Samsung'a birisi dur desin !!!!

sistemler

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Samsung'a birisi dur desin !!!!

samsung_galaxy_s2_haber3.jpg

Arkadaşlar çok ilginç bir konuya değinmek istedim, Google aramaların da samsung diğer telefonlara oranla daha fazla aratılıyor tabiki iphone geçme ihtimali nedir bilemiyorum ama Samsung cep telefonlarının inanılmaz derecede popileritesi arttı ve çok ilginçtir. Nokia resmen kayıtsız kalıyor bu gidişata.

Google da "Samsung" kelimesi tam tamına 151.000.000 kere aratılıyor peki bu aratılma ne demek gelin biraz gözden geçirelim ve bu sadece 1 aylık bir sonuç.

Arama Motoru Optimizasyonu (Seo) ne gariptir ilk önceleri pek bir fikir sahibi olmadığım bu konuda insanların biraz öğrendiklerinde neleri değiştirebildikleri görünce insan çok şaşırıyor.

Neyse gelelim Samsung bu kadar büyümesinin sırrına, samsun en güzel atağını dokunmatik ekranlar sayesinde yaptı ve dokunmatik furyası başladığından bu yana Samsun firmasının çıkarttığı dokunmatik ekranlı cep telefonları kelite, sağlamlık , dizayn ve daha bir çok özellikten çok fazla tutuldu. Nokia nedense dokunmatik telefon konusunda pek başarılı olamadı.

Tabiki kesinlikle gözden kaçırılmayacak bir mesele de iPhone telefonlarının çok pahalı olması ve alım imkanının kısıtlı olması samsung biraz daha ilgiyi artırdı.

Gerçi samsung markası kalitesi diğer çıkarttığı ürünlerde de tartışılmaz herkesin bildiği gibi bir çok alanda ürün çeşitliği olması ve insanların hafızalarına kendilerini güzel bir isimle yazdırmaları Samsung bu kadar başarılı yapıyor.

Bundan bir iki yıl öncesine kadar Samsung iphone ile yarışmasına ihtimal vermez iken şimdi şüperlerim var Samsung iphone'nu geçebilir. Bu başarısına devam edecek olursa ve kalite istikrarı gün geçtikçe artar ve korur ise bu kaçınılmaz bir son olacağı kanısındayım. iPhone da bir ukalılık var iphone Ceo'suna yöneltilen bir rekabet sorusuna hiçbir rakibimizin olamaması bizi çok mutlu ediyor. iPhone tamam büyüklüğü, kalitesi, gücü tartışılmaz belki ama unutmayın ne oldum delisi olmak insanı çok çabuk bitirebilir. Bir zamanlar Microsoft da böyleydi tek patrondu, Google amca bir geldi ne oldu bütün işler değişti.

Sözü fazla uzatmadan sizlere bir sorum olacak sizce Samsung - iPhone geçebilecek mi ?

isveçli

Profesör
Reaksiyon puanı
10
galaxy s3 çok şeyi değiştirebilir , su anda çok kisi var s3 bekleyen ama hayal kırıklığıda olabilir , iPhone 5 i beklemek istemeyen bir çok kullanici galaxy s3 iyi özellikler ve tasarımla gelirse Samsungun puanına olumlu olarak yansır

soneresra

Asistan
Reaksiyon puanı
0
nokia bitti arkadaşlar iphone,htc,samsung bu hızla gittikten sonra nokia'ya ekmek yok artık

baaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
7
nokia kendi kendini bitirdi androide geçmeyerek.

nokia belle, nokianın anasını belledi :)

GALAXYS2

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
aslında hepiniz yanlıs dusunuyorsunuz, sorun samsung la apple arasında degıl, daha dogrusu bu savas,
savas ANDROID, ILE DIGER ISLETIM SISTEMLERI ARASINDA GECIYOR,
yanı su an dunya genelınde kı arastırabılırsınız, 1. sırada androıd var, 2. sıraya yakında nokıa yı alan mıcrosoftun wındows 7 'si gececek, geri kalan para harcama meraklısı da applenın oyuncagı olacaklar, apple tek basına kendi isletim sistemini 5 , 10 katı fiyata satan bir firma, yani pazarın lideri olması gerekmiyor , 2 telefon da satsa her zaman kar edecek bir firma, gelecek samsungla (ANDROID PLATFORMU) nokıa (WINDOWS MOBILE PLATFORMU) ARASINDA GECECEK SAVASTA SEKİLLENECEK....

