Samsung Galaxy S'e Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich yükleme rehberi

murad1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bende bıktım o yüzden orjinal stock 2.3.6 ya geçtim şarj rahat 2 gün gidiyo. Wifi ve senkronizasyon sürekli açık. ve tek bir hata dahi yok 1 tane bile hata ile karşılaşmadım.
Zorlarsam 1.5 anca gidiyo kendi halinde 2 gün gidiyo.
Mis gibi

Vibrant için miui yüklesem herşey çalışır mı? froyo 2.2.1 kurdum kamera kayıt çalışmadı. Çok önemli arkadaşlar sorunsuz bir rom lazım herşeyi kullanabileceğim...

Oseyto

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Vibrant için miui yüklesem herşey çalışır mı? froyo 2.2.1 kurdum kamera kayıt çalışmadı. Çok önemli arkadaşlar sorunsuz bir rom lazım herşeyi kullanabileceğim...

Burda vibrant için 2.3.7 ve 4.0.3 mıuı rom var.Kurup bakabilirsin 2.3.7de kamera sorunu olcağını sanmıyorum ama 4.0.3 hakkında bilgim yok.

sorgusual

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sürümün RC 4.2 versiyonu çıktı hala yazıyı güncellemedim, ne tembel adamım ben.

byyasin

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Sürümün RC 4.2 versiyonu çıktı hala yazıyı güncellemedim, ne tembel adamım ben.
Belki tam tatmin edici olmadığı içindir. Benim eski hevesim kaçtı ya bir çok sorunu düzelttiler ama şarjdan emin olamadığım için geçmeye üşeniyorum.

yusufffff

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
lutfen yardım edın ben ogrencıyım telefonun androıd OS 2.1 android sürümü 2.3.5 yapıcagım nasıl yapıcagımı bilmiyorum androıd versıyonu 4.0 da yapamadım yardımcı olur musunuz

--- Mesaj Güncellendi ---

benım telefon 2.1 nasıl yukselticegim 2.3.5 olması için

byyasin

Doçent
Reaksiyon puanı
5
lutfen yardım edın ben ogrencıyım telefonun androıd OS 2.1 android sürümü 2.3.5 yapıcagım nasıl yapıcagımı bilmiyorum androıd versıyonu 4.0 da yapamadım yardımcı olur musunuz

benım telefon 2.1 nasıl yukselticegim 2.3.5 olması için

Telefon samsung ise kies ile bağlantıyı yapıp oradan üretici yazılımı güncellemeyi deneyebilirsiniz

yusufffff

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
telefonum samsung galaxy s peki kies ile baglanti nasil yapiliyor

asisa35

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba.. Dün ics 4.0.3 ü yukleme girişiminde bulundum ve ekran galaxy s olarak kaldı . Ardından 2.3.6 ı yukledım ve telefon suan cok kotu . Sorunsuz bir rom bulamadım. Eski hali 2.3.4 e getırmek ıstedım ama link falan bulamadım . Ya eski halıne donusturccem yada ics 4 e yukseltcem yardım edersenız sevınırım .

uluhans

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Üstteki iki link açılmıyor başka bir sitede upload eden varmı acaba?

byyasin

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Hangi güncellemelerin kies ile geldiği hakkında malesef bilgim yok

unregistered61

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bu linkler ölmüş sanırım , farklı bir link verebilecek olan varmı ? tşkler

byyasin

Doçent
Reaksiyon puanı
5
bu linkler ölmüş sanırım , farklı bir link verebilecek olan varmı ? tşkler

Ben RC 2yi denedim gerçekten performans yerlerde task manager bile gelemiyor.

