SDN Fenerbahçe Kulübü

Korpe

Rektör
Katılım
2 Ağustos 2009
Mesajlar
10,159
Reaksiyon puanı
16
Puanları
0
[MENTION=32823]lord87[/MENTION] hoş geldin :)

Merhaba arkadaşlar.

Bu sayfa da, diğer takım oyuncularına hakaret etme hakkınız var mı? Lütfen, elinizi vicdanınıza koyup da cevap verin.

Bunlar yüzünde ceza versek, biz mi suç olacağız şimdi?

Diğer sayfalara bakarmisin, ortaliği germek için çaba sarf eden arkadaslar için bir fikriniz varmıdır.?

fbahcede_demokrasi_yok.jpg


Fenerbahçe camiasının önemli isimlerinden ve Aziz Yıldırım'a yaptığı muhalefet ile tanınan Tahir Kıran, Kanalturk'te yayınlanan Futbolizm programına konuştu.
İşte Tahir Kıran'ın açıklamalarından öne çıkanlar...
[h=4]'FENERBAHÇE'DE DİKTA REJİMİ VAR'[/h] "Fenerbahçe'de yıllardır olan şey hedef şaşırtma taktiği yine devreye girdi. Aykut Kocaman'ın istifası da taktik. Amacına da ulaştı. Herkes bunu konuşuyor. Hiç kimse Karabükspor'a nasıl yenildi diye bahsetmiyor. F.Bahçe'de bir yönetim, demokrasi diye bir şey yok. F.Bahçe kulübünde bir dikta rejimi var ve o diktanın başında da bir isim var. O ne derse o oluyor. 14 senedir Başkanım sen en iyisini yaparsın diye diye böyle bir insan yarattı bu toplum."
[h=4]'KİMSE YILDIRIM'A 'GİT ŞİKE YAP' DEMEDİ'[/h] "14 senede 4 şampiyonluk, 1 tane de şaibeli şampiyonluk. Bu lekeyi kulübe süren bir adam orada durabiliyorsa... Şu 3 temmuz sürecine bir bakalım ismi geçen şahısları ele alalım nerelerde? Hepsi güçlenerek eski konumlarından daha iyi yerlere gelmişler. Hiçbir Fenerbahçeli Aziz Yıldırım'a git şike yap demedi ki? Mahkeme şikeye karar verdi ki bu cezayı verdi. "
[h=4]'ALEX'İ VOLKAN DEMİREL GÖNDERDİ' İMASI...[/h] "Ben Fenerbahçe'nin haini değilim. Meireles'e neden 25 milyon euro verildi neden Emre gönderildi neden Alex gönderildi diye soruyorum sadece. Alex'in sonunu bence birkaç tane oyuncu hazırladı. Havalanına da sadece Semih'in gitmesi her şeyi ortaya koyuyor."
Kim bu isimler şeklinde sorulan soruya, "İsim vermek istemiyorum." diyen Kıran, "Acaba bu isimler Emre'yi de mi gönderen isimler olabilir mi? Hani birinci kaptan çıktı, ikinci kaptan gitti.." cümlesine ise "Şu anda Fenerbahçe'nin kaptanı kim acaba?" şeklinde imalı bir yanıt verdi.

