Samsung Galaxy Note 4 Kullananlar Kulübü

Mstgrsy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
Merhaba note 4 kullanıcıları. Telefonu dün aldım. Bataryasını taktım açar açmaz telefon çok sıcak geldi ilk önce normel karşıladıma ama ses ayarlarını bile yaparken el değmiyecek sıcaklıkta geldi. Bu mesajı yazarken bile elim ısındı. Sizce normalmi bu ısınmalar. Kullanan arkadaşlardan yorun bekliyorum..

Bundan 20 Gün Önce Bende 2 Adet Aldım Teknosadan İlk Açtığım Zaman Elimde Patlayacak Sandım Sonra Eve Gelip 6.0.1'e Güncelledikten ve Bataryayı Tam Doldurduktan Sonra Telefon Normale Döndü Şu Anda Isınma Sıfır Gayet Stabil Çalışıyor Cihaz.

Tonbaklar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bende güncelledim. Cleanmaster ve soğutucu yazılım kullanıyorum full şarj yaptım. Arka batarya ısınsa anlıyacağım ama ekranda ısınma. İade etsem mi ki?

Monde55

Öğrenci
Reaksiyon puanı
57
2k ekran uzun süre açık kaldığında ve özellikle de şu sıcak havalarda ısınır normal bir durum.

levsa

Doçent
Reaksiyon puanı
317
Bende güncelledim. Cleanmaster ve soğutucu yazılım kullanıyorum full şarj yaptım. Arka batarya ısınsa anlıyacağım ama ekranda ısınma. İade etsem mi ki?
Cleanmaster ozellikle kullanilmasi yasak olan uygulamadir samsung tarafindan.bu program gerekli dosyalarida gereksiz gibi gorur ve siler.ve zamanla sistemin isleyisine hata verir..bir samsung servisine giderseniz gorursuniz heryere yazarlr yuklemeyin diye.ben sahsen o sogutucu programlqrinda yarardan cok sistemi zorlayarak zarar verecegini dusunuyorum ama tabi tercih sizin yinede..eger telefonunuz son surume yukselmis ise.birkac gun gecmeden karar vermeyin bencede.bu havalarda isinma kullanima bagli olarak degisken sonuclar verebilir.

Tonbaklar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Teşekkür ederim yorumlarınız için. Aşağıda cpuz çektiği sadece crome ve cpuz açık (bana göre tabi)

Ekli dosyalar

• Screenshot_2016-06-26-21-34-49.png
    Screenshot_2016-06-26-21-34-49.png
    88.6 KB · Görüntüleme: 450
  • Screenshot_2016-06-26-21-34-47.png
    Screenshot_2016-06-26-21-34-47.png
    126 KB · Görüntüleme: 380
  • Screenshot_2016-06-26-21-34-44.png
    Screenshot_2016-06-26-21-34-44.png
    180 KB · Görüntüleme: 200
  • Screenshot_2016-06-26-21-34-40.png
    Screenshot_2016-06-26-21-34-40.png
    219.3 KB · Görüntüleme: 434
  • Screenshot_2016-06-26-21-34-34.png
    Screenshot_2016-06-26-21-34-34.png
    279.7 KB · Görüntüleme: 382

levsa

Doçent
Reaksiyon puanı
317
Bu program telefonunuzun ayarlarina zarar verir.ben daha once anakarti yakmisdim ayni sizin yolunuzdan gidip :) umarim sizede aynisi olmaz.clean master cpuz gibj sistem ayarlarina ulasan programlari yuklemeyin dostum bence..sonucta marketteki bir uygulama en vasat telde bile calissin diye optimize edilir.mesela s3 mini ile note 4 de ayni uygulamayi kullanabilirsiniz.cunku program ona gore optimize edilmistir.peki mantiken sizce alt segmente gore yapialn ayarlar ust segment bir telefonda uyumlu olurmu yoksa zararmi verir..hocam bence siz telefona komple 5.1 den gectiktem sonra wielari yapmadi iseniz yapip fabrika ayarlarina donun ve bu zararli programlardan uzak durun .bir hafta ful sarj vs gibi telefonu duzgunce kullanjn hala bir sikayetinjz varsa aervise goturun..daha once 601 de bendede fotograf cekerken isinma oluyordy ama bu yeni yama ile simdilik o sorunu yasamiyorum..arkadaslarin bahaettigi gibi sicak hava ve kullanim detaylarinin farkli sonuclar vereceginide unutmayin.benden bu kadar .kolay gelsin :)
@Tonbaklar

levsa

Doçent
Reaksiyon puanı
317
Ayriyetten bulundugunuz yere gore cekim gucunuz az ve mobil veri kullaniyorsunuz.o bile telefonu isitmaya yeterlidir.bu gibi farkli etkenler ornek olabilir size

Tonbaklar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evet haklısın 3.parti yazılımlar zarar verebilir. Size gönderdiğim resimlerde ısınma normalmidir?

