SDN forumu ve ingilizce

intricate

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Türkçe'nin güzel kullanılmasını destekleyen -buna tamamen katılıyorum- ve yine başlığın yanlış yazılmasının ceza sebebi olan bir forumda mesaj attıktan sonra ingilizce bir mesajla karşılaşmak bana ironik geldi..

"Thank you for posting! Your post will not be visible until a moderator has approved it for posting."

Sonra daha dikkatli incelediğimde forumun bir çok yerinde ingilizce kelimeler olduğunu gördüm. Bu kelimeleri de çevirmeyi düşünüyor musunuz.

emubaltaci

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
129
nerelerde olduğu söylerseniz hemen çevirelim. diğer arkadaşlarda karşılaştıkları ingilizce kelimeleri söylesinler lütfen

YoungClever

Profesör
Reaksiyon puanı
2
kesinlikle haklısın.. ancak kullanılan forum yazılımı (vbulletin di sanırsam) temelde ingilizce olduğu için her kısmını türkçeleştirmek zor olabiliyor.. kendi forum yazılımını yazmak da oldukça zor hatta gereksiz bir işlem (açıklar vs).. eğer mümkünse kesinlikle türkçeleştirilmeli.. site yöneticileri bu konuda birşeyler üretmeli bence..

nerelerde olduğu söylerseniz hemen çevirelim. diğer arkadaşlarda karşılaştıkları ingilizce kelimeleri söylesinler lütfen

arkadaş söylemiş zaten nerede olduğunu..

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Siz nerede karşılaşıyorsunuz bu mesajla? Konu açarken mi? Ben hatırlamıyorum da. karşılaşmanızında sebebi forum yazılımının ingilizce olmasıdır. O bölüm tercüme Türkçeleştirilmemiş demek ki. Çokta ciddi bir sorun olacağını düşünmüyorum. Forumda ki Türkçe hassasiyeti daha çok, Türkçemizi düzgün kullanmak adınadır.

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Bir de ceza sisteminde uyarılırken gönderilen mesaj ingilizce sayın modum
Dear Romantic,

You have received an infraction at SDN.

Reason: ************
-------
-------

This infraction is worth 3 point(s) and may result in restricted access until it expires. Serious infractions will never expire.

Pesimistyle!

Profesör
Reaksiyon puanı
50
Siz nerede karşılaşıyorsunuz bu mesajla? Konu açarken mi? Ben hatırlamıyorum da. karşılaşmanızında sebebi forum yazılımının ingilizce olmasıdır. O bölüm tercüme Türkçeleştirilmemiş demek ki. Çokta ciddi bir sorun olacağını düşünmüyorum. Forumda ki Türkçe hassasiyeti daha çok, Türkçemizi düzgün kullanmak adınadır.
Doğruya doğru olması lazım madem öyle ya o kuralın kaldırılması lazım ya da ingilizce olan bölüm Türkçeleştirilmeli..

emubaltaci

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
129
Bir de ceza sisteminde uyarılırken gönderilen mesaj ingilizce sayın modum

çevirildi
Türkçe'nin güzel kullanılmasını destekleyen -buna tamamen katılıyorum- ve yine başlığın yanlış yazılmasının ceza sebebi olan bir forumda mesaj attıktan sonra ingilizce bir mesajla karşılaşmak bana ironik geldi..

"Thank you for posting! Your post will not be visible until a moderator has approved it for posting."

Sonra daha dikkatli incelediğimde forumun bir çok yerinde ingilizce kelimeler olduğunu gördüm. Bu kelimeleri de çevirmeyi düşünüyor musunuz.
çevirildi

Buralarda da var.

Gündem bölümüne mesaj attıktan sonra..

siz forumunun ingilizce dil paketini kullanıyorsunuz. forumda en alt sol köşede (Powered by vBulletin® Version 3.8.3) üstündeki kutucuktan türkçeyi seçin düzelecek gösterdiğiniz yerler

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Buralarda da var.

Gündem bölümüne mesaj attıktan sonra..

Hocam siz forumu direk ingilizce kullanıyorsunuz Sorunu düzeltmek için kırmızı alandaki açılır menüden Türkçe seçeneğini seçtiğinizde sorun düzelecektir.
29cnnv4.jpg

intricate

Profesör
Reaksiyon puanı
12
hemen çevirdiğiniz için teşekkürler.:thumbup:

stajer

Profesör
Reaksiyon puanı
20

nerelerde karşılaştığımızı hemen söyleyim; konuyu açan arkadaşta dahil olmak üzere üyelerimizin isimlerinde karşılaşıyoruz ..

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24

ben bunu Anıl'a söyleyeli 1 seneye yakın olacak :)

kaberdey

Profesör
Reaksiyon puanı
87
Daha önce de böyle bir konu açılmıştı ama hiç hareket olmamıştı
ben de her konuda sağ üstte bulunan "LinkBack" ve " Thema bewerten" kısımlarından rahatsız olduğumu belirtmiştim ama belirttiğimle kalmıştım :)

YoungClever

Profesör
Reaksiyon puanı
2
İngilizce değil, almanca bile var.. üst kısımdaki "Thema Bewerten" i de düzeltirseniz sevinirim :)

MeLankoLia

Profesör
Reaksiyon puanı
1
evet üst kısımdaki Link Back ve Theheme Bewerten ve meaj asltlarındaki M.Q ve Q.R butonları.

quasimodo

Profesör
Reaksiyon puanı
57
sitenin kurulduğu tabanın dili ingilizce
maksat sizlerin yazım dilinin anlaşılabilir türkçe kelimelerden seçilmesidir bu türkçemize girmiş yabancı kelimelerde olabilir
kastedilen emoca veya msn de kullanılan bozulmuş dumura uğratılmış kelimeler

bulmeh

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Birde albümlere eklediğim yorumu düzenleyip kaydettiğimde geliyor.
Bilginize

MeLankoLia

Profesör
Reaksiyon puanı
1
üyelik tarihindeki ay isimleri de ing.
düzeltilirse sevinirim.