Kaynak
 

Korpe

Rektör
Katılım
2 Ağustos 2009
Mesajlar
10,159
Reaksiyon puanı
16
Puanları
0
[h=1]Aziz Yıldırım'dan Aykut Kocaman'a: Dile benden ne dilersen[/h][h=2]Aykut Kocaman'ı istifadan vazgeçirmek için önceki gece yarısı Samandıra'ya giden Başkan Aziz Yıldırım'ın, “Bu takımı ligde olmazsa Avrupa'da şampiyon yapabilirsin. Hangi futbolcuyu istersen alacağım” dediği belirlendi.[/h]
fft104mm2050767.jpg
Karabükspor maçı oynanırken tribünlerden yükselen “İstifa” sesleri üzerine, Aykut Kocaman’ın görevi bırakabileceğini sezerek, bitiş düdüğünün ardından soyunma odasına koşan ve “Kesinlikle böyle bir şeyi düşünme” nasihatında bulunan ancak hocasının görevi bırakmasına engel olamayan Başkan Aziz Yıldırım, daha sonra soluğu Samandıra Can Bartu Tesisleri’nde aldı. Yönetici arkadaşları Ömer Temelli, Hakan Dinçay ve İsfendiyar Zülfikari ile birlikte saat 24:00’te tesislere varan Yıldırım, burada Kocaman ile yaklaşık bir saat süren bir görüşme yaptı. Yıldırım’ın, “Senin bırakmanla hemen düzelecekse, istifanı kabul edeyim. Benim bırakmamla da aynı şey olacaksa ben de bırakayım. Hatta ikimizin birlikte bırakması ile her şey düzelecekse bırakalım. Ancak ben buna ihtimal vermiyorum. Senin şu anda bırakman hem Fenerbahçe’yi hem de bizleri zor durumda bırakır. Lig’de henüz hiçbir şey bitmedi. Daha önümüzde 17 maç var. 9 puan geriden gelip, şampiyon olduğumuzu unutma. Ayrıca ligde olamasak da, Avrupa’da bu takımı şampiyon yapabilirsin. Bu konuda yönetim olarak üzerimize ne düşüyorsa, fazlasıyla yapacağız. Hangi futbolcuyu istersen transfer edeceğim. Sana bu konuda açık çek. Kararını geri almanı istiyorum. Sezon biter, oturur, ne olup olmayacağına karar veririz. Ama şimdi olmaz” dediği belirlendi.

Aykut Kocaman’ın karnesi


- İlk döneminde Fenerbahçe’yi 2010-2011 sezonunun Süper Lig Şampiyonu yaptı
- 2011-2012 sezonunda şampiyonluk son hafta kaybedildi, Süper Ligi 2. sırada tamamladı
- Fenerbahçe’ye 28 yıl sonra Türkiye Kupası’nı kazandırdı
- İlk sezonunda Şampiyonlar Ligi’ne ön elemede, Avrupa Ligi’ne de 1. turda veda etti
- 2011-2012 sezonunda Fenerbahçe TFF kararıyla Şampiyonlar Ligi’nden men edildi
- Süper Kupa Finali’nde Galatasaray’a kaybetti
- 2012-2013 sezonunda Şampiyonlar Ligi’ne 1. Turda veda eden Fenerbahçe, Avrupa Ligi Grupları’nı lider tamamladı ve bir üst tura kaldı

Kaynak

Hangi sayfa da? Varsa onlara da gereken yapılır.

bizim mesjalarımız sılındi ,üstelmedık onlar gergınlık yaratmak ortamı germek ve satasmak ıcın cabaladıalr ve onların mesajları halen oralar da bakarsan diğer sayfalara gorürsün kardesim..
 

|BeyabaN|

Profesör
Katılım
18 Mayıs 2008
Mesajlar
3,249
Reaksiyon puanı
9
Puanları
0
silinen mesajlar 484. sayfa ve sonrasında,
mesajlar silindi konu kapandı uzatmanın bir anlamı yok, bundan sonra sıkıntı olacağını tahmin etmiyorum
 

Korpe

Rektör
Katılım
2 Ağustos 2009
Mesajlar
10,159
Reaksiyon puanı
16
Puanları
0
[MENTION=84327]deatmania[/MENTION] yorumda ne vardi?
 

Korpe

Rektör
Katılım
2 Ağustos 2009
Mesajlar
10,159
Reaksiyon puanı
16
Puanları
0
Sayın Korpe,

SDN Forum tarafından bir uyarı aldınız.

Nedeni:
-------
Huzur Bozucu Tartışmalar Oluşturmak

Huzur Bozucu Tartışmalar Oluşturmak

Gençler özelden mesaj atacağım dikkate alın.
 

Militarist

Dekan
Katılım
4 Mayıs 2008
Mesajlar
7,615
Reaksiyon puanı
130
Puanları
243
Ben de bu konudaki 1 yorumdan dolayı 10 puanlık ceza almışım. Süresi dolana kadar ne bu konuya ne de bir başka bölüme yazmama kararı aldım. Görüşmek üzere. Hoşçakalın.
 

Korpe

Rektör
Katılım
2 Ağustos 2009
Mesajlar
10,159
Reaksiyon puanı
16
Puanları
0
aynen kardesim :) en azından neyi ne oldugu ortaya cıkıyor ..
[MENTION=142972]tambjk[/MENTION] :) selam dostum !
 