Size tavsiyem Cyanogen 9 un Alpha versionunu denemeniz gerçekten çok stabil yaklaşık 2 haftadır kullanıyorum şarjda gayet iyi 1.5 gün gidiyor boş bırakırsanız 2 günü zorlar.
Link:
forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1363593

Eğer illaki TeamHackSungu yüklücem derseniz
Kendi sayfaları burası son version burda
http://ics.samsung-updates.com/

Hasan70

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Saygıdeğer SDN üyeleri,

Bir ay kadar önce Samsung Galaxy S 16GB'lık bir cihaz aldım. İçinde gelen yazılım 2.2 Froyo. Açıkcası bunu güncellemek ve ICS'e yükseltmek istiyorum başlamışken. İngilizceden pek anlamıyorum ve nasıl yapacağımı bilmiyorum. Bunu bana kısaca anlatabilecek biri var mıdır?

Saygılar Hasan.

byyasin

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Saygıdeğer SDN üyeleri,

Bir ay kadar önce Samsung Galaxy S 16GB'lık bir cihaz aldım. İçinde gelen yazılım 2.2 Froyo. Açıkcası bunu güncellemek ve ICS'e yükseltmek istiyorum başlamışken. İngilizceden pek anlamıyorum ve nasıl yapacağımı bilmiyorum. Bunu bana kısaca anlatabilecek biri var mıdır?

Saygılar Hasan.

Burada anlatılanlar i9000 kodlu cihaz için geçerli sizinki anladığım kadarıyla i9000 değil bu yüzden bunları yapmanız cihazınızın açılmaz hale gelmesine yol açabilir. Çünkü içeriğindeki donanım farklı anladığım kadarıyla.
Bu konular baya sıkıntılı ve riskli konular daha 1 aylık cihazınızdan hevesinizi alamadan ortada kalmanızı cihazınızın servislik olmasını kimse istemez. Zira servis garantiside ölmüş oluyor ücret bile talep edebilirler.

Hasan70

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Cihaz y.disi geldi dolayisiyla garantisi yok. Kod olarak i9000 olarak gozukuyor. :) 16 gblik galaxy s modeli...

Sayın Yasin bey,

Sabah attığım mesajı cepten yazdığım için açıklayıcı olamadığımı düşündüğümden ve nasıl düzenleyeceğimi bilmediğimden tekrardar yazıyorum.

Öncelikle beni düşünen yazınınz, ilgi ve alakanız için teşekkür ederim. Aldığım cihaz yurtdışından geldi. Yani garantisi felan yok. İçinde gelen yazılım 2.2 Froyo. Ayarlardan telefon bilgileri kısmına girdiğimde GT-I9000 yazıyor ki sanıyorum bu Galaxy S olduğunun kanıtı. :) 16G'lık sürümü(8 lik olanları piyasada çoğunlukta. 16 az bulunuyor sanıyorum). Kısaca 8 değil 16 olmasından yanılgıya düştüğünüzü düşünüyorum. Buyrun bu da cihazdan çektiğim resim. Açıkcası zaten ben bu cihazı aldığım gün brick yaptığımdan dolayı çok da kafaya takmıyorum. Yapacak birşey yok. Merak dürtükleyip duruyor. :)

1333795866409.jpg
[

yusufffff

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

byyasin

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Cihaz y.disi geldi dolayisiyla garantisi yok. Kod olarak i9000 olarak gozukuyor. :) 16 gblik galaxy s modeli...

Sayın Yasin bey,

Sabah attığım mesajı cepten yazdığım için açıklayıcı olamadığımı düşündüğümden ve nasıl düzenleyeceğimi bilmediğimden tekrardar yazıyorum.

