Samsung Galaxy S9 ve S9+ Kullananlar Kulübü

Paganini58

Asistan
Reaksiyon puanı
68

Tttunahan

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
3,014
Önemli olan beklemede geçen zaman değil. Baz alacağınız süre Ekran açık süresidir. Bütün batarya testleri ekran açık süresi baz alınarak yapılır. Eğer beklemeyi göz önüne alırsak İOS sistemlerin üstüne kimse su dökemez...
Ama şöyle bi durum var özellikle bu samsunglarda oluyo uyku modunda şarj tüketiyo artık nasıl bi uyku moduysa.Ben telefonu elimden düşürmesem yine 6saat ekran süresi alırım diye düşünüyorum ama kullanım süresi 10 saatin üstüne çıkamaz gibime geliyor ama yinede samsunga helal olsun 6.3 inç ekrana 3300mah batarya gerçekten iyi dayanıyor

Paganini58

Asistan
Reaksiyon puanı
68
Daha nasıl olsun [emoji4][emoji4] Gayet başarılı ...
Iphone7 plus kullanirken şarj aletiyle dolaşmaktan alışkanlık olmuş bunda da dolanıyorum diyorum ulan almayacaktım gene almışım diyorum [emoji16][emoji16][emoji16]
İp7+ İp8+ Şarj konusunda başarılılar. Bunuda sağlayan ekran açık değilde, cihazların uyku modunda hiç enerji tüketmemeleri... Ben İpad 2018i neredeyse 15 günde bir şarj ediyorum. Valla bazan bitmiyor gibi geliyor. Bununda tek mantıklı açıklaması uyku modu süper. Androidde bunu Huawei çözdü. Darısı Samsungun başına.

M

Murat Burç

SDN Okuru
İp7+ İp8+ Şarj konusunda başarılılar. Bunuda sağlayan ekran açık değilde, cihazların uyku modunda hiç enerji tüketmemeleri... Ben İpad 2018i neredeyse 15 günde bir şarj ediyorum. Valla bazan bitmiyor gibi geliyor. Bununda tek mantıklı açıklaması uyku modu süper. Androidde bunu Huawei çözdü. Darısı Samsungun başına.
iPad 2018'den memnun musunuz? iPad 2018 alayım mı diyorum fakat onun 32GBi artı Apple Pencil 2100e geliyor 2500e 128GB Galaxy Book var içinden spen, klavye ve type C dönüştürücü çıkıyor üstelik Windows

M

Murat Burç

SDN Okuru
Tereddütsüz alınır. Turkcell sanalda kalem ile birlikte 1999 peşin alımla. Cihaz güzel...

Bu arada İOS de kullandığım müzik uygulamalarım var. O yüzden çeşitlilik olması açısından ve yıllardır İphone kullandığım için sistemden vazgeçmemek için ipad tercih ediyorum ...
Ne bileyim 2000 veren 2500de verir kafasıyla hareket ettigimden ve 32GBin yetmeyebilecegi ihtimalinden dolayı pek sıcak.yaklasamiyorum.

Paganini58

Asistan
Reaksiyon puanı
68
Tereddütsüz alınır. Turkcell sanalda kalem ile birlikte 1999 peşin alımla. Cihaz güzel...

Bu arada İOS de kullandığım müzik uygulamalarım var. O yüzden çeşitlilik olması açısından ve yıllardır İphone kullandığım için sistemden vazgeçmemek için ipad tercih ediyorum ...
Ne bileyim 2000 veren 2500de verir kafasıyla hareket ettigimden ve 32GBin yetmeyebilecegi ihtimalinden dolayı pek sıcak.yaklasamiyorum.
Ben 64 gb İxpand Flash bellekte aldığımdan eskiden beridir var. Eh işte diyelim. İdare ediyoruz [emoji4][emoji4]

osoztok

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Telefonumu batarya süresi nedeniyle servise vereceğim.Tavsiye edeceğiniz bir servis var mı? Manisa'da oturuyorum.İzmir'e götürebilirim ama İstandul'dan tavsiye olursa kargo ile gönderebilirim.

