Samsung Galaxy Note 4 Kullananlar Kulübü

Kadir Veziroğlu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Arkadaşlar note 4üm 1 kaç gündür hızlı şarj açık olmasına rağmen hızlı şarj olmuyor bazen çıkartıp takıyorum kabloyu oynuyorum öyle şarj oluyor. Merak ettiğim birşey var şarj aleti sağlam data kablosu ne alırsam alayım hızlı şarj olurmu yoksa data kablosu da note 4 için

baycebir

Asistan
Reaksiyon puanı
347
Arkadaşlar note 4üm 1 kaç gündür hızlı şarj açık olmasına rağmen hızlı şarj olmuyor bazen çıkartıp takıyorum kabloyu oynuyorum öyle şarj oluyor. Merak ettiğim birşey var şarj aleti sağlam data kablosu ne alırsam alayım hızlı şarj olurmu yoksa data kablosu da note 4 için
Öncelikle geçmiş olsun. Şarj aleti önemli hızlı şarj için. Data kablosunun hızlı şarjla ilgisi yok. Yine de orijinal kablo olursa rahat edersiniz kanaatindeyim. Hayırlı geceler.

cemal344

Asistan
Reaksiyon puanı
17
Servislerden edine bilirsiniz daha güvenli olur gibime geliyor.

ysnadgzl

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hocam wp plus gibi uygulamalar yüzünden subat 2016da aldigim note4üm suanda 1 aydir rootlu durumda. Şimdi gelen güncellemeyi yüklersem unroot otomatik olurmu ? Veyahut guncelleme yukleyememmi ? Veyahut rootluyken yukledigim icin tel yuklerken bozulurmu ? Bu tarz sorularima cevap ariyorum.

Jaegon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar. Note 4 cihazımda daha önce belirttiğim cızırtı sorunu yerini hiç ses vermeyen bir telefona bıraktı. Telefondan hiç bir şekilde ses gelmiyor. Servise vericem tekrardan. Önerebileceğiniz bir şey var mı ?

levsa

Doçent
Reaksiyon puanı
317
Hocam wp plus gibi uygulamalar yüzünden subat 2016da aldigim note4üm suanda 1 aydir rootlu durumda. Şimdi gelen güncellemeyi yüklersem unroot otomatik olurmu ? Veyahut guncelleme yukleyememmi ? Veyahut rootluyken yukledigim icin tel yuklerken bozulurmu ? Bu tarz sorularima cevap ariyorum.
Hocam wp Plus ile ne demek istedin anlamadım. Ama rootlu cihaza güncelleme yapamazsın. Öncelikle resmi sürümü yuklemen lazım odin ile.ondan sonrada ikişer defa wipe data cacheleri yapman ve resmi surume cq olarak dönmen lazim..be daha önce 5.1.1 e dönmüşüm o şekilde yesilcin deki dosya ile.sonrada wipelari yapıp cq ya çevirmişti cihazı. Sonradan güncellemeleri aldım ve cihaz knox sayacı şu anda sıfır

levsa

Doçent
Reaksiyon puanı
317
Arkadaşlar. Note 4 cihazımda daha önce belirttiğim cızırtı sorunu yerini hiç ses vermeyen bir telefona bıraktı. Telefondan hiç bir şekilde ses gelmiyor. Servise vericem tekrardan. Önerebileceğiniz bir şey var mı ?
Hocam güncellemeyi tekrar yükle smart switchden ve ikişer defa qipe data ve cache yap sonra başlat. Eğer düzelmiyor donanımsal bir sorundur servise götürmen daha iyi olur

HasanAyvalli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar, telefonumu 1 ay önce aldım marsmallow güncellemesi geldi ama bazı arkadaşların bahsettiği güvenlik güncellemesi gelmedi sürüm numarası ekran görüntüsündeki gibi acaba ilerde güncelleme gelir mi 400 mb olandan bahsediyorum, Selamlar

