SDN Anasayfa Opera tarayıcısına Uyumsuz

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ANNE
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ANNE

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
75
SDN Anasayfa Opera tarayıcısına Uyumsuz

Merhabalar,

Hafta başından itibaren SDN Anasayfası Opera tarayıcısında tablolar bozulmuş şekilde gösteriliyor. Yani; " Forumdan Son Başlıklar " - " Bugün için ençok okunanlar " - " Herşeyden haberiniz olsun" - "Editörlerin bloglarından " vs. gibi tablolar sayfanın alt kısmına kaymış. Düzen bozulmuş.

Önceden böyle bir durum yoktu.

SDN anasayfası IE8 ve Firefox 3.6 'da normal görüntüleniyor. Problem yok. Sadece Opera'da sorun yaşanıyor. Bununla ilgili ekran görüntülerini buraya aktarıyorum.

IE8 ve Firefox 3.6 Ekran görüntüsü:

22zs5x.jpg

Opera 10.10 Final sürümü:

j8z1j6.jpg

Not: ( Son görüntüden görüldüğü gibi tablolar sayfanın sağ alt köşesine inmiş. Halbuki; sayfanın en sağ üst köşesinde olması gerekiyor. )

:::: Opera Final ve Beta sürümünü kullananlar aynı sorunu yaşıyor musunuz? ::::

SDN web geliştiricilerine güveniyorum, umarım kısa sürede sorun çözülür.

Saygılarımla.

emubaltaci

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
129
başlık biraz acımasız olmuş :)
isteğiniz geliştiricilerimize bildirilmiştir. teşekkürler

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Sürüm 10.10 kullanıyorum böyle bir sorun yok şuan
Bütün geçmişi, ön belleği, çerezleri v.s silip yeniden deneyebilir misiniz?

ANNE

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
75
başlık biraz acımasız olmuş :)
isteğiniz geliştiricilerimize bildirilmiştir. teşekkürler

Valla, hiçbir eleştiri niyetim yok. Sadece çıkan sorunu bildirmek için o başlığı attım.

Ancak, uyarınız ile yanlış anlaşılabileceğini düşündüğümden dolayı şunu vurgulamak isterim; SDN yönetiminden Opera'yı seven ve sıkı kullanan arkadaşlarımız var.

SDN anasayfası Opera tarayıcısına uyumlu olarak tasarlanıyor. Bu sadece anlık bir durumdur. Kesinlikle başlık dolayısıyla yanlış anlaşılmak istemem. Evet, başlıktaki " uyumsuz " kelimesinin yerine başka bir şey kullansaydım. Daha uygun olurdu.

Eğer mümkünse başlığı uygun bir şekilde değiştirebilirsiniz?

Saygılarımla.

---------- saat 14:11 eklendi ---------- önceki mesaj saat 14:04 eklenmişti ----------

Sürüm 10.10 kullanıyorum böyle bir sorun yok şuan
Bütün geçmişi, ön belleği, çerezleri v.s silip yeniden deneyebilir misiniz?

Bu sorun önceden de vardı. Sizin bu yazınızla birlikte Opera tarayıcının cacheni tümüyle temizledim. 3.part programlarla tekrar kontrol edip, temizleme yaptım. Tarayıcıyı yeniden başlattım.

Ancak sorun devam ediyor.

:::: Opera tarayıcısını kullanan arkadaşlar aynı sorunla karşılaşıyorlar mı? ::::

Darknes$

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
351
Birkaç gündür aynı sorun bende de var. Anasayfada Son konular kısmı gözmüküyor
Sdn'ninOpera ile sorunsuz çalışmasını istiyorum. Yukarıya Duyrulur :)

ANNE

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
75
10.50 Final'da herhangi bir sıkıntı yok.:)
Burdan deneyin.

Doğrudur. Opera 10.50 sürümünde herhangi bir problem yok. :thumbup1:

Bir sorundan dolayı 10.50 sürümünü kaldırmıştım. Opera tarayıcısında etkin şekilde kullanıcı betiklerini ve düzenlenmiş *.ini dosyalarını kullanıyorum. Yeni sürümü yüklediğimde bunları tekrar yeniden ayarlamaya üşendiğimden 10.50 sürümünü tekrar yüklemedim. Mecburen 10.10 sürümünde denedim.

Kısacası; SDN anasayfası Opera 10.10 sürümünde tablolar sağ alt köşeye kaymıştır. Bir sorunun olduğu anlaşılıyor.

Çözümü; Opera 10.50 sürümü yüklenerek bu sorundan kurtulabilirsiniz.

Sizede teşekkür ederim. + Bonus :thumbup1:

Saygılarımla.

Darknes$

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
351
Sorunu bir üst sürüm yükleyerek çözmektense sorunun geliştiriciler tarafından halledilmesinden yanayım...

ANNE

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
75
Sorunu bir üst sürüm yükleyerek çözmektense sorunun geliştiriciler tarafından halledilmesinden yanayım...

Evet, kullanıcı betiklerini ve *.ini dosyalarını kullanan biri sürüm yenilemede bir hayli sorunla karşılaşabiliyor. Onların ayarları insanı üşendirebiliyor. Şimdi yeni kurduğum 10.50'nin ayarlamalarını yapıyorum. Zamanımı alıyor.

Umarım geliştiriciler 10.10 sürümünde çıkan tablo karşıklığını giderirler.

sersev

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Ben 0pera 10.10 kullanıyorum.sorun yok.Bilgisayardan daha iyi anlayan arkadaşlar yardımcı olacaktır sanırım.