M

Murat Burç

SDN Okuru
@Murat Burç Arkadaşım fiyat gözetmeksizin S9 hakkında görüşlerin nelerdir ?
Ara model bence S5'in çok uzun süre kasmayacak versiyonu gereken etki yapılamadı bence. Bu kadar fiyat verip 6GB RAM alamak da ayrı bir mesele. S9 Plus alırdım muhtemelen fakat o da pahalı olduğu için Note 9i beklerdkm bütçe kaygım olmadigi durumlarda. Fiyat gözetmeksizin dediniz fakat işin içine fiyatı katamadan duramıyorum ben

AsmTR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13
25 Yaşında işinde gücünde biriyim sürekli sosyal medya vb e-posta, fotoğraf, video içerikleri üretip tüketiyorum bunların dışında oyun oynamak gibi alışkanlığım yok. Note ve Plus serisi tercih etmeyeceğim kadar büyük cihazlar. Beklentilerimi sıralarsak; Minimum 3 sene güncellik ve kullanım ömrü, üst düzey fotoğraf ve video kalitesi vb şeyler. Bu detaylardan sonra görüşler nedir ?

Death Mark

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,467
25 Yaşında işinde gücünde biriyim sürekli sosyal medya vb e-posta, fotoğraf, video içerikleri üretip tüketiyorum bunların dışında oyun oynamak gibi alışkanlığım yok. Note ve Plus serisi tercih etmeyeceğim kadar büyük cihazlar. Beklentilerimi sıralarsak; Minimum 3 sene güncellik ve kullanım ömrü, üst düzey fotoğraf ve video kalitesi vb şeyler. Bu detaylardan sonra görüşler nedir ?
Kameraya önem verdiğinize göre bütçeyi arttırıp S9+ serisine yönelmen daha mantıklı olur.

Paganini58

Asistan
Reaksiyon puanı
68
Aktif sosyal medya kullanımında Plus almalısınız şarj için ki o bile süper değil. S9 şarj konusunda tatmin etmeyecektir. Ama güncellik ve sağlamlık konusunda sıkıntı yaşamazsınız. Donanımları çok iyi.

AsmTR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13
Ufak bir güncelleme daha şuan G4 ve G5 kullanıyorum, iki cihazımın dan birini mutlaka gün içerisinde 2.defa şarj ediyorum, S8 Plus deneyimleme şansım oldu boyutları dolayısıyla bana uygun değil. S8 almayı düşündüm fakat aradan geçen zaman dolayısıyla fazladan 1 sene daha S9 kullanabilirim diye karar verdim.

Death Mark

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,467
Ufak bir güncelleme daha şuan G4 ve G5 kullanıyorum, iki cihazımın dan birini mutlaka gün içerisinde 2.defa şarj ediyorum, S8 Plus deneyimleme şansım oldu boyutları dolayısıyla bana uygun değil. S8 almayı düşündüm fakat aradan geçen zaman dolayısıyla fazladan 1 sene daha S9 kullanabilirim diye karar verdim.
O zaman Galaxy S9 almalısınız. Merak etmeyin pil deneyimi olarak çok berbat değil. Donanımsal stabillik konusunda hiç şüpheniz olmasın. Kamera noktasında tek kamera bulundurmasına rağmen oldukça performanslıdır.

AsmTR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13
Tam olmasa da kararımı verdim S9 için zaten fakat forumdaşlardan da bilgi almak en doğrusu diyorum. Farklı görüşleri, bilgileri olanların da cevaplarını bekliyorum özellikle kullanıcıların..

M

Murat Burç

SDN Okuru
Tam olmasa da kararımı verdim S9 için zaten fakat forumdaşlardan da bilgi almak en doğrusu diyorum. Farklı görüşleri, bilgileri olanların da cevaplarını bekliyorum özellikle kullanıcıların..
Ben pili övüle övüle bitirilemeyen OnePlus 5T'yi bazen 2. Defa şarja takan biri olarak söylüyorum pil meselesi daha çözülmedi. Şunu da ekleyeyim ben aylık 100 GB mobil veri kullanan biriyim 0 wifi :D o yüzden ikinciye takıyor olabilirim. S9'un pili tatmin etmeyebilir. Plus daha iyi pil konusunda.
Video ve fotoğraf kalitesi olarak. Özellikle video olarak hiç uzecegini sanmıyorum.