Korpe

Rektör
Katılım
2 Ağustos 2009
Mesajlar
10,159
Reaksiyon puanı
16
Puanları
0
Mehmet Baransu yapılan operasyonun şike operasyonu değil siyasi bir operasyon olduğunu ağzından kaçırdı. Biz zaten biliyorduk hacı.

http://m.sporx.com/iphone/haber_detay.php?frm_id=308496&
 

Whisper1907

Profesör
Katılım
15 Haziran 2009
Mesajlar
4,512
Reaksiyon puanı
24
Puanları
0
Böyle futbolun (buna futbol denirse), böyle yönetimin, böyle takımın, böyle sporun, böyle huzursuz bir ortamın......... Takip etmemeye çalışmakla en iyisini yapıyorum. Size de tavsiye ederim. Selamlar :)
 

Korpe

Rektör
Katılım
2 Ağustos 2009
Mesajlar
10,159
Reaksiyon puanı
16
Puanları
0
aleyküm selam [MENTION=70615]erjan[/MENTION]

BURADAYIM...


Cumartesi akşamı saat 6 civarı. Köfte ekmeğimi kemirerek Yoğurtçu Parkı’na varıyorum. Meireles’e verilen saçma sapan cezayla ilgili istişareler bitince “Ee, kadro nasıl” sorularını Twitter kurcalamaları takip ediyor. “E güzel? Ofansif bir onbir” tespitlerini “Nihayet” serzenişleri izliyor. Çoğunluk memnun. Karabük’ün 5 kadro dışı başka maç öncesi olsa ne biçim isyan ederdik diyip gülüşüyoruz. “3-1 biter” diyorum. Skoru biliyorum, kazananı bilemiyorum.

Deplasmanda Galatasaray’ı aynı skorla mağlup eden Karabük’ün başa bela olma olasılığı, LuaLua’nın nasıl savunma perişan eden biri olduğu muhabbetleriyle stada gidiliyor.

Sonrası malum. “Şike şike” diye bağıracak kadar şirazeler kayıyor. Bunun yüzünden bir ara dışarı davet edilen Türk Telekom tribünü sakinlerinin önce “Dışarda Allah’a emanet olun” nidaları, sonra da demirleri aşarak Fenerium üste girmeye başlamalarıyla hiç yapmadığım şeyi yapıp mecburen maç bitmeden çıkıyorum.

Stadda olan bitenin içinde pek çok çirkin şey var. Fenerbahçeli futbolcuların sahada oynadığı (daha doğrusu “oynamadığı”) futbol ilk üçe girer. Parktayken ideal gözüken onbirin ciddi şekilde yalan olması, içerik olarak ofansif olmanın gerçeğe her zaman dönüşemeyeceği gerçeği yüzlere çarpılıyor. İddiasız maçlarda bir şekilde kendini gösteren Krasic kayboluyor örneğin. Taraftarın gözüne bir türlü giremeyip kendini Kasımpaşa’da bulan Özer Hurmacı’dan tek farkı futbol şansıyla bulduğu gollerle başladığı faal Fenerbahçe kariyeri olan Sezer Öztürk’e sahadaki tek topun yetmemesi gerçeği. Basit oynamayı zûl gören kafanın demode ve deforme yansımaları. Gittikçe taşan sabır. Volkan’ın önlenemez formsuzluğuyla yediği tuhaf goller, o gollere seyirci kalan her topta paspas olan savunma merkezi. Ne hücum ne savunma yapabilen bekler. Kariyeri sayfalar tutacak isimlerin sıkıştıkları her yerde topu Salih çocuğa verme kolaycılığı. Saymasam olmaz mı?

Velhasıl, üçüncü golden sonra, artık gelmesi kaçınılmaz olan istifa çağrıları. Okul Açık’tan başlıyor, stadın her yerine sirayet ediyor. Tepkidir, hemen her tepki gibi, üslubunca olduğu sürece haklıdır da. Anormal koşullar altında geçen 1.5 sezon, bunun en çok mağduru olan da tribündekiler. Hep yutulan şeyler, hep ertelenen tepkiler. Hasbel kader saha içi tamamen dibe vurduğunda tutulamaz hale geliyor ve patlıyor. Bir şeyi lafla anlatmayı sevmeyen, onun yerine yumruk, kafa ve tekme tercih eden yurdum insanı, tribünlerde “kendini ifade etmeye” başlıyor, işin suyu çıkıyor.