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
Opera 10.10 kurulu bilgisayarımda.Baktım sorun yok gibi görünüyor :).

ANNE

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
75
Şimdilik iki kişinin problem yaşadığı anlaşılıyor. O zaman bir şey diyemeyeceğim.

Sorun yaşayanların yapacağı en iyi işlem sürüm yükseltmek.

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
201
Bu tip sorunlar geliştiricilere bildiriliyorsa bende bir hata raporu geçeyim. "Midori" tarayıcısında SDN forumun "Yeni Mesajlar" düğmesi gözükmüyor. Midori ismi belki pek bilinir değil ama kendisi yüksek hızı ve kalitesiyle bilinen webkit motorunu kullanır. Yeni mesajları görmek için adres satırına mecburen, "search.php?do=getnew" kısmını elle eklemek zorunda kalıyorum.

ersin

Asistan
Reaksiyon puanı
33
Şimdilik iki kişinin problem yaşadığı anlaşılıyor. O zaman bir şey diyemeyeceğim.

Sorun yaşayanların yapacağı en iyi işlem sürüm yükseltmek.

Ben de opera 10.10 kullanıyorum ve problem görünmüyor. Ekran görüntüsünden anladığım kadarı ile, stil dosyaları yüklenmediğinde böyle bir problem ile karşılaşırsınız sadece (seyrek de olsa denk gelmesi muhtemel bir olaydır). Eğer bu durum geçici değil, sürekli karşılaştığınız bir durum ise ve sadece operada yaşıyorsanız bu problemi operayı tamamen kaldırıp, geride bıraktığı dosyaları silip taze bir kurulum gerçekleştirin. Bu probleminizi çözecektir diye tahmin ediyorum

Militarist

Dekan
Reaksiyon puanı
130
Operayı kaldır temiz kurulum yap üstüne java ve flash player ı tekrar kur.

Nordkapp

Doçent
Reaksiyon puanı
16
O tarayicidan olmayabilir. Ben de Firefox kullaniyorum. Dun aksam baktim forumda son basliklar kismini goremedim. Dune kadar hic boyle bir durumla karsilasmamistim. Bugun de duzgun. Sanirim SDN de su siralar bi yenileme durumu soz konusu. Belki de bu sepepledir, bilemiyorum...

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
O tarayicidan olmayabilir. Ben de Firefox kullaniyorum. Dun aksam baktim forumda son basliklar kismini goremedim. Dune kadar hic boyle bir durumla karsilasmamistim. Bugun de duzgun. Sanirim SDN de su siralar bi yenileme durumu soz konusu. Belki de bu sepepledir, bilemiyorum...

Evet dün itibariyle son başlıklar bölümü geçici olarak gitmişti,tekrar geldi bugün.

WhiteHawk

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Konuyla pek alakası yok ama zaman zaman diğer tarayıcılarla da SDN ye girmek ve forumlarda dolaşmak zor oluyor.Hatta bu konuda çeşitli yorumlar vardı.Reklam çok alınıyor.Ana sayfa düzenlemesi yapılıyor diye.Diğer sitelerde böyle bir sorun gözükmüyor.Ama son bir aydır maşaallah diyeyim SDN gayet normal çalışıyor.

Dehcik*

Doçent
Reaksiyon puanı
4
10.10 ve 10.50 kullanıyorum 2sinde de sorun yok.

Belki opera'nın javascripti kapanmıştır, kontrol edermisin, bende bi kere olmuştu.

ANNE

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
75
Ben de opera 10.10 kullanıyorum ve problem görünmüyor. Ekran görüntüsünden anladığım kadarı ile, stil dosyaları yüklenmediğinde böyle bir problem ile karşılaşırsınız sadece (seyrek de olsa denk gelmesi muhtemel bir olaydır). Eğer bu durum geçici değil, sürekli karşılaştığınız bir durum ise ve sadece operada yaşıyorsanız bu problemi operayı tamamen kaldırıp, geride bıraktığı dosyaları silip taze bir kurulum gerçekleştirin. Bu probleminizi çözecektir diye tahmin ediyorum

Opera'da javascript engelleyici kullanıyorum. Sorunun, bundan kaynaklandığını düşündüm. Bu sebeple onu kaldırdım. Tekrar denedim. Maalesef; düzelmedi.

Uzun süredir, 10.10 sürümü bilgisayarımda kuruludur. Ondan dolayı mı, oldu bilmiyorum.

Uğraşmakta istemediğimden 10.10 sürümünü tamamen kaldırdım, 10.50 final sürümünü yükledim. Sorun yok, memnunum.

Bu açıklamadanızdan dolayı teşekkürlerimi sunar. Size başarılar dilerim.

Diğer yardımcı olan arkadaşlarda teşekkür ederim.

Saygılarımla.

qKTe

Profesör
Reaksiyon puanı
32
SDN son zamanlarda uyumsuz çalışmaya başladı. Ya siteye ulaşamadık yada foruma!

NETWORK

Profesör
Reaksiyon puanı
115
Ayrıca Fırefox 3.6 da altıda anasayfa da sorun gozukuyor.....

2w7hh8k.jpg

2mdqruu.jpg

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
Firefox 3.6. kullanıyorum herhangi bir sorun yok..

TBM

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
358
operada girdiğim çoğu site sorunlu açılmakta bunun çözümü nedir? yani sitenin yarısı görünmüyor,diğerlerinde normal açılıyor