Öncelikle beni düşünen yazınınz, ilgi ve alakanız için teşekkür ederim. Aldığım cihaz yurtdışından geldi. Yani garantisi felan yok. İçinde gelen yazılım 2.2 Froyo. Ayarlardan telefon bilgileri kısmına girdiğimde GT-I9000 yazıyor ki sanıyorum bu Galaxy S olduğunun kanıtı. :) 16G'lık sürümü(8 lik olanları piyasada çoğunlukta. 16 az bulunuyor sanıyorum). Kısaca 8 değil 16 olmasından yanılgıya düştüğünüzü düşünüyorum. Buyrun bu da cihazdan çektiğim resim. Açıkcası zaten ben bu cihazı aldığım gün brick yaptığımdan dolayı çok da kafaya takmıyorum. Yapacak birşey yok. Merak dürtükleyip duruyor. :)

1333795866409.jpg
[

Bende sizin gibi aldığım gün brick etmiştim hatta 3 tuşumda çalışmıyodu dirençle felan uğraştım video bile çektim :)

http://www.youtube.com/watch?v=eE28Sy9p81U

Başlamdan önce telefonuna vereceğin tüm zararlardan sen sorumlusun başta söyleyeyim de :) :)
Root dosyasını buradan temin edebilirsin.
One Click root 2.2 olarak geçiyor.
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=742403

Root oldukdan sonra Buradan 3 linkden birinden son sürümü şimdilik Build 17 indir
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1363593
Kod:
[COLOR=#111111][FONT=verdana]ROM: BUILD 17: [/FONT][/COLOR][URL="http://tux-head.net/pawitp/update-cm-9.0.0-RC0-galaxysmtd-KANG-BUILD17-signed.zip"]tux-head.net[/URL][COLOR=#111111][FONT=verdana] / [/FONT][/COLOR][URL="http://faramir.eriador.org/pawitp/update-cm-9.0.0-RC0-galaxysmtd-KANG-BUILD17-signed.zip"]faramir.eriador.org[/URL][COLOR=#111111][FONT=verdana] / [/FONT][/COLOR][URL="http://ics.haxer.org/pawitp/update-cm-9.0.0-RC0-galaxysmtd-KANG-BUILD17-signed.zip"]ics.haxer.org[/URL][COLOR=#111111][FONT=verdana] (md5: 524580b5b0115b1a6b31ac9ea3522c96)[/FONT][/COLOR]

Telefonda sdcarda ics diye bi klasör aç onun içine at.

Ses açma power ve home tuşuna basarak recovery moduna gir.
Wipe data
Wipe Cache
advanced - wipe dalvik

bunları yes diyerek yap sonra
Tekrar recoveryde ana menüye dön
burada install zip from sdcardı seç ve ics klasörüne attığın romu seç yüklesin.
Tel sürekli reset çekerse veya uzun süre açılmazsa tekrar yap düzelecektir.

Sonra google uygulamalarını istiyosan yükledikden sonra menüde
Rom Manager - Download Rom - Google Apps en üstte tarihi en son olan ICS olanı indir

Yükledikden sonra aşağıdaki 3 linkden birinden indir yine ics klasörüne at

Kod:
[COLOR=#111111][FONT=verdana]Google Apps Fixer: [/FONT][/COLOR][URL="http://www.multiupload.com/2Q3UAJBDEB"]MultiUpload[/URL][COLOR=#111111][FONT=verdana] / [/FONT][/COLOR][URL="http://tux-head.net/pawitp/gapps_fixer.zip"]tux-head.net[/URL][COLOR=#111111][FONT=verdana] / [/FONT][/COLOR][URL="http://faramir.eriador.org/pawitp/gapps_fixer.zip"]faramir.eriador.org[/URL][COLOR=#111111][FONT=verdana] (md5: af8bcaf5f8158e8e1be7097fc86b6b28)[/FONT][/COLOR]

Bu fixide yine recovery moda geçip install zip kısmından yap yoksa takvim felan senkronize olmuyor.

Takılırsan yaz yine yardımcı olmaya çalışırım.
Özel mesaj atarsın.

