SDN Beşiktaş Kulübü

soner23

Profesör
Reaksiyon puanı
62
pesimist,
Elbruz46,
tambjk,
Mai Nai,
keyloger,
WarriorEagle,
ylcntrs,
mazruf,
soner23,
django,
Liweru,
kosasker,
Uranos,
friendly
TheDestroyer35
barıs772

Güncel

Yokmu artıran çıkın ortaya gizli Kartallar :)

İyi akşamlar arkadaşlar listeye bir kişi daha ekleyin

@Blackout

friendly

Rektör
Reaksiyon puanı
671
pesimist,
Elbruz46,
tambjk,
Mai Nai,
keyloger,
WarriorEagle,
ylcntrs,
mazruf,
soner23,
django,
Liweru,
kosasker,
Uranos,
friendly
TheDestroyer35
barıs772
Blackout
köroglu

Güncel...

Evet arkadaşlar forumumuzun kartallarını buraya bekliyoruz kaydınızı yaptırın.
Kayıt ücretsizdir. :D

friendly

Rektör
Reaksiyon puanı
671
İşte Adalı'nın kararı!

iste_adalinin_karari_1369287623.jpg

Beşiktaş'ta eski asbaşkanlardan olan Serdal Adalı, 8-15 Haziran tarihlerinde yapılacak genel kurulda Başkan Fikret Orman'ın karşısına rakip olarak çıkacak.

Adalı'nın camia ile yaptığı görüşmelerden sonra böyle bir karar aldığı öğrenildi.

BUGÜN İSTİFA EDİYOR

Halen Türkiye Jokey kulübü Başkanlığı'nı yürüten Adalı'nın bugün istifa ederek Beşiktaş Başkanlığı için çalışmalara başlayacağı öğrenildi.

[URL="http://www.takvim.com.tr/Besiktas/2013/05/23/serdal-adali-kararini-verdi"]Takvim[/URL]

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Gönlümüzün başkanı Serdal Adalı adaylığını koyarsa işler biraz değişir gibime geliyor. Ne diyorsunuz ?

friendly

Rektör
Reaksiyon puanı
671
@kosasker ben şahsen istemem.
Öyle yada böyle şike sürecinden kalma bir şaibesi var...

Beşiktaş mevcut başkanıyla devam etmeli..
Olmadı gerekirse camia farklı layık isimler çıkartabilecek güçte.

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
O şaibeleri nedense birtek biz düşünüyoruz kardeşim.

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
S.Adalı'yı beğeniyorum fakat gidip q7'yi fln geri getirmeye kalkmasından korkuyorum. Ayrıca [MENTION=63117]friendly[/MENTION] 'nin dediği gibi şike davası devam ediyor ve BJK de kriz yaratması muhtemel.

Borçlarımızı ödeyebilmek ve düzlüğe çıkabilmek için S.Adalı değil, F.Orman gibi bir başkana ihtiyacımız var, S.Adalı bizi daha büyük borçlara sokacaktır. Bugune kadar kulubun ekonomik olarak iyileşmesi konusunda en ufak bir fikir ve proje dahi beyan etmemiştir, gündeminde de olacağını sanmıyorum. Transferde şov yaparak, taraftara bedava bilet dağıtarak 2.bir Demirören vakası olmasından korkuyorum.

Ancak F.Orman bizi düzlüğe çıkartır ve gelirlerimiz FB ve GS yi yakalarsa, onlarla rekabet edebilmemiz için S.Adalı daha iyi bir alternatif olabilir.

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Günaydın BEŞİKTAŞLI Dostlar.
Hayırlı Sabahlar Olsun.

Korpe

Rektör
Reaksiyon puanı
16
Beşiktaş'ın eski futbolcularından olan Ziya Doğan, Siyah-Beyazlı kulübe geri dönüyor. 2000-2001 yılları arasında Scala'nın yardımcılığını yapan Ziya Doğan, yeniden yardımcı antrenörlük görevine getirilecek.

Diyorlar bence iyi adamdi siz ne diyorsunuz?