---- Mesajlar birleştirildi ----

Güncelleme konusunda iki tane Ana android sürümü kesinlikle alır 3-4 sene de güvenlik güncellemesi alırsınız mesela S5in daha geçenlerde güvenlik güncellemesi desteği bitti sanırım.

---- Mesajlar birleştirildi ----

2015 çıkışlı Note 5 bile en fazla 1 ay geriden takip ediyor güvenlik güncellemelerini aslolan güvenlik güncellemesi Aten

Son düzenleyen moderatör:

Paganini58

Asistan
Reaksiyon puanı
68
Ben pili övüle övüle bitirilemeyen OnePlus 5T'yi bazen 2. Defa şarja takan biri olarak söylüyorum pil meselesi daha çözülmedi. Şunu da ekleyeyim ben aylık 100 GB mobil veri kullanan biriyim 0 wifi :D o yüzden ikinciye takıyor olabilirim. S9'un pili tatmin etmeyebilir. Plus daha iyi pil konusunda.
Video ve fotoğraf kalitesi olarak. Özellikle video olarak hiç uzecegini sanmıyorum.
S9 Plus ta kaba tarifle sabahtan akşama ortalama bir kullanım ile günü çıkarıyor. Kötü değil evet ama iyide değil. Bence uyku modunda tüketimi sıfıra yaklaştırma dan pilden kimse performans alamaz.

Apple daha küçük bataryalar ile ortalama 1 kat daha iyi performans sunabiliyor.

Google Androidde 9.0 ile daha iyi olunduğunu söylüyor. Hepimiz yaşayıp göreceğiz ...

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Telefonumu batarya süresi nedeniyle servise vereceğim.Tavsiye edeceğiniz bir servis var mı? Manisa'da oturuyorum.İzmir'e götürebilirim ama İstandul'dan tavsiye olursa kargo ile gönderebilirim.
Kendi elinle götür ver. Kargoya güven olmuyor. Yetkili servisten başkasına da götürme.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Kendi elinle götür ver. Kargoya güven olmuyor. Yetkili servisten başkasına da götürme.
Kesinlikle.
Mümkünse Hakkı abinin dediği gibi KVK cart curt ile uğraşma servis noktaları oluyor onlara götür İzmir'de muhakkak vardır. Kendi sS7'mi 3 defa servise verdim ancak 3.de Samsung'un kendi servisine verdiğimde ücretsiz batarya değişimi yapmışlardı.

Apocalypse_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,279
Screenshot_20180518-183931_Settings.jpg

osoztok

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Lütfen çok acil yardımcı olun.S9 plus cihazımı alalı 1,5 ay oldu ve aldığımdan beri batarya sorunundan şikayetçiyim. 2 akşam önce fabrika ayarlarına dönüp yeniden kullanmaya başladım ve bu değerli aldım . Sizce normal mi?Servise gitmeli miyim?

Ekli dosyalar

• Screenshot_20180518-183854_Settings.jpg
    Screenshot_20180518-183854_Settings.jpg
    40.2 KB · Görüntüleme: 308

Paganini58

Asistan
Reaksiyon puanı
68
Lütfen çok acil yardımcı olun.S9 plus cihazımı alalı 1,5 ay oldu ve aldığımdan beri batarya sorunundan şikayetçiyim. 2 akşam önce fabrika ayarlarına dönüp yeniden kullanmaya başladım ve bu değerli aldım . Sizce normal mi?Servise gitmeli miyim?
5 saat ekran süresi almışsınız anormal bir durum yok. En fazla 40 dk daha artar. Bit yığın etmen var. Mobil sinyal kalitesi, konum gps kullanımı.

Ayarlar bağlantılara girip konumdan doğruluğu iyileştir kısmında WİFİ ve Bluetooth kısmındaki onayları kaldırın. Bir miktar daha artacaktır.

osoztok

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
5 saat ekran süresi almışsınız anormal bir durum yok. En fazla 40 dk daha artar. Bit yığın etmen var. Mobil sinyal kalitesi, konum gps kullanımı.

