Samsung Galaxy Note3 NFC Sorunu

seagaltr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Herkese merhabalar , 2 gündür çözemediğim bir sorun var tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim ,
Samsung Galaxy Note3 telefonumun NFC özelliği var ama açılmıyor , ekran görüntülerini mesaja ekledim , NFC aç butonu normalde Yeşil olup devreye girmesi gerekirken , Gri olarak 5-10 sn kadar kalıyor sonra tekrar kapalı hale geliyor bu özellik açılmadığı için de temassız alışveriş yapamıyoruz , Fabrika ayarlarına döndürdüm ama yine aynı , samsung helpdesk den de telefona uzaktan bağlanıp bakıldı nfc için önbellek temizle yapıldı ama değişmedi hala NFC özelliği açılmıyor ,

Herkese çok teşekkürler.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2020-06-28-12-10-30.png
    Screenshot_2020-06-28-12-10-30.png
    113.4 KB · Görüntüleme: 322
  • Screenshot_2020-06-28-12-10-20.png
    Screenshot_2020-06-28-12-10-20.png
    200.4 KB · Görüntüleme: 251

eyup6180

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba kardeşim aynı sorun bende de var. Bir çözüm bulabildin mi? bende de NFC bildirimi sürekli gri renkte ve pasif durumda. Üzerine bassanda değişmiyor. kaç defa hard reset attım düzelmedi. Acaba donanımsal bir problemmidir. Anakartta mı sorun var anlayamadım. Birde farklı rom kurmayı denicem.

lotusadana

Doçent
Reaksiyon puanı
220
Orj farklı rom vs varsa onla ilgilidir.
Biliyorsunuz nfc anteni pilde. Şimdi nfc olmayan pil takılı not3'e baktım. Nfc yeşil oluyor ama çalışmıyor.
Not3 orj rom ve kitkat 4.4

eyup6180

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
evet nfc anteni pilde. bende 2 adet note 3 var. piller orjinal. yazılımda orjinal. iki cihazın pillerini değişitiripte denedim yine nfc çalışmadı. cihazın birinde çalışıyor diğerinde nfc sürekli gri renkte ve değiştirilemiyor. şimdi bir siteden orjinal rom buldum. onu denicem inş düzelir.

Malik von Suomi

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,991
Herkese merhabalar , 2 gündür çözemediğim bir sorun var tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim ,
Samsung Galaxy Note3 telefonumun NFC özelliği var ama açılmıyor , ekran görüntülerini mesaja ekledim , NFC aç butonu normalde Yeşil olup devreye girmesi gerekirken , Gri olarak 5-10 sn kadar kalıyor sonra tekrar kapalı hale geliyor bu özellik açılmadığı için de temassız alışveriş yapamıyoruz , Fabrika ayarlarına döndürdüm ama yine aynı , samsung helpdesk den de telefona uzaktan bağlanıp bakıldı nfc için önbellek temizle yapıldı ama değişmedi hala NFC özelliği açılmıyor ,

Herkese çok teşekkürler.
Bende note 3 kullandım. Sebebi batarya. Batarya değişmeni öneririm. Ben öyle çözdüm.