Samsung Galaxy Note 4 Kullananlar Kulübü

root61

Profesör
Reaksiyon puanı
459
Ben yukarda diyeceğimi dedim birşeyler için anlatamıyorum herhalde süründürdüler mı süründürdüler hem de apple Store'dan mudur centermidir işte orda
İyi günler

Anlatamadığınız kısım Apple center mı yoksa Apple servisleri mi olay burda kopuyor.

cengover05

Profesör
Reaksiyon puanı
447
Telefonun tuşları takılıyor diye samsung servise vermiştim knox 1 diye garanti dışı bıraktılar yetmedi proximity sensör ve spen çalışmıyor.Tartışmadım daha önce s4 knox 1 vermiştim anakartı ücretsiz değişmişti demek şimdi durum farklı.
Herneyse Note 7R ye hevesim vardı sanırım son samsung cihazımı kullanıyorum ya yurtdışı 7R alacağım yada İphone 7 ye geçeceğim.

Yok en kötü iphone a geçsem 1000 lira anakart parası versem tamir etmek yerine sıfır cihaz veriyorlar ki S8 e 4 bin lira verenleri düşünmek bile istemiyorum.
Iphone sifir cihaz vermiyor anlayalim artik sunu:) swap cihaz onlar.
Birde s8 imde sorun cikmisti 1 gunde degisim oldu. Knox sayacini oynatirsan garanti disi diyorlar. Bu bilenen bisey :)

root61

Profesör
Reaksiyon puanı
459
Birde s8 imde sorun cikmisti 1 gunde degisim oldu. Knox sayacini oynatirsan garanti disi diyorlar. Bu bilenen bisey :)

Knox dan kızdığım yok haklılar fakat anakartta sorun olmadığı halde tuş sorununu gidermek yerine ki 100, 200,300 dese yine verip yaptıracaktım başka hiçbir sorunu da yoktu herhalukarda garanti dışı kalacaktı fakat 1000 lira anakart ücreti çıkarttıkları gibi
iki sensörü çalışmaz hale getirdiler ve tamir de etmediler.
S8' in çiçeği burnunda öte yandan Note 7 ile bozulan imajı düzeltmek için şov yapıyorlar inşallah servise yolunuz düşmez ama düştüğünde bu mesajı hatırlatacağım. Çokça apple dan sıfır cihaz değişimi aldım dostlarım da aldı hepsi de sıfır dı apple center da arızayı fiyatlandırıp 500-1000-1500 farkla neyse kullanıcı hatası da olsa sıfır cihaz ile hala değiştiriyorlar ki bu yine de iyi. En azından cihazın açılıp yapılmasından iyidir.
Dediğim gibi S8 in çok yeni ve de çok narin sakın ama sakın düşürme ki 2000 lira ekran parası isteyip değişim beklemeyesin.

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Swap dediğin cihazlar sıfırdır. Swap'ın sözlük anlamına bakarsan değiştirmek anlamına geldiğini görebilirsin. Türkiye'de 2.elden toplanıp sıfırçdiye cihaz satmak yasal değildir. Bazı ülkelerde bu durum var (ve oralarda bu cihaz 2.el cihazlardan toplanarak sıfırlandı ibaresi/bilgisini vermek zorundalar) fakat Türkiye'de bu durum söz konusu değil. Şimdi soracaksın veya aklına şu soru gelecek gelecek, peki apple serviste niye sıfır satılan kutu açıp telefonu sana vermiyor? Diyeceksin :) bunun cevabını da vereyim. Cihazın satıldığı kutu varya cihazı Türkiye ye öyle soktuğu için vergi ödüyor, fakat sırf telefonun olduğu kutu (cihazı sıfırlanmış olanlar bilir) da cihaz girerse yedek parça kategorisinde olduğundan vergi alınmıyor. Sırf bu yüzden ince kutuda sıfır telefon veriliyor. Yukarıda da dediğim gibi Türkiye'de ki swap telefonlar sıfırdır.

cengover05

Profesör
Reaksiyon puanı
447
Knox dan kızdığım yok haklılar fakat anakartta sorun olmadığı halde tuş sorununu gidermek yerine ki 100, 200,300 dese yine verip yaptıracaktım başka hiçbir sorunu da yoktu herhalukarda garanti dışı kalacaktı fakat 1000 lira anakart ücreti çıkarttıkları gibi
S8' in çiçeği burnunda öte yandan Note 7 ile bozulan imajı düzeltmek için şov yapıyorlar inşallah servise yolunuz düşmez ama düştüğünde bu mesajı hatırlatacağım. Çokça apple dan sıfır cihaz değişimi aldım dostlarım da aldı hepsi de sıfır dı apple center da arızayı fiyatlandırıp 500-1000-1500 farkla neyse kullanıcı hatası da olsa sıfır cihaz ile hala değiştiriyorlar ki bu yine de iyi. En azından cihazın açılıp yapılmasından iyidir.
Dediğim gibi S8 in çok yeni...
Bakin durum su apple size para karsiligi sifi cihaz veriyor. Android cephesi ise parca degisimi yapiyor. Eskiden pcnin rami bozulunca butun kasayi degisimi diye bir sey olmuyordu. Ben bunlarin hep gostermelik seyler oldugunu dusunurum. Hala da oyle dusunuyorum. Apple o cihaz degisiminden kar etmiyorsa bende bir sey bilmiyorum. Kullanici memnuniyeti hikaye para sahane
Onun icin kullanici odakli hicbir firma dusunmuyorum.

