Samsung'un Garanti Problemi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Prayze
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Prayze

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yaklaşık 10 gün önce telefonumun kamerasında bulunan pembe benekten dolayı telefonumu garantiye verdim ve yenisini talep ettim. Aklıma takılan bi soru var. yeni gelen telefonumda da aynı şekilde 1 ay içinde bir sıkıntı çıkarsa yenisini isteyebilecek miyim ? Yani yeni garanti ile mi gelecek yoksa eski tarlhten devam mı edecek ?

Bir soru daha ekliyorum.
Telefonu herhangi bir şekilde iade edip paramı geri alabilirmiyim ? Doğrusu telefondan memnundum ama bu sorun bir çok galaxy s 2 de var. Yeni gelen telefonumdada olursa gene 20 gün beklemek durumunda kalıcam ki bunu istemem.

Reaksiyon puanı
10,315
bu durum firmadan firmaya farklılık göstermiyor mu?
iyi bilen bir arkadaş cevaplarsa ben de merak ettim doğrusu?!

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Değiştirilen ürünün garanti süresi

Madde 16 - Garanti uygulaması sırasında değiştirilen malın garanti süresi, satın alınan malın kalan süresi ile sınırlıdır.

KAYNAK

Tabi, üretici firma müşteri memnuniyeti açısından garanti kapsamında değiştirilen ürüne, değişim tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yine 2 yıl garanti verebilir. Küçük bir ihtimal de olsa böyle bir durum olabilir. Sormanızda fayda var.

Hatta ben olsam böyle bir ricada bulunurdum. :)

Prayze

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Telefonumun değişimi onaylandı ve bugün aldım.eski kutusuyla verildi bana telefona bide sıfırmış gibi jiletin çekmişler saçma salak yamuk yumuk bir şekilde.jiletini çıkardığım zaman arka kapağın üzerinde parmak izine rastladım bu nasıl sıfır ürün arkadaşlar bu samsung beni salak yerinemi koyuyor ? Samsungu aradım ve değişim istediğim bayiye bildireceklerini söyleyip telefon numaramı aldılar. Oraya bildireceklerini ve ordan bana telefonla ulaşacaklarını söylediler.şuan mal gibi mağdur bir şekilde bekliyorum. Samsungdan bi b*k olmaz arkadaşlar benim gördüğüm budur. Ayrıca bana verilen faturanın üzerinde hiç alakası olmayan birinin ismi var fakat imei numarası benim. Saçmalık saçmalık üstüne.

baaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
7
genelde değişimlerde fabrikadan tamir görmüş diğer ürünlerde değişim yapılıyor. telefon bir hata verdi diye hemen değişim istersen normaldir böyle bir şeyle karşılaşman.

mila12

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
255
Genellikle azami servis süresi dolduğunda veya yaklaştığında süreyi aşacak ise değiştiriyorlar. Ama bu ürünler genel sıfır ürün değildir. Refurbished üründür. Yani yenilenmiş üründür. Arızalı olan ürünü fabrika sıfıra yakın şekilde yeniliyor. Garantiside eski garantisi üzerinden devam ediyor

2. olarak Para iade ve talepleriniz cihazda 1 yıl içerisinde 4 kez arızalanması veya garanti süresi içerisinde toplam 6 kez arızalanması durumunda ya da servis süresini 20 iş gününü aşması durumunda talep edebilirsiniz.

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
bozulan 3 aylık fotoğraf makinemi teknosadan birebir değiştirdiler. ve yeni bir kutulu ürün verdiler. sorduğumda bu yeni verilen ürünün garantisinin bozulanla bir alakası olmadığı idi. yenisinin garantisi değişim tarihi itibari ile sıfırdan başladığı.

