Samsung hala aynı mı

CorvoAttano

Profesör
Reaksiyon puanı
61
EN BÜYÜK NEDENİ "daha kaliteli" olması.

Batarya konusunda haklısınız ama ben batarya süresi daha fazla gitsin diye ekran kalitesini düşürmem. Yakında batarya sorununu da çözerler. Eğer ki yüksek çözünürlükte telefonlar çıkmazsa oyun firmaları da yüksek çözünürlüğü desteklemez. Önce telefonlar Quad HD çıkacak ki oyunlar da Quad HD desteklesin. Teknoloji baş döndürecek şekilde hızlı ilerliyor!
FHD ile 2K yi ayırt edebiliyorsan çıplak gözle yıldızları da incelersin sen şimdi..

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Önemli olan uygulamalar 2k ya optimize edildiğinde özellikle oyunlar bu seviyeye geldiğinde stabil çalıştırıp çalıştıramayacağı Note4 ünde bunu yapamayacağı açık o yüzden boşa birbirinizi yemenize gerek yok :dirol:

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Çok boş tartışma yapıyorsunuz.

2K ve 4K tamamen gereksiz teknolojiler '' telefonlar için '' avucumuz kadar bir telefona 720p ekran yetip artarken full hd yetmez 2k 4k diyorsunuz.

Note 4'ün işlemcisi güçlendirildi grafik işlemciside bunlar zaten güçlenmesi yetmezmiş gibi birde üstüne ultra şarj emici ekran koyuyorlar neden?

Şu anda 2K çalışan oyun varmı? tamam hadi var diyelim 5 6 inçlik telefonda neyin 2ksı neyin 4 5 ksını tartışıyorsunuz ki? el kadar telefonda bir şeyi görmek için gözünüzün içine kadar yaklaştırmıyormusunuz? yaklaştırıyorsunuz 4k olsa ne 2k olsa ne? tamam kaliteli güzel görüntü sunuyor olabilir ama hepsi şarj düşmanı.

1080p full hd yeterde artar, ha tablet derseniz tamam tabletlere 2K olabilir ama 4K'da gereksiz olur tabletlere, sadece tabletten film izliyorsanız 4K çekilmiş filmleri satın alır alır izlersiniz o zaman :P

720 ve 1080p hd gayet ideal diğerleri abartı gereksiz şarj düşmanı telefonları dahada pahalı yapan şeylerdir

Bence tartışılması bile yanlış bir konu telefonlardan bahsediyoruz ya eskiden piksek piksel 3310 kullanıyorduk ne ara bu kadar cool oldukta 4K ekran 2K ekran istiyorsunuz anlamış değilim tamamen gereksiz o telefon ekranında 2k görseniz ne yazar 4k görseniz ne yazar.

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Çok boş tartışma yapıyorsunuz.

2K ve 4K tamamen gereksiz teknolojiler '' telefonlar için '' avucumuz kadar bir telefona 720p ekran yetip artarken full hd yetmez 2k 4k diyorsunuz.

Note 4'ün işlemcisi güçlendirildi grafik işlemciside bunlar zaten güçlenmesi yetmezmiş gibi birde üstüne ultra şarj emici ekran koyuyorlar neden?

Şu anda 2K çalışan oyun varmı? tamam hadi var diyelim 5 6 inçlik telefonda neyin 2ksı neyin 4 5 ksını tartışıyorsunuz ki? el kadar telefonda bir şeyi görmek için gözünüzün içine kadar yaklaştırmıyormusunuz? yaklaştırıyorsunuz 4k olsa ne 2k olsa ne? tamam kaliteli güzel görüntü sunuyor olabilir ama hepsi şarj düşmanı.

1080p full hd yeterde artar, ha tablet derseniz tamam tabletlere 2K olabilir ama 4K'da gereksiz olur tabletlere, sadece tabletten film izliyorsanız 4K çekilmiş filmleri satın alır alır izlersiniz o zaman [emoji14]

720 ve 1080p hd gayet ideal diğerleri abartı gereksiz şarj düşmanı telefonları dahada pahalı yapan şeylerdir

Bence tartışılması bile yanlış bir konu telefonlardan bahsediyoruz ya eskiden piksek piksel 3310 kullanıyorduk ne ara bu kadar cool oldukta 4K ekran 2K ekran istiyorsunuz anlamış değilim tamamen gereksiz o telefon ekranında 2k görseniz ne yazar 4k görseniz ne yazar.
Sen bir note 3 ardından note 4 kullan o zaman anlarsın gerekli mi gereksiz mi .
Note 3 é göre daha keskin ve net görüntüler var ve bence de olması lazım .

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91

Zaten ablamda note 3 var note 4'ü de elime alıp kullandım ekranı note 3'e göre iyi olması gayet normal bir şey dimi? çünkü bir üst modeli, siz telefonları ekranı bir alt modeline göre daha iyi olduğu içinmi alıyorsunuz? yani note 4'de 1080p ekran olsaydı note 3mü alırdınız acaba?

Benim bahsettiğim iyi kötü olması değil elbette çok daha iyi ekran ama gereksiz diyorum altını çizerek.

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Kullandım hiçbir fark göremedim..

Aşırı yok evet ama yinede gözle görülür bir fark var gibi yani baktığın zaman Note 4'ün ekranı daha iyi diyebiliyorsun fakat bu note 4'ün ekranını haklı çıkartmıyor tamamen gereksiz 2K ekran, 1080p neyimize yetmiyor :)

Eskiden attığım yorumlarımı takip edenler bilirler note serisini severim 2 de 3 de 4 de gayet güzel cihazlar her yerde söylemişim aksini söylediğimi kimse idda ettiremez hatta birine note 3 aldırtmıştım :)

Bunu söylememin nedeni biri bana samsung antisi dememesi için söyleme gereği duydum, aslında samsung antisiyim :) sadece note serisi telefonlarını beğeniyorum ve başarılı buluyorum onun haricinde diğer telefonlarından hiç haz etmem.

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Zaten ablamda note 3 var note 4'ü de elime alıp kullandım ekranı note 3'e göre iyi olması gayet normal bir şey dimi? çünkü bir üst modeli, siz telefonları ekranı bir alt modeline göre daha iyi olduğu içinmi alıyorsunuz? yani note 4'de 1080p ekran olsaydı note 3mü alırdınız acaba?

Benim bahsettiğim iyi kötü olması değil elbette çok daha iyi ekran ama gereksiz diyorum altını çizerek.
Evet ben ekranı için aldım ekran olmasaydı niçin alayım, almak için nedenler yetmez. Benim note 3 ümün şarjı 1 gün gitmiyordu, note 4 şarjım 1 günü çok rahat çıkartıyor 2. günün yarısına kadar kullanıyorum oyun v.s. ekranın ben bir dez avantajını görmedim.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Kullandım hiçbir fark göremedim..
Lütfen bir göz doktorundan randevu alınız.

CorvoAttano

Profesör
Reaksiyon puanı
61
Evet ben ekranı için aldım ekran olmasaydı niçin alayım, almak için nedenler yetmez. Benim note 3 ümün şarjı 1 gün gitmiyordu, note 4 şarjım 1 günü çok rahat çıkartıyor 2. günün yarısına kadar kullanıyorum oyun v.s. ekranın ben bir dez avantajını görmedim.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Lütfen bir göz doktorundan randevu alınız.
Gözlerim gayet sağlıklı dostum merak etme. Asil sana öneririm. Biraz realist olursan senin de gitmene gerek kalmaz ama.

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Gözlerim gayet sağlıklı dostum merak etme. Asil sana öneririm. Biraz realist olursan senin de gitmene gerek kalmaz ama.
Bana hem ekranda fark yok diyorsun hemde gözüm sağlam diyorsun at gözülüğünü çıkar da olaya geniş açı ile bak.

CorvoAttano

Profesör
Reaksiyon puanı
61
Bana hem ekranda fark yok diyorsun hemde gözüm sağlam diyorsun at gözülüğünü çıkar da olaya geniş açı ile bak.
Ekrandaki fark ahım şahım birşey değil bunu sende biliyorsun azıcık realist olsan böyle boş savunmazdın..

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Ekrandaki fark ahım şahım birşey değil bunu sende biliyorsun azıcık realist olsan böyle boş savunmazdın..
Ben abartılacak fark var demedim dediysem bul o yazıyı göster üyeliğimi silerim. Fark var dedim 2k gerekli dedim. Ben burada samsung u savunacak ta değilim ne bana para veriyorlar ne de bana bir katkısı var .

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Şöyle nokta koyalım en iyisi, 2k ile 1080p arasında gözle görülür fark varmı? evet var ama öyle abartı bir fark yok gözle görülür normal bir fark var ne aşırı ne az.

2K gereklimi? hayır gereksiz azıcık daha iyi görüntü olucak diye '' 1080p kötü görüntüymüş gibi '' samsung gidipte 2k koyması yanlış.
[MENTION=390518]Lazzz[/MENTION] kendin diyorsun note 3 1 gün gitmiyordu note 4'ün 1 gün yetiyor, 2k olmasaydı dahada fazla şarj artışı olabilirdi elbette.

Uzun lafın kısası kapatalım artık bu konuları 2k ekran daha iyi gözle görülür elbette fark var ama gereksiz olduğunuda biliyoruz hani tabletde değil telefona 2k nedir :) benim monitörüm bile 1080p :)

CorvoAttano

Profesör
Reaksiyon puanı
61
Ben abartılacak fark var demedim dediysem bul o yazıyı göster üyeliğimi silerim. Fark var dedim 2k gerekli dedim. Ben burada samsung u savunacak ta değilim ne bana para veriyorlar ne de bana bir katkısı var .
Kişisel görüşün saygı duyuyorum.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
aynı aynı halen çok güzel telefonlar üretiyor. ama sen iphone al. sana karışık gelir bu saatten sonra.

drjacob

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
770
LG G3 al ben kullanıyorum çok iyi cihaz

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Şöyle nokta koyalım en iyisi, 2k ile 1080p arasında gözle görülür fark varmı? evet var ama öyle abartı bir fark yok gözle görülür normal bir fark var ne aşırı ne az.

2K gereklimi? hayır gereksiz azıcık daha iyi görüntü olucak diye '' 1080p kötü görüntüymüş gibi '' samsung gidipte 2k koyması yanlış.
@Lazzz kendin diyorsun note 3 1 gün gitmiyordu note 4'ün 1 gün yetiyor, 2k olmasaydı dahada fazla şarj artışı olabilirdi elbette.

Uzun lafın kısası kapatalım artık bu konuları 2k ekran daha iyi gözle görülür elbette fark var ama gereksiz olduğunuda biliyoruz hani tabletde değil telefona 2k nedir :) benim monitörüm bile 1080p :)
5.7 inç normal bir telefon değil iphone 5s gibi 4 inç olsa ful hd yeter tabi ama 5.7 içn e yetmez note 3 te pixeller sayabiliyorum yahu.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
pikselleri nasıl sayıyon? eğer görüyorsan saat tamircisi ol potansiyelin yüksek.

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Çok rahat gözüküyor Kişinin gözü ile alakali .

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
ben genel olarak samsunglara elimi sürmeme kararı aldım gt-s5360 ve gt-s5270kbunu sağladılar gt-s5270k'nın pikselleri rahatsız edecek kadar göze batıyor ama gt-s5360'ın ki gözüme batmıyor samsun yerine LG daha iyi.

keremtunaa

Asistan
Reaksiyon puanı
19
Dünyanın en parlak ekranı dediler, en ince telefonu dediler LG Optimus P970 aldım.(İlk çıktığı zaman)Ekran hakkını veriyordu ama yazılım hakkını veremiyordu.Pazarlama stratejisi olarak LG beni kandırmıştı.Samsung Galaxy S3 aldım ardından.4.0.4, 4.1.2 ve 4.3 sürümlerini kullandım ve 4.1.2 gerçekten mükemmel bir yazılımdı her yönüyle.4.3 sürümüyle beraber ram muhabbetine touchwiz çöktü durdu.Boeffla kernel yükledim, swap(takas) alanı oluşturdum ve telefon rahatlamıştı.Deyim yerindeyse yağ gibi akıyordu.8 kere düşürdüm ekranı üzerine bir şey olmadı 9. düşüşü polisin beni darp etmesiyle oldu.Ben sağlamdım ekran çatlamıştı.300 lira dediler, koydum kenara, gittim Note 4 aldım.Cuma gününden bu yana kullanıyorum.Konum servisleri, 3G internet, senkronizasyon, arkada dolu dolu programlar, whatsapp, twitter, kamera, vs. vs.Pazar günü dolu bir gün geçirdim ve pil 22 saati geçerken telefon %40 civarındaydı.Bataryayı doldurmam fazla zamanımı almıyor bunu da belirteyim.1 saat Injustice Gods Among Us oynadım telefon ısınmadı, oyun donmadı, multiplayerdaydım ve telefon %93'ten %72 ye düşmüştü.2k ekranda oyun varsın çalışmasın.Bazı konsollar bazı oyunları daha 1080p açamıyorken telefonda bu 2k 4k muhabbetinin prestij savaşından başka bir şey olmadığı aşikar ve bu savaşı Samsung kazandı diye düşünüyorum.Samsung fan boyu da değilim.Iphone kullandım, Nokia kullandım, LG kullandım, Sony kullandım, Huawei kullandım, HTC One M8 kullandım ve aynı zamanda yazılım sorunlarını da çözdüm.Ben Samsung'un kendi oluşturduğu eko sistemden memnunum.S3 ile 48 gb dropbox alanı vermişti çok da işimi gördü sağolsun.Yazılımlarının kendince kullanım alanları var ve başarılılar.En çok ekrana iki pencere sığdırma, çekilen fotoğraflara not düşme, S pen ile imzamı neredeyse bir kağıt üzerine atarmış gibi ekrana atabilme(çizdiklerimi saymıyorum) özelliklerini beğendim.S4 kullanan arkadaşım vardı touchwiz yüzünden Note 3 aldı oh be dünya varmış dedi.Son zamanlarda yeni güncellemelerle touchwiz problemlerinin hallolduğunu duydum.Note 4'te şimdiye kadar takılma, donma, touchwiz saçmalıklarıyla karşılaşmadım.Şu anlık memnunum.İki sene sonra çok memnun olduğum S3'ümü Note 4 ile değiştim.Pişman mısın derseniz hayır değilim.Her yönüyle kullanıcısına maksimumu yaşatabildiğini söyleyebilirim.16 mp kamerasını geçtim, 3.7 mp ön kamerası ile Ortaköy'de yaptığım akşam vakti selfie çekimler yeterliydi ve gayet iyiydi.(Geniş selfie geliştirilmeli biraz saçmalıyor)Kamera modlarını Samsung mağazasından indirdim ve deneyeceğim.Bir çok ücretli uygulama Note 4 kullanıcılarına özel ücretsiz olarak sunulmuş.2k ekranda gördüklerimi değil yazılımda gördüklerimi sizinle paylaşıyorum ve yazılım ekranı oyun, film, fotoğraf, normal kullanım için otomatik olarak ayarlayarak 2k ekranı verimli kullanıyor.Exynos işlemcisinden memnundum S3 cihazımın ve bundan da memnunum.Kullandıkça yaşadığım sorunları sizlerle paylaşırım.

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Exynos'u sevmenizin sebebi ne merak ettim?

Yanlis anlamayin kendi goruslerim bunlar.

Zaten ciddi anlamda yenilmez bir tekel olan QUALCOMM ve yaninda ona yetismeye calisan NVIDIA var.

Simdi bu SAMSUNG tekeli yikmak icin mi exynos'la oynuyor.

QUALCOMM'u yenemeyecegini ve NVIDIA'nin istikrarli ilerleyisini durduramayacagini biliyor SAMSUNG.

Intel bile akillandi ve pes etti.

EXYNOS'a geri donelim.

S2 ile cikti karsimiza.S1'de de bolge olarak olusmus olabilir tam bilgim yok.

S2'de sevdik biraz.Zaten bir TEGRA bir EXYNOS cift cekirdek mimarisinden yararlaniyordu.ATRIX LG 2X ve S2 vardi.

HTC,QUALCOMM iliskisi hatirladigim kardariyla ikisinden biri birisinden hisse koparabilmis.

Sonra HTC'de ilk cift cekirdekli,Qualcomm'lu SENSATION'u uretti.

NOTE ile buyuk bir degisime girmedi.Birazcik hizlandi o kadar.

S3 ile birlikte 4XHD ilk uluslararasi 4 cekirdeklo cihazlari surduler.

Buraya kadar gulluk gulistanlik.

Note 2 de dahil bu gulluk gulistanlik doneme.2 GB ram onemli bir ozellik

S4 ile big.LITTLE ozelligi cikti rezillik basladi.

Yok 4 islem surayaymis ta diger 4 islem surayaymis.

O gecis bile performansi kotu yonde etkiliyor.

EXYNOS,SAMSUNG icin bir coptur.S3'de neden AMERIKA/AVRUPA surumu 4.4 aldi ve 2 GB RAM ile donatildi.

QUALCOMM S4'deki kitkat neden EXYNOS S4'une gore daha iyi.

Note 3'de oynanan oyunlar neden Note 2'deki kadar seri degil arada takilmalar yasatiyor.

En onemlisi neden S5/NOTE 4 ikilisine kadar bulunan tum exynoslarda 4G ve 4K video cekim ozelligi yok.

S5 benim icin donum noktasi.ILK DEFA TURKIYEDE SAMSUNG'UN SNAP. AMIRAL GEMISI CIKMISTI.

Ciddiyim o an SAMSUNG akillandi demistim.

NOTE 4 olan kalan tum umitlerimi yikti.

BU igrenc cihazla birlikte EXYNOS tam anlamiyla yakamiza yapisti demek oluyor.2K ekran mevzusunu herkes bilir zaten.G3'u rezil duruma sokan teknoloji kendileri oluyor.

EXYNOS ve TOUCHWIZ SAMSUNG ve kullanicilarinin kanini emen bir parazittir.KIM NE DERSE DESIN.

SAMSUNG umitsiz vaka.Sansiniz varken Apple'a gecin yok android takintilisiysaniz HTC SONY NEXUS ve LG'nin sadece G2 modelini alin.

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
5.7 inç normal bir telefon değil iphone 5s gibi 4 inç olsa ful hd yeter tabi ama 5.7 içn e yetmez note 3 te pixeller sayabiliyorum yahu.

İphone 5s 4'' full hd değil HD 720p ekrana sahip.

Note 3 5,5'' 1080p Full HD ekrana sahip yani 1080p.

Arada 0,2 inç oynadı diye 2K ekran gereksiz.

Ben 5s'in ekranında ki pikselleri sayamazken siz nasıl note 3'ün piksellerini sayabiliyorsunuz çok komik :mrgreen:

YBahadir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2

Note 3 ile Note 4 arasındaki oluşan ekran farkının 1080p den 2K ya geçilmesi ile uzaktan yakından ilgisi yok. 6" ekranda 1080p ile 2K arasındaki farkı gördüğünü iddia eden göz ya süpermene aittir ya da görmek istediğini görüyordur. Ya da gördüğünü zannediyordur.

O zaman niye Note 3 ile Note 4 ün ekran kalitesi bu kadar bariz?

Çünkü tek yapılan şey ekran çözünürlüğünü 2 kat artırmak olmadı. Öyle olsaydı zaten en iyi akıllı telefon ekranı seçilmezdi. Zira Note 3 en rezil ekranlardan birine sahipti. Adamlar Amoled paneli çok geliştirdiler. En büyük sorunu olan Beyaz rengi adam ettiler. Parlaklığı 700 nit seviyelerine çektiler. sRGB renk gamutunu %99 oranında vermeye başladılar. Tüm bunlar bir araya gelince Note 3 ekranı ile arada muazzam bir fark oluştu. Ama bu farkın oluşmasında 2K çözünürlüğü etkisi %0! dır. Çünkü dediğim gibi Eğer bir şahin veya kartal gözüne sahip değilseniz veya süperman değilseniz 6" ekranda 1080P ike 2K arasındaki farkı görecek göz yok!

Note 3'ün ekranında pikselleri sayıyormuşsunuz. Peki uçabiliyor musunuz? :D

mmrtylmz

Doçent
Reaksiyon puanı
45
Samsung'u bu kadar karalamanın ne lüzumu var anlamadım. Samsung'un arayüz sorunlarından ben de hoşnut değildim ve Note 4 alana kadar bütün Samsung'lardan uzak durdum. Ama unuttuğunuz birşey var. Samsung dünyanın en büyük ekran üreticisi, Samsung dünyanın en büyükleri arasında ciddiye alınan mobil donanım üreticisi ki çoğu firmanın ekran ve donanım konusunda büyük tedarikçisi ve Apple ile anlaşmalarını tekrardan başlattılar. Bu kadar kötülüyorsunuz madem Iphone 7 çıksın onu da almayın arkadaş. Çünkü dışı Apple olsa bile içi Samsung olacak. Her marka cihazı kullandım şimdiye kadar. Hepini de objektif olarak değerlendirdim ve Note 4 alana kadar herkese Samsung'dan uzak durmasını söyledim. Note 4'te durum değişmiş ve bundan sonra da böyle olacağını düşünüyorum. Samsung Touchwiz üzerindeki kronik sorunları aşmış gibi gözüküyor. 2 ay olacak neredeyse Note 4 kullanıyorum daha bir tane bile sıkıntıyla karşı karşıya gelmedim. Eksileri yok değil tabi. Kusursuz bir cihaz değil. 2K ekran yerine 1080p HD ekran koyup piksel yoğunluğunu arttırsalar Note 4 tadından yenmezmiş. Tasarımda çerçeve kenarlarında not kağıdı hatta bazılarında kartvizit girecek kadar sağ tarafta açıklık var. Beyaz renkli Note 4'lerde bu dikkatli bakıldığında açık şekilde belli oluyor. Bunun dışında metal çerçevenin boyasız parlak kısımları çok çabuk çiziliyor fakat bu çizikler dikkatli bakmadan belli olmuyor. Arayüzde bir tema eksikliği var. Başka bir android cihazdan geçmiş olsaydın beni gibi eksikliğini rahat bir şekilde hissederdin. Onun haricinde tek bir sıkıntısı bile olmayan cihaz. Note 4'teki Touchwiz eskisi gibi değil. Sorunlar düzeltilmiş. Android Lollipop 5.0 güncellemesinde de bu düzgünlüğün devam edeceğini düşünüyorum. 64 bit destekli Exynos işlemcinin şu an 64 bit'e kısıtlı şekilde 32 bit çalışması ve bu kısıtlamanın 5.0 ile kalkmayacağından endişe duyuyorum. Şarj konusunda 1 günü rahat çıkartıyor. Onun haricinde canavar gibi cihaz. Alacak kişiler bu eksileri göz önünde bulundurarak eğer beğeniyorlarsa tereddüt etmeden alsınlar. Alıp kullanmayanların değil, elinde olup kullananların dediklerine göre almalısın. Iphone'dan geçtiğinde pek bir eksiklik hissedeceğini düşünmüyorum. Tek fark tek elle kullanman biraz zor olur ama zamanla alışırsın. IOS ile Android OS arasında eskisi gibi uçurumlar yok. Biliyorsunuz ki Android cihazlar IOS cihazların kullandığı donanımın 2 katını kullanıyor. Firmalar da genelde amiral gemilerine 2 sene destek veriyorlar ve daha sonrasında güncelleme desteklerini çekiyorlar. Bu durumda cihazın garantisi de bitmiş oluyor. 2 Seneden sonra güncelleme gelmiyorsa bile yeni çıkan android sürümlerini beğendiğini veya custom rom'ları istediğin şekilde cihazına kurabilirsin. Android cihazlarda güncelleme demek herşey demek değil, kendin de kafana göre güncelleyebilirsin.

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
ayrıca bu yorumlarda '' direkt o cihazı kullanan '' kişilerin yorumuna itibar ederseniz daha sağlıklı karar verirsiniz, malum bizim millet bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olduğu için kullanmasa da cihaz için olumsuz yorum yapabiliyorlar.

Tam tersini de göz önünde bulundurmak gerekli. Birçok kişi de parasını verip aldı ya; "en iyi cihaz benimki, hiç sorunsuz çalışıyor, harika, mükemmel" gibi yorumlar yapmaktan geri kalmıyor. Bu da bir ölçüt olamaz yani. Yorumların %80-90'ı öznel ne yazık ki.

mmrtylmz

Doçent
Reaksiyon puanı
45
Tam tersini de göz önünde bulundurmak gerekli. Birçok kişi de parasını verip aldı ya; "en iyi cihaz benimki, hiç sorunsuz çalışıyor, harika, mükemmel" gibi yorumlar yapmaktan geri kalmıyor. Bu da bir ölçüt olamaz yani. Yorumların %80-90'ı öznel ne yazık ki.
Doğru diyorsun dediğini yapan çok kişi var. Ben objektif görüşlerimi söylüyorum. Eksilerini belirttim. Gerisi almayı düşünen kişilere kalmış. Ayrıca Note 4 teki Exynos işlemciyi kötüleyen arkadaşlara da belirtmek isterim ki Türkiyede piyasadaki en iyi mobil işlemcidir. Katılmayan varsa ispatlarsa sevinirim.