bncede çok ağır yaa biraz insafkurallar çok ağır
BAN var BAN az karıştırcaksın ortalığı yavaş gidene de ceza var :blink::devil2::helpsmilie:Uslu durana ödül yok mu :mrgreen:
kimin ne kadar ceza puanı aldığını nereden görebileceğiz ya da görebilme imkanımız var mı?
Güzel hareketler düşünüyorum SDN için.
Zamanla görüp takdir edeceksiniz
Forum sadece cezalardan ibaret değil.
Güzel paylaşım yapanlar, yardım edenler, güzel yorum yapanlar için güzel sistemler.
vs
Ben konuyla ilgisiz ama çok önemli olduğunu düşündüğüm bir şey söyleyeceğim.
İlk iletide yazılmış olan,
Ceza Sebebi: İllegal Paylaşım Linkleri Yayınlamak (Rapid, Warez vb.)
Ceza Sebebi: Multi Üyelik Kullanmak [İkinci Veya Daha Fazla]
Ceza Sebebi: İlk Mesajlarda Tanıtım | Reklam vb. Post Göndermek
Yazılarındaki Türkçe olmayan daha doğrusu ilk okuyuşta ne olduğu hemen anlaşılmayan sözcükler düzeltilebilir mi?
Özellikle Multi Üyelik Kullanmak [İkinci Veya Daha Fazla] kısmına takılmış durumdayım. Birden fazla hesap açma veya Birden fazla üye olma şeklinde kısa ve öz bir şekilde yazılabilecekken hem gereksiz yere yabancı sözcük kullanılmış hemde bu yabancı sözcük parantez içinde açıklanmış.
Uygun bulunursa düzeltilmesinin hoş olacağını düşündüğüm diğer sözcükler ise İllegal yerine yasa dışı ve Post yerine ileti.
Post internet dünyasında sıkça kullanıldığı için artık oturmuş gibi görünüyor ama bu sözcük dilimizde zaten kürklü hayvanların derisi anlamında kullanıldığından ve gayet şık, bir Türkçe karşılığı olduğu için Türkçesi ile yer değiştirebilir diye düşünüyorum.
Bayağı uzun yazmışım ama kusura bakmayın artık, insan inandığı değerlere sahip çıkmak istiyor ve inanın bu fikirlere sahip olmak için M.K. Atatürk 'ün Türkçe için yaptığı çalışmalardan haberdar olmak yeterli.
Güzel hareketler düşünüyorum SDN için.
Zamanla görüp takdir edeceksiniz
Forum sadece cezalardan ibaret değil.
Güzel paylaşım yapanlar, yardım edenler, güzel yorum yapanlar için güzel sistemler.
vs
ingilizce yazınca daha havalı oluyo demekkiTüm bunlara eklemem gerekir ki, Ceza alan kullanıcılar forumuna, yöneticilerin, her ceza için açtığı konunun, içeriğinin İngilizce olması çok kötü bir şey.
Buradaki herkes Türk, herkesin ana dili Türkçe. Türkçenin yetersiz olmadığını da herkes biliyor. Lütfen Türkçeye gereken saygıyı gösterelim.
Örnek:
--------------------------------------------------------
Infraction: Peş Peşe Mesaj Yazmak (Flood)
Administrative Note:
Message to User: Alıntı:
Lütfen forum kurallarını okuyunuz
Original Post:
Böyle olsa kim anlamayacak?:
Suç: Peş Peşe Mesaj Yazmak (Flood)
Yönetici notu:
Üyeye gönderilen ileti:
Orijinal ileti (veya suçu içeren ileti):
Tüm bunlara eklemem gerekir ki, Ceza alan kullanıcılar forumuna, yöneticilerin, her ceza için açtığı konunun, içeriğinin İngilizce olması çok kötü bir şey.
Buradaki herkes Türk, herkesin ana dili Türkçe. Türkçenin yetersiz olmadığını da herkes biliyor. Lütfen Türkçeye gereken saygıyı gösterelim.
Örnek:
Infraction: Peş Peşe Mesaj Yazmak (Flood)
Administrative Note:
Message to User: Alıntı:
Original Post:
Böyle olsa kim anlamayacak?:
Suç: Peş Peşe Mesaj Yazmak (Flood)
Yönetici notu:
Üyeye gönderilen ileti:
Orijinal ileti (veya suçu içeren ileti):
An itibariyle yeni kuralların moderasyonu iyice coşturduğu ve SDN'i gık demenin mümkün olmadığı bir yer haline getirdiğini düşünüyorum. Bunu yazdım diye de uyarı alırsam hiç şaşırmam... Asidi kaçmış kola'yı kimse sevmez diyerek bitiriyorum.
sitede kullanılan forum yazılımı orjinalinde ingilizce.. her ne kadar arayüzü türkçeleştirmek mümkün olsa da, yönetimsel birçok şeyi değiştirmek mümkün olmayabiliyor.. sıfırdan forum yazılımı yazmak da çok mantıksız.. çünkü çok uzun zaman almakla beraber birçok açığı da beraberinde getiriyor.. eğer ben yaparım, türkçeleştiririm her şeyi diyorsan sdn yönetiminin desteğine ilgi duyacağını düşünüyorum.. eğer anlamam bu işlerden, bahane bulmak için yazdım zaten modundaysan hiç kusura bakma ama kızma hakkın yok. ayrıca bilgisayar kelimesi de türkçe kökenli değil (büyük ünlü uyumuna uymuyor) ama çoğumuz kullanıyoruz.. hayatımızda çok sayıda türkçe olmayan kelime var.. eminim ki senin hayatında da oldukça fazladır.. türk dil kurumu başkanıymış gibi gerilmene gerek yok..
Ben ilkokulda öğretiyorlar zannediyordum ama demek sizin öğretmeniniz öğretmemiş, birleşik kelimelerde büyük ünlü uyumu ARANMAZ.
Ben her şey öztürkçe olsun demedim. Bizim anlayabileceğimiz şekilde Türkçe olsun dedim.
Mesleğim bilgisayar öğretmenliği, neyin nasıl yapıldığını emin
ol senden daha iyi biliyorum.
Bir şeylerin Türkçesi olabiliyorken İngilizcesini yapanlar olabilir belki işi vardır vakit bulamaz ama senin gibi Türkçeyi kötü bir dil gibi görenlere söyleyecek bir şey bulamıyorum.
Belki Atatürk'ün Türkçe ile ilgili söylediği şu sözleri okursanız aklınızda bir şeyler kalır.
Atışmanın ne gereği var şimdi..Arkadaş terimlerin Türkçe olmasını istemiş.Bence harika bir istek..
Eminim herkes böyle olmasını ister..YoungClever de böyle ister..
ee daha niye tatışıyoruz?
Nikotin krizi mi?Yoksa çok mu bitkinsiniz...
@YoungClever sizinle bu konu hakkında başka bir şey konuşmayacağım. Benim söylediklerime başka pencerelerden bakıp, beni küçük düşürmeye çalışıyorsunuz.
Ben kendim için bir şey istemedim. Hayatımda tek derdim var Türkçe. Derdim birileriyle tartışmak değil. Hoşça kalın.