Uranos

Profesör
Reaksiyon puanı
15
[MENTION=262256]Uranos[/MENTION] günaydın..
Gene patrona yakın bir yerlerdesin galiba sesin çıkıyor. :)

Günaydın abi , gelmedi daha patron müsvettesi :D

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Arshavin bombası

Yeni sezonda tribünleri heyecanlandıracak bir yıldız arayışına giren siyah-beyazlılara, Andrei Arshavin önerildi. Bu konuda arayışlarını sürdüren Beşiktaş'a, bir teklif de Rusya'dan geldi. İkinci başkan Ahmet Nur Çebi, İstanbul'a davet ettiği İtalyan menajer Salerno'dan bu konuda yardım istemişti. Çebi, Milan'da forma giyen Robinho'nun kiralanması için Salerno'ya yetki verirken, İtalyan manejer kendisine Yobo ve Drenthe'yi teklif etmişti. Salerno'nun siyah-beyazlıların önüne koyduğu üçüncü isim ise Arsenal'e veda eden ve kontratı elinde bulunan Andrei Arshavin oldu. Salerno'nun, Beşiktaş'ın istemesi durumunda Rus oyuncunun siyahbeyazlı takıma imza atmaya hazır olduğunu söylediği bildirildi.

Fotomaç

friendly

Rektör
Reaksiyon puanı
671
Beşiktaş'ın eski futbolcularından olan Ziya Doğan, Siyah-Beyazlı kulübe geri dönüyor. 2000-2001 yılları arasında Scala'nın yardımcılığını yapan Ziya Doğan, yeniden yardımcı antrenörlük görevine getirilecek.

Diyorlar bence iyi adamdi siz ne diyorsunuz?

Tecrübeli bir futbol adamı.
Mutlaka faydası olacaktır.
diye düşünüyorum :)

Uranos

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Futbol Direktörü

BJK'deki model (Basına yansıdığı şekliyle)

Türk Futbolunda dünya kulüplerinin organizasyonlarını örnek alarak modern gelişmelere uygun profesyonel bir yapıya gelmek için yeniden yapılanma gerekli olduğu gün gibi aşikardır. Bilhassa Batı Avrupa'daki dünya kulüplerinde kullanılan 'Futbol Direktörlüğü' pozisyonunun eksikliği göze çarpmaktadır.

Son günlerde BJK'ta Futbol direktörlüğü konusunun gündeme gelmesi güzel bir gelişmedir. Bir futbol kulübü organizasyonunda her şeyin uzmanlarınca yapılması esastır, ancak ülkemizde futbol öyle bir alandır ki, herkes kendini uzman sanır. Her futbolcu futbolu bırakınca kendini teknik direktör, her kulüp yönetimine giren kendini futbol uzmanı ve teknik direktörün amiri sayar.

Normalde teknik direktörle Yönetim Kurulu arasında işin uzmanı 'futbol direktörü' bulunmalı ve ikisi arasında koordinasyonu ve teknik direktörün rahat çalışmasını sağlamalıdır. yeni tayin edilen futbol direktörü teknik direktörün amiri şekline basına yansımıştır. Bu şekilde bir uygulamanı başarılı olma şansı yoktur. İlk önce böyle çalışacak teknik direktör bulunamaz. Futbol direktörü, Teknik Direktörün takım kurmasına, taktik vermesi ve oyun planına karışmaz ve müdahale etmez. Çoğunlukla önceden teknik direktörlük yapmış, çok tecrübeli futbol adamlarından yapılır. Futbol kariyeri takımın teknik direktöründen daha parlak olmalıdır. Teknik direktörün başarısına yardımcı olmalı ve teknik direktörün de onun tecrübesine saygısı olmalıdır. Teknik direktöre tavsiyelerde bulunur, takımın performansıyla ilgili yönetim kuruluna değerlendirmeler yapar. Teknik direktör başarılı olamazsa yerine geçebilecek bir adamsa, başarı ilk günden zedelenir. ( Aykut Kocaman Futbol direktörü- Daum teknik direktör modelinin çalışmadığı gibi)

