hasansengun
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 0
Tabiki de aynı değil gelip gelip burada samsung u kötülüyenleri anlamak güç
Arkadas merhaba ben iphone 5 kullnıyorum bundan önce note 2 almıstım ilk çıktığında kasmalarına dayanamayıp 1 ay sonra iphone 5 aldım şimdi telefonumu değiştirmek istiyorum note 4 çok hosuma gitti ama samsung hala çok elestiriliyor arayüz dınma kasma v-s konularında acaba samsung note 2 den sonra ki dönemde değişti mi yoksa haka note 4 te note 2 gibi kasar mı alırsam pişman olur muyum bunu merek ediyorum cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim :yes:
Doğru diyorsun dediğini yapan çok kişi var. Ben objektif görüşlerimi söylüyorum. Eksilerini belirttim. Gerisi almayı düşünen kişilere kalmış. Ayrıca Note 4 teki Exynos işlemciyi kötüleyen arkadaşlara da belirtmek isterim ki Türkiyede piyasadaki en iyi mobil işlemcidir. Katılmayan varsa ispatlarsa sevinirim.
Türkiye'de ki piyasada bulunan en iyi mobil işlemci Apple'ın a8 işlemci. Kanıtlamama da gerek yok snapdragon 805'i alt ediyor çöp exynosu ezer.
Son olarak bu Samsung düzeldicileri yaza doğru görücem, o zamanda bol keseden atabilcekler mi!?! :dirol:
senin bariz bir apple kullanıcısı olduğun aşikar direk samsung'u kötülemek için çaba sarfediyorsun.Daha önceki samsunglar dediğin gibi olabilir fakat son cıkan seriler s5 note 3 ve 4 bu sorunlar kalmamış telefonların işlemcileri gayet stabil olmuş.Ayrıca apple kendi tabusunu yıktı geçti,adamlar büyük ekran telefon olmaz dediği halde kendi tükürdüklerini yalamış oldu,nedeni ise küçük ekranlı iphone aartık eskisi gibi rağbet görmediğinden kendi kendini haksız çıkarmış oldu....
Türkiye'de ki piyasada bulunan en iyi mobil işlemci Apple'ın a8 işlemci. Kanıtlamama da gerek yok snapdragon 805'i alt ediyor çöp exynosu ezer.
Son olarak bu Samsung düzeldicileri yaza doğru görücem, o zamanda bol keseden atabilcekler mi!?! :dirol:
Konuya şöyle bir göz attım da herkes sadece konuşmuş, şimdi de sentetik olmayan gerçek bir test konuşsun.
[video=youtube;GVkaY-F6Zhs]http://www.youtube.com/watch?v=GVkaY-F6Zhs[/video]
Tartışmasız en iyi telefon iPhone 6 Plus'dır. Apple işlemcileri her zaman öndedir. Saat hızları sadece rakamlardan ibaret..
ve ikisininde güzel reklamı oluyor...
İPhone dan nefret ederim. Ancak gerçekleri de görmemezlikten gelemem.Sen zaten samsung'a karşı bir konuda olmasan şaşardımIphone 7 ve sonrası modellerin %85 i samsung üretimi olacak. Yukarıdaki hız testinde senin iphone 6 plus geride kalıyor ama nedense ?
işte bu yorumdaki örnek gibi çoğu kişi kullanmadan ya da kullanan kişilerin yorumlarını görmeden belkide görmemezlikten gelerek yorumluyorlar. Touchwiz in sıkıntılarının S5 ile aşıldığını kullanan herkes söylüyor. Yorumlara bende bir Samsung kullanıcısı olarak gayet doğru buluyorum. Şuan S4 kullanmaktayım ve seneye kadar değiştirmeyi düşünmüyorum. Çünkü 64 bit işlemci, işletim sistemi, uygulamalar 1-2 yıla kadar tam anlamıyla bitmiş olmayacağı için birde ekran, tasarım seçenekleri eksisine, artısına göre kıyaslayıp öyle değiştireceğim.Cihaz güzel ama touchwiz böyle oldukça yanından bile geçilmez
İPhone dan nefret ederim. Ancak gerçekleri de görmemezlikten gelemem.
Ayrıca eski telefonum note 2 idi. Şuan m8 kullanıyorum.
Katılıyorum. Umarım note 4 ilerleyen zamanlarda hayal kırıklığı yaşatmaz.Ben de Samsung'tan nefret ediyordum. Hala da çok sıcak baktığım söylenemez. Ama note 4 farklı. En sevdiğim marka HTC ile LG şu an. HTC her anlamıyla premium bir marka benim için ama tek kasa, alümintyum ve çıkarılamayan batarya olmasından dolayı uzak duruyorum. İple çektiğim cihaz G4.
Tek çekirdek performansı olarak evet dediğin doğru ama ben saat hızına bakarım. Ki A8 işlemciyi de Samsung'un ürettiğini unutmayalım
- - - Mesaj Güncellendi - - -
Note 4 almaya karar vermeden önce ben de bunu izlemiştim. Ki biri 64 bit diğeri 32 bit. Eğer Note 4 ün 64bit kilidini kaldırırlarsa 5,0 Lollipop ile o zaman görürüm ben A8'i ve Iphone'u. Android cihaz her zaman IOS cihazların 2 katından fazla güçlü donanım kullanmıştır. Iphone'un tek avantajı işletim sistemi.
Ezbere konuşuyorsun elle tutulur bir şeyin yok.İşlemci teknolojileri hakkında hiç bir fikriniz olmadığı çok açık... Şu anda boşverin A8'i Apple'in A7 işlemcisinin mimari gücüne yakın bir başka işlemci mimarisi yok. Snapdragon 801-5-10, Exynos serisi falan hepsi A7 işlemcisinin bile mimari başarımına çok uzaklar.