Tonbaklar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Maaalesef bende yok

Ekli dosyalar

• Screenshot_2016-06-26-22-51-28.png
    Screenshot_2016-06-26-22-51-28.png
    148.6 KB · Görüntüleme: 388

anti panik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
Eveet nihayet bu pazar günü 6.0.1 güncellemesi geldi.
1.4 Gb yaklaşık yarım saatte güncelledi.
Birkaç gün takip edeyim pil ömrüne olumlu etkisi var mı diye?..
Ancak şimdilik 5.1 version a göre pil ömrüne pek olumlu etkisi yok gibi..
Bekleyelim görelim.

Ancak bu güncellemeler cihaz güvenliği için elzem konular.
Mesela güncelleme almayan cihazla alışveriş yapmak.
banka hesabına girmek başlı başına risk demek.
Veri güvenliği çok önemli.:):)

MevlutOrhanTr

Asistan
Reaksiyon puanı
86
Arkadaşlar merhaba, benim note 4 ümün şarjı %12 ye inince telefon bir anda kapanıyor ve tekrar açınca da şarjı %0 gösteriyor. Aynı sorunu yaşayan var mı, Neden kaynaklanıyordur : yazılımsal mı yoksa batarya kaynaklı mıdır? Telefonun garanti süresinin dolmasına 5 ay var sizce garantiye göndermeli miyim? Garanti kapsamında mıdır? Ya da kendi imkanlarımla düzeltebileceğim bir konu mudur? Eğer bilginiz varsa yardımcı olabilirseniz sevinirim. Teşekkürler.

Benimkininde 7 ay var garanti süresinin bitimine ve %17de şarja takınca telefonun şarjı bitiyor.Genelde %25 den sonra su gibi akıyor.Ramazan bitince bi servise göstereceğim aşırı sinir eden bi durum.

anti panik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
Benimkininde 7 ay var garanti süresinin bitimine ve %17de şarja takınca telefonun şarjı bitiyor.Genelde %25 den sonra su gibi akıyor.Ramazan bitince bi servise göstereceğim aşırı sinir eden bi durum.

Merhaba Herkese,

Genelde tablet, laptop ve akıllı telefonlarda batarya ciddi bir konu.
Birçok telefon üreticisi pil %20 yada %15 e geldiğinde, "cihazı şarj edin" uyarısı yaptırıyor.

Ancak ofiste evde prize yakın yerdeyseniz, şarjı %0 a kadar kullanmaya çalışın. Böylece pilde "hafıza oluşumu" minimuma inecektir.
Çünkü pilin son %20 lik kısmı kullanılmayıp, %80 lik kısmı daha sıkça kullanılıyor.
Bu pil sağlığı için iyi değil.
Ben bu bilgiye ulaşmadan önce her yıl bir pil değiştirdim. (3 yılda 3 pil)

Ancak Note4 e geçeli 8 ay oldu. Sürekli kullanıyorum ve genelde her defasında pil %0-5 aralığına getirmeden şarja takmıyorum.

Şu an pil %5 e gelse bile 2-3 saat daha dayanıyor. Daha ne olsun..:):)

Not: Güç tasarrufu açıksa %5 ten itibaren ekran zor görünür. Güç tasarrufunu kapatın. O zaman ekran sorun olmaz.

mydeli

Asistan
Reaksiyon puanı
118
An itibariyle turkcell romlu note4lere marshmallow guncellemesi halâ gelmemisdir duyrulur!!!!!!

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
An itibariyle turkcell romlu note4lere marshmallow guncellemesi halâ gelmemisdir duyrulur!!!!!!
Niye hala Turkcell romunu kullanıyorsun? Odin ile rom atmayı bilmiyorsan veya herhangi birşey olur diye korkuyorsam Smart Switch ile acil yazılım kurtarma seçeneğini seçip Türkiye için olan en son sürümü ( Turkcell gömülü uygulamaları olmayan) indirip yükle.

muratbey16

Asistan
Reaksiyon puanı
25
Arkadaşlar 2 gün önce 430 mb civarı güncelleme geldi ondan sonra Chrome ana sayfası değişti samsung ana sayfası olmuş değişmiyor da nasi çözüm bulurum yardım edermisiniz

baycebir

Asistan
Reaksiyon puanı
347
Arkadaşlar 2 gün önce 430 mb civarı güncelleme geldi ondan sonra Chrome ana sayfası değişti samsung ana sayfası olmuş değişmiyor da nasi çözüm bulurum yardım edermisiniz
Google Chrome girelim. Sağ üst köşede üç noktaya tıklayıp ayarlara girelim. Oradan Ana sayfa açık tikini kapalı duruma getirelim. Tamamdır.
Hayırlı geceler.

