Masaustu Pc Hdmi Kalitesiz Goruntu

kemalcanaktuna

Öğrenci
Reaksiyon puanı
24
Arkadaslar oncelikle herkese iyi forumlar.
Konuyu yanlis yere acmis olabilirim simdiden kusura bakmayin.
Dun Vestel satellite 32ha5000 32" hd ready led tv aldim. Fakat ben bunu tv olarak degilde daha cok masaustu ekranim olarak kullanicam. Ama pc yi hdmi ile bagladigimda goruntu cok kalitesiz ve kotu butun cozunurlukleri tek tek denedim fakat yapamadim. Diger odadaki samsung lcd tv de hic bir sikinti yokken ayna gibi goruntu varken yeni aldigim vestel televizyonda oyle goruntu yok. Clear type ayarla diyebilirsiniz onuda yaptim. Ekran kartim en guncel surumunde. Kablomda sikinti yok cunku ayni kabloyla samsungta goruntu harika.
Ekran kartim nvidia geforce 8600gt yani baya eskilerden:)
Simdiden yardimlariniz icin tesekkur ederim biraz uzun oldu ama isin icinden cikamiyorum sinir bozucu bir durum cunku, iyi forumlar.

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Televizyonu HDMI olarak değil de diğer TV'nin yerine koyup TV modunda görüntüyü almayı dener misin ? Diğer TV'de sıkıntısızsa büyük ihtimalle TV'de sıkıntı. Eğer düzgün görüntü geliyorsa HDMI girişinde sıkıntı olabilir.

Bir diğer tahmin ise eğer diğer TV'nin çözünürlüğü daha düşük, yeni TV'ninki yüksek ise ve ekran kartın bu çözünürlüğü desteklemiyorsa bundan da kaynaklı olabilir.

Not: Şu zamana kadar Vestel ile pek iyi anılarımız yok özellikle TV alanında. Eve bir TV aldık, 8 kere servise gönderdik, değiştirdiler ve yenisi de arıza yaptı, sonunda sinirlendik, çöpe attık. Okuldaki Vestel akıllı tahtamızdan duman çıktı. Bütün sınıf korkumuştu. Fişten çekip, sınıftan çıktık. Teknik servis geldi baktı falan, dedim yine Vestel. Bu markanın ürünleri çok da güvenilir olmuyor malesef.

kemalcanaktuna

Öğrenci
Reaksiyon puanı
24
Televizyonu HDMI olarak değil de diğer TV'nin yerine koyup TV modunda görüntüyü almayı dener misin ? Diğer TV'de sıkıntısızsa büyük ihtimalle TV'de sıkıntı. Eğer düzgün görüntü geliyorsa HDMI girişinde sıkıntı olabilir.
Hocam bu cumlenden pek birsey anlayamadim biraz daha detayli anlatabilirmisin rica etsem?
Ekran kartiyla uyumsuz oldugunu bende dusunmuyor degilim fakat nvidia denetim masasinda HDCP durumunu goruntule kisminda grafik kartiniz ve ekran uyumlu diyor.
Yani lcd tv de birsey yok icerdede philips led tv var ondada bu sikintiyi cekmistim acaba gercekten ekran kartim yeni teknoloji led tv lere uyum saglamiyor olabilir

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Bu televizyon değil mi ? Normal televizyonu sök, onun yerine bağla, bak bakalım TV yayınında da aynı sorun var mı ? Yoksa HDMI girişi yada grafik kartından şüpheleneceğiz.

GeForce 8600 Tech Specs | NVIDIA

Advanced Display Functionality
  • Two dual-link DVI outputs for digital flat panel display resolutions up to 2560x16004
  • One dual-link DVI outputs for digital flat panel display resolutions up to 2560x16005
  • One single-link DVI outputs for digital flat panel display resolutions up to 1920x120066
  • Dual integrated 400MHz RAMDACs for analog display resolutions up to and including 2048x1536 at 85Hz
  • Integrated HDTV encoder provides analog TV-output (Component/Composite/S-Video) up to 1080i resolution
  • NVIDIA nView® multi-display technology capability
  • 10-bit display processing

Ekran kartından değilmiş. Televizyonun kendisinden kaynaklı bir sorun. Yine televizyon modunda görelim çalışıyor mu ? Servise gönderdiğinde ilk soracakları sorulardan biridir bu. Bir daha da vestel alma, hala yasal olarak iş yapmasına izin verilen firmalar arasında olmalarına şaşıyorum...

Son düzenleme:

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Yine de benden sana bir tavsiye. Bu bir televizyon değil mi ? Al eline kumandayı, kurcala görüntü ayarlarını. Bilgisayarından çöznürlük ayarlarını kurcala. 16:9 dene, 16:10 dene, farklı çözünürlükler dene, televizyon ayarlarını aç dene. Belki deneme yanılma yoluyla çözülebilir bir sorundur.

kemalcanaktuna

Öğrenci
Reaksiyon puanı
24
Vallahi denemedigim yontem kalmadi hocam her yeri kurcaladim her ayara baktim yapamadim. En iyisi eve gidince digiturku bagliyim buna hdmi ile oyle deniyim sikiinti cikarsa iste o zaman anlariz sikinti nerde diye. Tesekkur ederim yardimlar icin :)

kemalcanaktuna

Öğrenci
Reaksiyon puanı
24
ddf6d0722a529e4ee6e5180ea7c87a23.jpg
normalde ustteki cozunurluklerle deniyordum nvidianin sitesinden manuel olarak kendi ekran karti driverimi yukledim ve pc basligi altinda grafikler geldi bunlardan birini yaptim ve sanirim problem benim ekran kartinin eski olmasi diye dusunuyorum. Suan ekran gayet iyi gorunuyor yardimlar icin tesekkur ederim :)

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Eski karttan değil, driver'ları düzgün yüklememişsin. Üstte gönderimde Nvidia sitesinden alıntım vardı, okumadın mı ? 2560x1080 görüntü destekliyor kartın. Hangi windows'u kullanıyorsun ?

kemalcanaktuna

Öğrenci
Reaksiyon puanı
24
Acikcasi fazla kurcalamadim nr var ne yok diye. Windows 10 kullaniyorum suan