Prayze

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar başka bir tamir görmüş telefon verilecekse değişim isteme hakkımız neden var ? Benim telefonum tamir edilseydi o zaman madem 0 gelmeyecek başka tamir görmüş bir telefon gelecek neden var bu değişim hakkı ?

mila12

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
255
arkadaşlar başka bir tamir görmüş telefon verilecekse değişim isteme hakkımız neden var ? Benim telefonum tamir edilseydi o zaman madem 0 gelmeyecek başka tamir görmüş bir telefon gelecek neden var bu değişim hakkı ?

Azami tamir süresini aştı ise veya telefon 1 ay içerisinde arıza yaptı ise yenisi ile değişim hakkınız var. Eğer bunu yapmıyorlar ise tüketici hakem heyetine başvurunuz.

Bunlar olmamış ise yenilenmiş ürün veya ürünü tamir edebiliyorlar.

Prayze

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Cihazım ilk ayı doldurmamıstı verdıgımde ve bende yenısını ıstedım. Anlattıklarım 0 dıye gele urunde yasadıklarım. Samsungu aradım ve degısım talebı verdıgım bayıye ilettı durumumu ve telefon numaramı alıp karsı tarafın benı arayacagını soyledı. Dun konustum samsungla bugun bu saat oldu hala arayan soran yok. Sızce beklemelımıyım aramalarını yoksa dırek tuketıcı haklarına mı basvurmalıyım ?

elmasuyu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Size özelden mesaj attım daha sonrada bu konunuzu gördüm mesajı ceveplamasanızda olur çünkü size sordugum tüm soruların cevabı buradan altım teşekküler.
Bende Vatan Bilgisayardan 15 gün önce s2 aldım fakat aynı sorum bendede var oldukcada canımı sıkıyor bend etelefonumu pazartesi yada salı günü vatan bilgisayara geri götüreceğim ve
varan bilgisayarda şöyle bir garanti olayı var .
Ayıplı ürün iade ve değişim işlemleri

4822 sayılı kanunla değişik 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun teslim tarihinden sonraki 30 gün içinde üründe ayıp olduğunun yetkili teknik servis tarafından tespit edilmesi durumunda tüketiciye iade, ayıpsız misli ile değişim, ayıp oranında indirim veya ücretsiz onarım talep etme hakkını verir. Üründe yetkili teknik servis tarafından ayıp tespit edilmemesi durumunda koşulsuz olarak iade ve değişim hakkını vermemektedir.

Bu kural tüketici haklarının vermiş oldugu bir kural size para iadeside yapabilirlerdi bende telefonumu verecegim aynı şeyi bana yaparlarsa bende tüketici haklarına şikayet edeceğim hakkınızı yedirmeyin!

Ve son olarak şunu sormak itiyorum size yeni diye verilen ürünün kamerasında da pembelik sorunu varmıydı .?

Prayze

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ne yazıkki bir bilgim yok. telefonu hiç bir şekilde kullanmadım. Sadece arka kapagındakı jiletini söktüm ve parmak izine rastladım samsungu aradım. Mesaj olayına gelince ben özelde bir mesaj göremiyorum mesajınız bana gelmiş olsaydı yardımcı olmaya çalışırdım. Samsungu burada kötüledim ama benim garantiye vermiş olduğum bayi leven telpa şubesi. Bu şube samsung garantisiylede ilgileniyor. Belkide sadece şubenin hatası fakat şubede samsungdan onay alıyor bu da farklı bir durum

mila12

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
255
öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Cihazım ilk ayı doldurmamıstı verdıgımde ve bende yenısını ıstedım. Anlattıklarım 0 dıye gele urunde yasadıklarım. Samsungu aradım ve degısım talebı verdıgım bayıye ilettı durumumu ve telefon numaramı alıp karsı tarafın benı arayacagını soyledı. Dun konustum samsungla bugun bu saat oldu hala arayan soran yok. Sızce beklemelımıyım aramalarını yoksa dırek tuketıcı haklarına mı basvurmalıyım ?