Maç sonu beklenen şey oluyor ve Aykut Kocaman epeydir cebinde gezdirdiği istifasını açıklıyor. Başkanı ise istifa konusunda epeyi uzman, “Kabul etmiyoruz” diyor. Sahada zerre çaba sarfetmeyen futbolcular Samandıra’ya koşuyorlar hocalarını iknaya. “Sahada koşsaydınız Samandıra’ya koşacağınıza” diyenlere kızamayıp acı acı gülümsüyorsunuz. “Tanıdığım Kocaman geri adım atmaz, vazgeçmez” diyoruz, olasıdır ki yanılıyoruz.

Künyesi bozuk geldi göreve. Kim ne derse desin. Çok yakın zamana kadar ciltletilebilecek özgeçmişe sahip adamları çerez niyetine tüketen camiada Daum gibi bir cambazın tepesine konarak renklerine dönmek riskti. Bile bile aldı, “Belki bir şeyler değişir” diye. Aklındaki oydu çünkü, oyuna, sahaya bakışı hayata bakışı gibiydi; bozuk çarpık çok şey var, belki bir iki tanesini düzeltebilirim.

Bunun için gerekli tevazunun fazlası vardı. İçten pazarlıklılıkla karıştırıldı. Pek çok şeyi kendisinden daha öne koydu, tribüne oynamadı, kendisini yakmak pahasına çok kereler başkalarının on kere, yüz kere söyleyeceği şeyleri söylemedi. Söylediği pek çok şey, onları asıl söylemesi beklenenlerin yokluğunda o tribünlerin derinine işlese de yetmedi, yetemezdi de. Bu ülke o ülke değildi.

“Emre ve Alex’i gönderen adam” oldu. İki kez fiilen saldıran oyuncuyu takım menfaati gözetip takımda tutan, gittikten sonra bile arkasından konuşmayan adam “gönderen” oldu, sözleşmesi bitince giden oyuncu için. Yerine istediği adamları bir türlü bitiremeyen yönetim değil, o oldu suçlusu.

Topyekün içine edilen bir iletişim kabızlığı sonrası kadro dışı bıraktığı takımın efsanesi “Ben bir de başkana sorayım” deme cüreti gösterirken, o bunu diyenin heykelinin açılışındaydı birkaç gün öncesinde.

Duruşu, ifadesizliği, dışa yansıtmamayı seçtiği heyecanının verdiği donukluk karşı figürlerinde hep aksiyle yer aldı. Abartılı el kol hareketleri, biraz daha abartılsa surattan fiilen yere düşecekmiş gibi duran mimikler, sözde üstü kapalı sözel küçümsemeler.

Bütün bunların yokluğu Aykut Kocaman’ı herhangi işyerinde olasıdır ki yan yana çalıştığınız ve her terfide hep hakkı yeniliyormuş gibi hissettiğiniz adamlardan biri gibi yapmıyor mu? “Satışı yok”. Devir ise satış devri. Az iş yapanın, çok kaytaranın fazla mesai saatlerinde müdür katlarında gezip “Buradayım” dediği devir. Çok işi az zamanda kalitesiz yapanın, az işi çok zamanda kusursuz yapana tercih edildiği devir. Yüzyüze canım cicimleri dilinden düşürmeyip, sırtını döner dönmez suratıyla çemkirenlerin hızla yükseldiği devir. Kendi mutluluğunu diğerlerinin mutluluğu karşısında değersiz görüp ikinci plana atanların her daim mutsuz olduğu, mutsuz kaldığı devir. Takım arkadaşını evire çevire dövenin hiçbir şey olmamış gibi işine devam etmesinin yöneticilik açısından “iyi örnek” olarak sunulduğu, buna karşın kendisine şişe fırlatanın sessizce gönderilmesinin senin boynuna ilmek olduğu devir. Senin bunu dile getirmemiş olmanın, o gün tribünde seni protesto edenlerin o ismi slogan olarak kullanmasına yol açacak pervasızlıkta bir devir.