Ekli dosyalar

• Screenshot_2016-07-07-12-56-48.jpg
    Screenshot_2016-07-07-12-56-48.jpg
    414.9 KB · Görüntüleme: 506

baycebir

Asistan
Reaksiyon puanı
347
Merhaba arkadaşlar, telefonumu 1 ay önce aldım marsmallow güncellemesi geldi ama bazı arkadaşların bahsettiği güvenlik güncellemesi gelmedi sürüm numarası ekran görüntüsündeki gibi acaba ilerde güncelleme gelir mi 400 mb olandan bahsediyorum, Selamlar
Merhabalar. Hayırlı Bayramlar.
Telefonunuzu Turkcell den mi aldınız? Eğer Turkcell den alınma ise maalesef biraz beklemeniz gerekecek. Diğer türlü değilse benim tahminim çok yakın zamanda gelecektir.

HasanAyvalli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar. Hayırlı Bayramlar.
Telefonunuzu Turkcell den mi aldınız? Eğer Turkcell den alınma ise maalesef biraz beklemeniz gerekecek. Diğer türlü değilse benim tahminim çok yakın zamanda gelecektir.

Merhaba hayırlı bayramlar, cevabın için teşekkür ederim, media markttan aldim, bekleyeyim o halde teşekkürler

levsa

Doçent
Reaksiyon puanı
317
Merhaba.ben uyguladım ve ise yaradı. Sizede yararlı bilmem ama paylaşmak istedim.601 de ikinci gelen güncelleme ile ekran sürem 3--- 3.5 saatlere düşmüştü .araştırma yaparken bireyde okudum ve uyguladım. Önce telefonumda *#0228# yaptım .gelen menüde quickstart yaptim.telefon kapandı sonra kendisi tekrar açıldı ve şarjının 35 den 29 a değiştiğini gördüm. Ve sonra alttaki resimde yazılanları harfiyen yaptım ve iki gündür de telefonumu full şarj edip öyle geri alıyorum. 28 saat bekleme süresi ve 5 saat 15 dk ekran süresi aldım eskisi gibi.hem telefonun sarji daha cok dayaniyor hemde 5 1 deki sureyi alabikiyorum.ben bu resimdeki olayı şehir efsanesi sanırdım ama bende işe yaradı benim gibi şarjla sorunu olanlar deneyebilir arkadaşlar.
e1e3b7eca4596d058312556a3f19acbb.jpg

0yigit0

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selamlar. Şarjın hangi uygulamalara ne kadar gittiğini gösteren tabloya baktım fakat yüzdeleri toplayınca yüzde yüz etmiyor fotoğrafta da gördüğünüz gibi. Bilgisi olan arkadaşlar yardım ederse çok sevinirim.
Screenshot_2016-07-08-12-05-22.png
Screenshot_2016-07-08-12-05-27.png

anti panik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
Hocam yanılıyorsunuz. Çünkü lityum iyon pillerde pil her %0 a indiğinde pilin ömründen 1 tık azalır. Bu yüzden %20 nin altına düşünce uyarı alırız ve %20nin altında takmak sadece pilin kalibiresini bi ihtimal bozabilir ki zaten buda pili kalibire ederek çözülebilir sizin dedikleriniz hocam ni-mh pillerde kaldı lityum iyon piller verimlidir ama çabuk eskir 1.5 ,2 yıl( kullanımla alakalı)içinde değişiklik istiyebilirler

Ben internet veya sağda solda okuduğum bilgiye göre değil.
Kendi yaşadığım "tecrübemi" yazdım.
Yani yanılma durumum yok.
Bilmiyorum siz bu bilgileri nereden aldınız. Kaç pilde tecrübe ettiniz?
İnsanlar pil %20 ye gelince şak diye bitiyor diye neden yazıyor?
Bilgisayar üreticileri.;
En az "Ayda bir laptopun pilini sonuna kadar bitirerek kullanın "
Diye neden yazar?
Kısa sonuç: siz yanılıyorsunuz.
Tecrübenizi yazın.
Pil satıp para kazanmak istiyorsanız o ayrı konu!

