SAPPHIRE HD4890 ısınıyor

imparator26

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
SAPPHIRE HD4890 çok aşırı ısınıyor
sistem özelliklerini vereyim

650watt thermaltake power supply
intel e8400 3.00 ghz işlemci
asus p5q pro anakart
4gb kingston hyper-x ram

problem:( ekran kartını taktığımda kart 2dk içerisinde oldukça fazla ısınıyor ve makinayı kapatıyor
kasanın yan kapağı açık vaziyette çalıştırdığımda ise ekran kartının fanının durup durup çalıştığını fark ettim
çok kısa süreli olarak çalışıp duruyor sonra tekrar çalışıp duruyor
kartın bozuk olabileceğinden şüpheleniyorum
yok eğer sağlamsa neyi yanlış yapıyoruz 2 adet pcı express kabloyuda bağlıyorum zaten başka bir şey yok yapabileceğim
bi yardımcı olabilirseniz sevinirim (bu ikinci elime geçen sapphire hd 4890 ikisinde de aynı sorun var öbürüne bozuk dedik yolladık
adamlar bozuk dediler geri aldılar bakalım buna ne diyecekler pazartesi sabah elllerinde olacak şimdi kargoya verdim)
sistemden kaynaklanan bir şey varmı acaba merak ediyorum
ilgilenen arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.
bu fanı adamlara sorduğumuzda fanın çalışma biçimi o şekilde diyorlar kart sıcaklığı arttınca fan hızlıo çalışır diyorlar bana kalırsa o ısınmayla o fanın kasadan fırlayıp gitmesi gerek :) fan acayip el yakıyor hem maddi hem sıcaklık bakımında:) kartı pencerenin önüne koydum soğuduktan sonra götürdüm verdim o derece yani :)

resimdeki ekran ile aynıdır aklımı karıştıran birşey daha var resimdeki amd amblemi ile ilgili birşey olmaz değilmi gerçi ben ekran kartı driverini yükledim oyuna bile girdim ama akıl işte takılıyor

lütfen bi yardımcı olun bozuksa ne ala ama sistemden bişeyler yanlışsa bi zahmet

http://www.resimupload.org/img2/kcuqqxs5rn_thumb.jpg

PlainLogic

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Aynı ekran kartından bendede var işte sistemim
Sanırım sana en iyi ben yardımcı olurum.
Kartın fanının çalışma sistemi tam olarak öyle değil yani boşta iken fan %26 yoğunlukta çalışıyor kart kullanılır iken daha yükseliyor ama hiç durduğunu görmedim.
Kart maddi ve fiziksel olarak el yakıyor orası doğru.
Kartın fanı bence bozuk yenisi gelsin birde onu dene ;)

imparator26

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
supply ın kaç wattlık acaba merak ettim bakalım denicez banada saçma geldi fanınn hareketleri durup tekrar çalışması ilk gelen fanda aynı şekildeymiş bakalım bu 3. kartın fanı nasıl olacak sistemde bi sorun varmı sence onada bir yorum yaparsan sevinirim

birde bişey sorucam iki adet pcı exp girişi var kartın ikisinede supply dan gelen pcı exp kablolarını bağladın değilmi yani benim yanlış yaptığım bişey yok sanırım başka ek bişey yok değilmi fan için falan

ya seni bulmuşken oyunlardaki sıcaklık değerleri nasıl acaba boşta %26 çalışıyor dedin yani kart ii değilmi sen bir kullanan olarak bana bu kartı öneririmisin

imparator26

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yalnız başka bir ekran kartıyla ati eax1550 kartıyla sorunsuz kullandım makinayı ama bios aklıma gelmedi kartı hemen yolladık pazartesi ellerine ulaşşsın diye neyse yenisi gelince oda aynı problemi verirsee o zaman denerim tşk. bu da bi ihtimal olabilir

PlainLogic

Profesör
Reaksiyon puanı
12
supply ın kaç wattlık acaba merak ettim bakalım denicez banada saçma geldi fanınn hareketleri durup tekrar çalışması ilk gelen fanda aynı şekildeymiş bakalım bu 3. kartın fanı nasıl olacak sistemde bi sorun varmı sence onada bir yorum yaparsan sevinirim

birde bişey sorucam iki adet pcı exp girişi var kartın ikisinede supply dan gelen pcı exp kablolarını bağladın değilmi yani benim yanlış yaptığım bişey yok sanırım başka ek bişey yok değilmi fan için falan

psu 600 watt aslında 500 watt yeter ama ileride CF falan yaparsak diye.
iki tane pci exp olmasının sebebi CF yapmak için yani iki ekran kartı takmak için. Pci exp slotların birine takıp psu gelen güç kablolarından ikisinide ekran kartının arkasına takıyosun takması kolay kasa içindeki hiçbir fan durup durup çalışmaz sadece deviri düşer teknik servisin bişeyden çaktığı yok sallamışlar inanma sen onlara. konuda kasa içi resimlerde var ayrıntılı bakabilirsin.

imparator26

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
psu 600 watt aslında 500 watt yeter ama ileride CF falan yaparsak diye.
iki tane pci exp olmasının sebebi CF yapmak için yani iki ekran kartı takmak için. Pci exp slotların birine takıp psu gelen güç kablolarından ikisinide ekran kartının arkasına takıyosun takması kolay kasa içindeki hiçbir fan durup durup çalışmaz sadece deviri düşer teknik servisin bişeyden çaktığı yok sallamışlar inanma sen onlara. konuda kasa içi resimlerde var ayrıntılı bakabilirsin.

teşekkürler sistemle alakalı birşey yok sanırım gelen kartlar bozuk bakalım yenisi gelince onuda bulabilirlerse gelince sonucu yazarım
sistemle ilgili birşey olmasın da değilmi tekrar teşekkürler yorum yapan ilgilenen ark.