Samsung UE46ES8080 smart tv fotografli inceleme

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Deleted member 312196
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Selamünaleyküm degerli sdn üyeleri

Yaklasik bir hafta önce yeni bir smart tv almis bulunmaktayim. Arkadasim @-Beneficence- 'nin de vermis oldugu gazla kendi capimda fotografli inceleme yapayim dedim. Böyle birseyi ilk defa yaptigim icin muhakkak eksik bilgiler vardir. O yüzden simdiden affiniza siginiyorum.

Ilk olarak vermis oldugum linkten tv'nin teknik özelliklerine ulasabilirsiniz:

Özellikler

1- Görüntü
a) 3D

3D gözlük konusunda samsung biraz cimri nedense. TV'nin kutusundan sadece iki tane gözlük cikti. Buna da sükredip baskalarinda bu da yok dedim :)

Gözlüklerin ikiside aktif olup 1x CR 2032 ( yuvarlak ) pil'le calismaktadir. Agirligi baya hafif oldugundan gözlükleri taktiginizi bile hissetmiyorsunuz. Tasarim olarakta samsung gercekten cok iyi is basarmis. Seklini ve kullanisliligini sahsen begendim.

Gelelim 3D özelligine.

3D olarak ( maalesef ) sadece "demo" ve youtube üzerinden filmleri test edebildim. Anladim ki fimleri 3D izlemenin zevki bambaskaymis. Tv'nin 3D kalitesine, filmlerin gercekciligine, grafigine resmen asik oldum. Gözlüklerdeki bir diger özellik ise, 3D bir film acarsaniz otomatik olarak tv ile baglanmasi. Sizin yapmaniz gereken tek sey sadece oturup izlemek oluyor. Bu tv'yi alarak sinemayi resmen ayagima getirdim. Tek eksik olan adam akilli bir ses sistemi. Oda yakinda olacak insallah :)

b) 720p

Gözlemlerime göre 720p yayin yapan bir cok kanalin kalitesi baya düsük. @zozeidon arkadasimin da dedigi gibi: Benim S2'le cektigim fotograflar cok daha hos ve daha canli duruyor. Kalite olarak baya bir fark var anlayacaginiz.

Dikkatimi ceken bir diger olay ise, alman kanallari (mesela: zdf HD, arte HD ) türk kanallarindan daha kaliteli yayin yapiyor.. Info dügmesine bastigimda, TRT 1 HD 8.xxx MBIT/S'le yayin yaparken ZDF HD 15.xxx MBITS/le yayin yapiyor. Buda kaliteyi baya etkiliyor. Tabi bunun yayinlanan filmlerle de alakasi var. Herseyi maalesef 1080p'le yayinlamiyorlar. Hiz olarak degisen bir sey yok ama.

c) 2D'den 3D'ye dönüstürme

Bu fonksiyondan acikca söyleyeyim pek fazla beklentilerim yoktu. Normal fimleri 3d'ye cevirdimi kötü görünecegi kanaatindeydim. Ilk olarak "seksenler" dizisinde denedim bunu. Ne yalan söyleyeyim agzim acikta kaldi dogrusu. Normal 3D bir filmden ayirt edemeyecek kadar güzel görüntüye sahip.

2- Smart TV

Buyrun ilk önce sizi arayüzüyle tanistirayim.

Uygulamalar

a) Facebook & Twitter

Maalesef ikisinde de hesabim olmadigi icin deneyemedim. Kullanabilmek icin ise ilk olarak samsung hesabina ihtiyaciniz var. Aksi takdirde kullanamiyorsunuz.

b) Youtube

Bildiginiz youtube iste :P

720p ve 1080p videolari izlemek gercekten cok eglenceli. Insanin basindan kalkasi gelmiyor.

Genel olarak uygulamalarin cogu kullanissiz. Internette dolasabilmeniz icin tv'ye ait klavye'yi satin almaniz gerekiyor.

3- Tasarim

Dizayn olarak samsung gercekten cok iyi is cikarmis. TV'nin yanlarinin ince olmasi 3D filmlerdeki gizli cevheri ortaya cikariyor. Kisacasi SLIM TV ismini hakediyor.

Kumandalar

Smart Touch

Sahsen pek kullanisli bulmadim. Dügmelere basinca tv tepki veriyor ama ses ile yönetmek istedimi ara sira kendine sövdürüyor. Zaten tv ile konusmak nedir arkadas bana ters öyle isler :D Smart Touch'da ise yarayan tek sey faresi baska bir sey degil.

Sonuc

-HD ve 3D film izlemek bu tv ile artik vazgecilmez bir tutku oldu benim icin.

-3D özelligine diyecek fazla bir sey yok. Samsung hakkini fazlasiyla vermis. Gözlükleri takinca bas agrisi, mide bulantisi veya kusma gibi benzeri vakalarla karsilasmadim.