buroodriver

Asistan
Reaksiyon puanı
12
aslında hepiniz yanlıs dusunuyorsunuz, sorun samsung la apple arasında degıl, daha dogrusu bu savas,
savas ANDROID, ILE DIGER ISLETIM SISTEMLERI ARASINDA GECIYOR,
yanı su an dunya genelınde kı arastırabılırsınız, 1. sırada androıd var, 2. sıraya yakında nokıa yı alan mıcrosoftun wındows 7 'si gececek, geri kalan para harcama meraklısı da applenın oyuncagı olacaklar, apple tek basına kendi isletim sistemini 5 , 10 katı fiyata satan bir firma, yani pazarın lideri olması gerekmiyor , 2 telefon da satsa her zaman kar edecek bir firma, gelecek samsungla (ANDROID PLATFORMU) nokıa (WINDOWS MOBILE PLATFORMU) ARASINDA GECECEK SAVASTA SEKİLLENECEK....
+1

zaten o yüzden nokia'nın satışları dibe vurdu.yoksa nokia halen çok kaliteli telefon üreten bir firma.

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Günümüz İmaj Çağı
NOKIA açıkçası şu an bir imaj sorunu yaşıyor...

Şöyle açıklayayım. iPhone Marka satıyor. stabil bir sistem, güzel sade bir tasarım ve popüler klas bir marka...

Herhangi bir lüks spor arabaya benzetebiliriz.

Nokia ise sağlam kaliteli donanım olarak iyi şık pahalı bir Mercedes'e benziyor...

Mercedes her zaman Mercedes'tir ama son zamanlarda genç, dinamik, saygın iş adamlarının artık hiç biri Mercedes'i tercih etmiyor!
Çünkü artık parası olan "kıroların" ilk yaptıkları iş altlarına bir Mercedes çekmek!

Bu yüzden modern çağdaş genç iş adamlarına bakın hepsi Mercedes yerine Volvo Chrysler Jaguar Maserati gibi markalara yöneliyorlar...

Samsung burada işte devreye giriyor.

Mercedes'e binip kro görünmek istemeyen!
iPhone alıp kendisini bir marka delisi gibi göstermek istemeyen, çağdaş kaliteli tasarıma önem veren kişilerin tercihi Samsung'dan yana oluyor...

i.am.kira

Asistan
Reaksiyon puanı
2
bana göre, çok değil bundan 7-8 ay sonra windows phone 8 ile birlikte androidin popülaritesi azalacak win8li telefon ve (özellikle) tabletler çok hızlı bir şekilde artacak. androidin stabilite problemlerini kullananlar çok iyi bilir. donmalar hatalar falan. kaç tane samsung modelinin tanıtımını izledim hemen hemen hepsinde tepkime problemleri falan vardı. eğer microsoft win8 phoneun üzerine düşerse (ki düşecektir) piyasa çok değişebilir. bence samsung hızla win8li modeller çıkaracaktır. nokianın hali ise pek iyi değil. microsoftla anlaşmalılar ama dizayn, teknik özellik olarak iphone ve galaxy serisinin gerisindeler. teknik kapasitelerini arttırmaları gerek. daha ince, daha hafif, daha iyi ekran, daha güçlü işlemci bir de win8le ancak ayağa kalkar nokia...

sercankd

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Samsungu Samsung olarak apple ile karşılaştırırsan samsung, sadece apple bile değil yanına Nokiayı hatta yanına başka bir telefon üreticisini daha kat yine de hepsinin birleşiminden büyük bir şirkettir, Samsung Telekomunikasyon olarak ifade ederseniz sadece samsungun telefon üretimi yapan departmanını kasdetmiş olursunuz ve böylesi daha doğru olur.

Samsung Electronics: 2011 Dünyanın en iyi teknoloji şirketi seçildi
Samsung Heavy Industries: 2010 Dünyanın en iyi 2. iş makinaları ve gemi üreticisi (samsung kepçelerini mutlaka görmüşsünüzdür :P)
Samsung Engineering ve Samsung Construction: Dünyanın en büyük 35. mühendislik ve 72. en büyük inşaat şirketi (Dünyanın en uzun beşeri yapıları olan Burj Khalifa, Petronas Kulelerini ve Taipei 101 kulesini bunlar inşa etmiştir)
Samsung Life Insurance: Dünyanın en büyük 14. sigorta şirketidir.

