Samsung Galaxy S3 Rom Sonrası IMEI Sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan KeremK13
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

KeremK13

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar. Telefonum kayıtlıydı ve ilk kullanıcısı benim. 2 gün önce telefonumu rootladım. Dün de rom attım. Hani şu sızıntı Galaxy S4 romu var ya o romu kurdum telefona. Gayet hoşuma gitti rom çok akıcı, güzeldi. Sonra bir baktım şebekem yok. Direk IMEI numarasına baktım 0049la başlayan klon IMEI. Biraz araştırınca arıza nicknameli kullanıcının yazmış olduğu programla düzeldiğini öğrendim. Ama ben denediğimde işe yaramadı. Program hata vermedi ama IMEI de değişmedi aynı klon IMEI. Farklı stock bi rom falan kurup mu yapmam lazım telefoncuya veya garantiye gitmeden hallolmaz mı? Ayrıca telefonuma sahte bi IMEI yüklenmesini de istemiyorum. O S4 rom'unu da Odinle yükledim. Kimisi garantiden çıkar diyor, kimisi çıkmaz diyor bilgisi olan arkadaşlar rica ediyorum bi' el atsın konuya da halledelim şunu.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Eski romuna geri dön sorun çözülüt. Stock roma dönmen gerekiyor yani. Daha sonra efs yedeği alıp tekrardan s4 romunu kurabilirsin.

KeremK13

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Eski Rom'um yok ki? Çok acemiyim ya bu konuda bu kurduğum ilk rom bu telefona. Bakın iki resim veriyorum telefonumun hafızasından. EFS yedeğim var mı yok mu bilemiyorum, maviyle karaladığım Rom kurulu şu an telefonuma, Rom'u kurduktan sonra gelen bir klasör var 0 klasörü sanıyorum backup klasörü bu içinde sistem dosyaları var çünkü.http://imageshack.us/photo/my-images/202/7qgr.png/http://imageshack.us/photo/my-images/547/fd3c.png/

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Link de veremedik şu işe bak ya

Gönderdiğim mesajları düzenleyemiyorum bir sıkıntı var kusura bakmayın böyle flood yapmak zorunda kalıyorum ama üstteki linklere itibar etmeyin.

Şu 1. link; http://imageshack.us/photo/my-images/202/7qgr.png/Şu da 2. link; imageshack.us/photo/my-images/547/fd3c.png/

Arkadaşlar bir cevap verir misiniz?

raderde

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sana tavsiyem eski romuna dön imei yedeği alıp istediğin romu yükle aldığın imei yedeğini tekrar restore ederek kullanabilirsin play store'de imei yedekleyici uygulamalar mevcut

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar I9500 Modelindede Farklı ülkenin stock romunu kurunca imei 0499 oldu nasıl yapabılırım bılen yardımcı olsun ?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
s3 e ilk sızdırılan 4.3'ü yükledim. eski rom lara yüklemeyi denedim orjinalinden tutun 4.2.2 sızdırılan rom'a kadar ve her rom da imei değişti şebeke yokdu istbl iletişim garantili vatandan aldım yenden 4.3 yüklendinde orjinal imeisi geliyor bu sorunu bilen varmı?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
hocam bende yurt disindan yazıyorum tr ye geldiğimde s3 te sorun oldu halen düzeltemedim burdaki teknik servislerde yapamadı imei halen null 4.1.2 de XXEMG4 modem kurdum gelmedi 4 aydir denemediğim birsey kalmadi :(

zined7

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar, bende de custom romdan stock (orjinal) roma dönerken imei ve anabant sürümü gitti.

Sorunu Odin ile önceden kurmuş olduğum stock romu tekrar yükleyerek çözdüm. Anabant ve imei geri geldi ve pilin arkasındaki gibi yani orjinal.

Ardından hemen EFS yedeğini aldım. :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar aynı sorun b endede olduu ama bende cm11 yukluydü orjinal roma dondum boyle oldu
birde sürekli samsung yazısından sonra reset atıyordu wipe yaptım telefon açıldı imei farklı

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Lenovo yurt disi telefon aldim rom attim imei leri gitti tlfnn mobile uncle ile denedim olmadi. Birde efs dosyasi imei olmadigi icin mi yok :/