Hasan70

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sayın Yasin bey,

Yazınızı şimdi gördüm. Elinize sağlık. :) Brick konusu benimki hiç mi hiç açılmıyordu. Direnç felan kurtarmadı j-tag yapıldı o bile kurtarmadı. Çıkma bir anakart ile işi çözdük. :)

Yazınızda geçen dosyaların hepsini indirdim root yaptım; fakat daha ics kurmadım. :) Bu hafta sınav haftası telefonsuz kalamayacağımdan dolayı önümüzdeki cumartesi/pazar gününü bekleyeceğim. :) Tekrardan elinize sağlık gelişmelerden ve takıldığım noktalarda tekrar size döneceğim. :)

Private-B

Doçent
Reaksiyon puanı
1
bu konuya her yorum atılmasında S2'ye gelmis gibi heycanlanıyom Galaxy s yazısı cıkıo hahaha ömrümden 10 yıl gitti daha elmedi bu ıcs4:D

byyasin

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Sayın Yasin bey,

Yazınızı şimdi gördüm. Elinize sağlık. :) Brick konusu benimki hiç mi hiç açılmıyordu. Direnç felan kurtarmadı j-tag yapıldı o bile kurtarmadı. Çıkma bir anakart ile işi çözdük. :)

Yazınızda geçen dosyaların hepsini indirdim root yaptım; fakat daha ics kurmadım. :) Bu hafta sınav haftası telefonsuz kalamayacağımdan dolayı önümüzdeki cumartesi/pazar gününü bekleyeceğim. :) Tekrardan elinize sağlık gelişmelerden ve takıldığım noktalarda tekrar size döneceğim. :)

Siz kökten çözmüşsünüz olayı :) Rica ederim saygılar.

bu konuya her yorum atılmasında S2'ye gelmis gibi heycanlanıyom Galaxy s yazısı cıkıo hahaha ömrümden 10 yıl gitti daha elmedi bu ıcs4:D
Galaxy s2 için Samfirmware de Official ICS 4.0.3 rom yayınlandı
En son 26 martta var
Aşağıdan indirip odinle yükleyebilirsiniz. (Galaxy S2 içindir Galaxy s kullananlar indirmesin)
http://www.hotfile.com/dl/151856376/af53831/I9100XWLP4_I9100LUXLP1_LUX.zip.html
RAR Şifresi: samfirmware.com
Detaylı anlatıma : http://forum.androidturkiye.net/showthread.php?176-FIRMWARE-Samsung-Galaxy-S-II-i%E7in-G%FCncel-Firmware-Dosyalar%FD-ve-Kurulum-Detaylar%FD
buradan ulaşabilirsin.

Burası önemli :
Eğer rom tek dosya ise re-partition işaretlenmeyecek
Eğer 3 dosyalı ise re-partition işaretlenecek

Private-B

Doçent
Reaksiyon puanı
1
ben yaptım olamadı video olsa anlatım cokdaha hos olurmus kac kere denedım indirdim yazılanları uyguladım ama olmadı olamadı :S

yusufffff

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar yardım eder misiniz kiesi 2.3.6 olarak güncelleyecektim ancak yurt dışında yaşamaktayım kies 2.3.4 oldu ve inğilizce pek beğenmedim şimdilik eski 2.1 lik android sürümüme geri dönmek istiyorum yardımcı olur musunuz.

Private-B

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar yardım eder misiniz kiesi 2.3.6 olarak güncelleyecektim ancak yurt dışında yaşamaktayım kies 2.3.4 oldu ve inğilizce pek beğenmedim şimdilik eski 2.1 lik android sürümüme geri dönmek istiyorum yardımcı olur musunuz.

forumlarda iyi arastır vardı Gözüme carpmıstı bi araa

Hasan70

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Siz kökten çözmüşsünüz olayı :) Rica ederim saygılar.

Sayın Yasin bey,

Root yaptıktan sonra dosyalarımı yedeklemek için Titanium Backup kuruluydu. Onu çalıştırdım(restartdan sonra tekrar restart yaptım çünkü simi görmemişti) ve hala root olmadığımı söyledi. Bunun önceden kurulması ile alakası var mıdır yoksa ben mi beceremedim? Cihazı hata ayaklıma moduna aldım, pcye bağladım one click root 2.2 ye tıkladım CMD penceresini hiç ellemedim ve reset konusuna evet dedim. Bir hata mı yapmışım yoksa önceden kurulmasından mı kaynaklı?