anti panik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
Hocam yanılıyorsunuz. Çünkü lityum iyon pillerde pil her %0 a indiğinde pilin ömründen 1 tık azalır. Bu yüzden %20 nin altına düşünce uyarı alırız ve %20nin altında takmak sadece pilin kalibiresini bi ihtimal bozabilir ki zaten buda pili kalibire ederek çözülebilir sizin dedikleriniz hocam ni-mh pillerde kaldı lityum iyon piller verimlidir ama çabuk eskir 1.5 ,2 yıl( kullanımla alakalı)içinde değişiklik istiyebilirler

Bilgisayar üreticileri.;
Diye neden yazar?
Tecrübenizi yazın.

anti panik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12

Bilgisayar üreticileri.;
Diye neden yazar?
Tecrübenizi yazın.

sercanalikaya

Asistan
Reaksiyon puanı
141
Markalar yavaş yavaş aplikasyon bazında güncellemeler yapmaya başladı. Mesela Samsung stock android ya da custom romlar daki arayüze benzeyen Good Lock u yaptı roma eklemek yerine. Eskiden bu şekilde müzik uygulaması vs yazılım yükseltilince guncellenirdi. Artık uygulama bazlı gidiyor gibi. Bu şekilde giderse iyi olur

isyankar42

Profesör
Reaksiyon puanı
806
Bilgisayar üreticileri.;
Diye neden yazar?
Tecrübenizi yazın.

Hocam sizin böyle trcrübe etme sebebiniz işte o eski pişlere dayanıyor

Teknoloji konularından ne kadar tecrube önenliyse araştırma dahada önemli siz eğer araştırma yapmazsanız buz dağının sadece gösterilmek istenen kısmını görürsünüz sizinn görmeni istemedikleri bölümü göremezsiniz

neyse bilgisayar üreticilerinin öyle deme sebebi pilin kalibirasyonu bozulmasın diye sizinde bahsettiğiniz şey tam olarak bu ama yanıldığınız nokta geçen yazınızda yazdığınız yöntem pilinii ayda 1 kez %0 yapmak faydalıdır her sefer deyil çünki pillerin döngü süreleri vardır mesela benim hp laptopumun döngü sayısı 300. Geçen gün 350 oldu bu döngü pil ömrü yavaş yavaş düşmeye başladı aıda 64 bu bilgiyi ayrıntısıyla gösteriyor tavsiyemdir bi deneyinb

size tek katıldığım nokta ise "köşe bucakta" yazan bilgiler gerçekten yazan ekiplerin bilgisi çok yetersiz ben bu yüzden formlarda böyle tartışarak öğreniyorum.Sizede tavsiyemdir denemelisiniz

Ve hocam ekliyorum yanılcağım şeyi ben böyle olabilir mi ki gibidinden yazarım.

cemal344

Asistan
Reaksiyon puanı
17
Sonuçta her batarya zaman zaman %5 in altına indirilmeli ama her zaman ihtiyaç yok.

sercanalikaya

Asistan
Reaksiyon puanı
141
Bataryamiz şükür ki değişebiliyor arkadaşlar, varsın performansı düşsün zamanla... Sıkıntı yok :-)

sercanalikaya

Asistan
Reaksiyon puanı
141
Good lock u kullanan arkadaşlar, son güncellemeden sonra ileti ( hepsinde değil bazı iletiler) geldiğinde şu sağdaki kısa yol uygulama çubuğu kendiliğinden belirmeye başladı. Normalde geri tuşuna uzun basınca çıkıyordu.
Aynısını yaşayan var mı
Syg

muratbey16

Asistan
Reaksiyon puanı
25
Arkadaşlar s healt uygulamasına gelen yeni özelliği yapabilen varmı deniyorum olmuyor aktifte ettim elimi sensore koyuyorum ama ölçme işlemi olmuyor

baycebir

Asistan
Reaksiyon puanı
347
S Healt programını ben çok kullanmıyorum. Ama siz hangi özelliğin eklendiğini söylerseniz bende bir kontrol edebilirim.