Devir bu devir velhasıl. Fenerbahçe taraftarı Aykut Kocaman’ı neresinden tutacağını hiç bilemedi. Yapmak istediği şeyleri anlayan, ona empati yapıp onun yerine onun meramını anlatan pek az kişinin pek çok söylediği şeyleri kendisi söylemedi. Yaptığı işin kendisi adına konuşmasını tercih etti. Olmadı. Yaptığı işin sahadaki yansıması onun kendini ifade etmek istediği şekli almadı. Ya o yapamadı, ya sahadakiler beceremediler.

Sahada aksayan onlarca şey, geride kalan bir senenin onun vücudunda somutlaşan ideal lider pozisyonunu kulübede gösteremiyor olmasına dönüştü. Kafası karışık, senkronu bir türlü tutmayan, görev tanımlarıyla hareket eden bir hocanın takımı olma hüviyetinden çok uzak bir futbol gerçekliği sunan futbolcular Karabük maçından sonra birbirlerine bakıp “Sahada ne oldu yahu?” sorusuna ne cevap verebildiler? Nasıl bir çözüm bulma umudu yeşerttiler ki, sahada bilfiil imha ettikleri hocalarını ikna etmek için işe koyuldular, bunu bilmem mümkün değil. Açıkcası, bunun tersinir, çözümlenebilir, düzeltilebilir bir durum olduğundan da emin değilim. Belki bu yüzdendir, çocukluğumdan beli delicesine hayranı olduğum bu adamın bu devirde, bu düzen içerisinde, bu yüzsüzlüklere, tahammülsüzlüklere, gözü dönmüşlüklere daha çok maruz kalmamak adına istifasını geri almamasını için için umut ediyorum.

…sonra bir tweet düşüyor ekranıma şöyle diyor:

“Siyaset Aziz Yıldırım’ın taraftar üzerindeki gücünü kaybetmesini bekliyor. Kaybedince süreç daha hızlı işleyecek”

Donuyorum. Kocaman çerçeveden çıkar çıkmaz kurulan cümlenin soğukluğu karşısında donmak kelimesi bile epeyi harlı kalıyor hatta. Daha resmiyete dökülmemiş bir istifa ve o istifayı getiren tribün tepkisi Baransu gibilerde böyle bir ağız sulanmasına yol açıyorsa, haddine düşmeden “Dayan be” diyesi geliyor insanın. “Sen dayan be, bak ben de buradayım…”


Kaynak
 

Korpe

Rektör
Katılım
2 Ağustos 2009
Mesajlar
10,159
Reaksiyon puanı
16
Puanları
0
[MENTION=209475]iptal[/MENTION] diğer sayfalara bakarmisin kardesim vaktin var ise.
 

Korpe

Rektör
Katılım
2 Ağustos 2009
Mesajlar
10,159
Reaksiyon puanı
16
Puanları
0
CAS Hakemi Türker Arslan: "Meireles ile ilgili görüntülerde tükürme yok, 11 maçlık ceza 3 maça düşmeli."

CAS Hakemi Türker Arslan: "Merieles'in sadece hakeme hakaretten ceza alması gerekir."

CAS Hakemi Türker Arslan: "Bugün Tahkim Kurulu'nda görev yapsam, düşünmeden cezanın indirilmesi için oy kullanırdım."
 

mutahhar

Profesör
Katılım
14 Nisan 2009
Mesajlar
1,537
Reaksiyon puanı
15
Puanları
218
[MENTION=74929]Korpe[/MENTION], bir haberde alex ve emre'nin gidişinin ardında volkan'ın olabileceğini okudum. bir bilgin var mı bu konuda ?
 

Korpe

Rektör
Katılım
2 Ağustos 2009
Mesajlar
10,159
Reaksiyon puanı
16
Puanları
0
A-4dGuCCAAAnhzg.jpg:large


@Korpe, bir haberde alex ve emre'nin gidişinin ardında volkan'ın olabileceğini okudum. bir bilgin var mı bu konuda ?

Volkan gitçeğini sanmiyorum azizin has adamı okadar kolay da bırakmaz kımse ama gecenlerde bir haber de avrupa ya gidilcek diye bir mevzu vardi.Medya miz sağolsun onuda kılıfına sokar ..
 
Üst