Hafta sonu olduğu için çalışmıyor olabilirler. Hafta başına bekleyin. Pazartesi günü aramazlar ise tekrar arayıp durumu belirtin. Sonuç alamaz iseniz hakem heyetine başvurunuz

Prayze

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hafta sonu olduğu için çalışmıyor olabilirler. Hafta başına bekleyin. Pazartesi günü aramazlar ise tekrar arayıp durumu belirtin. Sonuç alamaz iseniz hakem heyetine başvurunuz

Öncelikle bu konu hakkında çok cahil olduğumu belirtmek isterim. Dediğiniz gibi pazartesi gününe kadar bekleyeceğim. Eğer beni aramazlarsa burdan size bildireceğim. Yönlendirmelerinizi bekliyorum. Pazartesi günü görüşürüz iyi forumlar.

Prayze

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yeni gelen cihazımdada aynı sıkıntı var . (kameradaki pembelik ). Samsungu aradım ve tekrar bıldırdım bu sefer bana soylenınen şey cihazın üzerinde eksik jiletin olması (arka kapak samsung yazısı , kamera ) cihazın 0 olmadığı anlamına gelmez. Fakat faturadan yazan değişik isimden dolayı ben telpaya iletiyorum. Bugün hafta sonu olduğu için bize geri dönük yapamaya bilirler. Muhtemelen pazartesi günü geri dönüş sağlanacaktır. Pazartesi günü bizil arayarak kontrol edebilirsiniz. Dediler arkadaşlar şimdi jiletin eksikliğl ve jiletinin yamuk saçma salak bir şekilde cihazda bulunması sizcede bi anormallik değilmidir ?

mila12

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
255
Jelatinler genelde yamuk yaptıştırma olmaz. Değiştirme olayında ürün sıfır kutusunda teslim edilir.

Prayze

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
durum böyleyken tüketici haklarına başvurup iade gibi bir istekde bulunsam başarılı olur mu ?

mila12

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
255
Keşke para iadesi talebinde bulunsaydınız. Size ürünün eski aksesuarlarını mı verdiler yoksa yeni aksesuar mı verdiler. Ayrıca kuru üstündeli imei numarası ile cihazın imei numarası eşleşiyormu.

Prayze

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Keşke para iadesi talebinde bulunsaydınız. Size ürünün eski aksesuarlarını mı verdiler yoksa yeni aksesuar mı verdiler. Ayrıca kuru üstündeli imei numarası ile cihazın imei numarası eşleşiyormu.

Kutu eski benim verdiğim kutu içindeki aksesuarla benim eski olan aksesuarlarımmı tam bilmiyorum ama 0 aldığm telefonun içinden çıkan aksesuarlar kadar düzenli ve toplu. Falak telefonun üstündeki jelatin gerçekten sonradan takılmış bir jelatin olduğunu fazlasıyla belli ediyor. hem eksik jelatin hemde aşırı şekilde oturtulmadan saçma bir şekilde takılmış bir jelatin. Şimdi telefonum 1 ayı geçti ama garantiye verdiğimde geçmemiş idi. Telefonu sadece samsungun dediği üzere içinde farklı bir bilgi var mı diye açık baktım göremedim. Ama bu 0 olduğunun kanıtı değildir bana göre. Ve yeni telefondada eski karşılaştığım sıkıntı var. Bu bilgilere dayanarak iade talebi gerçekleştirebilirmiyim ? İlgileriniz için tekrardan teşekkür ediyorum.