Biraz samsung reklamı gibi oldu ama bu adamlara dur demek büyük hata olur :)

221BSHERLOCK

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Huawei kullanan insan modeli nasıl acaba, kendimi merak ettim :D

MrtAltg

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,109
asıl samsung çıkışı iphone ları cinliler gibi kopyalıyarak yaptı kopya olayı olmaya idi samsun eski tasarımları ile pek ileri gideceğini sanmam

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Diğer markaların Appledan bir farkı yok. Birçoğunun bir kaç binliralık ürünü vardır. Ancak Apple tek modelle sadece tepe fiyattan ürün sattığı için en dikkat çekeni o.

H SİZER

Doçent
Reaksiyon puanı
4
samsung un 9000 serisinden bir sürü model var hepside iphone ye eşit yada daha üstün iphone ikiyılda bir model ancak çıkarıyor oda çok pahalı tabikide samsung önde olacak bende şimdi samsung 9103 r arıyorum

Bawyera

Asistan
Reaksiyon puanı
0
hocam benzetme yanlış katılmıyorum sizin kırolar alıyor dediğiniz marka saydıklarınıza her konuda 5 basar bilmem farkındamısnız ? bizde mercedes E350 CDİ 4Matic var yok öyle bir araba 270 Bg ve mercedes mercedesin üstünlüğü tartışılmaz SONUÇ olarak yıldıza rütbe sorulmaz :)

MrtAltg

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,109
benzetme doğru bence iphone mersedesse samsungda o kadar mersedes ama cin üretimi :) çakma mersedes

--- Mesaj Güncellendi ---

20111002073313_applesamsung.jpg

apple-samsung-1-300x168.jpg

apple-samsung-3.jpg

apple-samsung-4.jpg

bunları biliyorsunuzdur herhalde

Ozgurky

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Bence biri size dur desin. Bu kadar kafa yormayın bu işlere altı üstü bir telefon alacaksınız :)

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
hocam benzetme yanlış katılmıyorum sizin kırolar alıyor dediğiniz marka saydıklarınıza her konuda 5 basar bilmem farkındamısnız ? bizde mercedes E350 CDİ 4Matic var yok öyle bir araba 270 Bg ve mercedes mercedesin üstünlüğü tartışılmaz SONUÇ olarak yıldıza rütbe sorulmaz :)

Ben imajdan bahsediyorum. Mercedes'in kalitesi donanımı, konforu vs tartışmak doğru değil.

Ancak şöyle bir şey var eskiden Mercedes zengin olanların lüksünü prestijini göstermenin yoluydu. Zaten bugün dahi dünyanın hemen her yerinde makam aracı olarak kullanılıyor olması bu prestijden dolayı geliyor.

Günümüzde ise zenginlik demesek bile para çok farklı kesimlere çok hızlı bir şekilde yayıldı.
Bir çok kişi daha dün k*çına don alamazken bir anda paraya boğuldu.

Bu kişilerin de ilk yaptığı şey altlarına bir Mercedes çekmek oldu.

Eskiden Mercedes'ten beyefendi, saygın, rahatına, klasına düşkün insanlar inerken şimdi Mercedes'ten inen ile Şahin'den inen arasında bir fark kalmadı.

Bu yüzden zevk sahibi, genç, hayat tarzıyla modern olan zengin insanlar Mercedes'ten uzaklaştılar.

-------------------------------
[MENTION=15808]Awerz[/MENTION] yazdığımı anlamamışsın üstüne Samsung'u çin malı yapıp çıkmışsın...
Senin iPhone Cern'de üretiliyor zannediyorsun galiba!

iPhone'un kalitesine bir şey dediğimiz yok zaten. Ama iPhone sahiplerinin diğer markalardan sürekli kendi kullandıklarını üstün görmek gibi bir egoları var...

Yani senin cebindeki iPhone, başkasının cebimdeki Samsung'dan daha kaliteliyse bu senin başkasından daha kaliteli olduğunu göstermez! Sadece senin daha çok marka aşığı olduğunu gösterir...

MrtAltg

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,109
@Elbruz46 merak etme samsungunda iphone unda üretim yerini biliyorum ha kore ha cin :) ikiside çakma kullanıyor kendilerine ait bir tasarımları yok mahiyetinde söylemiştim ama son yazdıklarında çoğunda haklısın zaten çoğunluk egoları yüzünden sevmiyor bir kısmıda diğer mesajımda belirttiğim gibi kedi ciğer olayı

Mert Ahmet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
41
Samsung ve Apple birlikte bir bütün. iPhoneun ekranını ve belleklerinin %80 civarıydı sanırım Samsung üretiyor. Ne Samsung olmadan Apple olur ne de Apple olmadan Samsung olur. Bence aralarında tatlı bir rekabet var :) BUnu tartışmak ta mantıksız geliyor bana :) Birlikte yaşayalım görelim :)

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
ben de savaşın ios ve android arasında olduğunu düşünüyorum. ancak gelecekte windows phone'un çok fazla yükseleceğini sanmıyorum.

windows phone işletim sistemi ne kadar iyi ve stabil olursa olsun android ve ios kadar ilgi çekemez.