-Smart TV ismini haketmiyor maalesef. App denen bir sey yok zaten magazada, olanlarin cogu da fasa fiso uygulamalar. Angry Birds oynamak zevkliydi o baska.

-TV'nin ön caminda yansima var. Gündüzleri sorun olmuyor da ( görünmüyor ) geceleri lambayi yaktimi ay gibi parliyor camin üzerinde. Allahtan ayriyeten baska bir lamba var da onu kullaniyorum.

-Ses ile yönetme dedigim gibi bana biraz kullanissiz geldi. Bagiracaksinki tepki versin yoksa ses seda yok.. o da bana ters iste.

-Elle yönetme ise tam bir iskence. Bes dakka angry birds oynadim koluma öyle bir agri girdiki sormayin.

Genel olarak almis oldugum tv'yi begendim. Özellikle futbol maclarini izlemek ayri bir zevkli. Topragi, cimeni hatta adamin bacagindaki yumusak tüylere kadar her seyi detayli gösteriyor :P:P Not: Yanlis anlasilmasin ha :D

Kesinlikle led tv almak isteyen herkese tavsiye ederim.

Inceleme @zozeidon kardesimin kadar iyi olmasada elimden geldigi kadariyla iyi yapmaya calistim. Onun yapmis oldugu incelemeden de kopya cekerek sizleri bilgilendirmeye calistim. Sende hakkini helal et @zozeidon, biraz belese kondum :D

-Beneficence-

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
31
Eline sağlık güzel inceleme olmuş:)
Resimleri keşke biraz daha büyük boyutta koysaydın:D

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
[MENTION=221572]-Beneficence-[/MENTION]

Tesekkürler

Tikladimi büyük göstermiyor mu?

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
[MENTION=221572]-Beneficence-[/MENTION]

Basta öyle yapmistim sonra cok büyük oldu diye bu yolu tercih ettim :)

Neyse bir daha ki sefere insallah :D

derya1978

Asistan
Reaksiyon puanı
26
s.a hocam nasılsınız bi led tv almak istiyorum samsung 46ue8080 ddiye benim o kadar alacak param yok ama beğendiğim var ne dersiniz alınabilir mi korkmadan çok fazla özellik istemiyorum ben full hd 3d görüntü kalitesi iyi olsun buda 200 hz iyimidir teşekkürler

Samsung UE40eh6030 Led Tv

Felix Dzerjinski

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Güzel inceleme olmuş. Eline sağlık :)

İncelemelerimiz çoğalıyor. Seviniyoruz vallahi :)

b) 720p

Gözlemlerime göre 720p yayin yapan bir cok kanalin kalitesi baya düsük. @zozeidon arkadasimin da dedigi gibi: Benim S2'le cektigim fotograflar cok daha hos ve daha canli duruyor. Kalite olarak baya bir fark var anlayacaginiz.

Burada ne demek istedin anlamadım. Canlı izlerken göze gelen görüntüyle, tv yayındayken fotoğraf çektiğinde, fotoğraftaki görüntüden mi bahsediyorsun?

Inceleme @zozeidon kardesimin kadar iyi olmasada elimden geldigi kadariyla iyi yapmaya calistim. Onun yapmis oldugu incelemeden de kopya cekerek sizleri bilgilendirmeye calistim. Sende hakkini helal et @zozeidon, biraz belese kondum

Her hakkı saklıdır diye not mu düşsem altına :P

Amaç faydalı olmak, benzese n'olcak. İnceliğin için teşekkürler. :)

s.a hocam nasılsınız bi led tv almak istiyorum samsung 46ue8080 ddiye benim o kadar alacak param yok ama beğendiğim var ne dersiniz alınabilir mi korkmadan çok fazla özellik istemiyorum ben full hd 3d görüntü kalitesi iyi olsun buda 200 hz iyimidir teşekkürler

TV yayını için 200hz yeterli olacaktır. Bahsettiğiniz model Samsung'un giriş seviyesi 3D TV'lerinden. Görüntüde (özellikle siyahın kullanımında) sıkıntı çıkarabiliyormuş.

Şöyle bişeye rastladım.
bildiğim kadarıyla samsung kontrastı yüksek tuttuğu için parlak ekran veriyor fakat bu sefer de siyah renkler yüksek kontrasta duyarlı olduğu için normalden çok parlıyor mesela siyah içinde bi görüntüyü seçmek zor ve siyahlar baya bi koyu...