Video'ya gelince. O videoda Galaxy note 4 ün iPhone 6 Plus'dan hızlı görünmesinin bir kaç nedeni var;
1- 3Gb ram ile 1GB ram farki. Ancak buna rağmen ilk döngüde fark 10 saniye civarında iken, 2. döngüde fark 3 saniyeye iniyor. 2. Döngüde iPhone 1/3 rame sahip olmasına rağmen 7 saniye daha hızlı olmayı başarıyor. Bir döngü daha yapsalar iPhone total zamanda da öne geçecek.
2- Galaxy Note 4 2K ekrana sahip ancak testteki tüm uygulamalar 1080p çalışıyor. Uygulama ve oyunlar 2K ya geçince bu test tekrarlandığında muhtemelen iPhone tur bindirecektir.
İşlemci teknolojileri hakkında hiç bir fikriniz olmadığı çok açık... Şu anda boşverin A8'i Apple'in A7 işlemcisinin mimari gücüne yakın bir başka işlemci mimarisi yok. Snapdragon 801-5-10, Exynos serisi falan hepsi A7 işlemcisinin bile mimari başarımına çok uzaklar.
Video'ya gelince. O videoda Galaxy note 4 ün iPhone 6 Plus'dan hızlı görünmesinin bir kaç nedeni var;
1- 3Gb ram ile 1GB ram farki. Ancak buna rağmen ilk döngüde fark 10 saniye civarında iken, 2. döngüde fark 3 saniyeye iniyor. 2. Döngüde iPhone 1/3 rame sahip olmasına rağmen 7 saniye daha hızlı olmayı başarıyor. Bir döngü daha yapsalar iPhone total zamanda da öne geçecek.
2- Galaxy Note 4 2K ekrana sahip ancak testteki tüm uygulamalar 1080p çalışıyor. Uygulama ve oyunlar 2K ya geçince bu test tekrarlandığında muhtemelen iPhone tur bindirecektir.
Ezbere konuşuyorsun elle tutulur bir şeyin yok.
Hep aynı klasik şeyleri tekrarlıyorsun. Ancak gerçek apaçık ortada. Gereğinden çok çok fazla bir şekilde Apple i yüceltiyorsun.. Fanboyluktan vazgeçmelisin. Böyle birşey kazanamazsın.
Ezbere mi konuşuyorum?
1.3Ghz saat hızında Çalışan A7 Geekbench Tek çekirdek skoru : 1.410
2.0Ghz saat hızında çalışan Exynos 7 Geekbench Tek Çekirdek Skoru : 1128
2.7Ghz saat hızında çalışan Snapdragon 805 Geekbench Tek Çekirdek Skoru : 1049
Not: Geekbench skorları, çözünürlükten, GPU hızından bağımsızdır. Saf işlemci gücünü ölçer.
Elle tutulur başka ne istiyorsun?
Antutu testleri pek güvenilir değildir doğru. Ama Geekbench testleri son derece güvenilirdir.
Hadi geçelim testleri falan. Elle tutulur ne istiyorsunuz?
Mesela Anandtech, GsmArena, DH, hatta SDN gibi teknoloji sitelerinin makalelerine bakıverin bir zahmet. İşlemci konusunda Apple en az bir nesil önden gidiyor. Hatta 2 nesil.
İste bundan bahsediyordum ezberleyip gelmişsin. Herşeyin rakamlardan ibaret olduğunu sanıyorsun.Ezbere mi konuşuyorum?
1.3Ghz saat hızında Çalışan A7 Geekbench Tek çekirdek skoru : 1.410, Multi çekirdek skoru : 2528 (Çift Çekirdek)
2.0Ghz saat hızında çalışan Exynos 7 Geekbench Tek Çekirdek Skoru : 1128 Multi çekirdek skoru : 3589 (8 Çekirdek)
2.7Ghz saat hızında çalışan Snapdragon 805 Geekbench Tek Çekirdek Skoru : 1049 Multi çekirdek skoru : 2878 (4 Çekirdek)
Not: Geekbench skorları, çözünürlükten, GPU hızından bağımsızdır. Saf işlemci gücünü ölçer.
Bu arada;
1.4Ghz Saat hızında çalışan A8 Geekbench Tek Çekirdek Skoru : 1610, Multicekirdek skoru da: 2879
A8 işlemcisinin saat hızı 100mhz arttırılıp 1 çekirdek daha ilave edilmiş hali olan A8X in Geekbench tek çekirdek skoru: 1810, Multi çekirdek skoru : 4480 (3 Çekirdek)
[emoji106]1:
İste bundan bahsediyordum ezberleyip gelmişsin. Herşeyin rakamlardan ibaret olduğunu sanıyorsun.
Ezbere mi konuşuyorum?
1.3Ghz saat hızında Çalışan A7 Geekbench Tek çekirdek skoru : 1.410, Multi çekirdek skoru : 2528 (Çift Çekirdek)
2.0Ghz saat hızında çalışan Exynos 7 Geekbench Tek Çekirdek Skoru : 1128 Multi çekirdek skoru : 3589 (8 Çekirdek)
2.7Ghz saat hızında çalışan Snapdragon 805 Geekbench Tek Çekirdek Skoru : 1049 Multi çekirdek skoru : 2878 (4 Çekirdek)
Bu arada;
1.4Ghz Saat hızında çalışan A8 Geekbench Tek Çekirdek Skoru : 1610, Multicekirdek skoru da: 2879
A8 işlemcisinin saat hızı 100mhz arttırılıp 1 çekirdek daha ilave edilmiş hali olan A8X in Geekbench tek çekirdek skoru: 1810, Multi çekirdek skoru : 4480 (3 Çekirdek)
:thumbup1: