Gear Fit 2 tanıtıldıktan bir yıl sonra Gear Fit 2 Pro'yu tanıttılar peki farkları ne?
Samsung Amerika sitesine göre benzerlikleri ve farkları
Gördüğünüz gibi pek fark yok. Kasası birazcık büyümüş gözüküyor, ekran piksel yoğunluğu garip bir şekilde azalmış tabi bunlar günlük kullanımda fark edilebilecek değişiklikler değil. Tabi en büyük yenilik 50 metreye kadar su geçirmezlik koruması, bir önceki versiyonda 1.5 metreye kadar 30 dakika koruması vardı.
Simdi Gear Fit 2 hakkında daha ayrıntılı bilgi veriyim. Son güncelleme(31 Mayıs 2017) ile beraber gelen yenilikler.
Kişisel yorumum
Şarjı 2,5 gün dayanıyor bana, güç tasarrufu açık kullanırsam 5 gün yetiyor. Kat saymayı bazen doğru (Uzun bir merdiven ise), bazen yanlış sayıyor yokuş çıksam bile kat sayıyor. Bilekliğin spor seçenekleri az çoğaltıla bilir. (Voleybol, tenis vs.) yada diğer antrenman olarak kaydettikten sonra göğüs pres, kol bükme gibi Samsung Health uygulamasından değiştirile bilse. Birde uygulama sayısı 20 tane filan markette ama yetiyor. Bir sürü saat şekli var bu sayede istediğin gibi özelleştire biliyorsun.
Sonuç olarak benim hoşuma gitti. Hatta 12 Eylül de Spotify uygulamasının gelmesi beni çok sevindirdi (önceden sadece ABD için yayımlanmıştı) artık telefonsuz spora çıkabiliyorum.
KAYNAKLAR
Samsung US
Samsung Newsroom
Samsung Amerika sitesine göre benzerlikleri ve farkları
Gördüğünüz gibi pek fark yok. Kasası birazcık büyümüş gözüküyor, ekran piksel yoğunluğu garip bir şekilde azalmış tabi bunlar günlük kullanımda fark edilebilecek değişiklikler değil. Tabi en büyük yenilik 50 metreye kadar su geçirmezlik koruması, bir önceki versiyonda 1.5 metreye kadar 30 dakika koruması vardı.
Simdi Gear Fit 2 hakkında daha ayrıntılı bilgi veriyim. Son güncelleme(31 Mayıs 2017) ile beraber gelen yenilikler.
- Yardım alarmı: Güç tuşuna peş peş 3 defa basınca ayarladığınız kişilere bir saat boyunca konum bilginizi gönderiyor. Samsung Gear uygulaması üzerinden yapılıyor.
- Hareketsizlik uyarısı: 50 dakika boyunca hareket etmezseniz titreşim ile sizi uyarıyor ve esneme hareketi yaptırıyor.
- Otomatik egzersiz algılama geliştirildi: 10 dakika boyunca belli bir tempoda hareket ettiğiniz zaman bunu antrenman olarak algılıyor ve kaydetmeye başlıyor. Egzersiz seviyesine göre - 'Orta', 'Canlı' ve 'Maksimum' grafikler şeklinde sunuyor ve harita üzerinde yaklaşık konumu da gösteriyor. Ek bilgi bileklik telefona bağlı işe konumu telefondan alıyor, saatin pilinden yememiş oluyor.
- Telefonu açmadan saat ara yüzü indirme: Tam olarak çalışıyor denemez.
- Önceden olan özellikler
- Güç tasarrufu => Güç tuşuna uzun basarak aktif edilebilir.
- Güç tuşuna iki deha basınca belirlediğin uygulamayı açıyor. =>Ayarlar/Cihaz/Ana ekran tuşuna çift basma/Uygulama seç
- Rahatsız etmeyin => Ekranı aşağı kaydırıp gelen ekrandan açılabilir.
- Aklıma gelenleri yazdım unuttuklarım varsa lütfen belirtin.
Kişisel yorumum
Şarjı 2,5 gün dayanıyor bana, güç tasarrufu açık kullanırsam 5 gün yetiyor. Kat saymayı bazen doğru (Uzun bir merdiven ise), bazen yanlış sayıyor yokuş çıksam bile kat sayıyor. Bilekliğin spor seçenekleri az çoğaltıla bilir. (Voleybol, tenis vs.) yada diğer antrenman olarak kaydettikten sonra göğüs pres, kol bükme gibi Samsung Health uygulamasından değiştirile bilse. Birde uygulama sayısı 20 tane filan markette ama yetiyor. Bir sürü saat şekli var bu sayede istediğin gibi özelleştire biliyorsun.
Sonuç olarak benim hoşuma gitti. Hatta 12 Eylül de Spotify uygulamasının gelmesi beni çok sevindirdi (önceden sadece ABD için yayımlanmıştı) artık telefonsuz spora çıkabiliyorum.
KAYNAKLAR
Samsung US
Samsung Newsroom