Tavsiyem bütçenizi biraz daha yükseltip LG'nin 640S ve üstü modellerine göz atmanız.

derya1978

Asistan
Reaksiyon puanı
26
Güzel inceleme olmuş. Eline sağlık :)

İncelemelerimiz çoğalıyor. Seviniyoruz vallahi :)

Burada ne demek istedin anlamadım. Canlı izlerken göze gelen görüntüyle, tv yayındayken fotoğraf çektiğinde, fotoğraftaki görüntüden mi bahsediyorsun?

Her hakkı saklıdır diye not mu düşsem altına :P

Amaç faydalı olmak, benzese n'olcak. İnceliğin için teşekkürler. :)

TV yayını için 200hz yeterli olacaktır. Bahsettiğiniz model Samsung'un giriş seviyesi 3D TV'lerinden. Görüntüde (özellikle siyahın kullanımında) sıkıntı çıkarabiliyormuş.

Şöyle bişeye rastladım.

Tavsiyem bütçenizi biraz daha yükseltip LG'nin 640S ve üstü modellerine göz atmanız.

s.a hocam ne gibi siyahın kullamıunda sorun çıkarıyormuş 3d izlerken mi siyah sorun çıkarıyormuş

- - - Mesaj Güncellendi - - -

s.a zozeidon hocam normal şartlarda 200 hz görüntü kalitesi iyi mi güzel görüntü verirmi ben özellik olmasını istemiyorum tv de fazla durumumda müsait değil daha yüksek maliyetli tv leri almaya samsung 6030 ile digitürk hd ile maçları net güzel şekilde izleyebilirmiyim

Felix Dzerjinski

Profesör
Reaksiyon puanı
5
s.a hocam ne gibi siyahın kullamıunda sorun çıkarıyormuş 3d izlerken mi siyah sorun çıkarıyormuş

s.a zozeidon hocam normal şartlarda 200 hz görüntü kalitesi iyi mi güzel görüntü verirmi ben özellik olmasını istemiyorum tv de fazla durumumda müsait değil daha yüksek maliyetli tv leri almaya samsung 6030 ile digitürk hd ile maçları net güzel şekilde izleyebilirmiyim

Siyah rengin baskın olması diğer renklerin biraz sönük görünmesine sebep oluyormuş. Kendim direkt kullanmadığım için birşey diyemeyeceğim.

Hertz (HZ) görüntü kalitesinden ziyade görüntü akışkanlığı ile ilgili bir durum. Yani düşük Hz'li tv'lerde, hızlı yayınlarda (maç yayınları, oyunlar v.s.), görüntü birbirine girebilir. Ancak şu aşamada 200hz ideal duruyor.

Fiyat aralığı ve istediğiniz özelliklerle ilgili bilgi verirseniz daha sağlıklı öneriler gelecektir :)

derya1978

Asistan
Reaksiyon puanı
26
Siyah rengin baskın olması diğer renklerin biraz sönük görünmesine sebep oluyormuş. Kendim direkt kullanmadığım için birşey diyemeyeceğim.

Hertz (HZ) görüntü kalitesinden ziyade görüntü akışkanlığı ile ilgili bir durum. Yani düşük Hz'li tv'lerde, hızlı yayınlarda (maç yayınları, oyunlar v.s.), görüntü birbirine girebilir. Ancak şu aşamada 200hz ideal duruyor.

Fiyat aralığı ve istediğiniz özelliklerle ilgili bilgi verirseniz daha sağlıklı öneriler gelecektir :)

hocam en azından benim evdeki eski model tüplü tv den daha iyi değilmidir 6030 modeli

özelliği aramıyorum sade full hd güzel görüntü olsun yeter bana diye düşünüyorum fiyat aralığı 1100 / 1400 tl olabilir

yok smart
yok wifi
yok 3d

şart değil olmasına gerek yok

eve 3 ay önce Samsung T22B300 56 Ekran Full HD LED TV Monitör aldım 50 hz renkleri canlı güzel görüntüsü var bu 200 hz olduğuna göre daha iyidir düşünüyorum samsung marka tv kötü değil deme hocam

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
güzel inceleme olmuş [MENTION=312196]conviction[/MENTION] güle güle kullan :)

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
[MENTION=58793]REDFOKS[/MENTION]

Tesekkürler :)

Simdi söyle. 720p genel olarak güzel ama: Cekmis oldugum fotograf veya videolar, tvde yayinlanan görüntüden daha kaliteli ve net. Semerkand HD, trt hd ve trt 1 HD ye nazaran daha güzel HD yayin yapiyor :)

ediperdemir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Hocam bende samsung smart tv 37" var 898 lira sanırım teknosa da 200 Hz fakat beğenmiyorum bence alacaksan 400Hzden aşağı alma maç izlerken zaman zaman topun kesikli kesikli gidişini gördükçe içim acıyor. S7000 modeline çok iyi diyorlar 800Hz mükemmel bir cihaz paranı biriktir s7000 al derim