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Dediğim gibi S8 in çok yeni ve de çok narin sakın ama sakın düşürme ki 2000 lira ekran parası isteyip değişim beklemeyesin.
Olaylara objektif olarak bakarsak dediğiniz doğru. Amiral gemilerine ekran değişimi olarak astronomik bedeller isteyip sadece ekranı değiştirmeleri saçma bir durum. Ekranın gerçek bedelini alsalar ne ala, o zaman verilir ama 1000 tl üzerinde sadece ekran tamiri için abartı geliyor bana.

cengover05

Profesör
Reaksiyon puanı
447
Basit bir kıyaslama ile, geçtiğimiz sene satışa sunulan Galaxy S7 ilk çıktığında ekran değişim ücreti 300 dolar iken, Galaxy S8 ekran değişim fiyatı sadece 200 dolar.

Ulkemizde 750 tl ye dolar kurundan ekran fiyati giriyor. Birde vergisiyle mis gibi 1000 tl :) avrupa ve abd 1440 euro veya dolar maas alan icin cok uygun bir fiyat. Yasam kalitesi = herşey

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Basit bir kıyaslama ile, geçtiğimiz sene satışa sunulan Galaxy S7 ilk çıktığında ekran değişim ücreti 300 dolar iken, Galaxy S8 ekran değişim fiyatı sadece 200 dolar.

Ulkemizde 750 tl ye dolar kurundan ekran fiyati giriyor. Birde vergisiyle mis gibi 1000 tl :) avrupa ve abd 1440 euro veya dolar maas alan icin cok uygun bir fiyat. Yasam kalitesi = herşey
Yedek parçaya sıfır telefonlardaki gibi fazla vergi yansıtılmıyor.

Çıkrıkcı

Profesör
Reaksiyon puanı
509
Güvenli klasor uygulamasini cihazlariniz destekliyor mu? İs goren nadir uygulamalardan.

isyankar42

Profesör
Reaksiyon puanı
806
En az 3200mah batarya olursa yurtdışından temin edeceğim. Samsung cihazlara burada 2000 ve üstü vermek içime sinmiyor artık. Öte yandan adının Note 7 olacak olması da sıkıntılı bari Note R7 vereydiler.
Adi beni ilgilendirmez ki hocam onemli olan bir daha patlamamasi:)

Bu arada heralde exynos almazsiniz dimi

M

Murat Burç

SDN Okuru
En az 3200mah batarya olursa yurtdışından temin edeceğim. Samsung cihazlara burada 2000 ve üstü vermek içime sinmiyor artık. Öte yandan adının Note 7 olacak olması da sıkıntılı bari Note R7 vereydiler.
Note 7 FE (Fan edition )olacak diyor bazı kaynaklar.

root61

Profesör
Reaksiyon puanı
459
Adi beni ilgilendirmez ki hocam onemli olan bir daha patlamamasi:)

Bu arada heralde exynos almazsiniz dimi

Önemi yok ki custom rom işi bence bitti uzatmaları bile oynanmıyor samsung için bence. Çünkü kitkatdan bu yana odexed rom için bir çalışma yapılamıyor , herşey deodexed olmak zorunda. MM için apktool uzun zaman sonra güncellenmişti. Snapdragon chipset için stock android romlar port edilse ne olur edilmese ne olur. Spen özelliklerini kullanamadıktan sonra öte yandan bugüne kadar ki hemen hemen tüm samsunglar da SD-Exynos arasında batarya tüketim farkı oldu sırf o yüzden almam. Uygun fiyat olursa neden olmasın önceliğim bu.
--- Gönderi Güncellendi ---
Note 7 FE (Fan edition )olacak diyor bazı kaynaklar.

Yok artık :))

M

Murat Burç

SDN Okuru
Önemi yok ki custom rom işi bence bitti uzatmaları bile oynanmıyor samsung için bence. Çünkü kitkatdan bu yana odexed rom için bir çalışma yapılamıyor , herşey deodexed olmak zorunda. MM için apktool uzun zaman sonra güncellenmişti. Snapdragon chipset için stock android romlar port edilse ne olur edilmese ne olur. Spen özelliklerini kullanamadıktan sonra öte yandan bugüne kadar ki hemen hemen tüm samsunglar da SD-Exynos arasında batarya tüketim farkı oldu sırf o yüzden almam. Uygun fiyat olursa neden olmasın önceliğim bu.

Bana kalsa direk Note 7 olarak gelsin. Kimsenin korkacağı yok o addan. Korkan 7Ryide R7yide FEyide almaz

isyankar42

Profesör
Reaksiyon puanı
806

Samsung gelistiricinin onunu kapatmak icin elinden geliyor zaten samsungdan deodexed beklemiyor kimse eger samsung seviyorsak dikenine katlanacagiz:) yok ben diken istemiyorum diyorsakta alicaz mtk boyuna port yapacagiz baska care yok malesef

M

Murat Burç

SDN Okuru
Acaba Note 7 stoklar bitince tekrar üretilir mi yoksa stok bitti iş bittimi derler ?