El Padrino

Dekan
Reaksiyon puanı
70
İnsanın 1500 lira veripte yeni aldığı bir üründe arıza çıkması gerçekten çok sinir bozucu bir durum.Yetkili servise gidin ve sıfır diye vermiş oldukları telefonun kullanılmış olduğunu, verdiğin paranın karşılığı olarak sıfır bir ürün istediğinizi söyleyin.Madem sonunda elinize 2.el kullanılmış bir telefon vereceklerdi neden sıfır telefon parası verdiğinizi sorun.Gerekirse bağırın çağırın elleri ayaklarına dolanıp en kısa zamanda sıfır bir S2 vereceklerinden emin olabilirsin.Eğer istersen annen, ablan, teyzen, halan ya da medeni cesareti yüksek kavga potansiyeli olan bir bayan tanıdığınızla gidin ve cıngar çıkartsın.Sorunun hal olur :)

mila12

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
255
Telefonu o şekilde kabul etmeseydiniz iyi olurdu. Size değişim ile ilgili bir evrak imzalattılar mı yada verdiler mi.

Prayze

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Telefonu o şekilde kabul etmeseydiniz iyi olurdu. Size değişim ile ilgili bir evrak imzalattılar mı yada verdiler mi.

Evet değişimden sonra aldığım bi fatura var fakat faturanın üzerindeki isim bana ait değil buda çok saçma bir durum.

--- Mesaj Güncellendi ---

İnsanın 1500 lira veripte yeni aldığı bir üründe arıza çıkması gerçekten çok sinir bozucu bir durum.Yetkili servise gidin ve sıfır diye vermiş oldukları telefonun kullanılmış olduğunu, verdiğin paranın karşılığı olarak sıfır bir ürün istediğinizi söyleyin.Madem sonunda elinize 2.el kullanılmış bir telefon vereceklerdi neden sıfır telefon parası verdiğinizi sorun.Gerekirse bağırın çağırın elleri ayaklarına dolanıp en kısa zamanda sıfır bir S2 vereceklerinden emin olabilirsin.Eğer istersen annen, ablan, teyzen, halan ya da medeni cesareti yüksek kavga potansiyeli olan bir bayan tanıdığınızla gidin ve cıngar çıkartsın.Sorunun hal olur :)

Bana verilen ürünün sıfır oldugunu idda ediyorular.

El Padrino

Dekan
Reaksiyon puanı
70
Sanırım kameradaki pembelik sorunu yeni verdikleri telefonda da var.Eğer öyleyse yine ayıplı mal verdikleri için tekrar değiştirmek zorundalar.Tekrar değişim yaptıklarında mutlaka yeni vermiş oldukları telefonun kutusunu onların yanında aç ve bir sorun olup olmadığına bak.Jelatin doğru yapıştırılmışmı, hava kabarcığı var mı, kamerada pembelik varmı, çalışmayan bir özelliği var mı ? herşeyi onların gözünün önünde kontrol et kesinlikle.Eğer bir sorun varsa hemen oracıkta söyle ki onlarda şahit olmuş olur.

Bu arada Galaxy S2 halen piyasadaki en iyi telefon ve Samsung gerçekten kaliteli bir marka.Buna emin olabilirsin.Bu tarz aksilikler bütün firmalarda, bütün elektronik cihazlarda olabilecek sorunlar.Bu yaşadığın tatsız durumdan dolayı markaya tavır alma bence.Eninde sonunda sorunsuz bir Galaxy S2 vericekler eline.Sen pes etme yeter :)

mila12

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
255
Evet değişimden sonra aldığım bi fatura var fakat faturanın üzerindeki isim bana ait değil buda çok saçma bir durum.

Telefonu ilk aldığınız zamanki kişinin ismi mi yazıyor yoksa farklı bir isim mi? Birde sakıncası yoksa yeni telefonun imei sini özel mesaj ile gönderebilirmisiniz.

Prayze

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hayır eski faturadaki isim kendime adımaydı telefonu ben aldım. Fakat bu faturada farklı bir isim var. Ben bana böyle bi saygısızlığı yapan bi firmanın ürününü kullanmak istemiyorum artık iade için neler yapabilirim aydınlatın lütfen

Sanırım kameradaki pembelik sorunu yeni verdikleri telefonda da var.Eğer öyleyse yine ayıplı mal verdikleri için tekrar değiştirmek zorundalar.Tekrar değişim yaptıklarında mutlaka yeni vermiş oldukları telefonun kutusunu onların yanında aç ve bir sorun olup olmadığına bak.Jelatin doğru yapıştırılmışmı, hava kabarcığı var mı, kamerada pembelik varmı, çalışmayan bir özelliği var mı ? herşeyi onların gözünün önünde kontrol et kesinlikle.Eğer bir sorun varsa hemen oracıkta söyle ki onlarda şahit olmuş olur.

