Samsung Galaxy S'e Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich yükleme rehberi

agenel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hangi sürümü yüklediniz ?
Şuan ben RC1 Kullanıyorum Faceunlock var ve gayet stabil çalışıyor.

RC1 kullanıyorm bende ve superuser da çalışmıyor sanırım Titanium Backup a sormadı ve decline gözüküyor.

byyasin

Doçent
Reaksiyon puanı
5
RC1 kullanıyorm bende ve superuser da çalışmıyor sanırım Titanium Backup a sormadı ve decline gözüküyor.

Sanirim rom yuklerken 2 denemede yuklediniz ve eksik oldu gibi gorunuyor.

Simdi recoverye girin.
Ordan ilk once
Fugu yazan kerneli flashlayin
Sonra ardindan Superuseri flashlayin duzelecektir muhtemelen.

beyazbeyaz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yüklemeye çalıştım ama yüklenirken ekran takıldı daha sonra Telefon BRICK oldu. Saatlerce uğraştıktan sonra Odin ile eski Andorid yüklemeye çalıştım. Yanlışlıkla Galaxy s2 nin BootLoader'ni yükledim sonra telefon tamamen kapandı hiç bir şey çalışmıyor. Ne yapacağımı şaşırdım kaldım. Telefonun garantisi daha var. öğrendiğim kadarıyla FULL BRICK oldu. Anlamayan bir teknik servise gittim bana telefonun tamamen yandığını söylüyor ama inanasım gelmedi.

Pili çıkardım bekledim ve her seyi denemedim olmuyor. Acil yardımlarınızı bekliyorum.

byyasin

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Yüklemeye çalıştım ama yüklenirken ekran takıldı daha sonra Telefon BRICK oldu. Saatlerce uğraştıktan sonra Odin ile eski Andorid yüklemeye çalıştım. Yanlışlıkla Galaxy s2 nin BootLoader'ni yükledim sonra telefon tamamen kapandı hiç bir şey çalışmıyor. Ne yapacağımı şaşırdım kaldım. Telefonun garantisi daha var. öğrendiğim kadarıyla FULL BRICK oldu. Anlamayan bir teknik servise gittim bana telefonun tamamen yandığını söylüyor ama inanasım gelmedi.

Pili çıkardım bekledim ve her seyi denemedim olmuyor. Acil yardımlarınızı bekliyorum.

Sizin durum vahim bunun pek kurtarır yanı olduğunu düşünmüyorum fakat yerinizde olsaydım eğer herşeyi denerdim.
Eğer etrafınızda elektronik işleriyle ilgilenen bir radyocu tarzı bişey bulabilirseniz.

Benim cihazım yarı brick olmuştu cihaz açılıyodu fakat 3 tuşum çalışmadığı için downloada geçiremiyodum.
Sizde hiç açılmıyor ama bi çare belki işinizi görür diye düşünüyorum.

şu şekilde bir işlem uygulayıp downloada geçirdim
http://www.youtube.com/watch?v=eE28Sy9p81U

Resimli anlatım.
unbrick.jpg

sorgusual

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Download moduna da mı giremiyorsun ?

sorgusual

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=219767]beyazbeyaz[/MENTION] Telefonu hiç full-brick yapamamıştım, olma ihtimali de yok sanıyordum ama başına gelmiş demek ki. Daha önce benim telefonda da o telefon bilgisayar bağlantısı sorunu ekranı gelmişti ancak bir şekilde düzeltmiştim. USB Dongle yöntemi haricinde bir yöntem araştırıyorum, kendi problemimi nasıl hallettiğimi de unuttum. Herhangi bir çözüm bulduğumda seni haberdar edeceğim dostum. Şimdilik geçmiş olsun.

beyazbeyaz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Benim basima bir defa brick olayi geldi bu sorunu atlattim bende nasil halletigimi unuttum ama bu sefer cok kötü oldu.

sorgusual

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@beyazbeyaz
Bunu denemekte bir fayda var:
- Pili çıkar bir süre bekle
- Ses kapama + Ana sayfa + Güç tuşuna basılı tutarken pili tak. (Tuşlara basılı tutarken takman önemli)
Download modu açılması gerekir.

