Samsung'un Garanti Problemi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Prayze
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

elmasuyu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Beim bir problemim var yelefonu bu gun iade etmeye gotürcektim dun belirtmisdim ama soyle bir problem ortaya cikti telefonun kulakligini bulamadim kaybetmisim yeni bir kulaklik alsam yani ayni kulakliktan alsam kutuya koysam sorun olurmu iadeye verirken urunle beraber kutu icinde cikan tum aksesuarlari istiyorlar...

Prayze

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Beim bir problemim var yelefonu bu gun iade etmeye gotürcektim dun belirtmisdim ama soyle bir problem ortaya cikti telefonun kulakligini bulamadim kaybetmisim yeni bir kulaklik alsam yani ayni kulakliktan alsam kutuya koysam sorun olurmu iadeye verirken urunle beraber kutu icinde cikan tum aksesuarlari istiyorlar...

Orjinal kulaklığını alırsanız bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum.

Private-B

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Orjinal kulaklığını alırsanız bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum.

katılıyorumm ama zaten normal kulaklıkla orjınalı cok bellı yapımdan ondan dolayı anlarlar ve senden iade iade ederken kulaklık parası düşerler bu skıntı kalkar :D

Prayze

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Sadece bir tahmin.

--- Mesaj Güncellendi ---

arkadaşlar soruma cevap alamadım. değişimi yapılan ürünün imei numarası kayıtlı oluyor mu ? Yoksa kendimiz mi kaydetmemiz gerekiyor ?

mila12

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
255

mila12

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
255
Fatura tarihinde 1 ayı geçti yalnız iade edip paramı geri almak istiyorum.böyle bir talepte bulunduğum zaman iade edmeleri gerekiyor mu ?

Sorun çıkartırlar ise durumu anlatır şekilde bir an önce tüketici hakem heyetine başvurun bugün veya yarın.

Prayze

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
samsungla bugün konustum telpanın beni arayacagını söylediler. ve aradılar fatura üzerinde yazan farklı ismin hiç önemi olmadığını değişime dahir bi makbuzla beraber geldiğini ve o makbuzun üzerinde eski imei numarası sizinse cihazda yanlıslık olmadıgını söylediler. cihazda aynı sıkıntıyı yaşadığımı anlattım. Telpaya teslim edin telefonunuzu biz bakalım kontrol edelim dediler. Cihaza samsungu karar vereceğini buna göre onarım , değişim , iade yi belirleyeceklerini söylediler ben iade talep edeceğim. Arkadaşlar diğer telefonum değiştiğine göre bu donanımsal hatadır ve iade talebimin gerçekleşmesi gerekir doğrumudur ?

arkadaşlar ?

mila12

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
255
samsungla bugün konustum telpanın beni arayacagını söylediler. ve aradılar fatura üzerinde yazan farklı ismin hiç önemi olmadığını değişime dahir bi makbuzla beraber geldiğini ve o makbuzun üzerinde eski imei numarası sizinse cihazda yanlıslık olmadıgını söylediler. cihazda aynı sıkıntıyı yaşadığımı anlattım. Telpaya teslim edin telefonunuzu biz bakalım kontrol edelim dediler. Cihaza samsungu karar vereceğini buna göre onarım , değişim , iade yi belirleyeceklerini söylediler ben iade talep edeceğim. Arkadaşlar diğer telefonum değiştiğine göre bu donanımsal hatadır ve iade talebimin gerçekleşmesi gerekir doğrumudur ?

arkadaşlar ?

Sorun yazılımsal ise değişmez donanımsal ise iade ve değişim hakkınız mevcuttur

Prayze

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İlginiz için teşekkürler. Yarın telpa'ya teslim edicem. gelişmeleri burada paylaşılırım.

Prayze

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bugün gittim telpaya. Eski telefonunum mikrofonda bulunan sıkıntıdan dolayı değişmiş kameradaki pembelik için yazıcından bi çıktı verip kameradaki pembeliği ayarlardan beyaz dengesiyle oynayıp düzeltmem gerektiğini söylediler. şimdi bu sıkıntı donanımsal değil mi anlamadım birşey kafamı karıştırdılar.

Toorop

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Elbette tekrar değiştirebilirsin ve garanti eskisinden devam eder.

Prayze

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Elbette tekrar değiştirebilirsin ve garanti eskisinden devam eder.

Sıkıntı kamera ayarlarında dediler para iadesi alamadım yani ne yapmam gerekiyor ? sıfır telefonun kamera ayarları neden bozuk olsun ki ?

mila12

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
255
Sorun yazılımsa yani tamamen ayarları ile ilgili. Bu durumda hiç bir hakkınız bulunmuyor malesef.

Toorop

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sıkıntı kamera ayarlarında dediler para iadesi alamadım yani ne yapmam gerekiyor ? sıfır telefonun kamera ayarları neden bozuk olsun ki ?
Eğer ayarlardan kaynaklanıyorsa sorun ya fabrika ayarlarına dönderebilirsin ya da ayarlarının düzeltilmesini isteyebilirsin.

merozoit

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar 1 yıl içerisinde 4. kez bozulan telefonumu yine aynı sorundan servise verdim ve para iadesi istedim,fakat bazı sitelerde tüketici hakem heyetinin her zaman para iadesi yapmadığını okudum bir fikri bilgisi olan var mı

ozantabas

Doçent
Reaksiyon puanı
1
yaklaşık 10 gün önce telefonumun kamerasında bulunan pembe benekten dolayı telefonumu garantiye verdim ve yenisini talep ettim. Aklıma takılan bi soru var. yeni gelen telefonumda da aynı şekilde 1 ay içinde bir sıkıntı çıkarsa yenisini isteyebilecek miyim ? Yani yeni garanti ile mi gelecek yoksa eski tarlhten devam mı edecek ?

Bir soru daha ekliyorum.
Telefonu herhangi bir şekilde iade edip paramı geri alabilirmiyim ? Doğrusu telefondan memnundum ama bu sorun bir çok galaxy s 2 de var. Yeni gelen telefonumdada olursa gene 20 gün beklemek durumunda kalıcam ki bunu istemem.
Ben S4'ümün garanti belgesini üşenmeden okumuştum ve şöyle diyordu: Cihazın servisi 20 günden falza sürerse ya da 10 tam hatırlamıyorum sana bir tanetelefon veriyorlar geçici. Telefon servisten dönünce de garantinin bitme tarihine serviste kaldığı gün kadar süre ekliyorlar. Örneğin 01.01.2015'te bitecekse ve eğer 5 gün serviste kaldıysa 06.01.2015'te bitiyor. Garanti bu süre içinde aynen yeni cihaz için de geçerli oluyor.