Bu arada Galaxy S2 halen piyasadaki en iyi telefon ve Samsung gerçekten kaliteli bir marka.Buna emin olabilirsin.Bu tarz aksilikler bütün firmalarda, bütün elektronik cihazlarda olabilecek sorunlar.Bu yaşadığın tatsız durumdan dolayı markaya tavır alma bence.Eninde sonunda sorunsuz bir Galaxy S2 vericekler eline.Sen pes etme yeter :)

Senin telefonunda kamerada pembelik sıkıntısı var mı ? Hiç test ettin mi

arkadaşlar bu arada bu sorun en başından üretici firmanın sorunudur. Geçen süre benim garanti sürene işliyor. Yeni garantiyle gelmesini istemiştim telefonumun böyle birşeyin mümkün olmadığını söylüyorlar.bu olayı nasıl mümkün hale getirebilirim ?

elmasuyu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yav vala içim karardı adınıza çok üzüldüm bende telefonu aynı sorun yüzünden pazartesi günü telefonu iade etmeye götürcem umarım aynı sorunlarla ile ben karışılaşmam. ve bende alalı 15 gün oldu :S ayrıca ben direk iade telep edeceğim bu konu hakkında baya bir araştırma yaptım ve şöyle bişeyle karşılaştım doğru veya gerçek bilmiyorum samsung glaxy s2 nin belli bir kısmını hatalı üretmiş ve ürünleri Türkiye gibi gelişmekte olan ve az gelişmiş ülkelerin piyasasına sürmüş bu yüzden ben iade hakkımı kullanacagım tekrra bir galaxy2 almak istemiyorum telefonu geride kalan tüm özellikleri tartışılmaz ama bu kamera sorunu telefonu gözümde bitirdi ....

Prayze

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yav vala içim karardı adınıza çok üzüldüm bende telefonu aynı sorun yüzünden pazartesi günü telefonu iade etmeye götürcem umarım aynı sorunlarla ile ben karışılaşmam. ve bende alalı 15 gün oldu :S ayrıca ben direk iade telep edeceğim bu konu hakkında baya bir araştırma yaptım ve şöyle bişeyle karşılaştım doğru veya gerçek bilmiyorum samsung glaxy s2 nin belli bir kısmını hatalı üretmiş ve ürünleri Türkiye gibi gelişmekte olan ve az gelişmiş ülkelerin piyasasına sürmüş bu yüzden ben iade hakkımı kullanacagım tekrra bir galaxy2 almak istemiyorum telefonu geride kalan tüm özellikleri tartışılmaz ama bu kamera sorunu telefonu gözümde bitirdi ....

Ben öyle birşey olduğuna inanmıyorum. Bence iade edin ve tekrar böyle bir kolaylık sağlayabilecek bir mağazadan alın galaxy s 2 nizi. Gene aynı sıkıntıyla karşılaşırsanız iade edip farklı telefonlara yönelirsiniz.

mila12

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
255
Samsung'un kendi yetkili servisleri var. Onlar bakmıyormu bu telefonlara.

Prayze

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Samsung'un kendi yetkili servisleri var. Onlar bakmıyormu bu telefonlara.

Leventteki telpa şubeside samsungu sitesinde bulunmakta. Yani ben telefonumu samsung güvencesi altında teslim ettim oraya.

Prayze

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar değişimden gelen yeni ürünün imei numarası kayıtlı oluyor mu ? Yoksa kendimiz mi kaydettiriyoruz ?