Eğer olmazsa aynı şeyi usb kablo takılıyken dene. Ben de aynı yöntemi denemiştim. Umarım olumlu sonuç alırsın.

byyasin

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Peki bu fullbrick garanti kapsamına giriiyormu yani cihazı servise gönderince sonuç ne olacak ?

beyazbeyaz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Büyük ihtimal garanti disi kaliyor. Ben Almanyada yasiyorum. Servise telefon ettim adam dediki bakacagiz eger sorun sizden ise fatura gönderecegiz. Telefon 7 aylik.

byyasin

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Durum vahim ozaman.
Allah esirgeye. inşAllah başkalarının başına gelmez. Can sıkıcı bir durum.
Türkiyede olsa hiç sallamazlar heralde elimizde patlar kalır öyle.
Biraz araştırdımda tek çözüm Jtag felan diyolar.

beyazad

Profesör
Reaksiyon puanı
22
dikkat edin "brick" olmasın telefon. Ben ICS 4,0 yüklerken Galaxy Ace elimde kaldı da :D

sorgusual

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
dikkat edin "brick" olmasın telefon. Ben ICS 4,0 yüklerken Galaxy Ace elimde kaldı da :D

Dikkatli ve sabırlı olunca bir şey olmaz ama ufak talihsizlikler her şeyde çıkabilir. Yolda telefonu düşürmemek için telefonla konuşmamak gibi bir şey oluyor bu:)
Nükleer santral tehlikesine karşı "evde de Aygaz kullanmayın o zaman!" diyen siyasetçi gibi konuştum :D Zevkliymiş :)

beyazbeyaz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaslar Full brick sorununu cözen Almanyada bir yer buldum. Samsung Galaxy S 9000 telefonumu paketleyip gönderdim. Hadi hayirlisi. Bir iki gün icinde insaallah elime gelir ve sonuclari sizlerle paylasirim. Sanirim full brick hatasi aynen bilgisayardaki Biosun silinmesi gibi. Dis müdaheleye ihtiyac duyuyor.

Samsung i9000 Galaxy - Boot Repair - Bootloader Reparatur - Unbrick

15,00 €

http://gsm-technix.de/shop/produkt/...axy-boot-repair-bootloader-reparatur-unbrick/

BattleNova

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ne diyim kardeşim sana zoru başarmıssın full brick yapan ilk gördüğüm kişisin. Ayrıca rc2.11 sürümünü güncelleyen var mı ben güncelledim şuan göze çarpan bir sorun yok bende

byyasin

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Bende zoru başardım ICS yi çökerttim :D reboottan sonra çalışmadı recoveryde gelmedi :D en son sinirlendim 2.3.6 ya geçtim :D
Makina roket oldu :D

beyazbeyaz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Samsung Galaxy S'e Android 4.0 zehirli krem sandevici :D yüklerken brick oldu sonra kurtardim, ama akillanmadim :D daha sonra tekrar zehirli krem sandevici yüklemek isterken bu arada yanlislikla boot icin Samsung Galaxy S 2 bootloader'i yükleyince telefon tam zehirlenip hayata gözlerini yumdu. :blushing: simdi bol bol youtubeden teselli icin sunu dinliyorum http://www.youtube.com/watch?v=BLl10XuwET0&feature=related

[video=youtube;BLl10XuwET0]http://www.youtube.com/watch?v=BLl10XuwET0&feature=related[/video]

mustafado

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar merhaba,

paylaşımlar için çok teşekkürler. bende paylaştığınız ics yi yükledim ufak tefek eksiklikler dışında rom güzel, stabil çalışıyor. yalnız bir sorum olacak, önceki sürümde (2.3.5) yüklediğim oyunları veya bazı uygulamaları markette göremiyorum. market enabler programın değiştirme yapmak istediğimde "marketenabler has been denied superuser permission" hatası alıyorum. sanırım engelleniyor. bunun bir çözümü varmıdır acaba.

BattleNova

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Programa root izni vermemissin bunu düzelmek için superuser programına gir orada marketenablerin yetkisini sil sonra marketenablere yeniden gir yetki verirken yes de izin ver düzelir

byyasin

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Belki yeri değil ama sıkılıp bunalıp stock roma dönmek istiyorsanız ki ben öyle yaptım şuan sorunsuz tertemiz hatasız ve en hızlı romu kullanıyorum diyebilirim.

samfirmware.com da 2.3.6 i9000XWJVZ europa roumunu tavsiye ederim.

Tek bir hata yok ve şarj süresi ortalama bir kullanımda cihazı yormassanız 1.5 - 2 günü buluyor.
Eğer yoğun kullanırsanız rahat 1 gün gidecektir.

Malesef ICS sevdamdan bir süre vazgeçtim umarım RC3 veya RC4 ile şarj sorununa çözüm bulurlar.

sorgusual

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar merhaba,

paylaşımlar için çok teşekkürler. bende paylaştığınız ics yi yükledim ufak tefek eksiklikler dışında rom güzel, stabil çalışıyor. yalnız bir sorum olacak, önceki sürümde (2.3.5) yüklediğim oyunları veya bazı uygulamaları markette göremiyorum. market enabler programın değiştirme yapmak istediğimde "marketenabler has been denied superuser permission" hatası alıyorum. sanırım engelleniyor. bunun bir çözümü varmıdır acaba.

İlk sayfada verdiğim rehberdeki root fix'i yüklemen gerekli.