çünkü ios ve android kullanıcılarına daha önce hiç yaşamadıkları bir bilgisayar deneyimi sunuyor. dokunmatik ekrandan tut, arayüze, menülere, uygulamalara...

windows phone ise yıllardan beri herkesin kullandığı bir işletim sisteminin mobil cihazlara uyarlanmış versiyonu. windows'un dokunmatik hali diyebiliriz.

yani android ve ios kullanan, yenilik peşinde koşan kullanıcıları yeterince tatmin etmekten uzak bir işletim sistemi.

zaten insanlar kendini bildi bileli windows kullanıyor. aynı sistemi telefon ve tablette kullanmak, kullanıcılarda bir heyecan yaratmıyor.

microsoft da bunun farkında ki, metro arayüzü geliştirdi. sırf kullanıcılara "yenilikçi" bir deneyim sunabilmek için. ancak bu konuda ne kadar başarılı olacağı belli değil. şu ana kadar metro arayüzü beğenden de çok, beğenmeyen de...

tabi bunlar benim düşüncelerim. :)

Bawyera

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ben imajdan bahsediyorum. Mercedes'in kalitesi donanımı, konforu vs tartışmak doğru değil.

Ancak şöyle bir şey var eskiden Mercedes zengin olanların lüksünü prestijini göstermenin yoluydu. Zaten bugün dahi dünyanın hemen her yerinde makam aracı olarak kullanılıyor olması bu prestijden dolayı geliyor.

Günümüzde ise zenginlik demesek bile para çok farklı kesimlere çok hızlı bir şekilde yayıldı.
Bir çok kişi daha dün k*çına don alamazken bir anda paraya boğuldu.

Bu kişilerin de ilk yaptığı şey altlarına bir Mercedes çekmek oldu.

Eskiden Mercedes'ten beyefendi, saygın, rahatına, klasına düşkün insanlar inerken şimdi Mercedes'ten inen ile Şahin'den inen arasında bir fark kalmadı.

Bu yüzden zevk sahibi, genç, hayat tarzıyla modern olan zengin insanlar Mercedes'ten uzaklaştılar.

-------------------------------
@Awerz yazdığımı anlamamışsın üstüne Samsung'u çin malı yapıp çıkmışsın...
Senin iPhone Cern'de üretiliyor zannediyorsun galiba!

iPhone'un kalitesine bir şey dediğimiz yok zaten. Ama iPhone sahiplerinin diğer markalardan sürekli kendi kullandıklarını üstün görmek gibi bir egoları var...

Yani senin cebindeki iPhone, başkasının cebimdeki Samsung'dan daha kaliteliyse bu senin başkasından daha kaliteli olduğunu göstermez! Sadece senin daha çok marka aşığı olduğunu

Hocam biz aşağı yukarı 10 yıldır Mercedes kullanıyoruz bizde zevk yokmu şimdi ? hem mercedes var mercedes var S serisi en iyi makam aracıdır ve kullanılır 7 series ise daha azdır a8 i saymıyorum bile :) saygılar

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
benzetme doğru bence iphone mersedesse samsungda o kadar mersedes ama cin üretimi :) çakma mersedes

20111002073313_applesamsung.jpg

apple-samsung-1-300x168.jpg

apple-samsung-3.jpg

apple-samsung-4.jpg

bunları biliyorsunuzdur herhalde
hatta aynı adaptör ve kabloyu asus transformer prime için sunuyor. halbuki bir adaptör tasarlamak ne kadar zor olabilir ki

Gold Eagle

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Samsung Galaxy S III'ün internetteki özellikleri doğruysa durması lazım zaten.Yıl olmuş 2012 hala 1 GB ram kullanıyor.

GALAXYS2

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
le le le le niye bu koyün derdi hiç bitmeyor....

bu arada ben galaxys3 almıyacagım için alacak arkadasa tavsiyemdim, bu forum için en kısa sürede galaxys3 nikini alsın....

isveçli

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Samsunga yürü diyorum inşallah s3 te hayal kırıklığı yastakaz bana