Ayarlar bağlantılara girip konumdan doğruluğu iyileştir kısmında WİFİ ve Bluetooth kısmındaki onayları kaldırın. Bir miktar daha artacaktır.
Belki hata yapıyorum ama arkadaşımda Huawei Mate 10 var,o kadar yoğun kullanıyorum diyor,şarjı 24 saat gidiyor neredeyse.2 telefonu kıyaslamak yanlış mı bilmiyorum .Bir de başka s9 plus kullananların 20 saati bulan kullanım sürelerini görünce sorun var diye düşündüm

Paganini58

Asistan
Reaksiyon puanı
68

Belki hata yapıyorum ama arkadaşımda Huawei Mate 10 var,o kadar yoğun kullanıyorum diyor,şarjı 24 saat gidiyor neredeyse.2 telefonu kıyaslamak yanlış mı bilmiyorum .Bir de başka s9 plus kullananların 20 saati bulan kullanım sürelerini görünce sorun var diye düşündüm
Ekran süresini baz alın, çok dikkatli kullanımla 7 saat belki. Oda tasarruflar vs. Hattanız sinyal almakta zorlanıyor ise cihaz daha fazla güç tüketir. Sürekli full çektiğinde ve dikkatli kullandığım da 7 saat gördüğümde oluyor. Hoyrat kullanınca 5.30 saat gördüğüm de. Sürelere fazla takılmayın. Cihaz bu kadar. Biraz fazla yakıyor... Huawei konusunda onlar artık uyku modunu apple gibi çözdüler. Onlar şarj konusunda daha iyiler ...

osoztok

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Ekran süresini baz alın, çok dikkatli kullanımla 7 saat belki. Oda tasarruflar vs. Hattanız sinyal almakta zorlanıyor ise cihaz daha fazla güç tüketir. Sürekli full çektiğinde ve dikkatli kullandığım da 7 saat gördüğümde oluyor. Hoyrat kullanınca 5.30 saat gördüğüm de. Sürelere fazla takılmayın. Cihaz bu kadar. Biraz fazla yakıyor... Huawei konusunda onlar artık uyku modunu apple gibi çözdüler. Onlar şarj konusunda daha iyiler ...
Daha önce Note 5 kullanıyordum. Şarjının erken bitmesinden dolayı telefonumu yeniledim ama note 5'den çok da farklı olmadı batarya sürem. Biraz ona üzüldüm açıkçası

Apocalypse_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,279
Iphone7 plus dan S9 plus geçiş yaptım ilk başta telefona ve klavyesine alışamamıştım lakin bir kaç gün içerisinde çok alıştım hayatımı kolaylaştırdı hafıza kartı takip fotoğraf yükleyebiliyorum hızlı şarj çoklu ekran kullanımı iris tarayıcı ve yüz tanıma açık telefon yüzümü görmesi ile hemen açılıyor hızlı şarj kapalı olmasına rağmen normal şarj süresi bile çok kısa

osoztok

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Iphone7 plus dan S9 plus geçiş yaptım ilk başta telefona ve klavyesine alışamamıştım lakin bir kaç gün içerisinde çok alıştım hayatımı kolaylaştırdı hafıza kartı takip fotoğraf yükleyebiliyorum hızlı şarj çoklu ekran kullanımı iris tarayıcı ve yüz tanıma açık telefon yüzümü görmesi ile hemen açılıyor hızlı şarj kapalı olmasına rağmen normal şarj süresi bile çok kısa
Ben yine de yolun başındayken cihaz incelensin istiyorum.Bazı oyun ve programlarda da birkaç defa donma ve programdan atma yaşadım.

Tttunahan

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
3,014
Zaman geçtikçe dahada alışacaksın hocam s serisiyle note serisi bağımlılık yapıyor ki kullandığınız cihaz samsungun en üst modeli her geçen gün biraz daha bağımlısı olacaksınız :D

AsmTR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13
Gün içerisinde ''S9 Gece Siyahı '' cihazımı satın aldım; şuan için incelemeye fırsatım olmadı ama ilk izlenimlerim oldukça güzel. Yakın zamanda ufak tefek deneyimlerimi sizlerle paylaşacağım..

Tttunahan

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
3,014
Gün içerisinde ''S9 Gece Siyahı '' cihazımı satın aldım; şuan için incelemeye fırsatım olmadı ama ilk izlenimlerim oldukça güzel. Yakın zamanda ufak tefek deneyimlerimi sizlerle paylaşacağım..
Hayırlı olsun hocam