı bey forum sahibi olsa da yönetimini tamamiyle admin olarak atadığı arkadaşımızın şahsında yönetim kadrosuna emanet etmiştir. Bazen foruma girip yorum yazıp görüş belirtse de hepsi o kadar, daha fazla karışmaz. Karıştığını da pek görmedim.
 
Üst