Ayrıca root olup olmadığımı başka hangi yollarla anlayabilirim?

byyasin

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Sayın Yasin bey,

Root yaptıktan sonra dosyalarımı yedeklemek için Titanium Backup kuruluydu. Onu çalıştırdım(restartdan sonra tekrar restart yaptım çünkü simi görmemişti) ve hala root olmadığımı söyledi. Bunun önceden kurulması ile alakası var mıdır yoksa ben mi beceremedim? Cihazı hata ayaklıma moduna aldım, pcye bağladım one click root 2.2 ye tıkladım CMD penceresini hiç ellemedim ve reset konusuna evet dedim. Bir hata mı yapmışım yoksa önceden kurulmasından mı kaynaklı?

Ayrıca root olup olmadığımı başka hangi yollarla anlayabilirim?

Zaten tam root olmuyor bu 2.1 2.2 sürümlerinde root olayında bende sıkıntı yaşamıştım.
Ses açma power home tuşuna bastığında recoveryde en üstte 3e yerine 2e yazıyorsa rom yüklemek için yeterli olacaktır.

Şimdi buradaki olay şöyle 3e iken sertifikası olmayan update.zipleri yükleyemiyorsun ama 2e ye düşünce sertifikasız şeyleri yükleyebiliyorsun böylece custom rom yükleme şansın olabiliyor.
Ama root olayı saçmalıyor. Bendede aynı sıkıntılar olmuştu. Kimi uygulama reklamları kaldırmak için root yetkisi alıp host dosyasını değiştirebiliyordu kimi uygulamada root yetkisi alamıyordu o yüzden o konuda tam yardımcı olamayacağım. 2e olduysa 1. aşama tamamdır.

Hasan70

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Zaten tam root olmuyor bu 2.1 2.2 sürümlerinde root olayında bende sıkıntı yaşamıştım.
Ses açma power home tuşuna bastığında recoveryde en üstte 3e yerine 2e yazıyorsa rom yüklemek için yeterli olacaktır.

Şimdi buradaki olay şöyle 3e iken sertifikası olmayan update.zipleri yükleyemiyorsun ama 2e ye düşünce sertifikasız şeyleri yükleyebiliyorsun böylece custom rom yükleme şansın olabiliyor.
Ama root olayı saçmalıyor. Bendede aynı sıkıntılar olmuştu. Kimi uygulama reklamları kaldırmak için root yetkisi alıp host dosyasını değiştirebiliyordu kimi uygulamada root yetkisi alamıyordu o yüzden o konuda tam yardımcı olamayacağım. 2e olduysa 1. aşama tamamdır.

Halen 3e gözüküyor. Tekrar şansımı deneyeyim mi yoksa başka bir yolla da oluyor mu? Olmazsa ilk sayfada da var bu konu hakkında onu da bir deneyeyim.

byyasin

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Halen 3e gözüküyor. Tekrar şansımı deneyeyim mi yoksa başka bir yolla da oluyor mu? Olmazsa ilk sayfada da var bu konu hakkında onu da bir deneyeyim.
3e ise recovery değişmemiş yani root da olmamış.

CF Root yüklemeniz gerekiyor. Froyo CF Root şeklinde bi araştırın belki farklı yöntemleri vardır ben bunun dışında froyo için root bilmiyorum. (CF = ChainFire)

Hasan70

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
3e ise recovery değişmemiş yani root da olmamış.

CF Root yüklemeniz gerekiyor. Froyo CF Root şeklinde bi araştırın belki farklı yöntemleri vardır ben bunun dışında froyo için root bilmiyorum. (CF = ChainFire)

Baktım dosyaları buldum ama iş gene dönüp dolaşıp odine gelmiş. Ben bu işi de c.tesi ye bırakacağım gibi görünen o. :)