mydeli

Asistan
Reaksiyon puanı
118
Niye hala Turkcell romunu kullanıyorsun? Odin ile rom atmayı bilmiyorsan veya herhangi birşey olur diye korkuyorsam Smart Switch ile acil yazılım kurtarma seçeneğini seçip Türkiye için olan en son sürümü ( Turkcell gömülü uygulamaları olmayan) indirip yükle.
Usta 1.si ben zaten odinle polonyayi attim stabil degl diye smart swichle geri dondum 5.1.1 e 2.si ben OTA almak istuyorm 2.300 tl ye aldigim cihaz suana kadr hic ota ile guncelleme almadi !! Malsefki ve 3.su odinle atsamda bana 430 mb lik guncellemeyide almis hali lazim romun ilk cikan hali degl

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Usta 1.si ben zaten odinle polonyayi attim stabil degl diye smart swichle geri dondum 5.1.1 e 2.si ben OTA almak istuyorm 2.300 tl ye aldigim cihaz suana kadr hic ota ile guncelleme almadi !! Malsefki ve 3.su odinle atsamda bana 430 mb lik guncellemeyide almis hali lazim romun ilk cikan hali degl
Türkcell'den alınan tüm cihazlar bu sorunu yaşıyor. Sorun Türkcell ile alakalı. Benim note4 ümde Türkcell dem alınmaydı yukarıda yazdığım gibi yaptım sonraki ota güncellemeler hemen gelmeye başlamıştı. Boşuna bekleme zaten smart satıcı tur en son gelen güncelleme dahil olarak veriliyor.

isyankar42

Profesör
Reaksiyon puanı
806
Merhaba Herkese,

Genelde tablet, laptop ve akıllı telefonlarda batarya ciddi bir konu.
Birçok telefon üreticisi pil %20 yada %15 e geldiğinde, "cihazı şarj edin" uyarısı yaptırıyor.

Ancak ofiste evde prize yakın yerdeyseniz, şarjı %0 a kadar kullanmaya çalışın. Böylece pilde "hafıza oluşumu" minimuma inecektir.
Çünkü pilin son %20 lik kısmı kullanılmayıp, %80 lik kısmı daha sıkça kullanılıyor.
Bu pil sağlığı için iyi değil.
Ben bu bilgiye ulaşmadan önce her yıl bir pil değiştirdim. (3 yılda 3 pil)

Ancak Note4 e geçeli 8 ay oldu. Sürekli kullanıyorum ve genelde her defasında pil %0-5 aralığına getirmeden şarja takmıyorum.

Şu an pil %5 e gelse bile 2-3 saat daha dayanıyor. Daha ne olsun..:):)

Not: Güç tasarrufu açıksa %5 ten itibaren ekran zor görünür. Güç tasarrufunu kapatın. O zaman ekran sorun olmaz.
Hocam yanılıyorsunuz. Çünkü lityum iyon pillerde pil her %0 a indiğinde pilin ömründen 1 tık azalır. Bu yüzden %20 nin altına düşünce uyarı alırız ve %20nin altında takmak sadece pilin kalibiresini bi ihtimal bozabilir ki zaten buda pili kalibire ederek çözülebilir sizin dedikleriniz hocam ni-mh pillerde kaldı lityum iyon piller verimlidir ama çabuk eskir 1.5 ,2 yıl( kullanımla alakalı)içinde değişiklik istiyebilirler

Reaksiyon puanı
0
2 tane note 4 modeli varmış bende SM-N910C yazıyor.
SM-N910CQ bir de bu modelden varmış ikisi arasındaki fark nedir ?

Monde55

Öğrenci
Reaksiyon puanı
57
C modeli ile CQ modeli arasında donanım olarak hiçbir fark yoktur , ikiside Exynus 5433 ve 4G'li modelidir. Sadece Türkiye'de Q modeli diye bir kodlama vardır ama C modeli ile aynı donanıma sahiptir. CQ olanlar Samsung Türkiye garantilidir.

isyankar42

Profesör
Reaksiyon puanı
806
@bb90 ın beklediği güncelleme geldi ama kendisi ortada yok şimdi az merak etmedim güncellemeden memnun mu

AyCAN03

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Arkadaşlar merhaba.
note 5, s7, s7 edge... gibi telefonlardaki tema değiştirme özelliği sizce note 4 e gelirmi ?