Dünyadaki model

Futbol Direktörü futbolun içinden gelen, tecrübeli, futbol işinin tüm safhalarını bilen bir futbol adamıdır. Futboldan sorumlu yönetim kurulu üyesine veya Futbol komitesine bağlı olarak görev yapar ve futbol işinin doğru ve iyi yapıldığını sağlamak için Yönetim Kuruluna yardımcı olur. Böylece verimli, güvenli, planlı ve ekonomik (bütçeye uygun) bir futbol yönetimi hedeflenir. Futbol kararlarında ilave bir profesyonel gözün filtresinden geçme, daha önceden hazırlıklı olma ve planlama imkanı olur.

Futbol Direktörü futbolun tüm birimlerinin işlerini koordine ve kontrol eder; altyapı dahil futbol, futbolcu tarama ve izleme, futbol planlama ve dış ilişkiler fonksiyonları futbol direktörüne bağlıdır.

Başarılı örnekleri

Modelin çok başarılı örneği 1979'dan beri Bayern Münich'te bu görevi yapan Uli Höness'dir. Salsburg'da (2006-8) Trapattoni, Blackburn Rovers(1955-6) ve Celtic(2001-2)'de Kenny Dalglish, Totenham'da, Comolli (2005-8), Chealse'da Avam Grant (2007-9) gibi örneklerin yanında şu anda Frank Arnesen Chealse'de, Damien Comolli Liverpool'da, Rui Costa Benfica'da Umberto Gandini Milan'da, Zubizaretta Barcelona'da David Pleat Tottenham, Allessio Secco Juventus'ta futbol direktörlüğü yapıyor.

BJK'de önceki deneme

Beşiktaş'ta Gordon Milne başarılı teknik direktörlük ve Newcastle 'da futbol direktörü olarak teknik direktör Bobby Robson'la çalıştıktan sonra 2005 yılında Beşiktaş'ta bu göreve getirildiyse de zamanın yönetim anlayışı ve teknik direktörlerinin tutumu dolayısıyla organizasyon kurulamadı. Planlanan organizasyon aşağıdaki şekildeydi:

İlhan Durusoy / HABER1903

2QG7QJ1P0.jpg

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Ziya Doğan gelecekse Samet Aybaba niye gönderildi?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Eğer yeni yapı buysa basın toplantısında yanlış konuşmuşlar :) T.Direktör Futbol Direktörüne bağlı olarak çalışacağı söyleniyordu ama bu resimde öyle birşey gözükmüyor.

Uranos

Profesör
Reaksiyon puanı
15
İşte Önder Özen'in sözleşme şartları

Beşiktaş Kulübü, Futbol Genel Direktörlüğü'ne getirilen Önder Özen'in sözleşme detaylarını Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi.

iste_onder_ozenin_sozlesme_sartlari_1369332206.jpg

İşte açıklama:

''Zeki Önder Özen, 01.06.2013 tarihinde başlamak ve 31.05.2016 tarihinde sona ermek üzere 3 yıl süre ile Şirketimiz Futbol Genel Direktörü olarak görev yapacaktır.

Sözleşme süresince kendisine aylık net 40.000 TL ücret ödenecek olup, ayrıca sözleşme uyarınca Futbol A Takımımızın "Süper Lig" şampiyonluğu kazanması halinde Brüt 400.000 TL "Şampiyonluk Primi", "Süper Lig İkincisi" olarak UEFA Şampiyonlar Ligi Ön Eleme Müsabakaları oynaması ve bu müsabakalarda başarılı olup Grup Maçlarına Katılmayı hak etmesi halinde Brüt 200.000 TL "Başarı Primi", "Türkiye Kupası"nı kazanması halinde Brüt 200.000 TL "Başarı Primi", Şirketimiz tarafından kendisine ödenecektir.''

Kaynak

Korpe

Rektör
Reaksiyon puanı
16
hayırlı cumalar olsun hoş geldiniz :)
[MENTION=142972]tambjk[/MENTION] ben zaten azizi şu kadar senedir,çözemedim :)